Pasta met kip

Pasta met kip en zongedroogde tomaten. Een simpele pasta bomvol smaak en heerlijk romig. Ultiem comfortfood voor de doordeweekse avond. Dit heerlijke eenpansgerecht zet je binnen 30 minuten op tafel: snel, makkelijk en ontzettend lekker!

Romige pasta met kip

Als je dol bent op pasta én eenpansgerechten dan is dit recept een toppertje voor je hoor. Voor deze pasta met spinazie en kip heb je namelijk maar één pan nodig. En dat maakt ‘m extra makkelijk om te maken en het scheelt natuurlijk afwas, ook fijn ;-).

Simpel betekent in dit geval overigens absoluut niet minder lekker, want dit is echt zo’n gevalletje: maar weinig nodig voor een fantastisch resultaat. In die categorie heb ik overigens meer op mijn blog staan, bijvoorbeeld de heerlijke pasta pesto.

Makkelijk eenpansgerecht

Deze romige pasta met kip is ook zo lekker door de zongedroogde tomaatjes die ik toevoegde aan de pasta. Dat geeft ‘m net dat beetje extra. Je kunt de tomaten kopen in de winkel, maar zongedroogde tomaten maken kun je ook zelf en is eigenlijk wel het allerlekkerste.

Voor dit recept werd ik geïnspireerd door half baked harvest, een fijne foodblog met heerlijke recepten. Uiteraard heb ik mijn eigen draai eraan gegaan, maar even de credits geven aan mijn inspiratiebron is wel zo netjes natuurlijk én misschien ontdek je zo weer een extra nieuwe leuke foodie om te volgen 😉

Genoeg gekletst! We gaan aan de slag met dit super makkelijke recept voor pasta met kip. Kook ze en vooral eet smakelijk!

Pasta met kip

Pasta met kip, spinazie en zongedroogde tomaten. Een heerlijk eenpansgerecht voor een romige pasta. Snel, makkelijk en ontzettend lekker!
4.47 van 54 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 300 gram kipfilet
  • theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 liter water
  • 250 gram pasta (bijv. rigatoni)
  • 300 gram spinazie (vers)
  • 150 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan.
  • Snij ondertussen de kipfilet in stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en peper en zout naar smaak en bak de kip gaar.
  • Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg het water met een snuf zout toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook in ca. 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
  • Voeg dan de kip, spinazie, kookroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes toe. Warm het geheel even goed door tot de spinazie geslonken is en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 666kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwitten: 33g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

39 thoughts on “Pasta met kip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept