Recepten ovenschotels

Wat ik zo fantastisch vind ovenschotels, is dat ze zo heerlijk voor te bereiden zijn. Je kunt het vaak eerder op de dag of zelfs een dag voordat je het wilt eten al maken. Terwijl de ovenschotel in de oven staat, kun je de keuken opruimen en 's avonds hoef je het alleen op tafel te zetten. Ideaal tijdens de drukke doordeweekse avonden, zeker met een gezin met 3 kids in mijn geval. ;-)

Klassieke ovenschotels

Je vindt allerlei simpele ovenschotels op de blog. De klassieker is toch wel de ovenschotel met aardappel. Zoals een heerlijke typisch Hollandse witlof ovenschotel, de klassieker van onze overzeese overburen Shepherd's Pie of gooi het over de Griekse boeg en ga voor een moussaka.

Verrassende en simpele ovenschotels

Ik hou ervan om een twist te geven aan recepten. Zo is deze zuurkoolschotel net wat anders dan je zou verwachten en is een broccoli ovenschotel ook weer eens wat anders dan anders! Beide echt een aanrader hoor, het zijn populaire recepten volgens onze bezoekers.

Makkelijke ovenschotels

Stuk voor stuk zijn dit allemaal makkelijke ovenschotels om te maken. Lekker en écht makkelijk is niet voor niets mijn slagzin ;-) .  Deze preischotel is daar een goed voorbeeld van of ga op de Italiaanse tour en ga voor een pasta ovenschotel. Ook waanzinnig lekker! Ik zou vooral zeggen, neem een kijkje tussen al mijn ovenschotel recepten en kies er wat lekkers uit. Eet smakelijk alvast!