Griekse Tomaten Feta Salade

Griekse Tomaten Feta Salade

Al zo lang als ik me kan herinneren maakt mijn moeder de lekkerste Griekse Tomaten Feta salade. Heerlijk is ‘ie en dit is eigenlijk een kleine spin off van haar heerlijke recept. Ik maak ‘m graag het is namelijk een ideale salade om bij ‘erbij’ te serveren. Een salade die prima samen gaat met bijvoorbeeld kip uit de oven of wat dacht je voor bij een uitgebreid Grieks diner of juist gewoon lekker zoals ‘ie is voor lunch of diner met een stokbroodje erbij. Helemaal prima en o zo lekker. Je maakt deze Griekse tomaten feta salade in een handomdraai én je kunt deze salade ook nog eens makkelijk één of twee dagen bewaren. Stiekem vind ik hem namelijk dag 2 het lekkerst; de overgebleven salade neem ik dan ook graag mee als lunch. Wat je overigens niet moet doen met deze salade is wat ik deed… Ik had de salade namelijk alvast klaar gemaakt en was er wat foto’s van aan het maken. Foto’s maken doe ik soms op laag bij de grond i.v.m. een betere lichtinval. De telefoon ging en een vriendin van me belde, je kent het wel, lekker even bijkletsen en eigenlijk volledig vergeten vergeten waar je mee bezig bent. Ik liep even de tuin in om mijn gesprek met haar af te maken in een luie tuinstoel genietend van de zon. Opeens riep mijn vriend, verschrikt keek ik om en zag ik hoe onze hond toch stiekem lekker zat te snoepen van de salade…Oooppsss. Juist ja *slim* pff dat was echt te simpel voor woorden haha overigens vond hij de salade stiekem best lekker maar ja, niet bepaald geschikt eten voor ‘m en wij hebben er niet meer van gegeten. Ach, wat zullen we zeggen… al doende leert men? Dit zal me in ieder geval geen tweede keer overkomen 😉

Goed, genoeg gekletst tijd om je het recept voor deze heerlijke Griekse Tomaten Feta Salade te geven. Dit recept is voldoende voor circa 4 personen als je de salade als bijgerecht maakt. Voor een lunch met eventueel een (stok)broodje geeft dit recept je voldoende voor 2 personen.

Wat heb je nodig voor Griekse Tomaten Feta Salade:

Bereidingstijd: 20 minuten

  • 4 grote stevige tomaten
  • 150 gr schapen of geiten feta
  • 40 gr pitloze groene olijven
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 1 á 2 el extra vierge olijfolie
  • zwarte peper & zout

Hoe je Griekse Tomaten Feta Salade maakt:

1. Begin met het ontvellen van de tomaten. Hoe je tomaten ontveld kun je lezen in het artikel Basis Kooktechnieken: Tomaten Pellen waarin ik stap voor stap uitleg hoe je dit kunt doen. Wanneer de tomaten ontveld zijn snij je ze in 4 partjes en verwijder je de zaadjes. Snij de tomaten nu in blokjes en doe in een kom.

2. Snij de fetakaas in blokjes en de rode ui in dunne halve maantjes. Voeg dit bij de tomaten als ook de bieslook en de olijven.

3. Giet er 1 á 2 eetlepels olijfolie over en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

Griekse Tomaten Feta SaladeEet smakelijk!

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top