Pasta met kip en zongedroogde tomaten. Een simpele pasta bomvol smaak en heerlijk romig. Ultiem comfortfood voor de doordeweekse avond. Dit heerlijke eenpansgerecht zet je binnen 30 minuten op tafel: snel, makkelijk en ontzettend lekker!
Romige pasta met kip
Als je dol bent op pasta én eenpansgerechten dan is dit recept een toppertje voor je hoor. Voor deze pasta met spinazie en kip heb je namelijk maar één pan nodig. En dat maakt ‘m extra makkelijk om te maken en het scheelt natuurlijk afwas, ook fijn ;-).
Simpel betekent in dit geval overigens absoluut niet minder lekker, want dit is echt zo’n gevalletje: maar weinig nodig voor een fantastisch resultaat. In die categorie heb ik overigens meer op mijn blog staan, bijvoorbeeld de heerlijke pasta pesto.
Makkelijk eenpansgerecht
Deze romige pasta met kip is ook zo lekker door de zongedroogde tomaatjes die ik toevoegde aan de pasta. Dat geeft ‘m net dat beetje extra. Je kunt de tomaten kopen in de winkel, maar zongedroogde tomaten maken kun je ook zelf en is eigenlijk wel het allerlekkerste.
Voor dit recept werd ik geïnspireerd door half baked harvest, een fijne foodblog met heerlijke recepten. Uiteraard heb ik mijn eigen draai eraan gegaan, maar even de credits geven aan mijn inspiratiebron is wel zo netjes natuurlijk én misschien ontdek je zo weer een extra nieuwe leuke foodie om te volgen 😉
Genoeg gekletst! We gaan aan de slag met dit super makkelijke recept voor pasta met kip. Kook ze en vooral eet smakelijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 300 gram kipfilet
- 2½ theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 liter water
- 250 gram pasta (bijv. rigatoni)
- 300 gram spinazie (vers)
- 150 ml kookroom
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 75 gram zongedroogde tomaten
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan.
- Fruit de ui en knoflook in de pan.
- Snij ondertussen de kipfilet in stukjes en voeg toe aan de pan.
- Breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en peper en zout naar smaak en bak de kip gaar.
- Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg het water met een snuf zout toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook in ca. 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
- Voeg dan de kip, spinazie, kookroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes toe. Warm het geheel even goed door tot de spinazie geslonken is en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
We bedoelen hiermee dat als de pasta beetgaar gekookt is en uitgelekt je deze met boven genoemde ingrediënten aan elkaar toevoegd, dan is het gerecht klaar!
Leo Winkelman says:
Precies in mijn straatje, dankjewel. Deze komt zaterdag op tafel.
Goed weekend, Leo
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Geniet ervan 🙂
Linda Van Dillen says:
Vanavond uitgetest. Was heerlijk👍
Anika says:
Wij willen dit vanavond eten maar ivm een vegetariër in ons midden willen we de kip apart bakken. Bak ik de kip dan los met alle kruiden of kan ik beter ook wat kruiden door het pasta mengsel doen ivm de smaak? Heb jij een tip?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Anika, ik zou inderdaad wat kruiden toevoegen aan de kip en aan de pasta! Ik zou het recept gewoon aanhouden en de kip bakken met extra kruiden, dezelfde die je dus gebruikt in de pasta. Kook ze!
Cindy says:
Kun je dit recept ook mKen met gemarineerde kip?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Cindy, zeker kan dat. Heerlijk!
Jeanette says:
Heerlijke pasta met de zongedroogde tomaten maakt het helemaal af😋👍
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel Jeanette!
Geralda Van Zoeren says:
HEERLIJK. Weer een compliment gekregen van mijn man. Dit recept bewaar ik ook.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn! Super! 😀
nina says:
super lekker ik maak het elke woensdag super lekker het is mijn favoriet cheatday recept maandag tot vrijdag eet ik gezond en woensdag deze pasta recept en zaterdag en zondag eet ik ook jou recepten dankje eef!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel!! Blij om te horen dat je er zo van geniet!
Kees Zwaan says:
Kan ik de pasta ook gewoon in een aparte pan koken en dan toevoegen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan ook! 🙂
Eva says:
Lijkt me heeel lekker, maar ik vind zongedroogde tomaten echt godsgruwelijk smerig, hahaha. De smaak vind ik lekker, maar de structuur kan ik niet handelen, lol. Kan ik dit gewoon vervangen door gewone tomaten of mis ik dan iets?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Haha kan ik me iets bij voorstellen! Je kunt ze eruit laten hoor, of vervangen voor andere tomaat kan ook.
Ger says:
In het recept staat bij punt 5 schep de kip uit de pan. Is het de bedoeling dat de ui, de knoflook nu in de pan blijven? Als ik dan de pasta kook en afgiet gooi ik de kruiden weg en dat zijn volgens mij de smaakmakers in dit gerecht
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Ger, het gros van de kruiden en smaakmakers hechten zich aan de kip, dus er zal niet extreem veel overblijven in de pan in de zin dat je dat weggooit. Mijn advies zou zijn om de pasta door een zeef af te gieten in plaats van een vergiet, die is fijner en vangt veel meer op. Mochten er dus smaakmakers achterblijven, dan gooi je deze niet weg. 😉
Diana says:
Als je voor het voor meerdere personen maakt moet je dan niet meer water gebruiken voor de pasta te koken?
Diana Kuijt says:
Als je voor meerdere personen pasta kookt,moet je dan niet meer water koken?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ja zeker, als je de hoeveelheid personen aanpast in de ingrediënten lijst veranderen de aantallen automatisch!
Jenne Baauw says:
De zongedroogde tomaten staan niet op de lijst.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Jawel hoor, 75 gram, onderaan de lijst staan ze.
Jenne Baauw says:
Het is een heerlijk gerecht. Dank je
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn te horen! 🙂
Marleen says:
Top gerecht…………pasta apart gekookt en toegevoegd met basilicum👍👍
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn, dankjewel Marleen!
Kirsren says:
Heel lekker! Ik vond alleen de spinazie heel erg veel. Ik heb een deel vervangen door gehalveerde kerstomaatjes, maakt het was frisser ook.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn, dankjewel! Ook heel fijn dat je het zo naar eigen smaak hebt kunnen maken!
Albert says:
Vanavond maak ik het voor de 2e keer klaar, het recept wordt dus goed ontvangen👍😄
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk zeg! Dat horen we graag!
Sylvia says:
De favoriet hier in huis,hier worden wij zo blij van ! Lekkerrrr hoor
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk om te horen Sylvia, dankjewel!
Monika Harkema says:
Heerlijk! Ben even benieuwd hoeveel gram je rekent als een portie? 666 kcal voor hoeveel gram? Dan kan ik het invullen 🙂
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
We wegen het niet af, dus dat durf ik je helaas niet te zeggen.
carlo Brantley Verkijk says:
Ik ben een oen in koken , als is water opzet laat ik het aanbranden.
Mijn vrouw werkt ( 64 jaar ) nog 5 dagen per week . Iets wat de huidige jeugd NOOIT meer aankan. Daarom wilde ik haar verrassen en dat is met jouw recept gelukt.
Ik ging naar de winkel van de Lidl en kocht wat ik moest kopen. Ik kwam thuis en heb jou recept gevolgd en het was 1 groot succes .
Komend weekend komen vrienden en ik doe het zelfde.
helemaal top , jouw recept ………..geweldig
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk om te horen, dankjewel Carlo! Je vrouw boft maar ;-).