Souvlaki

Souvlaki

Souvlaki. Je kent het ongetwijfeld wel. Dit Griekse gerecht is echt een allemansvriend en aangezien de temperaturen weer omhoog gaan ook een heel lekker gerecht om op de BBQ klaar te maken. Maar op een (tafel)grill of in een grillpan kan natuurlijk ook prima. Vandaag vertel ik je precies hoe je zelf de lekkerste souvlaki kunt maken!

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken. Dat recept geef je dan een eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Claudia van Claudia’s Keuken

Deze maand mocht ik aan de slag met de blog van Claudia met de toepasselijke naam Claudia’s keuken. Ik kende haar blog nog niet en was aangenaam verrast. Allerlei lekkers en dan met name uit de Mediterrane keuken, maak me gek, daar ben ik dol op! Claudia heeft zelfs jarenlang in Griekenland gewoond, heeft een Griekse man en dus ook een Griekse schoonfamilie. Hoe kon het ook anders dan dat ik voor een Grieks recept ging. Griekse souvlaki met kip! De verwachting was hoog gespannen, want authentieke Griekse souvlaki daar kreeg ik door het zien en lezen van dit recept direct trek in.

Ingredienten souvlaki

Griekse souvlaki met kip

Normaal vind ik het wel zo leuk om een eigen twist te geven als ik een recept maak voor de foodblogswap, maar deze keer kon ik niet anders dan het authentieke, échte Griekse recept voor souvlaki aan te houden. Eerlijk is eerlijk, ik vind het recept fantastisch. Zo simpel, zo makkelijk en zo ontzettend lekker! Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig voor heerlijke, malse, licht gekruide kipspiesjes. Serveer ze met wat (zelfgemaakte) tzatziki, pita broodjes en een Griekse salade was de tip van Claudia. Dus ook dat advies heb ik netjes opgevolgd. Ik hoef je niet te vertellen dat dit gerecht de week erop direct weer op het menu heeft gestaan. Wat een toprecept! Dankjewel Claudia voor dit heerlijke recept. En een tip voor jou, neem zeker even een kijkje op Claudia’s blog want er staat echt nog veel meer lekkers op.

Souvlaki recept
Souvlaki

Souvlaki

Makkelijk recept voor heerlijke Griekse souvlaki van kip. Dit authentieke recept voor souvlaki moet je echt een keer proberen!
4.79 van 19 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 20 minuten
Hoeveelheid: 6 spiesjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
Serveer naar smaak met tzatziki, pita broodjes en Griekse salade

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom.
    • Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan de kip.
    • Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en breng op smaak met peper en zout. Masseer de marinade in het vlees met je handen.
    • Dek de kom af en zet hem in de koelkast. Laat de kip bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.
    • Rijg vervolgens de stukjes kip aan de spiesjes, verwarm de grill en bak de kip souvlaki goudbruin en gaar.
    • Serveer naar smaak met bijvoorbeeld tzatziki, pita broodjes en een Griekse salade.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 16g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Souvlaki
    Souvlaki Pinterest Collage

    4 thoughts on “Souvlaki

    • 5 sterren
      hoi Eef, dank je wel voor zoveel lieve woorden en dat je dit heerlijke o zo simpele gerecht ook zo prachtig op de foto hebt gezet.
      gr. Claudia

      • Jij bedankt voor het heerlijke recept Claudia, ik vond het oprecht een feestje om te mogen koken van jou blog afgelopen maand 🙂

    • Charlotte Méndez says:

      Hoi Eef, ik heb het recept helemaal gemaakt incl. tzatziki, pita broodjes en een Griekse salade. Alleen heb ik het vlees zonder stokjes in de airfryer gemaakt. Het was heerlijk!

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept