Spinazie ovenschotel

Spinazie ovenschotel

Spinazie ovenschotel, deze is heerlijk voor de koude dagen en zeker een favoriet bij het hele gezin. Een fantastische ovenschotel die makkelijk is om te maken en bomvol smaak, ideaal dus!

Ovenschotel met spinazie

Het is vast geen geheim meer dat ik verzot ben op ovenschotels, zeker in de koudere maanden. Daarom mocht deze spinazie ovenschotel natuurlijk niet ontbreken hier op de blog. Ben je dol op spinazie? Dan moet je dit gerecht echt eens maken.

De spinazie is lekker gekruid, zo ook het gehakt met komijn en kerrie als basiskruiden. Echt een onwijs lekkere combinatie! Wil je nog een ander lekker spinazie recept in je repertoire? Probeer dan eens deze spinazie stamppot.

Spinazie ovenschotel recept

Spinazie ovenschotel met gehakt

Deze spinazie ovenschotel is echt hartverwarmend en lekker vullend. Ik zou dan ook zeker aanraden om hem te serveren met een frisse salade voor een fijne balans. De ovenschotel bestaat uit laagjes spinazie, gekruid gehakt met sjalot en knoflook en aardappelpuree in een ovenschaal.

Tot slot overgiet je hem met een lekker roommengsel en natuurlijk gaat er ook nog wat geraspte kaas over. Dan nog een half uurtje in de oven en je kunt aanvallen! Tip: je kan dit gerecht ook heel makkelijk vegetarisch maken door vega gehakt te gebruiken in plaats van rundergehakt.

Spinazie ovenschotel ingredienten

Zelf spinazie ovenschotel maken

Deze ovenschotel is een echte allemansvriend en hij is natuurlijk ook lekker makkelijk om te maken, net als mijn broccoli ovenschotel! Een hele fijne manier om ook de kleine eters aan hun dagelijkse portie groenten te helpen en je zult er gegarandeerd zelf ook van genieten. Ik weet het wel, ik eet dit najaar alleen nog maar ovenschotels.. wat jij? 😉

Ovenschotel met spinazie_
Spinazie ovenschotel

Spinazie ovenschotel

Spinazie ovenschotel, heerlijk voor de koude dagen en zeker een favoriet bij het hele gezin. Makkelijk te maken en bomvol smaak, echt ideaal!
4.41 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de ovenschotel
  • 1 kilo aardappelen (iets kruimig)
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 800 gram verse spinazie
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • olijfolie, peper en zout naar smaak
Voor de room
  • 250 ml kookroom
  • 1 blokje groentebouillon (verkruimeld)
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.
  • Voeg olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hier de sjalotjes en knoflook.
  • Voeg het gehakt toe samen met 1 theelepel komijn, 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel paprikapoeder. Bak het gehakt gaar. Haal het gehakt uit de pan.
  • Bak in dezelfde koekenpan de spinazie tot deze compleet slinkt, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de andere helft van de komijn toe en meng dit samen.
  • Kook de eieren voor de ovenschotel tot ze hard gekookt zijn in ca. 7-8 minuten.
  • Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de crème fraîche, melk, roomboter en peper en zout naar smaak toe. Stamp de aardappelen tot een puree.
  • Verdeel de spinazie over de ovenschaal, snij de eieren in partjes en verdeel deze over de spinazie. Verdeel het gehakt over de eieren en eindig met de aardappelpuree.
  • Meng voor de room de kookroom met het verkruimelde bouillonblokje en de eieren. Meng dit goed samen met een garde en giet over de ovenschotel.
  • Verdeel tot slot de geraspte kaas eroverheen en bak de ovenschotel 30 minuten. Garneer de ovenschotel voor serveren met gehakte peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 572kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 36g | Vetten: 44g | Verzadigd vet: 25g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Spinazie ovenschotel

8 thoughts on “Spinazie ovenschotel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept