Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot. Dit is zo’n heerlijke stamppot geworden. Net even wat anders dan anders, makkelijk om te maken en favoriet bij het hele gezin. Als je net als ik gek bent op spinazie, dan wil je deze maken!

Stamppot met spinazie

Ik had wel weer eens zin om een lekkere Hollandse maaltijd te maken, en als er iets echt Hollands is, dan is het wel stamppot toch? Nu ben ik dol op klassieke stamppotjes, zoals andijviestamppot, maar ik vind het ook lekker om eens wat anders te proberen.

Op zoek naar meer recepten met aardappels? Hier vind je al mijn aardappel recepten op een rij!

Stamppot met spinazie

Simpel maar zalig

Zo ontstond deze stamppot met spinazie met spekjes en ei, en die is toch lekker geworden, deze komt ongetwijfeld vaker op tafel hier thuis! Je hebt er niet veel voor nodig, maar dit recept bewijst maar eens dat simpel vaak ook gewoon heel erg lekker kan zijn. En eerlijk is eerlijk, de kleine eters onder ons houden ook van niet teveel poespas 😉 .

Spinaziestamppot ingredienten

Spinaziestamppot met ei

Sowieso ben ik gek op spinazie. Vroeger al, als je uit de jaren ’80/’90 komt dan ken je vast de klassieke combinatie van spinazie, aardappelpuree en vissticks wel? Heer-lijk vond ik dat als kind. En je kunt natuurlijk prima ook vissticks serveren bij deze spinaziestamppot.

Al is de versie zoals hij nu is ook al echt heel lekker, met spekjes erdoor en een eitje erbij. Voor een vegaversie vervang je trouwens prima de spekjes voor vegetarische spekjes. Of als je juist nog wat extra wil erbij, kun je deze gehaktballen maken, die zijn zalig!

Spinaziestamppot mei ei

Makkelijke spinaziestamppot

Voor deze stamppot spinazie gebruik ik verse spinazie. Dat vind ik toch wel het lekkerste, maar uiteraard kun je ook spinazie uit de diepvries of spinazie a la crème gebruiken. Verder maak je deze spinaziestamppot net als iedere andere stamppot.

Aardappels koken, stampen, groenten erdoor, op smaak brengen en klaar! Ik voeg trouwens wel altijd wat crème fraîche toe, daar wordt de stamppot lekker romig van.

Op zoek naar meer lekkere recepten met spinazie? Deze pasta met spinazie is ook een aanrader!

Spinaziestamppot zelf maken
Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

Een lekkere en makkelijke spinaziestamppot met ei en spekjes. Zo gemaakt en favoriet bij het hele gezin, echt een aanrader om te maken!
4.54 van 39 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 150 gram spekjes
  • 4 eieren (gekookt)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram spinazie (vers)
  • 200 gram crème fraîche
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • roomboter, zout en peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de aardappels en snij ze in stukken.
  • Doe de aardappels in een ruime pan met een snuf zout. Giet water erbij tot de aardappels onder water staan. Breng aan de kook. Giet af als ze gaar zijn (ca. 20 minuten).
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapiertje.
  • Snij de ui in dunne ringen en de knoflook fijn.
  • In dezelfde koekenpan voeg je een beetje boter toe. Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
  • Bak de spinazie kort mee tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappel romig met een aardappelstamper en voeg al stampend de crème fraîche toe.
  • Meng de spinazie en spekjes door de puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer met een gekookt eitje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 601kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 21g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Spinaziestamppot

28 thoughts on “Spinaziestamppot

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept