Chili con carne zonder pakjes

Chili con carne

Dit recept voor chili con carne is zo ontzettend lekker! Ken je dat gevoel dat je eigenlijk voldaan bent maar stiekem toch net even teveel eet omdat hetgeen je hebt gemaakt simpelweg zo ontzettend lekker is? Nou, dat gevoel had ik dus met deze chili con carne. Zó lekker is hij en tegelijkertijd ook zo makkelijk om te maken.

Chili con carne is een Mexicaans stoofgerecht bestaande uit vlees, knoflook en ui, vaak in combinatie met tomaten en bonen. Een heerlijke maaltijd die ook een vegetarische versie kent namelijk chili sin carne oftewel chili zonder vlees. Vandaag gaan we voor de versie met vlees en had ik je al gezegd dat hij echt ontzettend lekker is 😉 ?!

Snelle chili con carne

Al eerder plaatste ik op mijn blog het recept voor chili con carne uit de slowcooker. Dat is een lekkere, langzame versie van de chili con carne. Maar voor dit recept heb je geen slowcooker nodig en ik heb het recept verder ook her en der iets aangepast. Hierdoor is deze chili con carne makkelijk om te maken, waanzinnig lekker en ook nog eens redelijk snel klaar. Ideaal!

Wat eet je bij chili con carne?

Vaak wordt er rijst geserveerd bij chili con carne maar je kunt er ook prima voor kiezen om iets anders bij chili con carne te serveren. Zelf doe ik er altijd een beetje zure room of crème fraîche op samen met een beetje geraspte kaas zoals je op de foto kunt zien. Daarbij serveer ik tortilla chips (het liefst naturel) en mini wraps. Met de tortilla chips kun je de chili lekker dippen en met de wraps kun je wat chili op een stukje wrap doen en het op deze manier eten, echt een feestmaal!

Chili con carne met tortilla chips

Chili con carne zonder pakje

Voor deze chili con carne gebruiken we geen pakje of zakje maar we gebruiken verschillende kruiden waarvan je de meeste waarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan. Laat je trouwens niet afschrikken door de cacaopoeder die in de ingrediëntenlijst staat, dit is zeker geen foutje. Cacaopoeder wordt namelijk ook gebruikt als smaakmaker en hij brengt deze chili van lekker naar heul lekker 😉 . Gebruik wel ongezoete, pure cacaopoeder. Dat zorgt voor een mooie kleur en lekkere smaak. Geen cacaopoeder in huis? Laat het dan weg maar vervang het alsjeblieft niet met chocolademelkpoeder of iets dergelijks. Dat is namelijk niet lekker. Althans niet in de chili…

Overigens is deze chili con carne zeker niet pittig te noemen. Hij is lekker vol van smaak maar mocht je een lekkere pittige chili willen voeg dan gerust wat extra chilivlokken toe of een fijngesneden rode peper.

Chili con carne

Chili con carne

Een heerlijk recept voor de bekende Mexicaanse stoofschotel: Chili Con Carne. Ontzettend lekker en écht makkelijk om te maken!
4.8 van 5 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 200 ml water
  • 200 gram bruine bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de uitjes en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui even aan.
  • Voeg dan het gehakt toe, kruid het met alle kruiden en bak het rul en bruin.
  • Zodra het gehakt bruin is voeg je de gepelde tomaten toe, water, het runderbouillonblokje en het blikje tomatenpuree, schep het geheel even goed om.
  • Voeg dan de bruine bonen, kidneybonen en de mais toe.
  • Schep alles om en laat het geheel nu een half uurtje rustig even pruttelen op laag-middelhoog vuur.
  • Serveer eventueel met een dotje zure room of crème fraîche, wat geraspte kaas en verder rijst of wraps en/of tortilla chips. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 35g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Chili con carne zonder pakjes

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

76 reacties op “Chili con carne”

  1. Het is bijna lente maar we hadden toch zin in je Chili con Carmen!
    Heerlijk recept en met cacao is het nog lekkerder!

  2. Het is bijna lente maar we hadden toch zin in je Chili con Carmen!
    Heerlijk recept en met cacao is het nog lekkerder!

    1. haha ik heb het vandaag zelf ook gemaakt voor morgen, heerlijk he 🙂 Kan prima met dit warme weer vind ik!

  3. Ik weet niet hoe het kan maar ik kan het recept niet meer vinden. Ik zou het uitprinten want ik wil het dit weekend maken.

    1. Zou het kunnen dat je vanaf een tablet kijkt Gerda? Ik heb daar toevallig vandaag problemen mee qua weergave 🙁 Ben er overigens druk mee bezig het op te lossen, maar dan ligt het daaraan. Hoor het graag.

  4. Ik weet niet hoe het kan maar ik kan het recept niet meer vinden. Ik zou het uitprinten want ik wil het dit weekend maken.

    1. 072design

      Zou het kunnen dat je vanaf een tablet kijkt Gerda? Ik heb daar toevallig vandaag problemen mee qua weergave 🙁 Ben er overigens druk mee bezig het op te lossen, maar dan ligt het daaraan. Hoor het graag.

  5. Kapucijners in plaats van bruine bonen zal ook wel kunnen toch. Kan er nog steeds niet toe komen om bruine bonen te eten namelijk

    1. Uiteraard kan dat, het veranderd de smaak wel, maar ik denk dat het eigenlijk nog wel eens heel erg lekker zou kunnen zijn (vind kapucijners zelf ook heerlijk 😉 )

      1. Ik heb het gister gemaakt met 600 gram kidney bonen. Wel iets meer omdat we met 4 volw waren. En nog nooit eerder zo’n lekkere chili concarne gehad. Alleen maar complimenten en de pan schoon leeg. Ik had er wraps bij wat ik nog niet eerder had gedaan. Eveneens een recept die we dus vaker zullen gaan maken.

  6. Kapucijners in plaats van bruine bonen zal ook wel kunnen toch. Kan er nog steeds niet toe komen om bruine bonen te eten namelijk

    1. 072design

      Uiteraard kan dat, het veranderd de smaak wel, maar ik denk dat het eigenlijk nog wel eens heel erg lekker zou kunnen zijn (vind kapucijners zelf ook heerlijk 😉 )

  7. Wat een ontzettend lekker recept! Ik krijg alleen maar complimenten.
    Weet je ook of dit gerecht glutenvrij is?

    1. Wat leuk! Dankjewel voor je reactie. Dit is in principe glutenvrij (let wel even op de bouillon voor de zekerheid)

  8. Wat een ontzettend lekker recept! Ik krijg alleen maar complimenten.
    Weet je ook of dit gerecht glutenvrij is?

  9. Zo,die is lekker zeg….heb hem net klaar gemaakt al voor vanavond. Ik vind hem werkelijk om van te smullen. Een absolute blijver.. Dank je wel voor dit recept Eef.

    Groetjes Petra

      1. Ziet er lekker uit!ik wil het vanavond gaan maken.
        Moet er komijnpoeder in of komijnzaad?
        Alvast bedankt.

        Groetjes Rianne

  10. Zo,die is lekker zeg….heb hem net klaar gemaakt al voor vanavond. Ik vind hem werkelijk om van te smullen. Een absolute blijver.. Dank je wel voor dit recept Eef.

    Groetjes Petra

  11. Inmiddels als meerdere keren gemaakt. Zalig.. staat voor morgen weer al klaar.
    Dankjewel ook voor dit heerlijke recept!

  12. Inmiddels als meerdere keren gemaakt. Zalig.. staat voor morgen weer al klaar.
    Dankjewel ook voor dit heerlijke recept!

  13. Zo, die was lekker!! Meteen opgeslagen in mijn recepten 🙂
    Mijn man at er aardappelpuree bij en ik heb het in witlofblaadjes gelegd.

  14. Zo, die was lekker!! Meteen opgeslagen in mijn recepten 🙂
    Mijn man at er aardappelpuree bij en ik heb het in witlofblaadjes gelegd.

  15. Eef,

    Ik heb de chili con carne volgens jouw recept klaar gemaakt echter zonder cacaopoeder, maar het was heerlijk. Hulde. Ik heb de hoeveelheid verdeeld over 4 bakjes van ongeveer 500 gram en drie ervan ingevroren voor n andere keer. Ik heb er rijst bij gekookt. Volgende maand ga ik ook weer jouw recept voor vijgenjam volgen!!!!!

  16. Eef,

    Ik heb de chili con carne volgens jouw recept klaar gemaakt echter zonder cacaopoeder, maar het was heerlijk. Hulde. Ik heb de hoeveelheid verdeeld over 4 bakjes van ongeveer 500 gram en drie ervan ingevroren voor n andere keer. Ik heb er rijst bij gekookt. Volgende maand ga ik ook weer jouw recept voor vijgenjam volgen!!!!!

  17. Nigar Afandiyeva

    5 stars
    Chili con Carne al jaren favoriet bij ons thuis. Ik maakte het altijd met zakje van Knorr. Maar Knorr is niks in vergelijking met jouw recept. Nooit meer uit het zakje. Dit was heeeeeeerlijk! Dank je wel!

  18. 5 stars
    Eva,

    Gisteren weer jouw recept van Chili con carne gemaakt. Het bereiden ervan zorgt al voor een glimlach rond m’n mond. Jouw voorgesteld kruidenmengsel is een beleving. Het laat mensen echt glimlachen. Ik heb het recept geprint en opgeborgen in m’n insteek boek. Nogmaals dank! Groeten Peter.

  19. Eerst jouw Mexicaanse pulled pork gemaakt in de crockpot. Dag erna van de pulled pork jouw chili con carne gemaakt. Heerlijke combinatie!!!

    Voor mijn vegadochter zelfde recept gevolgd maar dan Mexicaanse pulled jackfruit gemaakt en er chili sin carne van gemaakt mbv jouw recept.

    Bedankt weer, Eef!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top