20 min.
4.51 van 59 stemmen

Pasta met kip

Pasta met kip en zongedroogde tomaten. Een simpele pasta bomvol smaak en heerlijk romig. Ultiem comfortfood voor de doordeweekse avond. Dit heerlijke eenpansgerecht zet je binnen 30 minuten op tafel: snel, makkelijk en ontzettend lekker!

Romige pasta met kip

Als je dol bent op pasta én eenpansgerechten dan is dit recept een toppertje voor je hoor. Voor deze pasta met spinazie en kip heb je namelijk maar één pan nodig. En dat maakt ‘m extra makkelijk om te maken en het scheelt natuurlijk afwas, ook fijn ;-).

Simpel betekent in dit geval overigens absoluut niet minder lekker, want dit is echt zo’n gevalletje: maar weinig nodig voor een fantastisch resultaat. In die categorie heb ik overigens meer op mijn blog staan, bijvoorbeeld de heerlijke pasta pesto.

Pasta recept met kip

Makkelijk eenpansgerecht

Deze romige pasta met kip is ook zo lekker door de zongedroogde tomaatjes die ik toevoegde aan de pasta. Dat geeft ‘m net dat beetje extra. Je kunt de tomaten kopen in de winkel, maar zongedroogde tomaten maken kun je ook zelf en is eigenlijk wel het allerlekkerste.

Voor dit recept werd ik geïnspireerd door half baked harvest, een fijne foodblog met heerlijke recepten. Uiteraard heb ik mijn eigen draai eraan gegaan, maar even de credits geven aan mijn inspiratiebron is wel zo netjes natuurlijk én misschien ontdek je zo weer een extra nieuwe leuke foodie om te volgen 😉

Genoeg gekletst! We gaan aan de slag met dit super makkelijke recept voor pasta met kip. Kook ze en vooral eet smakelijk!

Pasta met kip en zongedroogde tomaten
Pasta met kip

Pasta met kip

Pasta met kip, spinazie en zongedroogde tomaten. Een heerlijk eenpansgerecht voor een romige pasta. Snel, makkelijk en ontzettend lekker!
4.51 van 59 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 300 gram kipfilet
  • theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 liter water
  • 250 gram pasta (bijv. rigatoni)
  • 300 gram spinazie (vers)
  • 150 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan.
  • Snij ondertussen de kipfilet in stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en peper en zout naar smaak en bak de kip gaar.
  • Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg het water met een snuf zout toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook in ca. 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
  • Voeg dan de kip, spinazie, kookroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes toe. Warm het geheel even goed door tot de spinazie geslonken is en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 666kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwitten: 33g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 14g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Pasta met kip

73 gedachten over “Pasta met kip”

  1. Super lekker maar moest wel een paar dingen veranderen om dat ze niet in de schijf van 5 zitten maar verder alles goed

    Ps: mijn kinderen vragen altijd of ik dit maak

    Beantwoorden
  2. Heerlijk gerecht maar de porties zijn niet goed afgesteld. Ik kookte voor 5 mensen en berekende hem hier voor 8 personen, en het was nog steeds net te weinig

    Beantwoorden
    • Het is een beetje afhankelijk van hoeveel pasta je eet, of je een grote/kleine eter bent. Je kunt het beste een recept altijd aanpassen aan je gezin.

      Beantwoorden
  3. Dit is een van mijn favoriete recepten! Maar nu ik het huis uit ben vraag ik me af of deze pasta “saus” ook goed is in te vriezen? Iemand daar ervaring mee? Ik kook de pasta zoiezo altijd apart. En voeg hem op het laatste moment toe dus die zou ik iedere keer er los bij koken.

    Beantwoorden
    • Hi Suzanne, deze saus bevat room en is niet erg ‘sauzig’ en is niet heel erg geschikt om in te vriezen. Door de room kan het namelijk gaan schiften!

      Beantwoorden
  4. Spekjes toegevoegd. Maar de 10 minuten voor de pasta was bij mij echt niet genoeg. Nog zeker 6 minuten extra laten koken.
    De vhilivlokken waren mij iets te pittig, de volgende keer zou ik die weglaten. Verder heerlijk en makkelijk recept

    Beantwoorden
  5. Vandaag het recept gemaakt en aangevuld met gebakken spekjes voor een extra kruidige smaak. Gemaakt met volkoren pasta. Heerlijk! 😍Geserveerd op een bedje van groene sla.

    Beantwoorden
4.51 van 59 stemmen (51 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie