Souvlaki

9 x eten met warm weer (snelle recepten)

Eten met warm weer. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als de temperaturen omhoog gaan, verandert mijn eetlust ook. Al helemaal tijdens een hittegolf ga ik het liefste voor lichte maaltijden. En dan graag ook een beetje snel klaargemaakt, want met zulk warm weer is het vaak veel te heet om lang in de keuken te staan.

Daarom heb ik 9 snelle, lichte, frisse recepten die ideaal zijn voor warm weer op een rijtje gezet. Want we gaan er natuurlijk vanuit dat er nog een mooie zomer voor ons ligt en we dit lijstje zeker nodig gaan hebben. Al hoeft een hittegolf trouwens niet per se van mij. Zo rond de 25 graden vind ik eigenlijk ideaal. Persoonlijk heb ik dat liever dan dat hele, hele warme weer 😉

Recepten warm weer

Voorwaarden voor een recept met warm weer voor mij is dus dat het een lichte maaltijd is. En wat ik bedoel ik daar nou precies mee? Nou, zeker niet alleen maar salades of koud eten, maar vooral geen zware sausjes, heel romige gerechten of veel koolhydraten. Als ik ga eten met warm weer, heb ik simpelweg minder trek en zit ik sneller vol. Dan vind ik het heerlijk als gerechten juist verfrissend én snel klaar zijn. Want hoeveel ik ook van koken hou, als het bloedheet is, dan vind je mij niet al te lang in een hete keuken. Dan ga ik voor snelle recepten die zo op tafel staan, uitgebreid koken doen we dan wel weer als het iets is afgekoeld 😉 .

Dus voor al die warme zomerdagen die er nog gaan komen, gaat dit lijstje met 9 heerlijke, snelle, lichte en frisse gerechten zeker van pas komen. Geniet ervan!

9 x eten met warm weer

Pastasalade met avocado en spekjes van kalkoen

1. Pastasalade met avocado en spekjes van kalkoen

Een pastasalade tijdens een warme zomerdag vind ik altijd een topidee. Lekker snel klaar en toch vullend genoeg. Ik heb meerdere pastasalades op mijn blog staan maar deze is (ook) echt een aanrader met tomaatjes, spekjes van kalkoen, avocado en meer lekkers. Ook ideaal om mee te nemen tijdens de picknick of op de boot!
Bekijk het recept voor pastasalade met avocado>>

noedels met kip en groenten uit de wok

2. Noedels met kip en groenten uit de wok

Nog zo’n gerecht dat lekker snel klaar is en dus ideaal om met warm weer te eten: noedels met kip en groenten uit de wok. Lekker veel groenten en binnen een half uurtje op tafel. Top!
Bekijk het recept voor noedels met kip en groenten uit de wok >>

witlofsalade met appel

3. Witlofsalade met appel

De combinatie van witlof met appel is sowieso fantastisch. En tijdens warm weer, zelfs bij een hittegolf, is deze salade dan ook heerlijk verfrissend. Ook lekker als bijgerecht voor de barbecue trouwens. En heb je een beetje over? Dan heb je mazzel want de volgende dag voor de lunch is hij ook heerlijk!
Bekijk het recept voor witlofsalade met appel >>

souvlaki

4. Souvlaki

In Griekenland is het natuurlijk vaak genoeg warm weer, dus daar weten ze wel wat lekker is om dan te eten. Dit recept voor authentieke Griekse souvlaki is fantastisch én zo klaar.
Bekijk het recept voor souvlaki >>

maaltijdsalade met mango en kip

5. Maaltijdsalade met mango en kip

Mango en kip is wat mij betreft één van de beste zomerse combi’s. Lekker fris en fruitig, precies hoe je een maaltijdsalade met warm weer het liefste hebt. Dus deze maaltijdsalade met mango en kip mocht niet ontbreken in dit lijstje!
Bekijk het recept voor maaltijdsalade met mango en kip >>

Spaanse aardappeltortilla

6. Spaanse aardappeltortilla

Binnen 20 minuten zet je deze Spaanse tortilla met aardappel en groenten op tafel. En extra leuk: je brengt meteen Spaanse sferen in huis, of in de tuin hoogstwaarschijnlijk als het mooi weer is.
Bekijk het recept voor Spaanse aardappeltortilla >>

meloensalade

7. Salade met meloen en ham

Lekkere meloensalade zoals deze watermeloen salade of deze salade met meloen en ham stokbroodje erbij en je bent klaar. Ideaal licht recept voor tijdens een warme zomerdag!
Bekijk het recept voor salade met meloen en ham >>

fajita's met biefstuk

8. Fajita’s met biefstuk

Waanzinnig lekkere, gemarineerde en malse biefstuk. Gebakken en gekruide reepjes paprika en rode ui. Met wraps, avocado en een lekker sausje erbij. Ik zie mezelf al helemaal zitten genieten hiervan!
Bekijk het recept voor fajita’s met biefstuk >>

caesar maaltijdsalade

9. Caesar maaltijdsalade

Een maaltijdsalade is natuurlijk altijd een goed idee tijdens warm weer of zelfs een hittegolf. Het is zo klaar, fris en lekker veel groenten. Deze caesar maaltijdsalade is absoluut een van mijn zomerse favorieten!
Bekijk het recept voor caesar maaltijdsalade >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *