fbpx
Chili Con Carne uit de Slowcooker

Chili Con Carne uit de Slowcooker

Het einde van de maand is alweer en dat betekent: tijd voor de foodblogswap! Bij de foodblogswap krijg je een andere foodblog toegewezen waar je een gerecht kiest en deze naar je naar eigen smaak aanpast. Deze maand mocht ik koken/ bakken of braden van de foodblog van Marianne van Love My Food. Wat een waanzinnig leuke kookblog, bomvol lekkers. Ik kwam zelfs wat bekende gerechten tegen dat laat wel zien hoe zeer deze blog mijn smaak is. Neem zeker even een kijkje op deze fijne foodblog Love My Food!  I loved it 😉 Het leuke vond ik dat ik naast de vele lekkere recepten ook recepten voor in de slowcooker tegenkwam en zoals je weet ben ik inmiddels de trotse bezitter van een slowcooker. Ik besloot dan ook aan de slag te gaan met recept voor uit de slowcooker namelijk: Chili Con Carne uit de Slowcooker.  

Het recept van Chili Con Carne uit de Slowcooker zoals deze op Love My Food staat leek mij al zó lekker dat het lastig was echte grote aanpassingen te maken. Wel heb ik de verhoudingen iets aangepast en wat kaneel toegevoegd aan de Chili Con Carne. Ik las namelijk dat, dat een heerlijke smaakmaker is voor in de Chili en dacht waarom niet proberen? Lekker was ‘ie zeker! Deze Chili Con Carne uit de Slowcooker is smaakvol, heel licht pittige (absoluut niet té pittig) en echt comfortfood. Eet de Chili Con Carne ‘zo’ met een beetje crème fraîche, geraspte kaas, wat peterselie en nachos (zo vind ik ‘m het lekkerst) of serveer ‘m met rijst of wat dacht je van een stokbroodje of een wrap? Serveer erbij wat jij lekker vindt. Eet je de Chili Con Carne uit de Slowcooker ‘zo’ met misschien wat nachos of brood erbij dan is dit recept ruim voldoende voor 4 personen. Met rijst erbij heb je wat minder Chili Con Carne per persoon nodig gaan en zal dit recept voldoende zijn voor 6 personen.

Wat heb je nodig voor 4 personen (of 6 indien je er rijst bij serveert) Chili Con Carne uit de Slowcooker:

Bereidingstijd: 6 uur

 • 500 gr rundergehakt
 • 200 gr bruine bonen
 • 200 gr tomatenblokjes uit blik
 • 100 gr kidney bonen
 • 70 gr tomatenpuree (blikje)
 • 250 ml water
 • 2 x gesnipperde ui
 • 3 teentjes fijngehakte knoflook
 • 1 blokje runderbouillon
 • boter of olie
 • zout
 • Kruiden: 1 tl gemalen chiliflakes, 1 tl korianderpoeder (ketoembar), 1 tl gedroogde oregano, 1 tl (ongezoete) cacaopoeder, 1 tl kaneel, 1 el komijnpoeder & 1 el (zoete) paprikapoeder

Hoe je Chili Con Carne uit de Slowcooker maakt:

1. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan. Doe de kruiden erbij en bak ze even kort mee. Voeg het gehakt toe en rul deze mooi bruin.

2. Doe het gehaktmengsel in de slowcooker samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, runderbouillon blokje en naar smaak wat zout. Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker voor 5 uur op ‘low’.

3. Na 5 uur voeg je de kidneybonen en de bruine bonen toe in de slowcooker en laat je alles nog een half uurtje lekker doorwarmen.

Chili Con Carne uit de SlowcookerEet smakelijk! 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

28 reacties op “Chili Con Carne uit de Slowcooker”

  1. Dank je wel! Ik vond het echt ontzettend leuk om van je te mogen koken deze foodblogswap en dit recept staat inmiddels ook op mijn favorieten lijstje, heerlijk! Té lang geleden dat ik chili had gegeten maar daar komt vanaf nu verandering in 😉

  1. Zeker een aanrader maar ik moet zeggen voor mij was het ook weer een behoorlijke tijd geleden dat we Chili Con Carne hadden gegeten, heerlijk weer 🙂 Dit gerechtje komt snel nog eens op tafel 🙂

  1. Ook zonder slowcooker kun je dit recept maken. Zorg voor een pan met een dikke bodem en voeg eventueel een klein beetje water toe als het geheel wat droog wordt (bij de slowcooker blijft deksel continue op de pan waardoor je geen -extra- vocht toevoegt) In ongeveer 1,5 tot 2 uur is de chili klaar 🙂

 1. Pingback: Eef Kookt Zo - Ouderwetse Chocolademelk | Eef Kookt Zo

 2. Dank voor dit recept! Ik ben een beginnende slowcooker dit was heerlijk! ga zeker ook op het genoemde blog van Marianne kijken.
  Annemiek

  1. Dank je voor je leuke reactie! Voor meer slowcooker recepten kun je trouwens ook hier een kijkje te nemen en ook op de blog van Marianne kun je veel lekkere (slowcooker) recepten vinden, aanrader 🙂 !

 3. Ik ben zo blij met dit recept en dan vooral de kruiden en specerijen die je gebruikt. Ik maak heel vaak chili sin carne en dat kreeg ik nooit zo lekker gekruid dat je het vlees niet mist. Nu wel. Veel groente (ui, paprika, courgette, sperziebonen, eventueel mais) en als extra een zoete aardappel er doorheen. Veel knoflook. Tomatenpuree en gezeefde tomaten toevoegen. Een klein uurtje voor het eind de kidneybonen. Heerlijk!

  1. Klinkt heerlijk Ilse! Chili sin carne staat ook nog op mijn wensenlijstje om eens te maken. Heerlijk met zoveel groente erin, yum! Dank voor je reactie.

 4. Het lijkt me een heel lekker recept. Maar ik zou de tomatenpuree met de kruiden even aan bakken om te ontzuren.

 5. Hoi Eef, ik ben de chili con carne nu aan het maken. Even een vraagje, bedoel je met op het laatst de bonen een half uurtje laten “doorwarmen” dat de slowcooker op stand “warm” moet ipv “low”? Groetjes Jet

 6. Christel Schuld-Dubos

  Goedemorgen, ga nu voor de eerste keer mijn slow-cooker gebruiken 😉 Heb nu al trek in de Chilli en ben zeer benieuwd. Bedankt voor de fijn e recepten en ik zal laten weten hoedat het gesmaakt heeft en vooral hoe het eruit ziet 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top