Butter Chicken, een heerlijk recept uit de Aziatische keuken, of om iets specifieker te zijn: uit de Indiase keuken. Butter Chicken is boterzachte kip in een kruidige, romige saus. Dit Indiase gerecht is fluweelzacht van smaak en zet je binnen 30 minuten al op tafel. Serveer met verse groenten en wat naanbrood of rijst.
Butter Chicken heet niet voor niets Butter Chicken of zoals wij in Nederland zouden zeggen, boter kip. Het gerecht is boterzacht, maar dit is niet de reden waarom dit gerecht deze naam heeft.
Butter chicken
Butter Chicken is een redelijk nieuw gerecht binnen de traditionele Indiase keuken. Normaliter wordt er in deze keuken namelijk vaak olie gebruikt, maar in dit gerecht wordt roomboter gebruikt.
Het gebruik van roomboter in gerechten is vernieuwend te noemen voor deze van origine traditionele keuken. Het gebruik van roomboter maakt het gerecht erg rijk, maar tegelijkertijd ook zo ontzettend lekker.
Butter Chicken is echt een waanzinnig lekker gerecht dat je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Mild van smaak en toch kruidig.
Garam masala is misschien niet een kruidenmix die je standaard in je kastje hebt staan, maar het is wel echt een aanrader, zo lekker! Je kunt het vinden in de meeste supermarkten, maar ook hier online bestellen. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen.
Zelf vind ik het erg lekker om er naanbrood bij te serveren, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor rijst of wat dacht je van aardappels?
Groenten voor bij butter chicken
In de saus zelf zit vrijwel geen groenten. Kort gekookte groene groenten zijn dan ook een fijne aanvulling op het gerecht en maken de maaltijd compleet. Verder gebruik ik in dit recept kipdijfilet. Kipdijfilet is wat vetter dan kipfilet waardoor het heerlijk mals blijft. Butter chicken is echt een gerecht om je vingers bij af te likken: zo lekker!
Indiase keuken
Net als ik dol op Indiase recepten? Bekijk dan ook eens deze heerlijke andere recepten uit de Indiase keuken: tikka masala, curry met pompoen en kip tandoori.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram kipdijfilet
- 100 gram slagroom of kookroom
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels roomboter (ongezouten)
- 2 eetlepels Garam Masala
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- peper, zout, kaneel
- Rijst
- Naanbrood
- Groenten
- Koriander
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 theelepels citroensap, 1 eetlepel Garam Masala en 1 theelepel zout. Meng dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken.
- Snipper vervolgens de uitjes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens 2 teentjes fijngesneden knoflook toe en bak deze even mee. Doe er dan 1 eetlepel Garam Masala, 1 theelepel paprikapoeder, een snufje kaneel en 1 theelepel zout bij. Bak dit ook even mee en tot slot doe je er één blik tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij. Zet het vuur direct laag en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
- Als de saus gepureerd is voeg je de kip toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 lekker rustig pruttelen tot de kip gaar is.
- Zodra de kip gaar is roer je 2 eetlepels roomboter door de saus (het gerecht heet niet voor niets ' Butter Chicken' 😉 ). Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Wow, een heftig en rijk gerecht lijkt me, maar wel héél lekker vooral met die masala kruiden. Jum!
Kathleen says:
Hoi Eef hoe maak je garam masala zelf met de kruiden die ik in huis heb. Of weet je of je het tegenwoordig ook bij de supermarkt kunt krijgen? Wij hebben geen toko in het dorp.
Andrea says:
Van Jonnie Boer heb je ook een garam masala variant, bij de AH sowieso te koop.
Maxime says:
Ik heb deze al zo vaak gemaakt, zo ontzettend lekker!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Bernlef says:
Hallo Eef,
Bij stap 1 staat: “zet even appart zodat het even in kan trekken”. Is het dan ook goed om het een dag van te voren al te maken zodat het 24 uur in kan trekken?
Gr
Eef says:
alleen maar lekkerder
Marissa says:
Kan ik het met jou recept ook in de slow cooker maken ?
Amateur chef says:
Tegenwoordig wel van silvo
Inge says:
Op het filmpje zie ik niet dat je de kip met yogurt mengt en worden de kip stukjes gebakken. In je recept staat dat je de kip moet stoven in de saus. Wat is nu het bedoeling 🙂 ?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi inge, ik snap denk ik niet helemaal wat je bedoeld. De kip marineer je in de yoghurt en de saus maak je apart, je gaart de kip in de saus.
Wendy says:
Ik vind het gerecht zuur. Maar dat hoort kennelijk want had al eens eerder boterkip gemaakt maar dan een ander recept. Zonde…
Eef says:
Het zure komt niet door de boterkip als recept, maar vaak door de tomaten. Voeg eens iets suiker toe en laat het iets langer bakken, dat verminderd de mogelijk zure smaak of probeer simpelweg eens een ander merk tomatenblokjes
Tonnie says:
Heb het gemaakt samen met mijn kleindochter en daarna samen met haar ouders en opa heerlijk gesmuld
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Anne-Marie Otter says:
Mmmm, ben dol op de Indiase keuken en ook op de butter chicken!
Evi says:
Indiaans? Haha je bedoelt Indiaas denk ik! 🙂
Eef says:
Klopt, Indiase keuken bedoelde ik. Heb dit recept niet zo goed nagelezen zag ik! Ik heb het direct aangepast 🙂 Dank voor je oplettendheid!
G. Wiersma says:
Zojuist heerlijk gegeten in dit lekkere recept. Bedankt!
Eef says:
Jij bedankt voor je reactie, altijd leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft 😀
Talitha says:
Als ik het goed begrijp doe je de kip er dus rauw in met de marinade?
Eef says:
Yes anders kan hij niet marineren 🙂
Ibrahim says:
Heerlijk recept , heb het met kikkererwten gemaakt(vegetarisch) je mist het vlees totaal Niet.
Kikkererwten apart bakken eerst en Dan toevoegen aan de saus.
Dank je wel voor dit recept👌
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat een goeie tip Ibrahim, dankjewel! Blij dat het heeft gesmaakt!
Annemieke says:
Deze heb ik gisteravond gemaakt en mijn vriend en ik hebben heerlijk gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar!
Eef says:
Super leuk om te lezen Annemieke. Dankjewel voor het achterlaten van een reactie – hier word ik echt blij van 🙂
Janet says:
Op verzoek van zoon op zoek naar recept van butter chicken en dan kijk ik natuurlijk eerst bij http://www.eefkooktzo.nl. Hij heeft heerlijk gekookt met verse boontjes en naanbrood erbij. Iedereen vond het lekker en ik ook maar toch zat er iets in wat misschien toch niet helemaal mijn smaak is. Heb alleen geen idee wat ik er nu minder lekker aan vond. Vlgd keer nog eens proberen.
Eef says:
Ah wat jammer om te lezen, benieuwd wat je niet lekker vond eraan.
Hettie says:
Zou wel eens de kaneel kunnen zijn…
Doe ik er nl daarom niet in.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Zou kunnen inderdaad als je daar niet van houdt, al is dat maar een heel klein snufje.
Renske Crone says:
Kan ik dit ook makkelijk een dag van te voren maken? Of wordt de kip dan droog?
Eef says:
Nee hoor kan prima, is juist ideaal als mealprep
Mania says:
welke groenten doe je als bijgerechtje?
Eef says:
In principe kun je er allerlei groenten bij serveren. Zelf vind ik kort gekookte sugarsnaps of sperziebonen er erg lekker bij. Bimi even kort koken en op smaak brengen met wat sesamolie en sesamzaadjes kan ook erg lekker zijn of wat dacht je van geroosterde bloemkool? Eigenlijk kun je alle kanten op 🙂 Benieuwd welke combinatie jij maakt met de Butter Chicken. Laat je het me weten?
Denise says:
Gewoon een frisse salade om de heavyness van de butter chicken iets te verlichten 😉
Eef says:
Ook lekker inderdaad! Dank voor je toevoeging Denise
Mila says:
Ik heb wat wortels door de saus gedaan en mee gepureerd.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Mmm, klinkt goed!
Jetty says:
Erg lekker en makkelijk recept. Gesmuld met z’n allen.
Eef says:
Wat leuk om te lezen Jetty! Dank voor het achterlaten van een reactie 🙂
margreet boon says:
Vandaag gemaakt enhet ruikt al zo lekker in de keuken als je het klaarmaaakt, bedankt voor het delen. Ik ga dit zeker vaker maken. Met zelfgemaakt naan
Eef says:
Bedankt voor je reactie Margreet 🙂 Super leuk om te lezen dat het zo gesmaakt heeft. Met zelfgemaakte naan is deze butter chicken vast nóg lekkerder!
Judy says:
Hoi Eef ik heb dit gerecht al geregeld gemaakt, echt heerlijk. Nu wil ik het eens in de slowcooker maken. Heb jij er ervaring mee?
Groetjes Judy
Hennie says:
Het was super lekker . Ik heb slagroom vervangen voor room .
Wij gaan het zeker vaker eten
Eef says:
Wat goed om te lezen Hennie! Dank je wel voor je reactie.
Dick says:
Dit recept vandaag gemaakt, we hebben echt heerlijk gegeten!
Binnen niet al te lange tijd een heerlijke curry op tafel.
Dit ga ik zeker vaker maken.
Ik houd van pittig, dus zal er de volgende keer wat gedroogde pepertjes in verwerken. Verder verander ik er niets aan.
Bedankt!
Eef says:
Graag gedaan! Jij bedankt voor je reactie, goed om te horen dat het gesmaakt heeft!
Rob says:
Heerlijk gerecht. Lekker met safraanrijst, pappadums en naanbrood gegeten. Iets minder tomatenblokjes in gedaan. Heel rijke smaak en heerlijke structuur en feelings door boter op het laatst erbij. Direct gedeeld met mijn kookvrienden. Complimenten voor leuke site!
Eef says:
Wat ontzettend leuk Rob! Ik heb je reactie per abuis over het hoofd gezien vandaar de late reactie maar ik word hier natuurlijk erg blij van om dit te lezen 🙂 Dank je wel!
Marleen says:
Ik heb dit recept vanavond precies nagemaakt en toch vonden we het echt niet lekker.
Hoe kan dat?
Normaal dól op als we dit bij de Indiaas bestellen.
Ik vond het flauw.. en lang niet zo lekker zoet smaken als ik gewend ben..
Heb jij enig idee hoe dat kan?:-)
Connie says:
Heerlijk gerecht! Een aanrader, restje in de vriezer gedaan en het smaakte weer heerlijk!
Eef says:
Super om te lezen Connie! Dank je wel voor je reactie 🙂
Willianne says:
Gister voor het eerst gemaakt en ik vond het echt heerlijk! Ook ons zoontje van 14 maanden heeft gesmikkeld. Gelukkig nog een maaltje in de vriezer kunnen doen voor een volgende keer.
Eef says:
Wat leuk om te lezen Willianne, dank voor je reactie 🙂
Willianne says:
Gister voor het eerst gemaakt en ik vond het echt heerlijk! Ook ons zoontje van 14 maanden heeft gesmikkeld. Gelukkig nog een maaltje in de vriezer kunnen doen voor een volgende keer.
Tamara says:
Ik heb hem nu voor de 2e keer gemaakt, echt super lekker! Maar wil hem graag wat dikker hebben zoals bij jou op de foto! Bij mij word het echt meer een saus.. hoe krijg ik het wat dikker? Liefs!
Eef says:
Wat goed om te lezen! Als je de saus iets dikker wilt kun je hem iets langer laten inkoken dan wordt hij vanzelf iets dikker 🙂
Tamara says:
Ik heb hem nu voor de 2e keer gemaakt, echt super lekker! Maar wil hem graag wat dikker hebben zoals bij jou op de foto! Bij mij word het echt meer een saus.. hoe krijg ik het wat dikker? Liefs!
Eef says:
Wat goed om te lezen! Als je de saus iets dikker wilt kun je hem iets langer laten inkoken dan wordt hij vanzelf iets dikker 🙂
Inge says:
Lekker hoor! Met zoete aardappel raita (even googelen voor het recept) of gewoon komkommer raita. En dan serveren met roti paratha. Die kun je zelf maken, maar bij grote supermarkten liggen ze ook in de diepvries, die hoef je alleen maar in droge koekenpan in een paar minuten gaar te bakken. Heerlijk!
Eef says:
Klinkt helemaal heerlijk Inge, dank voor je aanvulling!
Inge says:
Lekker hoor! Met zoete aardappel raita (even googelen voor het recept) of gewoon komkommer raita. En dan serveren met roti paratha. Die kun je zelf maken, maar bij grote supermarkten liggen ze ook in de diepvries, die hoef je alleen maar in droge koekenpan in een paar minuten gaar te bakken. Heerlijk!
Marc Davidson says:
Dank je voor dit perfecte recept! Ik ben aan het experimenteren om hem langzaam richting vegan te laten gaan. Heb eerst de kip vervangen door tempeh.
Eef says:
Wat leuk! Laat je me weten hoe de vegan versie is geworden van dit recept? Ik ben benieuwd 😀
Marc Davidson says:
Dank je voor dit perfecte recept! Ik ben aan het experimenteren om hem langzaam richting vegan te laten gaan. Heb eerst de kip vervangen door tempeh.
Marjolein says:
Heerlijk gegeten! Dit recept gaat in mijn eigen ‘kookschrift’
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie Marjolein 😀
Marjolein says:
Heerlijk gegeten! Dit recept gaat in mijn eigen ‘kookschrift’
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie Marjolein 😀
Nan says:
Late reactie. En als je nu geen staafmixer hebt met wat kan je pureren? Of kan je de saus ook zo laten?
Ga dit gerecht binnenkort maken.
Eef says:
Je kunt de saus ook in een keukenmachine doen of een blender om het te pureren. Ik zou (persoonlijk) de saus niet zo laten ivm textuur maar het staat je vrij om te proberen natuurlijk 🙂
Nan says:
Late reactie. En als je nu geen staafmixer hebt met wat kan je pureren? Of kan je de saus ook zo laten?
Ga dit gerecht binnenkort maken.
Natascha says:
Hoi Eef,
Wat ben ik blij dat ik eindelijk een goed Butter chicken recept heb gevonden. Wij hebben hem al een aantal keer gegeten. Thanks!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Natascha 🙂
Natascha says:
Hoi Eef,
Wat ben ik blij dat ik eindelijk een goed Butter chicken recept heb gevonden. Wij hebben hem al een aantal keer gegeten. Thanks!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Natascha 🙂
Tanja says:
Super lekker! Maak hem nu voor de tweede keer. Zelf gril ik nog wat zoete puntpaprika’s welke ik op het eind aan het gerecht toevoeg. Smaakt lekker zoet erbij. En ik maak de naanbroden erbij waarvan je ook een recept hebt geplaatst! Een erg goede combo.
bedankt voor het lekkere recept!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Tanja en een heerlijke aanvulling met de zoete puntpaprika’s erbij 🙂
Tanja says:
Super lekker! Maak hem nu voor de tweede keer. Zelf gril ik nog wat zoete puntpaprika’s welke ik op het eind aan het gerecht toevoeg. Smaakt lekker zoet erbij. En ik maak de naanbroden erbij waarvan je ook een recept hebt geplaatst! Een erg goede combo.
bedankt voor het lekkere recept!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Tanja en een heerlijke aanvulling met de zoete puntpaprika’s erbij 🙂
Alinda says:
Samen met (en op verzoek van) mijn dochter van 12 gemaakt, ze is dol op butter chicken. Super eenvoudig recept en zo lekker! Haar reactie; net zo lekker als in het restaurant!
Wij hebben het gegeten met zilvervliesrijst en spinazie, een aanrader!
Eef says:
Wauw wat een mooi compliment, dankjewel Alinda en ook dankjewel aan je dochter 😀
Alinda says:
Samen met (en op verzoek van) mijn dochter van 12 gemaakt, ze is dol op butter chicken. Super eenvoudig recept en zo lekker! Haar reactie; net zo lekker als in het restaurant!
Wij hebben het gegeten met zilvervliesrijst en spinazie, een aanrader!
Jacqueline says:
Heerlijk gerecht, wordt een blijvertje! Bedankt!
Ps heb gebroken sperziebonen( vers), mee laten koken met Basmatirijst
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Jacqueline says:
Heerlijk gerecht, wordt een blijvertje! Bedankt!
Ps heb gebroken sperziebonen( vers), mee laten koken met Basmatirijst
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Jetty says:
Hoi Eef,
Je recept voor butterchicken heb ik al een aantal keer gemaakt. Dank voor het recept! Het smaakt heerlijk. Ik heb sinds kort een slowcooker en vraag me af of ik dit recept ook in de slowcooker kan maken. Of zijn er dingen die anders moeten.ik hoor graag van je.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Ja dat kan prima hoor, in de slowcooker. Laat eventueel de deksel eraf het laatste uurtje/ halfuurtje zodat de saus iets kan indikken. Bij de recepten voor de slowcooker gebruik je doorgaans iets minder vocht waardoor het iets waterig kan worden. Even de deksel eraf laten helpt dan.
Jetty says:
Hoi Eef,
Je recept voor butterchicken heb ik al een aantal keer gemaakt. Dank voor het recept! Het smaakt heerlijk. Ik heb sinds kort een slowcooker en vraag me af of ik dit recept ook in de slowcooker kan maken. Of zijn er dingen die anders moeten.ik hoor graag van je.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Ja dat kan prima hoor, in de slowcooker. Laat eventueel de deksel eraf het laatste uurtje/ halfuurtje zodat de saus iets kan indikken. Bij de recepten voor de slowcooker gebruik je doorgaans iets minder vocht waardoor het iets waterig kan worden. Even de deksel eraf laten helpt dan.
Robin says:
Heerlijk, smaakvol en niet al te moeilijk zoals andere recepten met een eindeloze waslijst aan specerijen. Dit recept vandaag voor m’n moeder gekookt, hebben genoten; thanks! Paar eetlepels chili poeder door de marinade en saus voor een beetje extra pit, maakt hem helemaal af.
Eef says:
Helemaal lekker! Wat leuk om te lezen 😀
Robin says:
Heerlijk, smaakvol en niet al te moeilijk zoals andere recepten met een eindeloze waslijst aan specerijen. Dit recept vandaag voor m’n moeder gekookt, hebben genoten; thanks! Paar eetlepels chili poeder door de marinade en saus voor een beetje extra pit, maakt hem helemaal af.
Eef says:
Helemaal lekker! Wat leuk om te lezen 😀
Bianka says:
Kan ik ook ipv een blik tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten gebruiken? Of veranderd dit de smaak? Hoef je niet meer te staafmixeren….
Eef says:
Je kunt het proberen, maar door het staafmixeren worden alle smaken door door elkaar gemengd dus het heeft meer redenen 😉
Bianka says:
Kan ik ook ipv een blik tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten gebruiken? Of veranderd dit de smaak? Hoef je niet meer te staafmixeren….
Kathleen says:
Hoi Eef hoe maak je garam masala zelf met de kruiden die ik in huis heb. Of weet je of je het tegenwoordig ook bij de supermarkt kunt krijgen? Wij hebben geen toko in het dorp.
Piet says:
Ik ga vanavond dit recept eens proberen. Moet de kip niet meegebakken worden?
Anders heb je gekookte kip.
Eef says:
Nee hoor die doe je er pas met de saus door. Krijg je lekkere malse kip van 🙂
Rita says:
Erg lekker recept. Nu 2 x gemaakt maar wel de saus steeds aan de dunne kant. De laatste keer eat langer laten koken maar nig steeds te dun. Is wat maizena of bloem of zo misschien een oplossing?
Eef says:
Iets langer inkoken nog dan verdampt het vocht, maar een maizena papje van een half eetlepel maizena met een beetje water erdoor kan ook, geen enkel probleem 🙂
Piet says:
Ik ga vanavond dit recept eens proberen. Moet de kip niet meegebakken worden?
Anders heb je gekookte kip.
Lisette says:
Kan dit recept ook met normale yoghurt worden gemaakt of is Griekse yoghurt essentieel voor de smaak?
Eef says:
Nee hoor niet voor de smaak maar Griekse yoghurt is wat steviger en voller van structuur maar gewone (volle/ halfvolle) yoghurt kan ook.
Lisette says:
Kan dit recept ook met normale yoghurt worden gemaakt of is Griekse yoghurt essentieel voor de smaak?
Eef says:
Nee hoor niet voor de smaak maar Griekse yoghurt is wat steviger en voller van structuur maar gewone (volle/ halfvolle) yoghurt kan ook.
Rit says:
Laatst precies zo gemaakt als het recept omschreef. De saus was wat aan de dunne kant, daar moet ik even iets op verzinnen, en ik had de kip iets te klein gesneden. Maar verder ….. heeeeeerlijk. Zelfs manlief, die eigenlijk niet zo van aziatisch, indiaas, indonesisch, thais en zo houdt, heeft 2 x opgeschept. Een onze zoon …. die houdt zich altijd aanbevolen om dit soort restjes mee naar huis te nemen dus ik had al wat extra gemaakt. Ik had er rijst en een zoet/zure komkommersalade bij.
Rit says:
Laatst precies zo gemaakt als het recept omschreef. De saus was wat aan de dunne kant, daar moet ik even iets op verzinnen, en ik had de kip iets te klein gesneden. Maar verder ….. heeeeeerlijk. Zelfs manlief, die eigenlijk niet zo van aziatisch, indiaas, indonesisch, thais en zo houdt, heeft 2 x opgeschept. Een onze zoon …. die houdt zich altijd aanbevolen om dit soort restjes mee naar huis te nemen dus ik had al wat extra gemaakt. Ik had er rijst en een zoet/zure komkommersalade bij.
Bianca says:
Kan ik ook een pakje gezeefde tomaat gebruiken ipv tomatenblokjes? Dit scheelt dan weer mixen ik heb namelijk geen staafmixer?
Eef says:
Dat kan 🙂
Bianca says:
Kan ik ook een pakje gezeefde tomaat gebruiken ipv tomatenblokjes? Dit scheelt dan weer mixen ik heb namelijk geen staafmixer?
claudia says:
cocos als garnering is ook lekker
kaoutar belhaj says:
Zoo lekker en gemakkelijk te maken! Ik ben verkocht, voortaan haal ik hier mijn nieuwe recepten vandaan. Bedankt Eef!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 😀
Andrea de Grauw says:
super lekker! hier inmiddels favoriet en al meerdere keren gegeten. Ik bak in een aparte pan een paprika in reepjes en (kort gekookte) sperziebonen aan en die doe ik tegelijk met de kip in de saus. Heerlijk met naanbrood .
Eef says:
Wat een lekkere aanvulling! Goede tip 🙂
joaquin says:
Heet het geen butterchicken omdat het normaal in buttermilk (karnemelk) word gemarineerd? weet het eigenlijk wel zeker!!
Eef says:
Nee, het is van origine geen Amerikaans recept, maar een Indiaas recept gebaseerd op de “nieuwe” Indiase keuken met boter, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Butter_chicken
Nancy says:
Heerlijk recept! Heb kleine aanpassingen gedaan door een halve madame jeanette erbij te doen. Ik vond het nog wat tomaatachtig, heb erna nog wat masala erbij gedaan en aan het eind nog in laten koken gezien het zo dun was, dat werktte erg goed. Het was heerlijk met je zelfgemaakte naan brood recept. Dank je wel!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Peter says:
Heerlijk recept!
Eef says:
Dankjewel!
Andrea says:
Favoriet gerecht hier in huis! Wat ik wel lastig vind is dat de hoeveelheden aangepast worden in je ingrediënten lijstje als je het aantal personen veranderd, maar niet in het recept. Nou kom ik er wel uit maar er zullen vast mensen zijn die het niet door hebben en misschien met hoeveelheden ingrediënten blijven zitten ????. Misschien kan dat aangepast worden?
Wij zijn in ieder geval fan!
Corry says:
Ik wil dit recept komend weekend gaan maken. Maar kun je i.p.v zonnebloemolie ook olijfolie gebruiken?
Eef says:
Dat kan zeker. Ik heb de voorkeur voor een ‘neutrale’ olie zoals zonnebloemolie in dit soort recepten, maar olijfolie kan natuurlijk ook.
Corry says:
Dankjewel!, je hoort nog wat wij er van vinden
Eef says:
Leuk! Ik ben benieuwd 🙂
Corry Kramer says:
Súper heerlijk recept, wij hebben er van gesmuld???? De rest in de diepvries gedaan omdat ik veel te veel had hieraan. Dus binnenkort nog een keertje hiervan smullen.
Ik heb er witte rijst en (verse) sperzieboontjes bij gedaan, dat was een heerlijke tegenhanger.
Nou kan ik wel zeggen dat dit 1 van mijn favoriete recepten gaat worden, maar dan lieg ik, want alle recepten, van jou, die ik heb opgeslagen horen tot mijn favorieten.
Eef says:
Ahhh zo leuk om te lezen! Dankjewel 😀
CMK says:
Geweldig goed gelukt. Precies de juiste verhoudingen, saus helemaal niet te dun. Misschien hebben anderen die hier wel last van hebben een groot blik tomatenblokjes gebruikt? Ik had er een van 400 gram, maar volgens mij zijn ze er ook groter. Compliment voor je site. Kom hier vaak inspiratie opdoen.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 😀
Anita says:
Even leuk om te zeggen: ik maak dit recept nu al 2 jaar, het liefst als onderdeel van een uitgebreide Indiase rijsttafel wanneer ik gasten krijg en altijd is iedereen er weg van! Het blijft geweldig gewoon. 🙂
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 😀
Tamara says:
Dit is bij ons thuis echt een hit geworden. Ik heb hem de eerste keer met de kruiden van Johnny Boer gemaakt( Vadouvan kruidenmix). Die was al heerlijk geworden. Heb toen niet eens de boter toegevoegd en ook niet gemist.
De tweede keer heb ik hem met de Garam Masala kruidenmix gemaakt. Smaakte ook fantastisch.
Zeker een dag in de marina laten liggen. Zowel met Griekse yoghurt als lactose vrije yoghurt gemaakt en beide top!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Jeroen says:
Superlekker!
Kokosmelk gebruikt ipv slag/kookroom, past beter vind ik, kokos proef je niet. De helft boter en geen koriander gebruikt, nog steeds heel erg lekker!
Zoetzure komkommer gaat hier prima bij.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Goed om te lezen! Bedankt voor je reactie 🙂
Simone says:
Dit is echt ons go to familie recept. Vervang de slagroom door kokosmelk en iedereen smult ervan. Succes verzekerd en ik kan ook blind de boodschappen altijd halen 🙂
Nu pak ik voor de verhoudingen het recept er even bij, maar kan het zijn dat je het recept hebt aangepast? (Ik mis de yoghurt en zie nu bijvoorbeeld kurkuma, passata bij de ingrediënten staan)
Eef says:
Ik was er even mee aan het experimenteren, maar hij staat weer zoals eerst 😉
Simone says:
Ik zie het 🙂 Ik heb een variatie gemaakt met je experimentele recept (kurkuma, pasata) en de oude vertrouwde en dat was overigens heerlijk!
Eef says:
Wat leuk! De ‘nieuwe’ is ook heerlijk. Ik ga even kijken hoe ik beide duidelijk in 1 recept kan verwerken tzt
Leonie says:
Hoi Eef, heb je het recept aangepast? Ik hem 2 x eerder van jou gemaakt en die was heerlijk, maar toen was dat niet met cashewnoten en de kip werd gemarineerd in yoghurt. Kan ik jouw oude recept nog ergens vinden?
Groetjes Leonie
Eef says:
Ik was er even mee aan het experimenteren, maar hij staat weer zoals eerst ?
Leonie says:
Oh ik zie het super! Ga ik vanavond maken, zin in!
Eef says:
Eet smakelijk 🙂
anouk says:
Ik heb een vraagje! Kan ik het gerecht in de ochtend maken en in de avond opwarmen? En hoe raad je het opwarmen dan aan, in de pan? Alvast bedankt!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hoi Anouk, ja hoor dat kan (gewoon op laag vuur opwarmen) 🙂 Eet smakelijk alvast!
Merel Kleuver says:
Heerlijk gerecht! Eigenlijk ‘hoort’ het met kokosmelk maar die vind ik in Nederland niet zo lekker dus de volle kookroom werkte ook heel goed. Met witte rijst en boontjes, smullen.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn om te horen dat het recept in de smaak is gevallen 🙂
Sarita says:
Vandaag voor het eerst dit recept gebruikt. Mijn opdracht was koken voor 20 personen, voor de vaste gasten van het Leger des Heils op Urk. Man man, wat hebben ze gesmuld van de butter chicken en ik had dahl gemaakt met als toetje een bekertje kwark met banaan en aardbei. Opmerkingen waren, wat gaan we nu weer voor lekkers eten, wat ruikt het hier lekker en je mag elke dag wel komen koken. Dus ook aan jou complimenten!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk Sarita, dankjewel! En wat fijn dat iedereen en zo van heeft genoten, echt top!
Liesbeth says:
Geen verkeerd gerecht maar de smaak komt niet overeen met het origineel en dat vinden wij dan wel een tegenvaller. Je mist echt de smaak en kleur van kurkuma, gember en cashewnoten.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Liesbeth, het is inderdaad niet een “traditioneel” recept maar ik heb hem gemaakt zoals ik hem lekker vindt! Je bent natuurlijk helemaal vrij om ingrediënten toe te voegen naar eigen smaak, dat maakt koken zo leuk!
Els Tervoort says:
Wat een heerlijk recept!! Ik heb het gisteren voor de eerste keer gemaakt en iedereen vond het lekker. Samen met rijst en oosterse roerbakgroenten. Dit recept komt vaker op tafel!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel Els, wat fijn om te horen!
Radko says:
ik heb dit gerecht gisteren gemaakt en hij gaat bij de favorieten. (met de Masala van Jonnie Boer). Ik heb het met rijst en boontjes gegeten. Erg smakelijk
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Heerlijk, dankjewel!
MB says:
Vandaag gegeten. Wat een heerlijk recept. De kinderen hebben zitten smullen en ik ook. Dit gaan we vaker eten.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! En heerlijk dat de kinderen het ook lekker vonden 🙂
Nadia Artz says:
Moet de kip dus echt rauw bij de saus? Voelt heel gek om te doen!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Klopt inderdaad! Het pruttelt best een tijdje, dus dat komt helemaal goed, je kookt het eigenlijk een soort van 🙂
Geertruida Boerma says:
Smullen altijd dit recept! Kan ik het ook een dag van tevoren maken en dan de volgende dag even opwarmen?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Geertruida, dankjewel! Dat kan zeker, even goed laten afkoelen en dan in de koelkast bewaren. De smaken worden alleen maar lekkerder hoe langer het staat 😉 .
Laetitia says:
Lekker hoor! ik woon niet in NL, de tomatenblokjes vervangen door een klein blikje tomatenpuree en twee grote verse tomaten. Erbij en papayasalade met mango, verse koriander en limoen.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dat klinkt heerlijk, en wat een goeie oplossing!