Chili Con Carne uit de Slowcooker

Chili Con Carne uit de Slowcooker

Het einde van de maand is alweer en dat betekent: tijd voor de foodblogswap! Bij de foodblogswap krijg je een andere foodblog toegewezen waar je een gerecht kiest en deze naar je naar eigen smaak aanpast. Deze maand mocht ik koken/ bakken of braden van de foodblog van Marianne van Love My Food. 

Recepten voor de slowcooker

Wat een waanzinnig leuke kookblog, bomvol lekkers. Ik kwam zelfs wat bekende gerechten tegen. Dat laat wel zien hoe zeer deze blog mijn smaak is. Neem zeker even een kijkje op deze fijne foodblog Love My Food!  I loved it 😉 .

Het leuke vond ik dat ik naast de vele lekkere recepten ook recepten voor in de slowcooker tegenkwam en zoals je weet ben ik inmiddels de trotse bezitter van een slowcooker. Ik besloot dan ook aan de slag te gaan met recept voor uit de slowcooker namelijk: Chili Con Carne uit de Slowcooker.  

Kaneel in de chili

Het recept van chili con carne uit de slowcooker zoals deze op Love My Food staat leek mij al zó lekker dat het lastig was echte grote aanpassingen te maken. Wel heb ik de verhoudingen iets aangepast en wat kaneel toegevoegd aan de chili con carne. Ik las namelijk dat, dat een heerlijke smaakmaker is voor in de chili en dacht waarom niet proberen?

Ultiem comfortfood

Lekker was ‘ie zeker! Deze chili con carne uit de slowcooker is smaakvol, heel licht pittig (absoluut niet té pittig) en echt comfortfood. Eet de chili con carne ‘zo’ met een beetje crème fraîche, geraspte kaas, wat peterselie en nacho’s (zo vind ik ‘m het lekkerst) of serveer ‘m met rijst of wat dacht je van een stokbroodje of een wrap? Serveer erbij wat jij lekker vindt.

Eet je de chili con carne uit de Slowcooker ‘zo’ met misschien wat nacho’s of brood erbij dan is dit recept ruim voldoende voor 4 personen. Met rijst erbij heb je wat minder chili con carne per persoon nodig en zal dit recept voldoende zijn voor 6 personen.

Chili Con Carne uit de Slowcooker

Chili Con Carne uit de slowcooker

Voor de foodblogswap maakte ik deze maand Chili Con Carne uit de Slowcooker. Lekker, ontzettend makkelijk om te maken en ultiem comfortfood.
4.12 van 25 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 250 ml water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 100 gram kidney bonen
  • 200 gram bruine bonen
  • boter of olie, zout, peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan. Doe de kruiden erbij en bak ze even kort mee. Voeg het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
  • Doe het gehaktmengsel in de slowcooker samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, runderbouillon blokje en naar smaak wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker voor 5 uur op 'low'.
  • Na 5 uur voeg je de kidneybonen en de bruine bonen toe in de slowcooker en laat je alles nog een half uurtje lekker doorwarmen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 411kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 42g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

Chili Con Carne uit de Slowcooker

55 thoughts on “Chili Con Carne uit de Slowcooker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept