Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Chili Con Carne uit de Slowcooker

Chili Con Carne uit de Slowcooker

Het einde van de maand is alweer en dat betekent: tijd voor de foodblogswap! Bij de foodblogswap krijg je een andere foodblog toegewezen waar je een gerecht kiest en deze naar je naar eigen smaak aanpast. Deze maand mocht ik koken/ bakken of braden van de foodblog van Marianne van Love My Food. Wat een waanzinnig leuke kookblog, bomvol lekkers. Ik kwam zelfs wat bekende gerechten tegen dat laat wel zien hoe zeer deze blog mijn smaak is. Neem zeker even een kijkje op deze fijne foodblog Love My Food!  I loved it 😉 Het leuke vond ik dat ik naast de vele lekkere recepten ook recepten voor in de slowcooker tegenkwam en zoals je weet ben ik inmiddels de trotse bezitter van een slowcooker. Ik besloot dan ook aan de slag te gaan met recept voor uit de slowcooker namelijk: Chili Con Carne uit de Slowcooker.  

Het recept van Chili Con Carne uit de Slowcooker zoals deze op Love My Food staat leek mij al zó lekker dat het lastig was echte grote aanpassingen te maken. Wel heb ik de verhoudingen iets aangepast en wat kaneel toegevoegd aan de Chili Con Carne. Ik las namelijk dat, dat een heerlijke smaakmaker is voor in de Chili en dacht waarom niet proberen? Lekker was ‘ie zeker! Deze Chili Con Carne uit de Slowcooker is smaakvol, heel licht pittige (absoluut niet té pittig) en echt comfortfood. Eet de Chili Con Carne ‘zo’ met een beetje crème fraîche, geraspte kaas, wat peterselie en nachos (zo vind ik ‘m het lekkerst) of serveer ‘m met rijst of wat dacht je van een stokbroodje of een wrap? Serveer erbij wat jij lekker vindt. Eet je de Chili Con Carne uit de Slowcooker ‘zo’ met misschien wat nachos of brood erbij dan is dit recept ruim voldoende voor 4 personen. Met rijst erbij heb je wat minder Chili Con Carne per persoon nodig gaan en zal dit recept voldoende zijn voor 6 personen.

Wat heb je nodig voor 4 personen (of 6 indien je er rijst bij serveert) Chili Con Carne uit de Slowcooker:

Bereidingstijd: 6 uur

  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr bruine bonen
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr kidney bonen
  • 70 gr tomatenpuree (blikje)
  • 250 ml water
  • 2 x gesnipperde ui
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 blokje runderbouillon
  • boter of olie
  • zout
  • Kruiden: 1 tl gemalen chiliflakes, 1 tl korianderpoeder (ketoembar), 1 tl gedroogde oregano, 1 tl (ongezoete) cacaopoeder, 1 tl kaneel, 1 el komijnpoeder & 1 el (zoete) paprikapoeder

Hoe je Chili Con Carne uit de Slowcooker maakt:

1. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan. Doe de kruiden erbij en bak ze even kort mee. Voeg het gehakt toe en rul deze mooi bruin.

2. Doe het gehaktmengsel in de slowcooker samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, runderbouillon blokje en naar smaak wat zout. Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker voor 5 uur op ‘low’.

3. Na 5 uur voeg je de kidneybonen en de bruine bonen toe in de slowcooker en laat je alles nog een half uurtje lekker doorwarmen.

Chili Con Carne uit de SlowcookerEet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

18 Reacties

  • Beantwoorden Marianne

    Wat leuk dat je dit recept gekozen hebt, dit is ook één van mijn favorieten!
    Volgende keer ga ik hem ook met kaneel proberen!
    Liefs, Marianne

    31 augustus 2015 at 07:40
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank je wel! Ik vond het echt ontzettend leuk om van je te mogen koken deze foodblogswap en dit recept staat inmiddels ook op mijn favorieten lijstje, heerlijk! Té lang geleden dat ik chili had gegeten maar daar komt vanaf nu verandering in 😉

      2 september 2015 at 00:11
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Ik krijg zo’n trek in chili con carne nu!!! En het is dus 8 uur ‘s morgens he!

    31 augustus 2015 at 08:02
  • Beantwoorden Karen

    Ik krijg hier ook trek van. Yum!

    31 augustus 2015 at 15:34
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Kijk dat zijn de reacties die ik wil lezen Anne-Marie en Karen 😉 Chili om 8 uur ‘s morgens 😀

      2 september 2015 at 00:01
  • Beantwoorden Sandra

    Hmmmm, zo lekker en zó veel te lang geleden dat ik dit heb gegeten…

    31 augustus 2015 at 21:46
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zeker een aanrader maar ik moet zeggen voor mij was het ook weer een behoorlijke tijd geleden dat we Chili Con Carne hadden gegeten, heerlijk weer 🙂 Dit gerechtje komt snel nog eens op tafel 🙂

      1 september 2015 at 23:59
  • Beantwoorden kelly

    hmmmm…ik heb geen slow coocker.. maar ik moet dit snel weer eens op tafel zetten! Te lang geleden.

    1 september 2015 at 07:53
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ook zonder slowcooker kun je dit recept maken. Zorg voor een pan met een dikke bodem en voeg eventueel een klein beetje water toe als het geheel wat droog wordt (bij de slowcooker blijft deksel continue op de pan waardoor je geen -extra- vocht toevoegt) In ongeveer 1,5 tot 2 uur is de chili klaar 🙂

      1 september 2015 at 23:52
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Ouderwetse Chocolademelk | Eef Kookt Zo

    […] niet dat cacaopoeder gebruikt wordt als smaakmaker in hartige gerechten zoals je in het recept van Chili Con Carne kun lezen. Ongezoete ‘rauwe’ cacaopoeder is dan ook handig om in je keukenkastjes te […]

    9 januari 2016 at 23:30
  • Beantwoorden Annemiek

    Dank voor dit recept! Ik ben een beginnende slowcooker dit was heerlijk! ga zeker ook op het genoemde blog van Marianne kijken.
    Annemiek

    4 maart 2016 at 15:52
    • Beantwoorden Eef

      Dank je voor je leuke reactie! Voor meer slowcooker recepten kun je trouwens ook hier een kijkje te nemen en ook op de blog van Marianne kun je veel lekkere (slowcooker) recepten vinden, aanrader 🙂 !

      6 maart 2016 at 14:07
  • Beantwoorden Angela

    ik gadit recept morgen weer maken, het viel hier in de smaak. Dank voor het delen!

    28 december 2016 at 13:26
    • Beantwoorden Eef

      Graag gedaan, jij bedank voor je leuke reactie 🙂 Altijd fijn om te lezen dat een recept in de smaak valt!

      30 december 2016 at 10:14
  • Beantwoorden Ilse

    Ik ben zo blij met dit recept en dan vooral de kruiden en specerijen die je gebruikt. Ik maak heel vaak chili sin carne en dat kreeg ik nooit zo lekker gekruid dat je het vlees niet mist. Nu wel. Veel groente (ui, paprika, courgette, sperziebonen, eventueel mais) en als extra een zoete aardappel er doorheen. Veel knoflook. Tomatenpuree en gezeefde tomaten toevoegen. Een klein uurtje voor het eind de kidneybonen. Heerlijk!

    4 mei 2017 at 14:22
    • Beantwoorden Eef

      Klinkt heerlijk Ilse! Chili sin carne staat ook nog op mijn wensenlijstje om eens te maken. Heerlijk met zoveel groente erin, yum! Dank voor je reactie.

      6 mei 2017 at 21:17
  • Beantwoorden Ingeborg

    Hoi hoi, moeten de bonen afgegoten en gespoeld worden is mijn vraag. ☺️

    28 maart 2018 at 10:03
  • Laat een reactie achter