Naanbrood met knoflook en yoghurt

Zelf naanbrood maken met knoflook en yoghurt

Zin om zelf brood te bakken? Ga dan voor dit recept voor luchtig naanbrood met een licht krokant korstje. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. Het deeg zelf maken we met frisse Griekse yoghurt en na het bakken bestrijk je het naanbrood met gesmolten knoflookboter, zo lekker! Eigenlijk zó lekker dat ze zo op zijn en je gegarandeerd vraag naar meer krijgt!

Dit is een fijn brooddeeg om te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het deeg hoeft maar 1 keer te rijzen en daarnaast bak je het in de pan.

Ja, in een koekenpan, dat gaat lekker snel maar zorgt er ook voor dat je de controle hebt over het bakken van het brood. Mede daardoor kan dit recept bijna niet mislukken en wordt het naanbrood lekker luchtig en krijgt het een krokant korstje.

Naanbrood

Naanbrood wordt vaak geserveerd bij gerechten uit de Indiase keuken. Op mijn blog kun je verschillende recepten uit de Indiase keuken vinden zoals kip tandoori, kip korma, curry met pompoen, butter chicken en tikka massala.

Naanbrood past perfect bij dit soort gerechten. Het is namelijk ideaal om de saus lekker mee op te “snoepen” en mocht de curry een beetje te pittig zijn dan kan brood helpen tegen die (te) pittige smaak in je mond.

Naanbrood kneden

Naanbrood maken met de hand

Meestal is naanbrood in de supermarkt een beetje ovaal van vorm. Zelf maak ik ze het liefst gewoon rond, lekker makkelijk en dat zit er ook prima uit. Zorg er alleen wel voor dat je de broodjes niet te dik maakt maar ook niet te dun maakt.

Het deeg verdeel je in 8 gelijke stukken en als je hiervan een bolletje maakt kun je deze met je vingers steeds iets platter maken. Ga voor een broodje met een diameter van ongeveer 15-18 centimeter, dan kun je eigenlijk nooit fout gaan.

Zelf naanbrood maken
Naanbrood met knoflook en yoghurt

Naanbrood

Het recept voor heerlijk, luchtig naanbrood met een zacht krokant korstje. Stap-voor-stap recept met uitleg en foto's. Makkelijk, snel en waanzinnig lekker!
4.48 van 195 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram tarwebloem
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • olie en (verse) koriander

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 5 minuten).
  • Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie. 
  • Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
  • Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneed) en doe er een beetje olie in.
  • Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  • Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt.
  • Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
    Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
  • Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  • Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
  • Na het bakken van de naan smeer je het direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Naanbrood met knoflook en yoghurt

250 thoughts on “Zelf naanbrood maken met knoflook en yoghurt

        • Als we dan toch aan het muggenziften zijn….
          Een bal kun je niet aan beide kanten in de olie doen 🙂
          Maar ik maak naanbrood al een tijdje volgens jouw recept en ze zijn perfect.

          • Even er door rollen.
            Heerlijk recept trouwens. Eén vraagje: hoe lang van tevoren kun je de balletjes uitrollen voordat je ze gaat bakken?

        • Hoi,

          Helaas lukt het hier niet om het brood te maken via dit recept… geen idee wat er niet goed gaat. Tot 3x toe de hele bende weg moeten gooien helaas… hele recept precies gevolgd zowel hoeveelheden als tijden . Het deeg word ook niet echt een deeg. Blijft nat en plakkerig. Hopelijk lukt het volgende keer wel. Ik blijf vol houden ?

          Groet,
          Mirjam

          • Wat jammer om te lezen dat het je niet lukt om hier lekker naanbrood van te maken. Ik maak het zelf regelmatig met dit recept en zoals je kunt lezen veel anderen ook dus ik heb het idee dat je wellicht iets anders doet, zou dat kunnen? Kneed je lang genoeg? Kneed je met de hand of een machine? Wat voor soort bloem/ meel gebruik je?

          • Hier hetzelfde probleem. Heb het recept exact gevolgd maar ik krijg een heel nat en plakkerig deeg. Onmogelijk om balletjes van te maken. Ik gebruikte bloem voor wit brood van Soubry.

          • Probeer eens gewone tarwebloem, bloem voor wit brood is anders en kan dan ook meer vocht opnemen. Daarbij was het erg vochtig de afgelopen dagen wat ook mee helpt aan het plakkerige. Gebruik, zoals aangegeven in het recept, tarwebloem en voeg eventueel iets meer toe.

          • Als het deeg te nat is blijf je telkens wat bloem toevoegen tot je tevreden bent over je deegbol. Zodat dit niet meer plakt aan je handen.

            Groetjes Timo

          • dit kan liggen aan je type meel/bloem. doe er dan iets minder water bij. meng ook lang genoeg door en voeg evt een schepje bloem toe.

          • Ik heb precies hetzelfde. Deeg blijft erg plakkerig en wordt zeker niet 2 keer zo groot. Eerste poging ligt in de prullenbak. Of moet ik het gewoon proberen te bakken?

          • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

            Wat vervelend Rianne, mag ik je vragen of je het recept helemaal hebt gevolgd? Er kunnen meerdere dingen “fout” zijn gegaan. De temperatuur in huis/keuken kan ook zorgen dat het plakkerig wordt, het type bloem maar ook veel verschil en hoe(lang) je hem kneedt. Je kunt het beste gewone tarwebloem gebruiken en voeg eventueel iets meer toe als hij te plakkerig is!

          • Janet Burghoorn says:

            Hallo Mirjam,
            Heb al vaak naanbroid geprobeerd te maken maar jou recept is het allebeste en ozo heerlijk de broodjes zelf na een paar dagen bewaard te hebben in een platic trommeltje zijn ze op de gril nog heerlijk. Je krijgt van mij een dikke tien.

          • 5 sterren
            Precies volgens instructies gemaakt en er ontstond een prachtige mooie niet plakkerige bol deeg. Gewoon de goedkoopste patentbloem gebruikt en volle Griekse yoghurt. Dat werkt het beste. Heerlijk recept Eef, dank wederom!

          • Dat weet ik, soms moeten we keuzes maken waarbij we ook nadenken over de vindbaarheid van de recepten en veel mensen zoeken op naanbrood ipv naan waardoor we voor deze benaming hebben gekozen van het artikel. Je hebt echter volledig gelijk 🙂

        • Hoi Eef,

          En vooral de mensen bij wie het deeg maken niet lukt. Ik maak vaak brood en de hoeveelheid water moet precies zijn. Als het te nat is voeg wat bloem toe. Koop goede bloem. Het recept is 👌

          • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

            Dankjewel Mark! Het is inderdaad ook een gevoelskwestie, maar soms wat lastig in te schatten en zeker als je niet vaak brood bakt.

          • 4 sterren
            Vandaag naan gemaakt voor het eerst, was erg lekker! Ik wil ook niet meer terug naar de kant en klare versies 🙂

            Ik heb een deegroller gebruikt om de naan vorm te geven, dat ging wat makkelijker. Ik hou van zout, dus een beetje grof zout erbij maakt het perfect af.

        • Erik van Seggelen says:

          4 sterren
          Je zou kunnen proberen het rijs proces af te remmen door het onder de 7 graden te koelen in je koelkast. Dus na een half uur eerste rijzing in de koelkast, en daarna nog een keer een half uur rijzen als je thuis komt en dan af bakken.

          Ik heb deze broodjes overigens al een aantal keren 75% gebakken en daarna af laten koelen en in gevroren. Daarna even in de broodrooster en aflakken met de knoflookboter. Gaat ook prima en super snel zonder afwas.

        • Wim Deenik says:

          5 sterren
          Kan in de koelkast, ook direct invriezen kan ook. Ontdooien en even in de koekepan. Maak altijd grote hoeveelheden op voorraad. Bijna net zo lekker als vers.

          • 5 sterren
            Na een paar keer bij een Indiaas restaurant te hebben gegeten vandaag de Tikka Masala met Naan gemaakt. Ik ben niet zo’n keukenprinses en vond het na lezen van de reviews best spannend. Maar dat was niet nodig. Naan was goed gelukt en super lekker!!

    • Bij mij is het deeg heel plakkerig en ik kan geen bal ervan maken. Kan het misschien komen dat ik het 1ste stukje kan overslaan (gist in water met suiker doen) aangezien op het zakje staat dat ik het niet hoef op te lossen.

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Fijn om te horen! Dat kan zeker nog weleens verschillen door uiteenlopende redenen, maar fijn dat het gelukt is 🙂

    • Ik heb een hoop bloem toe moeten voegen voor een fatsoenlijk deeg. Rijzen ging prima. Het bakken helaas niet en ik heb alles weg moeten gooien. Verschillende dingen geprobeerd: hoog/laag vuur, met/zonder deksel, olie/boter, lang/kort…
      Ik had beter een paar dikke pannenkoeken kunnen bakken, dat had hetzelfde gesmaakt :/

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Wat jammer om te horen dat het niet gelukt is om het naanbrood te bakken. Het lijkt erop dat er iets mis is gegaan in het proces, lastig om vanaf hier te beoordelen waar het precies mis is gebeurd. Hopelijk lukt het een volgende keer beter!

  • Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!

  • Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!

    • Top recept, alleen staat bij de totale bereidingstijd 35 minuten. Misschien toch wel handig om ook het uur rijzen te vermelden.

      • Klopt, ik zet het er ook bij, maar het komt er nog niet te staan (hier ben ik aan de achterkant mee bezig om dit ook zichtbaar te maken zodat dit direct duidelijk is, maar dat blijft nog even lastiger dan ik dacht 🙂 )

        • 5 sterren
          Geweldig recept. Ik heb het warme water met gist en suiker met een garde opgeklopt. Het deeg tijdens het kneden met de hand goed getrokken en dubbelgevouwen. Na het rijsen was het deeg zeker twee en half keer zo hoog geworden. Naan deeg is van oorsprong plakkerig, niets aan doen. Gewoon lekker laten plekken en oppervlaktes (en ook pan als antiaanbak) met een beetje bloem.

    • Dat zou je uiteraard kunnen proberen Marion. Alleen worden de broodjes dan wel heel zwaar/ heftig denk ik. Waarom niet volkoren meel gebruiken of 1/4 deel vervangen bijvoorbeeld?

    • Ik heb dat dus moeten doen omdat ik tijd technisch door het uur rijzen ineens in de knoop kwam.
      We hebben ze gebakken en ingevroren en daarna ontdooid en bestreken met boter, knoflook koriander en in de oven opgewarmd op 180 graden! Top recept!

    • Hoi!
      Bij mij blijft het deeg heel erg zacht en plakkerig. Weet jij misschien wat ik fout doe?
      Als ik ze bak smaakt het verder wel prima namelijk.

      Groetjes,

      Megan

  • Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.

  • Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.

  • Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah

    • Wat vervelend om te lezen Esther. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Als je het deeg bijvoorbeeld niet lang genoeg laat rijzen maar meestal heeft het met het bakken te maken. Probeer het brood niet te dun te maken, zorg dat de pan goed heet is en bak het brood goed gaar. Dan is het luchtig van binnen en iets knapperig van buiten. Hij hoort namelijk niet naar deeg te smaken. Hopelijk heb je hier iets aan 🙂

  • Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah

  • Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?

    • Ik denk het wel. Zou het gewoon een keer proberen. Qua consistentie is het denk een ik een betere match dan magere yoghurt bijvoorbeeld.

  • Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?

    • Ik Ben nu een poging aan het doen met halfvolle yoghurt (want anders moest ik alsnog naar de supermarkt, en daar had ik geen zin in. Daarom dacht ik lekker baan te maken ipv stokbrood je te halen.) ik moest wel ongeveer 50 gram meer bloem gebruiken, omdat het anders echt te nat was. Hoe is jou versie met kwark gelukt? Dat is nl een heel goed idee als alternatief denk ik ????

  • Hoi Eef,
    Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun

    • Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂

  • Hoi Eef,
    Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun

    • Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂

  • Dag Eef
    Ik wil deze broodjes maken voor de collega’s, als lunch. Zijn ze nog lekker als ik ze daags voordien maak? Of zijn ze al wak?

    • Sorry voor mijn late reactie Heidi, jouw reactie was per abuis in de verkeerde map terecht gekomen (systemen…;) ) Zelfgemaakt brood is het lekkerst als je het de dag zelf eet. Wat je wel kunt doen is het deeg voorbereiden ’s avonds, het laten rijzen in de koeling ’s nachts (door de kou gaat het rijzen langzamer en kun je het dus langer bewaren), dan even kort doorkneden en in vorm brengen, kort laten rijzen en dan bakken. Succes!

    • Hola

      Is die 125 ml water niet te veel? Aangezien je over klein kommetje praat in recept. Bleef natte boel bij mij en nog maar meer meel erbij.

      Ligt nu te rijzen maar heb slecht gevoel 🙂

      • Nee hoor, hij wordt zeer regelmatig gemaakt 🙂 125 gram is niet zoveel. Doorgaans is het 300-350 gram water op 500 gram bloem

  • Dag Eef
    Ik wil deze broodjes maken voor de collega’s, als lunch. Zijn ze nog lekker als ik ze daags voordien maak? Of zijn ze al wak?

  • Sorry voor mijn late reactie Heidi, jouw reactie was per abuis in de verkeerde map terecht gekomen (systemen…;) ) Zelfgemaakt brood is het lekkerst als je het de dag zelf eet. Wat je wel kunt doen is het deeg voorbereiden ’s avonds, het laten rijzen in de koeling ’s nachts (door de kou gaat het rijzen langzamer en kun je het dus langer bewaren), dan even kort doorkneden en in vorm brengen, kort laten rijzen en dan bakken. Succes!

  • Voor het eerst vandaag gemaakt en was heerlijk! Ze zagen er niet heel mooi uit, waarschijnlijk door te lang kneden dus het deeg was niet makkelijk te vormen. Maar iedereen in het gezin heeft er heerlijk van gegeten! Dus wil ze zeker wekelijks gaan maken!

  • Voor het eerst vandaag gemaakt en was heerlijk! Ze zagen er niet heel mooi uit, waarschijnlijk door te lang kneden dus het deeg was niet makkelijk te vormen. Maar iedereen in het gezin heeft er heerlijk van gegeten! Dus wil ze zeker wekelijks gaan maken!

  • Ik heb gister de naan brood gemaakt het was heerlijk.
    Nu wel een vraag de balletjes deeg waren erg plakkerig en moeilijk uit de duwen tot mooi dunne rondjes.
    Heb ik iets verkeerd gedaan of zijn er tip’s?
    Groetjes marion

    • Nee hoor je hebt niets verkeerd gedaan. Het ene soort bloem neemt makkelijker vocht op dan het andere. Als het deeg heel plakkerig is doe je er gewoon nog een klein beetje bloem bij of een beetje olie. Succes!

  • Ik heb gister de naan brood gemaakt het was heerlijk.
    Nu wel een vraag de balletjes deeg waren erg plakkerig en moeilijk uit de duwen tot mooi dunne rondjes.
    Heb ik iets verkeerd gedaan of zijn er tip’s?
    Groetjes marion

  • Superlekker en niet moeilijk te maken!
    Ik word heel blij van jouw site Eef!
    Mijn jongens (kritische eters) hebben gesmuld!
    Nooit meer afbak naanbroodjes;-)

      • Ik maak mijn naan al een geruime tijd zelf, niets is lekkerder dan zelf gebakken brood. En om nu mijn deel aan de muggesifterij toe te voegen naan betekend brood, dus bij naan brood zeg je dus eigenlijk brood brood.. beetje overdreven denk ik zo.. 😉 maar zeker een lekker naan recept.

        • Nee hoor dat is geen muggensifterij dat klopt helemaal alleen mensen zoeken over het algemeen meer op naanbrood ipv naan dus vandaar ook de naam van het recept 😉

  • Superlekker en niet moeilijk te maken!
    Ik word heel blij van jouw site Eef!
    Mijn jongens (kritische eters) hebben gesmuld!
    Nooit meer afbak naanbroodjes;-)

  • Nee hoor je hebt niets verkeerd gedaan. Het ene soort bloem neemt makkelijker vocht op dan het andere. Als het deeg heel plakkerig is doe je er gewoon nog een klein beetje bloem bij of een beetje olie. Succes!

  • Hallo Eef, ik heb net de naanbroden gemaakt maar ik vond het erg moeilijk om ze vorm te geven omdat ze zo erg plakken. Hoort dat of heb ik iets verkeerd gedaan? Ook het rijzen ging niet super. Het werd wel wat groter maar niet twee keer zoveel. Uiteindelijk heb ik mijn handen in de zonnebloemolie gedoopt en toen ging het in vorm brengen goed. Ik wou er foto’s van meesturen maar dat kan niet zie ik. Jammer want ik heb het idee dat ze er ook niet goed uitzien.

    • Hi Herma, wat jammer om te lezen. Wbt de foto’s dat kan inderdaad niet, maar je mag me altijd een mailtje sturen via [email protected] of even een berichtje sturen via facebook of instagram dan kun je wel foto’s meesturen. Ik ‘kijk’ graag met je mee.

      Het kan zijn omdat het nu kouder is buiten dat het deeg langer nodig heeft om te rijzen. Je kunt eventueel de oven heel laag aanzetten 20-25 graden bijvoorbeeld en het deeg daar laten rijzen (heb je ook geen last van evt. tocht) of zet het op de vensterbak als je daaronder verwarming hebt bijvoorbeeld.

      Als het deeg niet goed gerezen is wordt inderdaad de rest van het recept (plakkerig deeg, vormen van het brood etc.) lastig. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt en mocht je vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂

  • Hallo Eef, ik heb net de naanbroden gemaakt maar ik vond het erg moeilijk om ze vorm te geven omdat ze zo erg plakken. Hoort dat of heb ik iets verkeerd gedaan? Ook het rijzen ging niet super. Het werd wel wat groter maar niet twee keer zoveel. Uiteindelijk heb ik mijn handen in de zonnebloemolie gedoopt en toen ging het in vorm brengen goed. Ik wou er foto’s van meesturen maar dat kan niet zie ik. Jammer want ik heb het idee dat ze er ook niet goed uitzien.

  • Hi Herma, wat jammer om te lezen. Wbt de foto’s dat kan inderdaad niet, maar je mag me altijd een mailtje sturen via [email protected] of even een berichtje sturen via facebook of instagram dan kun je wel foto’s meesturen. Ik ‘kijk’ graag met je mee.

    Het kan zijn omdat het nu kouder is buiten dat het deeg langer nodig heeft om te rijzen. Je kunt eventueel de oven heel laag aanzetten 20-25 graden bijvoorbeeld en het deeg daar laten rijzen (heb je ook geen last van evt. tocht) of zet het op de vensterbak als je daaronder verwarming hebt bijvoorbeeld.

    Als het deeg niet goed gerezen is wordt inderdaad de rest van het recept (plakkerig deeg, vormen van het brood etc.) lastig. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt en mocht je vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂

  • Eef, dank je wel voor dit lekkere recept.
    Het is zo makkelijk en snel te maken dat het zelfs na een dag werken te doen is en idd, wij kopen nooit meer naan brood in de winkel.

  • Eef, dank je wel voor dit lekkere recept.
    Het is zo makkelijk en snel te maken dat het zelfs na een dag werken te doen is en idd, wij kopen nooit meer naan brood in de winkel.

  • Dit is zoooooooo! lekker. ik heb wat over is van gisteren nu als lunch bij me. Alleen de naan en verder niks en het is smullen. Als we met zijn 3-en zijn moet ik dubbel recept maken, want we kunnen niet delen en zijn verbaasd als alles op is. Dubbelrecept gaat niet op, maar dan hebben we alledrie nog bij het ontbijt of lunch iets lekkers 🙂
    Ik maak meer van je recepten vaker, maar deze is zeker favoriet!

  • Een top recept !!!
    Lekker luchtig
    Smaakt bijna net zo lekker als in een indiaas restaurant ….. Ik schrijf ” bijna ” omdat ze in het restaurant een speciale oven gebruiken…..;-)

  • Mijn gist is nog nooit gaan schuimen zo ook niet deze keer… Ik heb mijn broodjes denk ik iets te dik gemaakt want ze kwamen nogal vast uit de pan. Smaak was wel erg lekker. Ga zeker nog eens een poging doen!

    • Hi Mira, gebruik je koud of lauwwarm water? Het schuimt bij mij namelijk eigenlijk altijd. Het “schuimen” is overigens meer een schuimkraagje/ laagje schuim aan de bovenkant. Geen bruisende taferelen 🙂

  • hoi , ik bij mij blijft de massa heel dun, heb nu extra bloem toegevoegd dat gaat iets beter maar het blijft vreselijk plakkerig wat is hier de reden van ? dit is het 3e recept wat ik uit probeer en elke keer die plakkerigheid, ….wat doe ik verkeerd ?

    • Het is lastig om te zeggen waardoor het komt aan de hand van je reactie. Het kan het type bloem zijn wat je gebruikt? Gebruik je gewoon tarwebloem of iets anders?

  • Ik heb een vraagje, is het 190 kcal per ‘broodje’ of per 8 stuks? (Gezien er niet bij staat voor hoeveel personen het is, gebaseerd op 1 broodje p.p. of meerdere).

    Groetjes

    • De voedingswaarden zijn altijd per persoon of per portie in de hoeveelheden van het recept vind je of het per persoon is of per portie zoals in dit geval 8 broodjes. Dan gelden de voedingswaarden per broodje. Deze opzet is voor alle recepten gelijk, ik kan helaas niet elke keer die regel tekst aanpassen bij de voedingswaarden 🙂

  • Sonja Schoorl says:

    5 sterren
    Naanbrood super goed gelukt voor de eerste keer en smaakte heerlijk bij de Indiase linzensoep, ook voor de eerste keer gemaakt! Zeker voor herhaling vatbaar!
    Mijn lieve buurtjes er ook mee verwend en zij vonden het naambrood heerlijk, niet te dun of te dik, lekker met de gesmolten boter met knoflook en verassend smakelijk passen bij de Indiase linzensoep!
    Dankjewel Eef

  • Hoi Eef, heb al lang het plan om naanbrood te gaan maken.
    Maar op ’t moment is het wel héél ingewikkeld om ergens aan tarwebloem/meel te komen.
    Is het ook mogelijk om het met zelfrijzend bakmeel (dus zonder gist) te maken? Want ook gist is een ramp … 😉 …
    Dank je wel voor je info !

    • Ik heb dat zelf nog niet geprobeerd dus ik weet niet hoe het uitwerkt in dit recept. Kijk eens bij de Turkse of Marrokaans supermarkt of bij de molen voor meel en bloem, die hebben sowieso nog voldoende en toen ik van de week in de supermarkt was, was alles weer aangevuld dus hopelijk heb je in de tussentijd mazzel gehad 🙂

    • Hans Erik Hazelhorst says:

      Zelfrijzend bakmeel werkt prima! Ik gebruik de combi zelfrijzend bakmeel + extra bloem als het te klef is, deeg maken met ongezoete soja-yoghurt (vegan), zout, wat peper, knoflookpoeder, suiker, en wat je er verder in kwijt wil. Misschien beetje extra bakpoeder. Heerlijk, 15minuten klaar.

  • 5 sterren
    Voor het eerst naan zelf gemaakt, kende jouw site niet hiervoor, was heerlijk! Naan was wel erg plakkerig, ik heb dit opgelost door mijn handen nat te maken en ook mijn aanrecht, op die manier kon ik goed mijn deeg plat maken ( heb ook met een deegroller gerold). Dat werkte prima, tijdens het bakken gaat het wonderbaarlijk ook niet spetteren omdat het wat natter is. Naan gegeten met jouw butter chicken, echt heerlijk was het, dank je!

  • Hoi Hoi,

    Als ik ze s’ochtends maak en dan in de magnatron ze op warm om half 6 blijven ze dan lekker? Ik heb 1 keer een nacht laten liggen maar toen waren ze keihard geworden…. Komt namelijk nog al preccies dat ik lekker moet koken voor een groepje mensen haha

    • Het lekkerst zijn ze vers gebakken. Ik zou er zelf dan voor kiezen om ze ’s middags te bakken en te bewaren in een theedoek (goed inpakken). Dan blijven ze warm en het lekkerst. De magnetron zal ze alleen maar hard/ taai maken ben ik bang.

  • Vanavond dit naanbrood gemaakt, ze waren echt heerlijk! Bij het kneden bleef het deeg wel erg plakken, maar het is uiteindelijk helemaal gelukt 🙂 Dankjewel voor het lekkere recept!

  • Harry Verschure says:

    Goedemorgen Eef, recent je recept geprobeerd, omdat het recept van Dan Toombs, the curry guy, helemaal niet lukte. Jouw variant was ook heel plakkerig, maar extra meel toegevoegd hielp wel iets. Het deeg wilde echter niet rijzen. Omdat zoiets bij die andere poging ook gebeurde, is mijn vraag wat voor gist gebruik je (daar zou het aan kunnen liggen), en voor de volledigheid: wat voor meel gebruik je. Ik had tarwemeel van AH, en gist van Dr Oetker (gist Levure, tht 09.21). Ik hoor het graag.
    groeten,
    Harry

    • Hi Harry, het recept klopt en ik gebruik gedroogde gist. Heb al meerdere merken geprobeerd maar die van Dr Oetker is prima. Dat je deeg niet rijst kan meerdere factoren hebben. Dat het plakkerig is klopt, je moet dan gewoon lekker blijven kneden – voeg eventueel een beetje bloem toe. Elk soort bloem is anders en neemt een andere hoeveelheid vocht op maar voeg niet te snel bloem toe, écht goed kneden doet ook een hoop.
      W.b.t. het rijzen kan het zijn dat je het zout te vroeg hebt toegevoegd, dat het deeg op een te koude plek staat (laat het evt. rijzen in de oven die je eerst op 30 graden heb voorverwarmd) of je hebt te warm water toegevoegd (dan gaat het gist dood). Hopelijk heb je iets aan deze tips 🙂

  • Hoi Eef, Ik ben heel blij, dat ik jou website gevonden heb! Ook dit recept is bijzonder lekker . De broodjes laten zich met een klein beetje olie aan de vingers heel goed vormen.
    Ik heb het recept in onze familie recepten lijst opgenomen……????
    Dank je wel. Lieve groeten uit
    Zuid-Duitsland

  • 5 sterren
    Hi Eef,
    Ik reageer eigenlijk nooit op de recepten die ik maak, maar ik wil je voor dit recept echt even heel graag bedanken! Het was echt super super lekker! Ben heel blij dat ik dit gevonden en geprobeerd heb. Ik vond het zo lekker dat ik tijdens het bakken van de broodjes er al zoveel van gegeten had, dat ik al vol zat voor ik aan mijn curry begon ????‍♀️????Heerlijk!
    Groetjes,
    Bianca

  • 5 sterren
    Ik heb dit gemaakt met de Magimix met kneedhaken. Je ziet vrij snel een mooie bal ontstaan… maar wanneer je het verder laat kneden dan wordt het dik beslag. Bloem erbij helpt niet meer en het beslag gaat ook onder de haken…. Moet het echt zo lang gekneed worden?

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Dat ligt eraan waar de allergie voor is? Mocht het om de lactose gaan, kun je bijvoorbeeld lactosevrije yoghurt gebruiken. Het resultaat zal mogelijk wel iets anders zijn, ik heb dit zelf nog niet geprobeerd.

  • Hoi Eef, ik wil dit recept morgen maken en heb voor het eerst een keukenmachine.
    In het recept staat 10 minuten kneden, maar op welke stand?

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Dat kan (dan zou ik ze goed bewaren in een theedoek zodat ze niet uitdrogen), maar het is wel het allerlekkerste vers.

  • Ik heb ze gemaakt en erg lekker!
    Ik heb het ook een keer gedaan met komijn, smeerkaas (vache qui rit), zout en koriander. Was ook super lekker 👍🏼

  • Edith Aalbersberg says:

    5 sterren
    Prima naan! Wij gebruikten plantaardige yoghurt en palmbloesemsuiker. Kun je uitleggen waarom je voor Griekse yoghurt kiest? Wat is het verschil in resultaat?
    Hier geen naan uit een pakje meer 😁

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Wat leuk Edith, top die plantaardige vervanger! Je moet een volle yoghurt gebruiken, in Nederland zit je snel met een te waterige yoghurt dus vandaar de Griekse! Maar Turkse of een lobbige plantaardige yoghurt kan dus ook prima!

  • 5 sterren
    Na de reacties was ik een beetje sceptisch of het me in een keer zou lukken. Het deeg kwam vrij nat uit de keukenmachine maar dat was na een uur rijzen niet meer het geval. Perfecte rondjes rollen is me niet gelukt maar de naan smaakte heerlijk. Ik ga ze zéker vaker maken!

  • Carla Brugman says:

    5 sterren
    Dit was top!
    Voor mij zowaar een keer deeg dat lukt!
    Hoe zou je het deeg nog wat luchtiger kunnen krijgen (meer luchtbellen?) (dit is persoonlijk hoor!)
    En zou je met dit deeg ook Peshwari Naan kunnen maken? Dat is ontzettend lekker met kruidige Dahl of een curry.
    En wat een leuke site is dit!!!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Carla! Wat fijn om te horen, dankjewel! Heb je het deeg goed laten rijzen? Daar wordt ‘ie lekker luchtig van.
      Ik denk dat je er zeker wel Peshwari Naan mee kan maken, daar hebben we enkel geen recept van op de website dus je zult zelf even moeten testen. We horen graag hoe hij is gelukt!

  • 5 sterren
    Vandaag heb ik met jouw recept voor de eerste keer naan gemaakt. Ik vond het best eng, omdat ik geen kookwonder ben, maar het is perfect gelukt. En, wat hebben we zitten smikkelen en smullen.

  • Erg lekker ik heb wel de tarwe bloem vervangen met spelt bloem, ivm mijn beste vriendin bleef eten en die heeft een fructanen intolerantie en dit heeft gelukkig erg goed uitgepakt. Ik dacht door de eerder reacties dat de kans erin zat dat het niet zo lukken.

  • Hoi!

    Ik wil dit graag maken, ik vraag me af hoe lang de naam goed blijft nadat ik het gebakken heb. Stel ik maak het maandag, is het donderdag dan nog “vers” of kei hard?

    Joe!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Solange, ik zou de naan niet 3 dagen van te voren maken. Een dag van te voren kan zeker! Je kunt hem dan voor je gaat eten even ‘oppiepen’ door ze een beetje vochtig te maken en 3-4 minuutjes in de oven op 180 graden te bakken.

  • 5 sterren
    Volgens mij mis ik bij de ingrediënten de olie? Zowel de eetlepel voor in het deeg als de olie voor in de koekenpan?
    Het was heerlijk.

  • Hey,

    Ik heb heel wat reacties doorgelezen maar geen antwoord op mijn vraag gevonden. Bij voorbaat sorry als deze wel ergens tussen staat.

    Het deeg maken en laten rijzen lukt goed. Echter worden mijn naan broodjes kneiter hard ipv lekker fluffy en soepel. Als ik ze korter laat bakken ben ik bang dat ze niet gaar zijn.

    Heb jij tips? Bedankt alvast!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Eva, het eerste wat mij te binnen schiet is of je gist nog ‘goed’ was? Die helpt natuurlijk het rijzen, het klinkt namelijk alsof het helemaal niet gerezen is. Daarnaast ben ik ook benieuwd wat voor bloem je hebt gebruikt? Dat kan ook invloed hebben op het recept.

  • hey,
    ik wilde 4 naanbroodjes maken, maar deeg bleef erg plakkerig, het rijzen lukte wel. maar tijdens het bakken leken het wel donuts te worden, helaas. volgende keer nog eens proberen. de smaak was desondanks lekker ook dankzij de knoflookboter

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Jolanda, wat jammer! Mijn advies zou zijn om de volgende keer op gevoel misschien wat meer bloem toe te voegen. Hopelijk geef je ze nog eens een kans, wel heel fijn dat de smaak goed was!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept