Volg mij:
Ontbijt, Saus, Smeerseltjes, Dips & Dressing

Zelfgemaakte Eiersalade

Eiersalade

Eiersalade, echt zoiets wat eigenlijk niet mag ontbreken op tafel tijdens Pasen! Het is zeker niet moeilijk om deze zelf te maken, integendeel zelfs, het is één van de makkelijkere salades om zelf te maken. Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig voor dit heerlijke basis recept die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje & de koelkast hebt staan. Waar wacht je nog op? Aan de slag met de deze waanzinnig lekkere eiersalade 😉

Met dit recept maak je in een handomdraai maar liefst 250 gram eiersalade (ja, ik ben zo vriendelijk geweest het even voor je na te wegen 😉 ). Het is echt iets wat ik voornamelijk op gevoel maak. Een paar hardgekookte eitjes, wat Zaanse mayonaise (die is lekker vettig maar mocht je aan de lijn zijn kun je eventueel ook halfvolle mayonaise of mayonaise op yoghurt basis gebruiken) en wat kruiden.

Geheime ingredient voor de lekkerste eiersalade

Een theelepeltje mosterd is mijn geheime ingredient en mag zeker niet ontbreken want dat geeft juist die lekkere, volle smaak. Zonder dat theelepeltje zou de salade misschien wat flauw zijn qua smaak. De mosterd zelf proef je niet echt terug maar het geeft wel die “oempf” die een goede eiersalade nodig heeft.

Vandaag vertel ik je precies wat er in mijn eiersalade zit. Exacte hoeveelheden en een stap voor stap recept zodat jij straks de allerlekkerste salade zelf op tafel kunt zetten.

Broodje-Eiersalade


Het recept voor zelfgemaakte eiersalade:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 250 gram eiersalade

Wat heb je nodig om zelf eiersalade te maken (ingrediënten):

  • 4 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1½ eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 theelepel mosterd (bijvoorbeeld fijne Franse mosterd zoals Dijon)
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • (versgemalen) zwarte peper & zout
  • ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijngesneden bieslook.

Hoe maak je de lekkerste eiersalade :

  1. Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de eieren toe en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard. Na het koken doe je ze direct onder de koude kraan om ze even te laten schrikken en daarna kun je ze pellen. Laat de eieren even afkoelen voor je verder gaat met het maken van de salade.
  2. Doe de gepelde eieren in een diep bord of een kom en prak ze met een vork fijn. Voeg dan de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder toe. Proef en breng het geheel op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper & zout. Garneer eventueel met een beetje tuinkers of wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

EiersaladeEet smakelijk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

29 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmm er gaat toch maar weinig boven homemade eiersalade! En inderdaad zaanse mayo gebruiken want dat is nou eenmaal de allerlekkerste (komt van boven het kanaal he)

    23 maart 2016 at 07:35
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Woeha, we zijn soms echt twee zielen één gedachten. Zie mijn blog voor een heerlijke verse….eiersalade. Uiteraard – wat anders – met Zaanse mayonaise

    23 maart 2016 at 07:53
    • Beantwoorden Eef

      Hahaha ‘t zal niet 😉 Grappig toch!

      24 maart 2016 at 21:14
  • Beantwoorden Trudy Manenschijn

    Ik doe er ook nog een fijngesnipperd uitje bij , en meng biogarde met een lepel mayo en poedersuiker. Verder gebruik ik dezelfde ingrediënten.

    20 mei 2016 at 23:54
  • Beantwoorden Evert

    Ga het maken met Pasen, je hoort van mij……

    15 april 2017 at 11:34
  • Beantwoorden Evert

    Hoi Eef, de eiersalade was heerlijk, een blijvertje bij ons…..Ik had er nog een paar druppels Tabasco ingedaan, lekker hoor!!
    Groet, Evert

    17 april 2017 at 14:30
    • Beantwoorden Eef

      Dat is ook een heerlijke smaakmaker Evert! Dank je wel voor je reactie. Ik ben blij te lezen dat de eiersalade in de smaak valt 🙂

      19 april 2017 at 22:02
  • Beantwoorden Huiskok Bernhard

    Met zelf gemaakte mayo is het nog lekkerder, geloof mij maar.

    4 augustus 2017 at 22:13
    • Beantwoorden Eef

      Dat geloof ik direct 🙂

      14 augustus 2017 at 22:04
    • Beantwoorden Rob

      Dat wilde ik hier net aan toevoegen!

      27 maart 2018 at 20:52
  • Beantwoorden Hans

    Heerlijk half thee lepeltje brandal er bij gedaan

    17 maart 2018 at 22:47
  • Beantwoorden Donald

    Beste Eef,
    Zo lekker en inderdaad gebruik ik ook Zaanse mayonaise en doe daar een klein beetje wasabi pasta door voor de pittigheid.

    25 maart 2018 at 21:15
    • Beantwoorden Eef

      Klinkt ook zalig! Wat een lekkere aanvulling.

      3 april 2018 at 11:11
  • Beantwoorden Donald

    Bete Eef
    Ik ben niet zo’n schrijver maar je recepten zijn heerlijk.
    Zo is behalve mijn hobby koken, ook wijn, bier en likeur maken, al zo’n 40 jaar.
    En koop nooit wat uit een pakje.
    Ga vooral zo door, ik had je nieuwsbrief veel eerder moeten ontdekken, hulde!!

    25 maart 2018 at 21:23
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen. Daar doe ik het voor 🙂 Je hebt mijn dag net even leuker gemaakt. Dank voor je reactie.

      3 april 2018 at 11:12
  • Beantwoorden Lobke

    Wauw, ziet er heerlijk uit! Hoe lang kan je dit bewaren?

    30 maart 2018 at 09:54
    • Beantwoorden Eef

      Afgesloten zou ik hem persoonlijk maximaal een dagje bewaren in de koelkast maar hij is vast zo op 😉

      3 april 2018 at 11:12
  • Beantwoorden Stannie Koc

    Gemaakt paaszondag ,was lekker op een stokbroodje bij de gourmet. Een echte topper, schaaltje in no time leeg…heerlijk recept.

    2 april 2018 at 20:56
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen! Dank je wel 🙂

      3 april 2018 at 11:12
  • Beantwoorden Esther

    Heerlijk,heb er zelf een beetje knoflokpoeder aan toegevoegd 😉

    1 mei 2018 at 11:39
  • Beantwoorden Rick van Heijningen

    Ik maak precies het zelfde recept ,maar ik doe er 5 of 6 plakjes uitgebakken en verkruimeld spek door , dat is nog lekkerder !

    7 augustus 2018 at 08:22
    • Beantwoorden Eef

      Nou dat geloof ik direct! Ga ik eens proberen 😉

      8 augustus 2018 at 15:37
  • Beantwoorden Connie

    Kun je het ook in de diepvries bewaren

    7 september 2018 at 23:00
  • Laat een reactie achter