Pasta pesto met kip. Een lekkere, makkelijke maaltijd met pasta en kip in een romige saus met pesto. Makkelijk om te maken, snel klaar en mijn meest kritische tafelgenootjes, mijn dochter en zoontje, vonden het ook heerlijk!
Pasta pesto – pesto pasta
Pasta pesto is een klassieker. Iedereen kent het wel. Beetgaar (al dente) gekookte pasta in een sausje van pesto. Je kunt pesto zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook zelf pesto kopen. Zelfgemaakte pesto is trouwens zeker niet veel extra werk. Alle ingrediënten in een keukenmachine en je bent zo klaar!
Pestoroomsaus
Als er één gerecht is dat iedereen leert koken zodra ze uit huis gaan dan is het wel pasta pesto. In dit recept nemen we echter afscheid van de simpele pasta met een potje pesto (hoewel dat stiekem nog steeds best lekker kan zijn) en maken we een heerlijke romige variant met pestoroomsaus. Super smaakvol met gebakken kip, cherrytomaatjes en natuurlijk (zelfgemaakte) pesto!
Lekker voor erbij
Tip! Een lekkere aanvulling in dit recept zijn nog wat extra zongedroogde tomaatjes. En ja, die kun je ook zeker zelf maken. Probeer bijvoorbeeld eens mijn recept voor zongedroogde tomaten. Ideaal ook om overgebleven cherrytomaten op te maken en ze lang(er) te kunnen bewaren.
Pasta pesto met kip maken
Dit makkelijke recept kun je trouwens prima vega maken. Vervang de kip door een plantaardig alternatief zodat je een vega pasta pesto maakt. Geloof mij, dat is minstens zo lekker want deze pasta pesto met kip is ongelooflijk smaakvol!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram penne (of een andere pastasoort naar keuze)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (uitgeperst)
- 300 gram kipfilet (in blokjes)
- 2 eetlepels zelfgemaakte pesto
- 100 ml kookroom
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar (al dente).
- Neem een ruime koekenpan, doe hierin een beetje olijfolie en fruit en ui en knoflook aan.
- Doe de kip in dezelfde pan, breng op smaak met zout en peper en bak gaar.
- Voeg de zelfgemaakte pesto en room toe, laat ietsjes inkoken.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de pestoroomsaus met kip en schep dit goed om zodat alle pasta voorzien is van een laagje pesto saus.
- Serveer de pasta (naar smaak) met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en rucola. Eet smakelijk!
Video
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.