Chili sin carne

Chili sin carne. Een goedgevulde chili met lekker veel groenten. Je kent waarschijnlijk de versie met gehakt wel, chili con carne, maar dit is dus de vegetarische versie van dit heerlijke Mexicaanse gerecht. En lekker dat ie (nog steeds) is!

Wat is chili sin carne?

Als je een beetje Spaans kunt, had je het misschien al afgelezen uit de titel. Sin carne betekent zonder vlees. Dit is dus alsnog het typisch Mexicaanse gerecht chili con carne (con betekent met), maar dan zonder het gehakt. Ik vind beide versies lekker, het is net waar je zin in hebt! Al die heerlijke kruiden geven het in beide gevallen veel smaak.

Dat geldt voor veel Mexicaanse en Tex Mex recepten, en daarom vind je ook veel Tex Mex recepten op mijn blog! Deze burritos met gehakt zijn trouwens ook fantastisch.

Chili sin carne recept

Mijn chili sin carne is niet zo sauserig, dat vind ik zelf het lekkerste. Maar als jij wel houdt van wat meer saus, kun je uiteraard wat meer vocht toevoegen of het geheel wat minder lang laten pruttelen.

Ik serveer deze goedgevulde groenteschotel graag met rijst, avocado, limoen en wat verse koriander. Maar je kunt het natuurlijk serveren met wat jij maar lekker vindt. Bijvoorbeeld wraps, tortilla chips, zure room en geraspte kaas smaakt er ook heerlijk bij. In elk geval is het een heerlijk vegetarische Mexicaans recept!

Chili sin carne

Chili sin carne, het bekende Mexicaanse gerecht maar dan vegetarisch. Een goedgevulde chili met lekker veel groenten. Ik hou ervan!
4.64 van 11 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 paprika's (in stukjes)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blokje groentebouillon (runderbouillon kan ook)
  • 200 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 gram bruine bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 300 gram rijst
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui even aan.
  • Kruid het met alle kruiden en bak even mee tot het begint te geuren.
  • Voeg dan de paprika, gepelde tomaten, water, runderbouillonblokje en tomatenpuree toe. Schep het goed om.
  • Voeg dan de bruine bonen, kidneybonen en de mais toe.
  • Schep alles om en laat dit nu een half uurtje even pruttelen op laag-middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer met de rijst en optioneel wat avocado, limoen en verse koriander. Zure room, geraspte kaas en eventueel wraps en/of tortilla chips smaakt er ook lekker bij. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 577kcal | Koolhydraten: 117g | Eiwitten: 24g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

13 thoughts on “Chili sin carne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept