Volg mij:
Deegwaren Brood & Pizza

Zelf naanbrood maken met knoflook en yoghurt

Naanbrood met knoflook en yoghurt

Zin om zelf brood te bakken? Ga dan voor dit recept voor luchtig naanbrood met een licht krokant korstje. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. Het deeg zelf maken we met frisse Griekse yoghurt en na het bakken bestrijk je het naanbrood met gesmolten knoflookboter, zo lekker! Eigenlijk zó lekker dat ze zo op zijn en je gegarandeerd vraag naar meer krijgt!

Dit is een fijn brooddeeg om te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het deeg hoeft maar 1 keer te rijzen en daarnaast bak je het in de pan. Ja, in een pan, dat gaat lekker snel maar zorgt er ook voor dat je de controle hebt over het bakken van het brood. Mede daardoor kan dit recept bijna niet mislukken en wordt het naanbrood lekker luchtig en krijgt het een krokant korstje.

Naanbrood

Naanbrood wordt vaak geserveerd bij gerechten uit de Indiase keuken. Op mijn blog kun je verschillende recepten uit de Indiase keuken vinden zoals kip tandoori, kip korma, curry met pompoen, butter chicken en tikka massala. Naanbrood past perfect bij dit soort gerechten. Het is namelijk ideaal om de saus lekker mee op te “snoepen” en mocht de curry een beetje te pittig zijn dan kan brood helpen tegen die (te) pittige smaak in je mond.

Naanbrood kneden

Naanbrood maken met de hand

Meestal is naanbrood in de supermarkt een beetje ovaal van vorm. Zelf maak ik ze het liefst gewoon rond, lekker makkelijk en dat zit er ook prima uit. Zorg er alleen wel voor dat je de broodjes niet te dik maakt maar ook niet te dun maakt. Het deeg verdeel je in 8 gelijke stukken en als je hiervan een bolletje maakt kun je deze met je vingers steeds iets platter maken. Ga voor een broodje met een diameter van ongeveer 15-18 centimeter, dan kun je eigenlijk nooit fout gaan.

Zelf naanbrood maken


Het recept voor zelfgemaakt naanbrood:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 35 minuten (+1 uur rijzen)
Hoeveelheid: 8 x naanbrood

Wat heb je nodig voor naanbrood (ingrediënten):

  • 300 gram tarwebloem
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram roomboter
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 1 teentje knoflook – fijngesneden
  • 1 theelepel suiker en 1 theelepel zout
  • olie en koriander

Hoe maak je zelf naanbrood:

  1. In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 5 minuten).
  2. Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
  3. Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
  4. Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
  5. Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
  6. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  7. Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt.
  8. Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
    Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
  9. Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  10. Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
  11. Na het bakken van het naanbrood smeer je deze direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Naanbrood met knoflook en yoghurt

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

23 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie

    Zoooo lekker, als je eenmaal zelf hebt gebakken wil je nooit meer van die afbakbroodjes!

    5 maart 2018 at 15:55
    • Beantwoorden Eef

      Daar kan ik niet anders dan je helemaal gelijk in geven 😀

      11 maart 2018 at 22:11
  • Beantwoorden Marijke

    Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!

    8 maart 2018 at 09:27
    • Beantwoorden Eef

      Zeker een keer doen, is zo makkelijk én zo lekker. Aanrader!

      11 maart 2018 at 22:12
  • Beantwoorden Marion

    Kun je i.p.v. bloem havermout fijn gemalen gebruiken,en er zo een gezondere versie van te maken

    9 maart 2018 at 14:51
    • Beantwoorden Eef

      Dat zou je uiteraard kunnen proberen Marion. Alleen worden de broodjes dan wel heel zwaar/ heftig denk ik. Waarom niet volkoren meel gebruiken of 1/4 deel vervangen bijvoorbeeld?

      11 maart 2018 at 22:11
  • Beantwoorden Yvonne

    Kan je dit ook van te voren maken en eventueel invriezen?

    29 maart 2018 at 18:52
    • Beantwoorden Eef

      Zou ik je niet aanraden. Vers gebakken zijn ze het lekkerste maar je kunt het uiteraard even proberen.

      3 april 2018 at 11:15
  • Beantwoorden Marlies Alkema

    Hoi Eef,

    Er staat nergens in de beschrijving dat er nog roomboterbij moet.

    Groetjes
    Marlies

    11 april 2018 at 16:06
  • Beantwoorden Marlies Alkema

    Ok lees het net haha 🙂

    11 april 2018 at 16:08
  • Beantwoorden Lisette

    Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.

    12 april 2018 at 09:19
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel! Laat je het me weten als je ze hebt gemaakt, vind ik leuk 😀

      17 april 2018 at 11:19
  • Beantwoorden Lisette

    ‘naambroodjes’ moet uiteraard ‘naanbroodjes’ zijn 🙂

    12 april 2018 at 09:20
  • Beantwoorden Esther

    Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah

    26 april 2018 at 19:38
    • Beantwoorden Eef

      Wat vervelend om te lezen Esther. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Als je het deeg bijvoorbeeld niet lang genoeg laat rijzen maar meestal heeft het met het bakken te maken. Probeer het brood niet te dun te maken, zorg dat de pan goed heet is en bak het brood goed gaar. Dan is het luchtig van binnen en iets knapperig van buiten. Hij hoort namelijk niet naar deeg te smaken. Hopelijk heb je hier iets aan 🙂

      1 mei 2018 at 12:47
  • Beantwoorden Simon

    Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?

    6 mei 2018 at 14:00
    • Beantwoorden Eef

      Ik denk het wel. Zou het gewoon een keer proberen. Qua consistentie is het denk een ik een betere match dan magere yoghurt bijvoorbeeld.

      8 mei 2018 at 13:18
  • Beantwoorden Monique

    Wat voor bloem?

    28 mei 2018 at 14:20
    • Beantwoorden Eef

      We hebben elkaar al even “gesproken” via Instagram maar voor anderen: gewoon tarwebloem. Ik heb het ook even duidelijker vermeldt in het recept.

      29 mei 2018 at 23:39
  • Beantwoorden Anna

    Hoi Eef,
    Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun

    11 juni 2018 at 19:40
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂

      12 juni 2018 at 09:40

    Laat een reactie achter