Volg mij:
Saus, Smeerseltjes, Dips & Dressing

Guacamole

Guacamole

Een van de meest gezondste dips is toch wel Guacamole. De avocado die de hoofdrol heeft in deze dip zit namelijk boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Verder vind je in guacamole eigenlijk alleen maar goede en gezonde ingrediënten zoals knoflook, tomaat, ui en smaakmakers. Zo compenseer je toch op de een of andere manier die lekkere zoute nachos 😉 maar guacamole is natuurlijk ook heerlijk bij een Mexicaans diner zoals wraps, taco’s of wat dacht je van Quesadilla’s? Deze kun je natuurlijk net zo gezond maken als je ze zelf zou willen maar laten we er maar gewoon lekker kort en eerlijk zijn; guacamole is gewoonweg zó ontzettend lekker!
Er bestaan zo ontzettend veel versies van hoe je guacamole kunt maken. Dit is mijn versie; hoe ik ‘m het lekkerst vind. Eigenlijk is het een receptje wat gewoon is ‘ontstaan’ simpeler kan ik het niet uitleggen. Ik wou guacamole maken en besloot gewoon lekker te rommelen. Na een paar keer maken en wat aanpassingen is dit wat mij betreft de lekkerste versie. Romig, fris, een tikkeltje kruidig en zo lekker smaakvol. Zelf gebruik ik trouwens graag cherrytomaat; de smaak van die lekkere zoete & frisse cherrytomaatjes vind ik zelf vaak lekkerder in de guacamole dan de ‘gewone’ tomaat. Toch liever een gewone tomaat? Geen probleem dan kun je de 4 cherrytomaatjes vervangen voor 1 kleine tomaat.

Guacamole

Wat heb je nodig voor een lekkere kom Guacamole:

Bereidingstijd: 15 minuten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 x cherrytomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 middelgrote rode ui
  • 1 tl (verse) limoensap
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • tabasco
  • peper

Hoe je zelf Guacamole maakt:

1. Verwijder de schil en pit van de avocado en prak de avocado met een vork in een kom fijn. Dit kun je zo fijn prakken als je zelf lekker vindt (zelf vind ik een grof geprakte avocado het lekkerst omdat je dan nog wat lekkere stukjes avocado hebt in de guacamole).

2. Snipper de helft van het rode uitje, snij de teentjes knoflook fijn of pers ze ui, snij de 4 cherrytomaatjes in partjes, verwijder de zaadjes en snij ze ook fijn. Voeg dit toe aan de avocado.

3. Voeg 1 tl limoensap, 1/2 tl komijnpoeder,  2 á 3 druppeltjes tabasco aan de avocado toe, meng alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met peper.

Serveer bij een Mexicaanse maaltijd of als dip bij nachos.

Guacamole

Tip: Bewaar de pit van de avocado in de Guacamole; dit zorgt ervoor dat de Guacamole minder snel bruin wordt.

Eet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Oei, zo lekker! Wat een goed idee van dat komijnpoeder! Ik ben gek op komijn maar doe het eigenlijk nooit in de guacemole. Ga ik zeker een keer proberen!

    5 augustus 2015 at 07:30
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank! Echt een aanrader, geeft net even wat meer smaak. Benieuwd of jij het ook net zo lekker vindt als mij met komijn 🙂

      16 augustus 2015 at 22:15
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Daar kun je mij wel blij mee maken, een grote schaal nachos en verse guacamole. Heb ooit een keer uit pure luiheid een potje kant-en-klare gekocht maar dat was eens maar nooit meer. Vies!!!! En eigenlijk is het helemaal niet zo veel werk.

    5 augustus 2015 at 10:00
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Haha nee die heb ik ook wel eens geprobeerd… jugh! Of het was misschien een verkeerd soort maar nee, geef mij maar lekker verse zelfgemaakte guacamole 🙂

      16 augustus 2015 at 22:14
  • Beantwoorden kelly

    Ooo..vind het er altijd zo leuk uitzien, maar vind dit echt niet lekker. Komt door de avocado. Daar ben ik gewoon niet dol op. Wel op komijn trouwens. De komijnpoeder gooi ik door heel veel gerechten de laatste tijd. Dit luste ik trouwens vroeger ook niet, dus misschien kan het ook nog veranderen voor de avocado. 🙂

    6 augustus 2015 at 08:06
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dit is voor mij echt herkenbaar. Zelf vond ik tot een jaartje of wat geleden avocado ook niet zo lekker. Door guacamole ben ik het eigenlijk pas echt lekker gaan vinden en nu doe ik het graag door salades of zelf op brood. Samen veranderen zeker 🙂

      16 augustus 2015 at 22:13
  • Beantwoorden Sophie

    Hmm, lekker. Dat komijnpoeder heb ik er ook nog nooit bij gedaan. Ga ik ook eens proberen volgende keer!

    6 augustus 2015 at 14:59
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zeker een aanrader, geeft net even wat meer smaak aan het geheel 🙂

      16 augustus 2015 at 22:08

    Laat een reactie achter