Naanbrood met knoflook en yoghurt

Zelf naanbrood maken met knoflook en yoghurt

Zin om zelf brood te bakken? Ga dan voor dit recept voor luchtig naanbrood met een licht krokant korstje. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. Het deeg zelf maken we met frisse Griekse yoghurt en na het bakken bestrijk je het naanbrood met gesmolten knoflookboter, zo lekker! Eigenlijk zó lekker dat ze zo op zijn en je gegarandeerd vraag naar meer krijgt!

Dit is een fijn brooddeeg om te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het deeg hoeft maar 1 keer te rijzen en daarnaast bak je het in de pan. Ja, in een pan, dat gaat lekker snel maar zorgt er ook voor dat je de controle hebt over het bakken van het brood. Mede daardoor kan dit recept bijna niet mislukken en wordt het naanbrood lekker luchtig en krijgt het een krokant korstje.

Naanbrood

Naanbrood wordt vaak geserveerd bij gerechten uit de Indiase keuken. Op mijn blog kun je verschillende recepten uit de Indiase keuken vinden zoals kip tandoori, kip korma, curry met pompoen, butter chicken en tikka massala. Naanbrood past perfect bij dit soort gerechten. Het is namelijk ideaal om de saus lekker mee op te “snoepen” en mocht de curry een beetje te pittig zijn dan kan brood helpen tegen die (te) pittige smaak in je mond.

Naanbrood kneden

Naanbrood maken met de hand

Meestal is naanbrood in de supermarkt een beetje ovaal van vorm. Zelf maak ik ze het liefst gewoon rond, lekker makkelijk en dat zit er ook prima uit. Zorg er alleen wel voor dat je de broodjes niet te dik maakt maar ook niet te dun maakt. Het deeg verdeel je in 8 gelijke stukken en als je hiervan een bolletje maakt kun je deze met je vingers steeds iets platter maken. Ga voor een broodje met een diameter van ongeveer 15-18 centimeter, dan kun je eigenlijk nooit fout gaan.

Zelf naanbrood maken


Het recept voor zelfgemaakt naanbrood:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 35 minuten (+1 uur rijzen)
Hoeveelheid: 8 x naanbrood

Wat heb je nodig voor naanbrood (ingrediënten):

  • 300 gram tarwebloem
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram roomboter
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 1 teentje knoflook – fijngesneden
  • 1 theelepel suiker en 1 theelepel zout
  • olie en koriander

Hoe maak je zelf naanbrood:

  1. In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 5 minuten).
  2. Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
  3. Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
  4. Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
  5. Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
  6. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  7. Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt.
  8. Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
    Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
  9. Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  10. Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
  11. Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Naanbrood met knoflook en yoghurt

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

112 gedachtes op “Zelf naanbrood maken met knoflook en yoghurt”

  1. Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!

  2. Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!

    1. Dat zou je uiteraard kunnen proberen Marion. Alleen worden de broodjes dan wel heel zwaar/ heftig denk ik. Waarom niet volkoren meel gebruiken of 1/4 deel vervangen bijvoorbeeld?

    1. Hoi!
      Bij mij blijft het deeg heel erg zacht en plakkerig. Weet jij misschien wat ik fout doe?
      Als ik ze bak smaakt het verder wel prima namelijk.

      Groetjes,

      Megan

  3. Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.

    1. Hoi Eef, ik ga dit recept met mijn kleindochters proberen te maken. Binnenkort komen ze hier bij mij om te bakken. Op dit moment hebben ze thuis geen oven. Ik kijk er naar uit. Gezellig.

  4. Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.

  5. Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah

    1. Wat vervelend om te lezen Esther. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Als je het deeg bijvoorbeeld niet lang genoeg laat rijzen maar meestal heeft het met het bakken te maken. Probeer het brood niet te dun te maken, zorg dat de pan goed heet is en bak het brood goed gaar. Dan is het luchtig van binnen en iets knapperig van buiten. Hij hoort namelijk niet naar deeg te smaken. Hopelijk heb je hier iets aan 🙂

  6. Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah

  7. Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?

    1. Ik denk het wel. Zou het gewoon een keer proberen. Qua consistentie is het denk een ik een betere match dan magere yoghurt bijvoorbeeld.

  8. Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?

    1. We hebben elkaar al even “gesproken” via Instagram maar voor anderen: gewoon tarwebloem. Ik heb het ook even duidelijker vermeldt in het recept.

  9. Hoi Eef,
    Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun

    1. Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂

  10. Hoi Eef,
    Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun

    1. 072design

      Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂

  11. Dag Eef
    Ik wil deze broodjes maken voor de collega’s, als lunch. Zijn ze nog lekker als ik ze daags voordien maak? Of zijn ze al wak?

    1. Sorry voor mijn late reactie Heidi, jouw reactie was per abuis in de verkeerde map terecht gekomen (systemen…;) ) Zelfgemaakt brood is het lekkerst als je het de dag zelf eet. Wat je wel kunt doen is het deeg voorbereiden ‘s avonds, het laten rijzen in de koeling ‘s nachts (door de kou gaat het rijzen langzamer en kun je het dus langer bewaren), dan even kort doorkneden en in vorm brengen, kort laten rijzen en dan bakken. Succes!

  12. Dag Eef
    Ik wil deze broodjes maken voor de collega’s, als lunch. Zijn ze nog lekker als ik ze daags voordien maak? Of zijn ze al wak?

  13. Wat was dit super lekker met curry. We hebben gesmuld. De pan was schoonleeg. En het brood wow echt lekker.

  14. Wat was dit super lekker met curry. We hebben gesmuld. De pan was schoonleeg. En het brood wow echt lekker.

  15. Voor het eerst vandaag gemaakt en was heerlijk! Ze zagen er niet heel mooi uit, waarschijnlijk door te lang kneden dus het deeg was niet makkelijk te vormen. Maar iedereen in het gezin heeft er heerlijk van gegeten! Dus wil ze zeker wekelijks gaan maken!

  16. Voor het eerst vandaag gemaakt en was heerlijk! Ze zagen er niet heel mooi uit, waarschijnlijk door te lang kneden dus het deeg was niet makkelijk te vormen. Maar iedereen in het gezin heeft er heerlijk van gegeten! Dus wil ze zeker wekelijks gaan maken!

  17. Ik heb gister de naan brood gemaakt het was heerlijk.
    Nu wel een vraag de balletjes deeg waren erg plakkerig en moeilijk uit de duwen tot mooi dunne rondjes.
    Heb ik iets verkeerd gedaan of zijn er tip’s?
    Groetjes marion

    1. Nee hoor je hebt niets verkeerd gedaan. Het ene soort bloem neemt makkelijker vocht op dan het andere. Als het deeg heel plakkerig is doe je er gewoon nog een klein beetje bloem bij of een beetje olie. Succes!

  18. Ik heb gister de naan brood gemaakt het was heerlijk.
    Nu wel een vraag de balletjes deeg waren erg plakkerig en moeilijk uit de duwen tot mooi dunne rondjes.
    Heb ik iets verkeerd gedaan of zijn er tip’s?
    Groetjes marion

  19. Superlekker en niet moeilijk te maken!
    Ik word heel blij van jouw site Eef!
    Mijn jongens (kritische eters) hebben gesmuld!
    Nooit meer afbak naanbroodjes;-)

  20. Superlekker en niet moeilijk te maken!
    Ik word heel blij van jouw site Eef!
    Mijn jongens (kritische eters) hebben gesmuld!
    Nooit meer afbak naanbroodjes;-)

  21. Super, super lekker. Bedankt voor het recept. Het is goed gelukt.Ik heb alleen geen boter erop gedaan om het ‘mager’ te houden.

  22. Super, super lekker. Bedankt voor het recept. Het is goed gelukt.Ik heb alleen geen boter erop gedaan om het ‘mager’ te houden.

