Zalm in bladerdeeg

Makkelijk kerstmenu

Elk jaar krijg ik de vraag: wat is nou echt een makkelijk kerstmenu Eef? Ik vond het daarom de hoogste tijd om eens een lekker kerstmenu voor je samen te stellen met écht makkelijke en natuurlijk lekkere gerechten.

In dit makkelijk kerstmenu vind je makkelijke kerstgerechten. Van heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten (mét bijgerechten) en nagerechten. Vlees, vis en zelfs vega(n) zodat je zelf naar smaak je eigen makkelijke kerstmenu kunt samenstellen. Tips hoe je het nog makkelijker voor jezelf kunt maken én hoe je een en ander kunt voorbereiden, zodat je niet tijdens het kerstdiner alsnog het grootste gedeelte van de avond in de keuken staat.

*** Makkelijke voorgerechten kerst ***

Op mijn blog vind je meerdere voorgerechten voor kerst, maar dit zijn mijn go-to makkelijke recepten die ontzettend lekker zijn. Ze kunnen bijna niet mislukken zo makkelijk zijn ze.

Carpaccio bonbons

Makkelijk voorgerecht 1 *vlees* : Carpaccio bonbons

Hoewel je me bijna wakker kunt maken voor de klassieke carpaccio, snap ik het ook als je toch net even wat anders wilt. Iets verrassenders. Dan heb ik deze heerlijke carpaccio bonbons voor je. Net zo makkelijk om te maken en toch net even weer wat anders. 
Voorbereiden: maak het voorgerecht ‘s morgens of ‘s middags alvast klaar en bewaar het afgedekt met een beetje huishoudfolie in de koelkast tot je het voorgerecht gaat serveren. 

Bekijk het recept voor carpaccio bonbons >>

Zalmtartaar met avocado

Makkelijk voorgerecht 2 *vis* : Zalmtartaar met avocado

Steak tartaar ken je waarschijnlijk wel, maar wist je dat je van vis ook een heerlijke tartaar kunt maken? Dit is echt een kwestie van alles snijden, op smaak brengen en in een kookring verdelen. Hierdoor krijg je de mooie strakke vorm. Een fluitje van een cent!
Voorbereiden: De zalm marineer je van tevoren (dat kan tot wel 1 dag van te voren) en de tartaar kun je enkele uren van tevoren al opmaken. Bewaar goed afgedekt in de koelkast en garneer vlak voordat je gaat serveren.

Bekijk het recept voor zalmtartaar met avocado >>

Romige Tomatensoep met Zongedroogde Tomaten

Makkelijk voorgerecht 3 *vega* : romige tomatensoep met zongedroogde tomaten

Dit is zo’n lekker en chique soepje! Heerlijk romig en weer eens wat anders door de zongedroogde tomaten. Maak eventueel ook wat kaasstengels om erbij te serveren. Altijd goed!
Voorbereiden: je kunt deze soep prima 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgesloten in de koelkast.

Bekijk het recept voor romige tomatensoep >>

*** Makkelijke hoofdgerechten kerst ***

Op mijn blog vind je meerdere hoofdgerechten voor kerst, maar dit zijn mijn go-to makkelijke hoofdgerechten voor Kerst. Ontzettend lekker, goed voor te bereiden inclusief tips voor lekkere, makkelijk bijgerechten voor kerst.

Beenham honing mosterd uit de oven recept

Makkelijk hoofdgerecht 1 *vlees*: beenham uit de oven

Deze is zo makkelijk en een echte allemans vriend! Beenham uit de oven met honing-mosterdsaus. Maak er wat extra honing-mosterdsaus bij, serveer hem met krieltjes uit de oven en een lekkere frisse salade of haricots in spek gerold
Voorbereiden: je hebt hier niet heel veel werk aan, maar je kunt alvast de marinade voorbereiden van tevoren. Insmeren doe je vlak voor hij de oven in gaat.

Bekijk het recept voor beenham uit de oven >>

Zalm in bladerdeeg

Makkelijk hoofdgerecht 2 *vis*: zalm in bladerdeeg

Dit is een echte showstopper, maar reuze makkelijk om te maken. Zalm, verse kruiden, roomkaas en een knapperig jasje van bladerdeeg eromheen. Zo uit de oven. Serveer er pomme duchesse bij en witlof gratin, lekker!
Voorbereiden: je kunt het ‘s morgens eigenlijk al helemaal maken tot het moment dat je het in de oven doet en bestrijkt met het eitje. Bedek met huishoudfolie en bewaar tot je gaat bakken in de koelkast.

Bekijk het recept voor zalm in bladerdeeg >>

Gevulde pompoen

Makkelijk hoofdgerecht 3 *vega(n)*: gevulde pompoen

Gevulde pompoen, ook wel pompoen rollade genoemd, is een waanzinnig lekker vegetarisch hoofdgerecht. Makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Serveer het met vega mini quiches met geitenkaas, aardappelgratin en stoofpeertjes.
Voorbereiden: je kunt deze gevulde pompoen voorbereiden tot het moment dat je hem in de oven doet. 

Bekijk het recept voor gevulde pompoen >>

*** Makkelijke kerstdesserts ***

Op mijn blog vind je ook meerdere kerstdesserts, van makkelijk tot iets uitdagender. Bij sommige moet je de oven nauwlettend in de gaten houden, zoals bij de lava cake (hoewel ook niet moeilijk om te maken overigens). Deze 3 kun je perfect voorbereiden, ze kunnen niet mislukken én ze zijn heerlijk!

MonChou toetje met kersen

Makkelijk kerstdessert 1: MonChou toetje in een glaasje

MonChoutaart is echt zo’n taart waar de meeste mensen dol op zijn. Dit toetje in een glaasje kan niet mislukken en omdat iedereen zijn eigen glaasje heeft, weet je ook zeker dat je voldoende hebt.
Voorbereiden: je kunt dit toetje 1-2 dagen van tevoren voorbereiden.

Bekijk het recept voor MonChou toetje in een glaasje >>

Skillet cookie

Makkelijk kerstdessert 2: Skillet cookie

Kleine moeite, groots effect. Een gigantisch XXL chocolate chip cookie uit de oven. Warm met een bolletje ijs of een dot slagroom. Heerlijk!
Voorbereiden: je kunt dit toetje prima 1 dag van tevoren voorbereiden tot het moment dat je het in de oven doet.

Bekijk het recept voor skillet cookie >>

Viennetta zelf maken + dessert drankje

Makkelijk kerstdessert 3: viennetta zelf maken

Dit moet ik dus niet in huis hebben hè, zo’n staaf Viennetta. Verslavend lekker vind ik het! Wist je dat je het heel makkelijk zelf kunt maken en je er maar 5 (!) ingrediënten voor nodig hebt? Ideaal en zo lekker! 
Voorbereiden: je kunt deze viennetta prima 1 of 2 dagen van tevoren maken. Zorg alleen wel dat je er af kunt blijven 😉

Bekijk het recept om zelf viennetta te maken >>

Fijne feestdagen!

Een reactie op “Makkelijk kerstmenu

  • Eefje,altijd prachtig en plezant om lezen, bereiden en eten!
    Doe zo voort, hier in Thailand geen malse steaks te koop, heb je enig idee hoe we dit zachter kunnen maken, ik heb al een vleeshamer gekocht, ook een vlees vermalser, maar het blijft “sjieken” kauwgom in de mond, niets helpt, dit is vlees van Australie of Nieuw Zeeland.
    Bedankt Rikky!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.