Krieltjes uit de oven

Krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm

Het recept van vandaag is zó makkelijk, maar ook zó lekker dat je hem echt eens moet proberen. Krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm. Een heerlijke combinatie van smaken en heerlijk gegaarde aardappeltjes. Wat wil je nog meer?!

Ik heb even nodig gehad om de juiste tijd als het gaat om bereiding te vinden. Maar het resultaat mag er zijn. Heerlijke krieltjes met een lekkere bite en een zachte, iets kruimige binnenkant. De smaken zijn perfect in balans. Zo wordt een avond aardappel, groenten en vlees opeens wel heel lekker.

Krieltjes uit de oven

Je hebt er even tijd voor nodig. De krieltjes moeten namelijk even garen. Even 8 minuten koken (dit kun je ook de dag van tevoren doen), op smaak brengen en hup, de oven in. Verder heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt hooguit halverwege nog even de krieltjes omscheppen mocht je willen, maar dat hoeft niet per se. Ik doe dat zelf ook echt niet elke keer. Yes, dit gerechtje is zo lekker en heeft inmiddels al meerdere keren bij ons op tafel gestaan. Ik kan je dit gerecht echt van harte aanbevelen.

Krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven

Krieltjes uit de oven

Krieltjes met citroen, knoflook en tijm uit de oven

Makkelijk recept voor krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm.
4.25 van 24 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram krieltjes
  • 2-3 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Boen de krieltjes even kort schoon onder de kraan.
  • Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de krieltjes hier ca. 8 minuten in, giet af en kook ze nog even droog.
  • Verdeel daarna de krieltjes over een ovenschaal, ovenplaat of braadslee.
  • Verdeel de olijfolie over de krieltjes en naar smaak peper en zout.
    Schep om zodat alle krieltjes voorzien van een laagje olijfolie.
  • Haal het schilletje van de knoflook en snijd de teen in 2-3 stukken. Verdeel over de bakplaat.
  • Rasp de helft van de citroen boven de krieltjes en snijd in 4 parten die je ook verdeeld over de bakplaat samen met de tijm.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 30-45 minuten gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Krieltjes uit de oven

One thought on “Krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept