Volg mij:
Soep

Ouderwetse Kippensoep

Ouderwetse Kippensoep

Brrr… Wat ze het koud hè?! Ik loop gewoon al de hele week te hoesten en ben echt snip en snip verkouden aan het worden ben ik bang. Tijd voor de beste huisgemaakte remedie die hier tegen bestaat. Jawel, kippensoep! Nee, geen kippensoep uit een pakje of zakje. Zelfgemaakte, verse, ouderwetse kippensoep.

Zelf kippensoep maken is echt niet moeilijk maar je hebt er wel wat tijd nodig. Het weekend is dan ook bij uitstek geschikt om een lekkere flinke pan soep te maken. Pannetje op het vuur, lekker laten pruttelen en ondertussen vult de kamer zich met de heerlijke geur van verse kippensoep.

Kippensoep als remedie

Ik ben eens gaan onderzoeken waarom kippensoep eigenlijk zo goed voor je is als je verkouden bent of griep hebt. Niet voor niets maakte je moeder het vast voor je toen je klein was en je niet zo lekker was. De bijnaam van kippensoep, Joods Penicilline is ook geen vreemde maar waarom is het nou zo goed?

Kip heeft eiwit en dat is een belangrijke bouwstof. Kippensoep is erg warm en door de hitte van de soep ga je zweten waardoor je, je luchtwegen vrijmaakt. Daarnaast zou de bouillon ook nog eens een ontstekingsremmende werking hebben. Fabels of feit? Geen idee want een eenduidig antwoord is er niet te vinden. Behalve het antwoord dat eigenlijk niemand weet waarom we al eeuwenlang kippensoep soep eten als je niet lekker bent is er helaas niet te vinden.

Klassieker

Ach, wat maakt het uit. Kippensoep is heerlijk, heeft lekker veel vitamientjes door de groenten die erin zitten en is lekker licht verteerbaar. Laten we eerlijk wezen wat is er nou fijner dan een flinke kom warme soep als het buiten guur en koud is. Niets toch?! Maken dus deze ouderwetse kippensoep. En zoals met veel klassieke recepten maakt iedereen het net weer even anders klaar. Dit is mijn versie, hoe ik ‘m maak en het lekkerst vind. Precies zoals ik het van huis uit geleerd heb. Tips of suggesties? Laat ze vooral achter bij de reacties.

Eefkooktzo.nl-Ouderwetse-Kippensoep


Het recept voor ouderwetse kippensoep:

Voorbereidingstijd: 30 minuten | Bereidingstijd: 2 tot 3 uur | Totale bereidingstijd: 2½ tot 3½ uur
Hoeveelheid: 4 personen/ 4 borden

Wat heb je nodig voor ouderwetse kippensoep:

  • 2 liter water
  • 2 kippenboutenEefkooktzo.nl-Ouderwetse-Kippensoep-Ingredienten
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 3 winterpenen
  • zakje fijngesneden soepgroenten
  • handje vermicelli
  • flinke hand fijngesneden peterselie
  • 2 of 3 takjes tijm
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 2 el citroensap
  • zout
  • Naar smaak; zoete ketjap, soja saus (Kikkoman) en/of kippenbouillon blokje(s)

Hoe maak je ouderwetse kippensoep:

  1. Snijd de prei in dunne plakjes.
  2. Schil de winterpeen schillen en snijd deze in blokjes.
  3. Snipper 1 van de uien.
  4. Kneus de peperkorrels of gebruik een pepermolen om ze fijn te malen.
  5. Doe de kippenbouten in een ruime (soep)pan en voeg de prei, water, winterpeen, ui, peperkorrels, tijm, het laurierblaadje, foelie en de helft van de peterselie toe.
  6. Voeg geen zout toe (dit doe je pas later).
  7. Breng aan de kook en schep eventueel het schuim (als de soep aan het koken is) eraf.
  8. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
  9. Als de soep lekker lang heeft opgestaan haal je de kip eruit.
  10. Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een soeppan.
  11. De groenten en kruiden die je overhoudt kun je nu weggooien; deze gebruik je alleen om smaak aan de bouillon te geven. Je kunt er ook voor kiezen de groenten wel te gebruiken in de soep maar die keuze is uiteraard aan jou.
  12. Als de kip is afgekoeld kun je deze gaan pluizen. Dit doe je door het vlees van de botten en het vel te ontdoen en het vlees los te trekken met een vork. Zo houd je mooie dunne stukjes kip over en deze doe je weer terug in de bouillon.
  13. Zet de bouillon met de kip weer op het vuur.
  14. Snijd het laatste uitje fijn en voeg deze samen met citroensap, de rest van de peterselie, vermicelli en de fijne soepgroenten toe.
  15. Laat de kippensoep nog even een kwartiertje laten pruttelen en breng daarna de soep op smaak. Doe dit naar eigen smaak en gebruik hiervoor zout, een beetje ketjap, sambal, sojasaus en/of blokje(s) kippenbouillon. Opdienen in 4 kommen of diepe borden en…..Eet smakelijk!

Ouderwetse Kippensoep

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

91 Reacties

  • Beantwoorden Monique

    Ik wacht met smart op een uitnodiging

    14 december 2014 at 17:54
  • Beantwoorden Withlovefroms

    Hhmmm kippensoep! Echt een heerlijk soepje!

    14 januari 2015 at 17:13
  • Beantwoorden Barry

    Wow! Wat een heerlijke soep. Net gemaakt, ben benieuwd wat de rest van de familie er van vind. Dank!

    22 oktober 2015 at 16:27
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Barry bedankt voor je leuke reactie! Goed om te lezen dat hij bij jou in de smaak valt en ik hoop natuurlijk ook bij de rest van de familie 🙂 Eet smakelijk.

      23 oktober 2015 at 14:21
    • Beantwoorden Willy de jager

      Super lekkere soep,al meerdere malen gemaakt.

      5 oktober 2017 at 13:23
  • Beantwoorden Hallo 2016! | Eef Kookt Zo

    […] 1. Ouderwetse Kippensoep. […]

    4 januari 2016 at 06:31
  • Beantwoorden Lucy

    Dochter ligt met griep op bed. Ben nu de soep aan het koken. Hoop dat het straks beter met haar gaat!

    4 februari 2016 at 12:12
    • Beantwoorden Eef

      Wat lief maar jammer om te lezen dat je dochter ziek is! Hopelijk vindt ze de kippensoep lekker en knapt ze snel op, beterschap toegewenst.

      4 februari 2016 at 21:58
  • Beantwoorden Eric Wesseling

    Ben je wondersoepje aan t maken voor m’n vriendin. Ze is geveld door de horrorgriep en kan wel een opkikkert gebruiken. Bedankt voor t recept.

    16 februari 2016 at 12:07
    • Beantwoorden Eef

      Wat vervelend om te horen, het heerst behoorlijk op dit moment. Wel super lief dat je een lekker soepje voor haar maakt 🙂 Hopelijk knapt ze er snel van op!

      16 februari 2016 at 12:43
  • Beantwoorden Hayet

    Ben erg benieuwd naar de soep. Ik ga het snel maken, ziek of niet…;)
    Had alleen een vraag over de groente wat (na 2 a 3 uur pruttelen) weggegooid mag worden. Nu ben ik niet van het weggooien van eten, dus ik vroeg mij af of ik dit niet toch in de soep mag laten, ipv het toevoegen van extra soepgroente.

    18 februari 2016 at 11:40
    • Beantwoorden Eef

      Hi Hayet, goede vraag! Ik ben zelf ook geen voorstander van eten weggooien maar in dit geval is de groenten echt bedoeld om smaak te geven aan de bouillon. Hierdoor is de groenten behoorlijk slap/ doorgekookt en vind ik het vaak persoonlijk niet lekker in de soep maar voel je vrij om tijdens het maken zelf te bepalen wat je behoudt en wat niet. De winterpeen bijvoorbeeld kan een lange kooktijd vaak goed aan waardoor je deze bijvoorbeeld lekker in de soep kunt laten. Deze “gooi” ik zelf ook wel eens terug in de soep 🙂

      21 februari 2016 at 12:22
    • Beantwoorden lydia

      Ik gooi ook geen eten weg maar voor bouillon gebruik ik ook niet de hele prei of wortel. Maar de groene boven kant en achter kant
      Het zelfde met de wortel de schillen gebruiken. En achter kantjes. De rest kun je dan alsnog gebruiken voor de soep. Ik doe dan ook nog bleek selderij toevoegen
      Geloof mij dat je dan nog zulke lekkere soep heb en niks verspild

      20 juli 2016 at 08:14
    • Beantwoorden Els

      Je kunt als je de kip eruit hebt gehaald de groenten in de pan laten en dan de staafmixer erdoor laten gaan, dan hoef je niks weg te gooien, alleen heb je dan geen heldere soep maar wordt de soep wat romiger.

      28 maart 2017 at 21:48
  • Beantwoorden Mar

    Ik gebruik altijd het groene gedeelte van de prei, en de takjes van de peterselie (zit veel smaak in) dit gooi ik weg, en de rest van de prei en de peterselieblaadjes voeg ik er later aan toe.

    2 maart 2016 at 22:19
  • Beantwoorden carmen

    wij hbbn ook helaas griep mijn moeder zei ook altijd kom straks maar dan maak ik kippensoep. dus we gaan vandaag kippensoep maken.

    6 maart 2016 at 14:04
    • Beantwoorden Eef

      Beterschap, hopelijk knappen jullie snel weer op na een heerlijke kom kippensoep !

      6 maart 2016 at 14:13
  • Beantwoorden Michael

    Prima recept Eef, ik haal dan wel altijd soepkip bij de poelier, net even wat vetter.Tijdens het pruttelen ruikt het huis, euh, huiselijk. Net als bij oma vroeger.

    28 april 2016 at 13:22
    • Beantwoorden Eef

      Ook lekker een soepkip van de poelier! Lekker hé hoe je huis ruikt met een pan soep op het vuur 🙂

      30 april 2016 at 10:04
  • Beantwoorden Marloes

    Ik heb hem gemaakt, maar hij werd bij mij zooooooo flauw?!
    Ik kreeg hem niet op smaak…ook nog niet na meer bouillonblokjes en wat slagen zeezout uit de molen.
    Ik weet niet wat er mis is gegaan, heb elke stap uit het recept opgevolgd.

    13 juni 2016 at 22:13
    • Beantwoorden Eef

      Hi Marloes, wat vervelend om te lezen! Ik maak ‘m zelf behoorlijk vaak en hij is zeker niet flauw. Zelf houd ik namelijk liever van een iets te zout soepje dan zoals je schrijft een flauwe soep. Wat voor soort bouillonblokje heb je gebruikt? Misschien ligt het daar aan of de soep heeft niet lang genoeg geprutteld? Zelf gebruik ik “gewone” van maggi of knor of huismerk en dan kippenbouillon. Een scheutje kikoman of wat extra zout kan ook prima. Je kunt er ook voor kiezen bijvoorbeeld 2 blokjes kippenbouillon erin te doen, dit laatste is allemaal een beetje naar eigen smaak. Even toevoegen, roeren en dan proeven (zout en bouillon heeft even nodig om smaak vrij te geven in een gerecht/ soep). Hoop je hiermee wat tips gegeven te hebben voor de volgende keer een heerlijk soepje 🙂 Mocht je nog vragen hebben verneem ik ze natuurlijk ook graag. Groetjes,

      13 juni 2016 at 22:26
  • Beantwoorden Michiel van overdijk

    Ben benieuwdhij staat hier te pruttelen ik laat weten of ie lekker was!

    10 juli 2016 at 20:56
  • Beantwoorden Rudy

    Hoi Eef,
    Heerlijk die ‘ouderwetse’ kippensoep. En om toch die ultieme smaak te krijgen gebruik ik soepkip van de poelier. Vaak kun je ook een halve krijgen als je een hele teveel is.
    Soepkip van de poelier zijn meestal scharrelkippen,dus veel meer kipsmaak.
    Tipje nog. …kook een paar lege eierschalen mee,zo houd je de soep helder.

    15 augustus 2016 at 07:52
    • Beantwoorden Eef

      Bedankt voor je tip Rudy! Die kende ik nog niet. Ga ik even onthouden 🙂

      15 augustus 2016 at 22:38
  • Beantwoorden Jaen menger

    Voeg een beetje aardappel zetmeel toe om de soep lobbig te maken zodat niet alles onder in de pan blijft

    16 september 2016 at 17:34
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel voor de tip Jaen!

      18 september 2016 at 22:35
  • Beantwoorden Riny

    Super Bedankt Eef voor dit kippensoep recept. Heb nog nooit zelf kippensoep gemaakt. Pakjes en zakjes bevatten gluten, en daar word ik ziek van.Weet jij welke kippen bouillon blokjes glutenvrij zijn? Groetjes van Riny

    1 oktober 2016 at 16:06
    • Beantwoorden Eef

      Hi Riny, ik durf het je in alle eerlijkheid niet te zeggen. Mijn kennis op het gebied van glutenvrij eten is heel erg beperkt (ik wil me er graag nog eens in verdiepen zodat ik kan aangeven welke recepten glutenvrij zijn).

      2 oktober 2016 at 10:53
  • Beantwoorden Riny

    Dankjewel Eef voor je snelle reactie. Ik ga zoeken naar glutenvrije kipboullon blokjes.
    Verplicht glutenvrij moeten eten is niet altijd gemakkelijk..;-)
    Fijne zondag verder.

    2 oktober 2016 at 18:37
  • Beantwoorden Mila

    Hallo,

    Ik ga deze soep morgen maken. Ik ben een beginner als het gaat om soep maken. Misschien een stomme vraag maar het pruttelen, moet dat met deksel of zonder

    Groeten, mila

    15 oktober 2016 at 23:07
    • Beantwoorden Eef

      Hi Mila, zeker geen domme vraag hoor! Bij een lange bereidingstijd zoals bij deze soep ( 2 – 3 uur pruttelen ) kun je het beste de deksel erop laten. Zo verdampt er namelijk maar weinig vocht (alleen wanneer je even de deksel even omhoog doet of via het kleine stoomgaatje in de deksel). Eet smakelijk alvast 🙂

      15 oktober 2016 at 23:14
  • Beantwoorden mila

    Hallo,

    Oke goed hij staat nu al ongeveer 1,5 op. En na 2/3 uur zou het al een smaakvolle bouillon moeten worden? Of komt er ook nog smaak bij als het kippenbouillen blokje er in zit met de groenten? Want tot nu toe is het nog niet.
    Ik wacht af 🙂

    Groeten
    Mila

    16 oktober 2016 at 16:36
    • Beantwoorden Eef

      Als de soep straks bijna klaar is kun je ‘m lekker op smaak gaan maken dan wordt ‘ie namelijk pas echt lekker smaakvol en trek je alle smaken naar voren. De bouillon is hierbij je basis en je kunt een blokje bouillonkruiden, extra zout, sojasaus toevoegen (of een combinatie van). Voeg eerst alleen een bouillonblokje toe, even doorroeren, proeven en dan voeg je wat extra toe eventueel. Als je het beetje bij beetje doet kun je de soep zo helemaal naar eigen wens op smaak brengen :). Eet smakelijk alvast.

      16 oktober 2016 at 17:31
  • Beantwoorden mila

    Hallo,

    Oh ja wauw echt een wereld van verschil! volgende keer gewoon zelf de bouillon blijven maken ja.. echt veel smaak en zo zoet 🙂
    top bedankt

    Groeten
    Mila

    16 oktober 2016 at 19:58
    • Beantwoorden Eef

      Wat goed om te horen Mila! Dank voor het achterlaten van een reactie, ben blij dat het gesmaakt heeft 🙂

      16 oktober 2016 at 21:04
  • Beantwoorden Gooitske Bakker

    Nog een belangrijke tip: het citroensap meteen in het koude water toevoegen bij het opzetten, dit bewerkt dat de voedingsstoffen uit de botjes worden getrokken!

    26 oktober 2016 at 16:05
  • Beantwoorden Yvonne

    spontaan besloten kippensoep te maken nadat mijn zoon ziek thuis kwam en mijn moder niet lekker. ik heb deze soep op staan, maar dan in de slowcooker, ik ben reuze benieuwd, nog een kruidenbuiltje toegevoegd en een pootje extra en de pan 3/4 met water gevuld. morgenochtend ga ik de soep afmaken en verder laten prutten in de cooker, dan kan ik na het werk smullen denk ik, en mijn zoon tussendoor denk ik al hihi

    3 november 2016 at 21:43
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk! Slim om ‘m in de slowcooker te maken dat kan inderdaad prima. Hopelijk voelen zowel je zoon als je moeder zich weer snel beter! Liefs

      4 november 2016 at 14:10
  • Beantwoorden Danielle

    Ben bezig met dit recept, tip van citroensap direct toevoegen toegepast. Vraag me wel af: moeten de eerste groenten fijn gesneden zijn of mag grof ook? Ik ben een zo lui mogelijke kokkin! Overigens nog een tip die ik elders las: uitschillen meekoken, dan krijgt je soep zo’n mooie gele kleur. Werkt voor mij goed!

    11 november 2016 at 13:19
    • Beantwoorden Eef

      Grof mag ook net wat je zelf wilt 🙂 Dank voor de tip! Hoop dat de soep lekker was 🙂 Het is er echt weer voor.

      11 november 2016 at 21:58
      • Beantwoorden Danielle

        Ja, hij was lekker! En ik bedoelde natuurlijk de schillen van de ui…

        12 november 2016 at 16:59
        • Beantwoorden Eef

          Goed om te lezen en dank voor je reactie! Ik snapte dat het hoor. Nog nooit geprobeerd maar ga je tip even onthouden 🙂

          13 november 2016 at 23:08
  • Beantwoorden pieter p.overduin

    Vandaag maak ik jouw kippensoep, een ouderwetse Zaterdag Ottenooi wat lekker!

    11 november 2016 at 13:52
  • Beantwoorden Wendy

    Hoi, voor mij ook de eerste keer dat ik een ouderwetse kippensoep maak ..ben benieuwd! Man en dochter ziek thuis hopen dat dit zal helpen. Groetjes wendy

    1 december 2016 at 12:15
    • Beantwoorden Eef

      He getsie! Hoop dat ze snel weer beter worden en een beetje kunnen genieten van het soepje 🙂

      1 december 2016 at 22:21
  • Beantwoorden Peter

    Heerlijke soep , Je huis ruikt ook ouderwets lekker zoals bij mama vroeger 🙂

    1 december 2016 at 20:37
  • Beantwoorden Anne

    Klinkt als een lekker recept, en op het plaatje ziet het er erg smaakvol uit! Ik heb nog nooit “verse” kippensoep gemaakt, maar nu man en zoonlief ziek zijn toch maar eens proberen. Het staat nu te pruttelen, en het begint aardig lekker te ruiken! We zijn dus benieuwd of het straks net zo lekker smaakt als het nu ruikt 😀

    16 december 2016 at 13:48
    • Beantwoorden Eef

      Beterschap! Hoop dat de soep gesmaakt heeft 🙂

      24 december 2016 at 09:53
      • Beantwoorden Anne

        Ja, hij was heerlijk! 😀

        30 december 2016 at 19:10
  • Beantwoorden Lynda

    Ik maak kippensoep altijd in de snelkookpan. En die vind ik best erg lekker.
    Maar hoorde pas dat je betere soep krijgt als je deze laat pruttelen in een gewone pan. Ik denk dat ik het vandaag in een gewone grote pan ga proberen. Ik zie vanzelf of er veel verschil is…..
    En ik probeer dan jouw recept tegelijk ook uit.

    24 december 2016 at 09:09
    • Beantwoorden Eef

      Ik ben ook heel benieuwd! Laat je het me weten?

      24 december 2016 at 09:54
  • Beantwoorden Lenie Vrieswijk

    Wat een geweldig recept! Heerlijke soep! Ik heb het met een gewone kip gedaan….Maar kun je de soep ook invriezen???

    24 december 2016 at 09:42
    • Beantwoorden Eef

      Ja juist! Dat doe ik zelf ook vaak als ik een grote pan heb gemaakt. In porties invriezen en je hebt een makkelijke maaltijd of een heerlijke lunch in het vooruitzicht.

      24 december 2016 at 09:55
  • Beantwoorden Jouwert

    Morgen ga ik een pan van die ouderwetse kippensoep maken, heb alle tips en aanbevelingen gelezen en ga met behulp van eier en uienschillen een mooi en smaakvol resultaat neerzetten.
    Eef bedankt voor het recept.

    24 december 2016 at 14:02
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk! Eet smakelijk alvast en fijne feestdagen 🙂

      24 december 2016 at 15:13
  • Beantwoorden Jeff

    Zoals reeds eerder opgemerk krijg je de meest smaakvolle kippensoep als je daarvoor een soepkip gebruikt. Niet voor niets die aanduiding. Soepkippen zijn oude uitgelegde moederdierer. Daar zit veel meer smaak aan het vlees, en ze hebben veel meer vet. Dat laatste maakt de soep smeuïger. Voor een extra gezondheidseffect voege men veel verse (geraspte) gember toe.Zo breng je de doden weer tot leven ( bij wijze van spreken).

    25 december 2016 at 12:19
    • Beantwoorden Eef

      Bedankt voor je tips Jeff! Gember erin lijkt mij ook een heerlijke aanvulling op het recept 🙂

      30 december 2016 at 09:57
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Hallo 2017! | Eef Kookt Zo

    […] Ouderwetse kippensoep […]

    2 januari 2017 at 06:31
  • Beantwoorden nynke

    maar wat helemaal voortreffelijk is-zeggen mijn honden en mijn katten zijn de botten die zijn over gebleven

    3 januari 2017 at 00:32
  • Beantwoorden jerry

    Ik voel me vandaag niet helemaal top. Hoofdpijn en lichte verkoudheid. Op advies van mijn vriendin ouderwetse kippensoep gemaakt volgens dit recept. Bedankt daarvoor Eef.
    De pan staat nu te pruttelen en ik ben reuze benieuwd naar het eindresultaat.

    4 januari 2017 at 17:38
    • Beantwoorden Eef

      Beterschap Jerry! Ik hoop dat de soep gesmaakt heeft en je snel beter wordt 🙂

      5 januari 2017 at 21:22
  • Beantwoorden Rene van Duijn

    Ik heb precies volgens recept deze soep gemaakt, ook lang laten pruttelen. Maar smaakte heel erg flauw, heb er flink veel bouillon, Maggi en kikoman bijgedaan. Smaakte toen uitstekend. Bedankt voor het recept

    7 januari 2017 at 19:48
    • Beantwoorden Eef

      Graag gedaan Rene. Soep moet je altijd zelf lekker op smaak maken zoals ik in het recept ook aangeef. De een houdt van lekker veel zout, bouillon en de ander geeft juist de voorkeur aan minder zout. Vaak ook een kwestie van gewenning. Blij om te lezen dat de soep daarna uitstekend smaakte 🙂 Een klein beetje sambal erin kan trouwens ook erg lekker zijn als je van een beetje pit houdt.

      8 januari 2017 at 14:40
  • Beantwoorden Miriam

    Mijn huis ruikt nu heerlijk terwijl de soep staat te pruttelen. Ik maak het nu voor een lieve vriendin die ziek is, maar ga hem ook een keer voor thuis maken. Dank je wel voor het recept!!

    30 januari 2017 at 15:12
    • Beantwoorden Eef

      Graag gedaan! Hoop dat je vriendin er snel van opknapt 🙂

      1 februari 2017 at 23:06
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Champignonsoep met kastanjechampignons | Eef Kookt Zo

    […] Ouderwetse kippensoep […]

    3 februari 2017 at 06:31
  • Beantwoorden Cindy

    Mmmm soepje staat al heerlijk 1,5 uur te pruttelen. Net al stiekem geproefd en inderdaad de bouillon smaakt heerlijk zoet. Straks lekker op smaak maken. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik heb er trouwens nog een rode peper doorheen gedaan

    5 februari 2017 at 11:24
    • Beantwoorden Eef

      Lekker! Rode peper is volgens mij een smakelijke aanvulling op de soep. Eet smakelijk voor straks 🙂

      5 februari 2017 at 12:34
  • Beantwoorden Gerard

    Lekkerste kippensoep ooit, gisteren al bereidt en vandaag opnieuw opgewarmd…is echt een heerlijke soep, beetje zoet niet te zout echt een mooie balans van smaken! Bedankt voor dit mooie gerecht! Groetjes Gerard

    5 februari 2017 at 20:17
    • Beantwoorden Eef

      Wauw! Wat een mooi compliment Gerard, dank je wel 🙂

      6 februari 2017 at 20:55
  • Beantwoorden Claudia

    Ik ben op dit moment de soep aan het maken !! Allemaal griep hier ( 5 man ) ik ben benieuwd naar de smaak maar denk dat ie heerlijk zal zijn.

    9 februari 2017 at 12:50
  • Beantwoorden Claudia

    Mijn zoontje eet nooit soep maar nu heeft hij een hele kom op ….super !!

    9 februari 2017 at 16:17
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen Claudia 😀 Blij dat de soep zo goed in de smaak valt.

      12 februari 2017 at 13:58
  • Beantwoorden Gijs

    Wanneer voeg je het water toe?

    17 april 2017 at 13:12
    • Beantwoorden Eef

      In stap 2, ik zie dat ik dat per abuis ben vergeten te vermelden, ik heb het direct even aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂

      17 april 2017 at 13:18
  • Beantwoorden Mireille

    Vandaag heb ik het voor het eerst gemaakt en het was heerlijk! Ik ga dit zeker vaker maken.

    18 april 2017 at 20:53
    • Beantwoorden Eef

      Wat super om te lezen Mireille, blij dat de soep zo goed in de smaak valt 🙂

      19 april 2017 at 22:00
  • Beantwoorden Nanda

    We hebben er van gesmuld met familie & vrienden , een blijvertje dus!

    21 mei 2017 at 20:01
    • Beantwoorden Eef

      Blij om te lezen Nanda 😀 Dank je wel voor je reactie!

      27 mei 2017 at 13:58
  • Beantwoorden Caroline

    Mooi recept! Met hoeveel liter bouillon maak je uiteindelijk de soep?

    28 juli 2017 at 11:11
    • Beantwoorden Roger De Vogel

      Voor een hele soepkip 2’5 liter water!

      25 september 2017 at 13:55
  • Beantwoorden Caroline

    Sorry ik zie het al in het recept staan.

    28 juli 2017 at 12:55
  • Beantwoorden Roger De Vogel

    Afkomstig uit Belgie. Heb je ouderwetse kippensoep uitgeprobeerd.Is heel goed meegevallen en erg lekker. Is wel wat voorbereidend werk aan maar het resultaat mag er zijn!! Gezonde lekkere soep om te maken tijdens de Herfst en Winterse dagen!Geen beter medicijn tegen verkoudheden en griep toestanden!!

    25 september 2017 at 13:52
    • Beantwoorden Eef

      Dank voor je compliment 🙂 Blij dat hij in de smaak is gevallen! Groetjes

      8 oktober 2017 at 19:01
  • Beantwoorden Ger van Vugt

    Enige wat ik wil toevoegen is laat de bouillon wat langer trekken en gebruik een hele kip, iets meer werk maar wat je over houd verdeel je en vries je in

    14 november 2017 at 13:45
  • Laat een reactie achter