fbpx
Eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade, echt zoiets wat eigenlijk niet mag ontbreken op tafel tijdens Pasen! Het is zeker niet moeilijk om deze zelf te maken, integendeel zelfs, het is één van de makkelijkere salades om zelf te maken. Je hebt maar een handjevol ingrediΓ«nten nodig voor dit heerlijke basis recept die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje & de koelkast hebt staan. Waar wacht je nog op? Aan de slag met de deze waanzinnig lekkere eiersalade πŸ˜‰

Met dit recept maak je in een handomdraai maar liefst 250 gram eiersalade (ja, ik ben zo vriendelijk geweest het even voor je na te wegen πŸ˜‰ ) een kommetje vol! Het is echt iets wat ik voornamelijk op gevoel maak.

Een paar hardgekookte eitjes, wat Zaanse mayonaise (die is lekker vettig maar mocht je aan de lijn zijn kun je eventueel ook halfvolle mayonaise of mayonaise op yoghurt basis gebruiken) en wat kruiden.

Geheime ingredient voor de lekkerste eiersalade

Een theelepeltje mosterd is mijn geheime ingredient en mag zeker niet ontbreken want dat geeft juist die lekkere, volle smaak. Zonder dat theelepeltje zou de salade misschien wat flauw zijn qua smaak. De mosterd zelf proef je niet echt terug maar het geeft wel die “oempf” die een goede eiersalade nodig heeft.

Vandaag vertel ik je precies wat er in mijn eiersalade zit. Exacte hoeveelheden en een stap voor stap recept zodat jij straks de allerlekkerste salade zelf op tafel kunt zetten.

Broodje-Eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Het recept voor de allerlekkerste zelfgemaakte eiersalade.
4.18 van 262 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje eiersalade (250 gram)

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 4 eieren (middel)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1Β½ eetlepel bieslook (fijngesneden)
  • 1 theelepel mosterd (bijvoorbeeld fijne Franse mosterd zoals Dijon)
  • Β½ theelepel kerriepoeder
  • (versgemalen) zwarte peper & zout
  • ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijngesneden bieslook.

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.
  • Zodra het water kookt voeg je de eieren toe en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.
  • Na het koken doe je ze direct onder de koude kraan om ze even te laten schrikken en daarna kun je ze pellen.
  • Laat de eieren even afkoelen voor je verder gaat met het maken van de salade.
  • Doe de gepelde eieren in een diep bord of een kom en prak ze met een vork fijn.
  • Voeg dan de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder toe.
  • Proef en breng het geheel op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper & zout.
  • Garneer eventueel met een beetje tuinkers of wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 457kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 23g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 9g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel Γ©n gratis een eigen account aan.

Eiersalade

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

66 reacties op “Zelfgemaakte eiersalade”

  1. Hmm er gaat toch maar weinig boven homemade eiersalade! En inderdaad zaanse mayo gebruiken want dat is nou eenmaal de allerlekkerste (komt van boven het kanaal he)

  2. Woeha, we zijn soms echt twee zielen één gedachten. Zie mijn blog voor een heerlijke verse….eiersalade. Uiteraard – wat anders – met Zaanse mayonaise

  3. Trudy Manenschijn

    Ik doe er ook nog een fijngesnipperd uitje bij , en meng biogarde met een lepel mayo en poedersuiker. Verder gebruik ik dezelfde ingrediΓ«nten.

  4. Hoi Eef, de eiersalade was heerlijk, een blijvertje bij ons…..Ik had er nog een paar druppels Tabasco ingedaan, lekker hoor!!
    Groet, Evert

    1. Dat is ook een heerlijke smaakmaker Evert! Dank je wel voor je reactie. Ik ben blij te lezen dat de eiersalade in de smaak valt πŸ™‚

  5. Beste Eef,
    Zo lekker en inderdaad gebruik ik ook Zaanse mayonaise en doe daar een klein beetje wasabi pasta door voor de pittigheid.

  6. Beste Eef,
    Zo lekker en inderdaad gebruik ik ook Zaanse mayonaise en doe daar een klein beetje wasabi pasta door voor de pittigheid.

  7. Bete Eef
    Ik ben niet zo’n schrijver maar je recepten zijn heerlijk.
    Zo is behalve mijn hobby koken, ook wijn, bier en likeur maken, al zo’n 40 jaar.
    En koop nooit wat uit een pakje.
    Ga vooral zo door, ik had je nieuwsbrief veel eerder moeten ontdekken, hulde!!

    1. Wat ontzettend leuk om te lezen. Daar doe ik het voor πŸ™‚ Je hebt mijn dag net even leuker gemaakt. Dank voor je reactie.

      1. Trudy van Overdam

        Ik maak altijd een eiermouse de ingtedienten zijn bijna hetzelfde.
        10 gekookte eieren , 2 eetlepels mayonaise, beetje zout, beetje kerriepoeder hot,beetje peper, bieslook of peterselie.

        Doe alles in een hoge staafmixerbeker en maak het met de staafmixer tot een mouse.
        Lekker in lichtgezout rookvlees als rolletje of een rolletje van gerookte zalm. Ook spuit ik het vaak op een zelfgemaakt huzareslaatje.

  8. Bete Eef
    Ik ben niet zo’n schrijver maar je recepten zijn heerlijk.
    Zo is behalve mijn hobby koken, ook wijn, bier en likeur maken, al zo’n 40 jaar.
    En koop nooit wat uit een pakje.
    Ga vooral zo door, ik had je nieuwsbrief veel eerder moeten ontdekken, hulde!!

  9. Stannie Koc

    Gemaakt paaszondag ,was lekker op een stokbroodje bij de gourmet. Een echte topper, schaaltje in no time leeg…heerlijk recept.

  10. Stannie Koc

    Gemaakt paaszondag ,was lekker op een stokbroodje bij de gourmet. Een echte topper, schaaltje in no time leeg…heerlijk recept.

  11. Rick van Heijningen

    Ik maak precies het zelfde recept ,maar ik doe er 5 of 6 plakjes uitgebakken en verkruimeld spek door , dat is nog lekkerder !

  12. Rick van Heijningen

    Ik maak precies het zelfde recept ,maar ik doe er 5 of 6 plakjes uitgebakken en verkruimeld spek door , dat is nog lekkerder !

  13. Trudy van Overdam

    Ik maak altijd een eiermouse de ingtedienten zijn bijna hetzelfde.
    10 gekookte eieren , 2 eetlepels mayonaise, beetje zout, beetje kerriepoeder hot,beetje peper, bieslook of peterselie.

    Doe alles in een hoge staafmixerbeker en maak het met de staafmixer tot een mouse.
    Lekker in lichtgezout rookvlees als rolletje of een rolletje van gerookte zalm. Ook spuit ik het vaak op een zelfgemaakt huzareslaatje.

  14. Geen pasen, zelfs geen feestje in het verschiet, doch een vriendin die komt lunchen en die ik wat extra’s wil voorzetten. Dit lijkt me erg geschikt op een vers grofbruin broodje.
    Ik ga het dus morgen maken,
    Maar heb misschien een tip voor de kookliefhebbers.
    Eieren ( maar ook avocado) zijn heel makkelijk fijn te maken in een kom en ‘prakken’ met een garde, gaat snel zonder dat het alle kanten op wiebelt in je kom of op je bord.

  15. Hey Eef,
    Ik ga je eiersalade maken met 1 verandering. Ik maak eerst een papje van alle natte delen en schep daar tot slot het ei voorzichtig door voor een mooie scherpe structuur maar da`s n kwestie van smaak (mijn ogen eten ook mee) Nog n tip (misschien ken je m al maar zijn je bezoekers er blij mee) Zet twee uurtje je doos eieren onderste boven en je gevulde eieren worden nog mooier omdat de onderkant dan wat dikker is en niet zo`n dun velletje wat snel scheurt.

    1. Eef

      Weet je hoe leuk het is als je zoveel tijd en elk vrij uurtje besteed aan het bedenken van recepten, ze maakt, verder verbeterd, foto’s ervan maakt en ze deelt. Dat mensen dan de moeite nemen om even een berichtje achter te laten met ‘het was heerlijk’ ‘lekker’ etc.? Dat maakt mijn dag, ook als het voor jou “maar” eiersalade is… want die komt niet zo”maar” op een website te staan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, Γ©cht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & Γ©cht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag!Β 

Scroll naar top