Pasta met spinazie. Een klassieker en eentje die bij ons thuis zeer regelmatig op tafel staat. Zo lekker, zo makkelijk om te maken en zo snel klaar. Je hebt nog geen 20 minuutjes werk en je zet deze heerlijke en romige pasta met spinazie op tafel.
Soms heb je gewoon niet zo heel veel tijd. Soms moet het snel, makkelijk, lekker en het liefst ook nog een beetje gezond. Lekker wat groenten erdoor is dan wel een minimale vereiste. Gelukkig zijn er genoeg groenten die binnen dat eisenpakket vallen en ook genoeg gerechten. Niet voor niets heb ik mijn favoriete snelle recepten voor je op een rij gezet. Deze mag in dat rijtje eigenlijk niet ontbreken.
Snelle pasta met spinazie
En waarom mag deze pasta met spinazie niet ontbreken in dat rijtje? Dat zal ik je vertellen. Ten eerste natuurlijk omdat dit gerecht súper snel gemaakt is, ten tweede omdat het gewoon onwijs lekker is. Het is weer het bewijs dat lekker eten echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. En je hebt er ook niet veel voor nodig. Deze romige vegetarische pasta zet je met 20 minuten op tafel. Ook een hele lekkere die ik je nog wel wil tippen is deze vegan pasta bolognese, die past ook zeker in het rijtje thuis.
Lekker romig
Wat deze vega pasta zo lekker maakt, is dat het mega romig is. Ik ben daar sowieso dol op, niet alleen in pasta’s, maar ook bijvoorbeeld zoals bij deze romige risotto. Er zijn meerdere manieren om die romigheid te creëren, zoals (soms wat ingewikkelde) sauzen of ingrediënten. Maar het kan ook heel simpel zijn. Want voor deze pasta met spinazie heb ik kruidenroomkaas gebruikt met wat kookvocht voor de binding, zo eenvoudig, maar zo heerlijk. Daarnaast lekker wat groenten en de basis van een uitje en knoflook, en er kan weinig meer misgaan. Een makkelijke en heerlijke pasta met roomkaas it is!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram pasta
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
- 250 gram spinazie
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie (in stukjes)
- 30 gram kruidenroomkaas
- 150 gram doperwten
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang voor het afgieten van de pasta een half kopje kookvocht op (ca. 150 ml).
- Verhit ondertussen wat olie in een (hapjes)pan en fruit de ui, knoflook en de zongedroogde tomaatjes.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is.
- Voeg de kruidenroomkaas en het apart gehouden kookvocht toe.
- Giet de pasta af als deze beetgaar is en doe dit erbij, even goed omscheppen en doe dan de doperwten erbij. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Monique Laar says:
Ik heb extra pijnboompitjes en Italiaanse kruiden toegevoegd.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Lekker!