Griekse salade. Een van mijn lievelings! Waarschijnlijk omdat zo lang ik mij kan herinneren, mijn moeder de lekkerste Griekse salade maakt met tomaten, komkommer en feta. Vandaag deel ik dit heerlijke Griekse recept met je.
Ik maak deze salade heel graag omdat het een ideale salade is om als bijgerecht te serveren. Deze Griekse salade gaat bijvoorbeeld heel goed samen met kip uit de oven of bij een uitgebreid Grieks diner met bijvoorbeeld souvlaki erbij. Maar gewoon lekker zoals ‘ie is voor de lunch of diner met een stokbroodje erbij of doe zoals de Grieken doen en serveer deze Griekse salade als hoofdgerecht.
Makkelijke Griekse salade
Je maakt deze Griekse salade met feta in een handomdraai en je kunt de salade ook prima 1 of 2 dagen bewaren. Ik vind de salade op dag 2 het lekkerst. Dan zijn alle smaken helemaal goed opgenomen, heerlijk om mee te lunchen! Het recept voor deze salade is genoeg als bijgerecht voor 4 personen, of als lunch met eventueel een (stok)broodje erbij voldoende voor 2 personen.
Griekse salade met feta en tomaten
Als ik salades maak, ga ik graag los met allerlei ingrediënten en probeer ik allerlei nieuwe ingrediënten of smaakcombinaties uit. Maar soms is simpel en vertrouwd ook juist heel erg lekker.
En dat heb ik dus met deze Griekse salade met feta en tomaten, ik weet wat te verwachten en dat de salade nooit tegenvalt. Soms heb je echt niet zoveel ingrediënten of bijzondere bereidingswijzen nodig om iets lekkers op tafel te zetten, dat bewijst deze salade maar weer eens!
De lekkerste ingrediënten voor de lekkerste Griekse salade
Uiteraard kun je het verschil maken in deze salade door te kiezen voor kwaliteit. Wist je bijvoorbeeld dat er aan een biologische komkommer veel meer smaak zit? En dat de ene olijf echt de ander niet is?
Doe zoals de Grieken in Griekenland doen: kies voor de lekkerste feta, komkommer, tomaten en olijven. Dan kan er eigenlijk weinig misgaan. Oh en de olijfolie natuurlijk, ook daar zitten grote verschillen in!
Het klaarmaken van deze salade is verder een klusje van niks, het is simpelweg de ingrediënten snijden, mengen en op smaak brengen. Zo makkelijk en zo lekker!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram cherrytomaten
- 1 komkommer (of 2 kleine/ mini komkommers)
- 125 gram olijven
- 75 gram feta
- 1 rode ui
- 1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in halve maantjes, de olijven in plakjes en verkruimel de feta. Snij de rode ui in dunne ringen.
- Meng alles en voeg de bieslook toe. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Eet smakelijk!
Video
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Corina loeve says:
Welke olijf olie gebruik jij hiervoor
Eef says:
Extra vierge olijfolie
Corina loeve says:
Welk merk olijfolie, feta en olijf gebruikt je dan, als we voor kwaliteit gaan?
Eef says:
Dat wisselt, als het even kan bij lokale adresjes zo haal ik graag lekkere olijven van de markt bij mijn favoriete Grieks delicatessen adresje. Maar ik heb ook een favoriet uit de supermarkt, Royal Griekse Chalkidiki olijven vind ik erg lekker. Dit geldt ook voor de feta en olijven. Dat is een kwestie van smaak en je favoriete, lekkerste ingrediënten van goede kwaliteit kiezen. Daar ga je vast uitkomen Corina. Succes 😉
Karen says:
Het enige wat ik nog mis zijn groene pepers van Royals!
Frank Imkamp says:
Ik heb de salade zojuist voor de lunch gemaakt. Heel lekker! Ik heb op de randen van de borden een paar mooie aardbeien en bramen gelegd, voor een wat frisse, zoete tegenhanger.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Dat klinkt heerlijk erbij 🙂
Saskia says:
De komkommer komt niet mee op het lijstje als je de “Direct in je mandje bij” knop van de appie gebruikt 😉
José Smeets says:
Welke dressing moet ik gebruiken bij Griekse salade?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Zelf gebruiken we alleen olijfolie en wat peper en zout bij deze salade, maar je kunt natuurlijk ook een dressing maken met olijfolie en azijn bijvoorbeeld!