Fajita’s met biefstuk. Ik kan er heel veel over zeggen en dat ga ik ook zeker nog wel doen, maar wat ik als eerste tegen je wil zeggen: MAAK DIT! Zo lekker, zo makkelijk en zo snel klaar. Ik krijg direct weer trek als ik de foto’s zie.
Dit is dus echt zo’n maaltijd waarbij je het gewoon bijna jammer vindt dat het op is… En dan overdrijf ik zeker niet. Waanzinnig lekkere, gemarineerde en malse biefstuk. Gebakken en gekruide reepjes paprika en rode ui. Dat serveer je op luchtige kleine wraps met avocado en naar smaak nog een lekkere sausje erbij. Easy peasy en zoooooo lekker!
Fajita’s met biefstuk
Fajita’s met kip ken je denk ik wel, hoewel ik mijn recept voor dat gerecht echt nog eens met je moet delen, wilde ik stiekem toch voorrang geven aan deze versie met biefstuk. Want hallo, biefstuk 😉 . En het is weer eens wat anders, je ziet namelijk in Nederland veel recepten voor fajita’s met kip, terwijl je dit ook heerlijk kunt maken met biefstuk. Bekend in Amerika als steak fajita’s of fajita de bistec op z’n Spaans. Klinkt beide net even lekkerder dan fajita’s met biefstuk, maar we hebben het over hetzelfde.
Fajita’s met gegrilde biefstuk en gegrilde groenten
Fajita’s, burritos, enchiladas, soms weet je niet precies wat het verschil is. Ik maak zelf ook weleens de fout hoor, dat geef ik eerlijk toe. Zo zijn mijn burritos met gehakt ook stiekem enchiladas omdat ik ze maak met een sausje uit de oven. Daarnaast vouw je een fajita anders dan een burrito of een enchilada. Let dus ook niet op de foto hieronder want ‘officieel’ moet je de onderkant ook naar binnenvouwen en de tortilla meer oprollen. Maar maakt het uit? Nee!
Dat is het leuke aan de TexMex en Mexicaanse keuken. Het gaat veel meer om smaak, beleving dan de officiële regeltjes. Daarnaast zijn er volop variaties te vinden op elke klassieker en dat maakt het zo’n leuke, en tegelijkertijd ook heerlijke keuken!
Lekker sausje erbij?
Qua saus kun je trouwens losgaan. Ik serveerde er zelf een makkelijke peperroomsaus bij, maar je kunt ook gaan voor zure room, guacamole of elke andere saus die je lekker lijkt. Een sausje maakt het wel echt ‘af’ en zorgt ervoor dat de smaken van de gegrilde en gemarineerde biefstuk, groenten en de wraps een smaakvol geheel worden.
Cajun kruiden
In dit recept gebruik ik cajun kruiden. Cajun kruiden is een kruidenmix die ontzettend lekker smaakt bij rundvlees zoals biefstuk. Samen met een beetje komijnpoeder, uienpoeder en voor de pit wat chilivlokken, maak ik hiermee een heerlijke marinade van kruiden voor de biefstuk waardoor je je even in Mexico waant. Dus zet die sombrero op, haal de boodschappen in huis en maak deze waanzinnig lekkere fajita’s met biefstuk!

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 wraps (kleine)
- 400 gram biefstuk
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 4 theelepels cajunpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olie
- peper en zout
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnpoeder
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de biefstuk in repen en meng alle kruiden en olie door de reepjes en laat even marineren (bij voorkeur minimaal een half uur).
- Ondertussen snij je ook de paprika's en rode ui in reepjes en doe deze in een ruime kom. Voeg ook hier de marinade aan toe en laat even marineren.
- Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak de reepjes paprika en rode ui in enkele minuten beetgaar in een (grill)pan.
- Doe hetzelfde met de biefstuk.
- Serveer direct met saus naar smaak en eventueel wat verse avocado, koriander en limoen. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ober app says:
ziet er erg lekker uit, nieuwsgierig naar de smaak
Petra says:
We verblijven momenteel in een knus appartement in Egmond aan zee en deze zet ik voor morgen op het menu, mmmmm leker genieten en volop nazomeren 🙂
Eef says:
Wat leuk! Geniet van jullie tijd in Egmond, als het goed is nog een paar lekkere zonnige dagen 😀 en natuurlijk eet smakelijk!
Lot says:
Oee die gaan op het menu! Heel benieuwd hoe je de peperroomsaus maakt?
Suzanne Mulder says:
Leuk recept vooral
Als bij de slager de biefstuk in de aanbieding is ?. Nou zijn wij alleen geen paprika fans hier. Heb je ook een leuk alternatief voor de paprika misschien ?
Alvast bedankt. Suzanne.
Sarah says:
Echt een top recept. Het ziet er zo simpel uit dat ik er niet veel van verwachtte, maar het is heerlijk! Het staat vanavond weer op het menu. Met huisgemaakte guacemole en aardappelgratin.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dat zijn ook mijn favorieten Sarah, simpel maar super lekker! Dankjewel voor je lieve reactie, dat klinkt als een top combinatie! Ik hoop dat je er van hebt genoten!
Suzanne says:
Geweldig recept zeg! Makkelijk en enorm smaakvol! Ongelooflijk dat je met zo weinig handelingen en moeite zo’n smaak kunt krijgen!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat superleuk om te horen dat het zo gesmaakt heeft, en inderdaad daar houden wij ook heel erg van 😀