  23. Hallo Eef, ik heb net de naanbroden gemaakt maar ik vond het erg moeilijk om ze vorm te geven omdat ze zo erg plakken. Hoort dat of heb ik iets verkeerd gedaan? Ook het rijzen ging niet super. Het werd wel wat groter maar niet twee keer zoveel. Uiteindelijk heb ik mijn handen in de zonnebloemolie gedoopt en toen ging het in vorm brengen goed. Ik wou er foto’s van meesturen maar dat kan niet zie ik. Jammer want ik heb het idee dat ze er ook niet goed uitzien.

    1. Hi Herma, wat jammer om te lezen. Wbt de foto’s dat kan inderdaad niet, maar je mag me altijd een mailtje sturen via [email protected] of even een berichtje sturen via facebook of instagram dan kun je wel foto’s meesturen. Ik ‘kijk’ graag met je mee.

      Het kan zijn omdat het nu kouder is buiten dat het deeg langer nodig heeft om te rijzen. Je kunt eventueel de oven heel laag aanzetten 20-25 graden bijvoorbeeld en het deeg daar laten rijzen (heb je ook geen last van evt. tocht) of zet het op de vensterbak als je daaronder verwarming hebt bijvoorbeeld.

      Als het deeg niet goed gerezen is wordt inderdaad de rest van het recept (plakkerig deeg, vormen van het brood etc.) lastig. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt en mocht je vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂

  24. Hallo Eef, ik heb net de naanbroden gemaakt maar ik vond het erg moeilijk om ze vorm te geven omdat ze zo erg plakken. Hoort dat of heb ik iets verkeerd gedaan? Ook het rijzen ging niet super. Het werd wel wat groter maar niet twee keer zoveel. Uiteindelijk heb ik mijn handen in de zonnebloemolie gedoopt en toen ging het in vorm brengen goed. Ik wou er foto’s van meesturen maar dat kan niet zie ik. Jammer want ik heb het idee dat ze er ook niet goed uitzien.

  25. Kan ik het ook maken met magere standyoghut ipv Griekse yoghurt? Zo weinig ingrediënten maar het blijft moeilijk…

  26. Kan ik het ook maken met magere standyoghut ipv Griekse yoghurt? Zo weinig ingrediënten maar het blijft moeilijk…

  27. Je kunt het altijd proberen, ik durf het eerlijk gezegd niet te zeggen, het lijkt me in ieder geval geen probleem.

  28. Eef, dank je wel voor dit lekkere recept.
    Het is zo makkelijk en snel te maken dat het zelfs na een dag werken te doen is en idd, wij kopen nooit meer naan brood in de winkel.

  29. Eef, dank je wel voor dit lekkere recept.
    Het is zo makkelijk en snel te maken dat het zelfs na een dag werken te doen is en idd, wij kopen nooit meer naan brood in de winkel.

  30. Dit is zoooooooo! lekker. ik heb wat over is van gisteren nu als lunch bij me. Alleen de naan en verder niks en het is smullen. Als we met zijn 3-en zijn moet ik dubbel recept maken, want we kunnen niet delen en zijn verbaasd als alles op is. Dubbelrecept gaat niet op, maar dan hebben we alledrie nog bij het ontbijt of lunch iets lekkers 🙂
    Ik maak meer van je recepten vaker, maar deze is zeker favoriet!

  31. Een top recept !!!
    Lekker luchtig
    Smaakt bijna net zo lekker als in een indiaas restaurant ….. Ik schrijf ” bijna ” omdat ze in het restaurant een speciale oven gebruiken…..;-)

  32. Mijn gist is nog nooit gaan schuimen zo ook niet deze keer… Ik heb mijn broodjes denk ik iets te dik gemaakt want ze kwamen nogal vast uit de pan. Smaak was wel erg lekker. Ga zeker nog eens een poging doen!

    1. Eef

      Hi Mira, gebruik je koud of lauwwarm water? Het schuimt bij mij namelijk eigenlijk altijd. Het “schuimen” is overigens meer een schuimkraagje/ laagje schuim aan de bovenkant. Geen bruisende taferelen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top