Volg mij:
Review & Pers

Review: Slowcooker van Crock Pot

Review: Slowcooker van Crock Pot

Wellicht een iet wat verwarrende titel voor deze review want inmiddels is het merk ‘Crock Pot’ zo bekend geworden dat de meeste mensen de slowcooker ook gewoon Crock Pot noemen. Om meteen alle verwarring uit de wereld te helpen: een slowcooker is het apparaat en Crock Pot is het meest bekende merk dat dit apparaat maakt. Wat een slowcooker precies is, waarom je deze in huis zou moeten hebben, wat de voor- en nadelen zijn én waarom ik na de eerste keer de slowcooker gebruikt te hebben al een klein beetje verliefd was op dit apparaat: dat en veel meer ga ik je vandaag allemaal vertellen in de Review: Slowcooker van Crock Pot.

Al een tijdje stond ‘ie op mijn wensenlijstje zo’n slowcooker. Je weet wel die hype die uit Amerika is over komen waaien onze kant op. Hoewel de mensen om mij heen bijna lyrisch waren over hun slowcooker vroeg ik me af waarom toch, waarom zou dit apparaat nu je van het zijn. Boy was I wrong… dit apparaat is echt je van het en inmiddels wil en kan ik simpelweg niet meer zonder. Wat een fijn apparaat en wat maakt ‘ie je vlees toch super lekker mals!

Uitproberen

Ik kreeg de mogelijkheid om een slowcooker uit te proberen. Ik koos voor het merk Crock Pot (nummer CR507Z) omdat hij lekker ruim is met zijn 4,7 liter, een glazen deksel heeft waar je doorheen kunt gluren én een timer. Er zijn heel veel verschillende slowcookers op de markt, maar ik zou je er echt een aanraden met een timer én het liefst een iets te grote slowcooker dan een te kleine slowcooker. Bekijk hier een overzicht met alle verschillende slowcookers.

Wat is een slowcooker?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een slowcooker eigenlijk? De slowcooker van Crock Pot bestaat uit 3 onderdelen namelijk het apparaat zelf met  timer en daarin een uitneembare schaal van keramiek, de glazen deksel en het apparaat heeft 2 standen namelijk low en high heat (en een warmhoud functie).
Een slowcooker is een apparaat waarmee je heel langzaam je gerecht bereidt. Als ik langzaam zeg bedoel ik ook echt langzaam. De minimale tijd is toch wel zo’n 4-5 uur en je hoeft echt niet op te kijken van een bereidingstijd van 8 uur of langer. Nu denk je misschien ‘daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?‘. Dat kan goed kloppen want dat heb ik ook meestal niet en juist daarom is dit apparaat zo fijn.
Je doet al je ingrediënten in de keramische schaal, stelt de timer & temperatuur in en de Crock Pot doet al het werk voor je. Geen pan lang op het vuur, geen oven die uren aan staat maar juist een apparaat wat hier speciaal voor gemaakt is en die je aan kunt laten terwijl je weg bent. Dat laatste was voor mij nogal een dingetje aangezien ik zelfs niet de deur uit ga als de droger of het koffiezetapparaat nog aanstaat maar de slowcooker van Crock Pot is hiervoor gemaakt. Als er bijvoorbeeld een stroomstoring is dan slaat het apparaat gewoon af en niet zomaar weer aan. Ideaal!
Doordat je het gerecht langzaam en op een lage temperatuur gaat bereiden in de slowcooker komen de smaken van het gerecht beter tot zijn recht en worden vitamines behouden. Je gebruikt vrijwel geen vet om je gerecht te maken. Dit alles bij elkaar maakt het een gezonde(re) manier van koken.

Review: Slowcooker van Crock Pot

Waar moet je op letten als je kookt met een slowcooker?
Inmiddels heb ik natuurlijk al wat meer dan één gerecht uit deze slowcooker getoverd. Mede omdat ik voor het schrijven van een goede en eerlijke review nu eenmaal graag wat onderzoek doe maar stiekem vooral omdat het zó ontzettend lekker is. Eigenlijk kun je alles bereiden in een slowcooker. Van ontbijt tot diner en van Pulled Pork tot cakes. De mogelijkheden zijn eindeloos en uiteraard vind je op Eef Kookt Zo binnenkort ook lekkere recepten die ik heb gemaakt uit de slowcooker.
Waar je even op moet letten als je een slowcooker gebruikt is de hoeveelheid vocht die gebruikt. Doordat de deksel op de pan blijft en je op een lage temperatuur je gerecht gaat bereiden heb je namelijk veel minder vocht nodig dan wanneer je het in een pan of de oven zou bereiden.
Ingrediënten als bijvoorbeeld pasta kook je eerst even al dente (beetgaar) en voeg je ongeveer een half uur voor het einde van de bereidingstijd toe.
Als je zowel groenten als vlees gaat bereiden doe je groenten onderop en het vlees erboven. Groenten koken namelijk over het algemeen langzamer dan vlees in de slowcooker.

Review: Slowcooker van Crock Pot

 

De voor- en nadelen van een slowcooker 
Koken met een slowcooker is zó ontzettend fijn! Je kunt al wel lezen dat ik enorm enthousiast ben over het koken met de slowcooker. Het leek het me goed om nog even alle plussen en de minnen overzichtelijk onder elkaar te zetten:

+ Het bereiden van een gerecht in de slowcooker is ontzettend eenvoudig. Alles in de schaal, het apparaat instellen en wachten maar. Het enige waar je over na moet denken is wat je gaat maken, welke kruiden je gaat gebruiken en hoe lang je het zou willen bereiden. Dat laatste luistert trouwens overigens niet heel nauw een uurtje meer is vaak geen probleem.

+ Zowel de keramische schaal waarin je het gerecht bereidt als de deksel kunnen in de vaatwasser. De keramische schaal bakt overigens niet aan waardoor het schoonmaken ook zonder vaatwasser easy peasy is.

+ Je kunt de slowcooker ‘s morgens aan zetten en ‘s avonds na een lange werkdag de voordeur open doen terwijl de heerlijke geur van je avond eten je al tegemoet komt.

+ Als de bereidingstijd is afgelopen slaat de Crock Pot automatisch op de warmhoudfunctie welke maximaal 4 uur duurt. Als je onverwacht toch wat langer onderweg naar huis bent is je gerecht nog lekker warm.

– De slowcooker bakt of grilt niet dus wil je een mooi bruin korstje aan je vlees dan kun je het beste eerst even kort het vlees aanbraden in een pan en het daarna in de slowcooker doen.

– Het is nogal een groot apparaat. Op je keukenblad laten staan is dus geen optie als je de slowcooker niet gebruikt (tenzij je natuurlijk een hele grote keuken hebt). Hierdoor heb je wel een plekje nodig in je keukenkastjes, voorraadkast of waar dan ook om de slowcooker op te bergen.

Als ik een review schrijf krijg je altijd mijn eigen persoonlijke eerlijke mening te lezen of dit nu een samenwerking betreft of niet. Over de slowcooker van Crock Pot kan ik niet anders dan enthousiast zijn. Wat een fijn & makkelijk apparaat! Ik kan echt iedereen er een aanbevelen. Zelfs als je niet zo dol bent op koken is het juist een makkelijk apparaat om de meest lekkere dingen mee op tafel te zetten en ook als je weinig tijd wil doorbrengen in de keuken, de slowcooker doet al het ‘werk’ voor je. Alle smaken van je gerecht komen heerlijk tot zijn recht en het vlees uit de slowcooker  is super mals. Je maakt in een hand omdraai het lekkerste stoofvlees, draadjesvlees of Pulled Pork. Ik kan en wil simpelweg echt niet meer zonder!

Mijn slowcooker van het merk Crock Pot kun je bij bol.com kopen voor 81,- euro en deze 4,7 liter is groot genoeg voor 5 personen.

Heb jij al een slowcooker in huis en wat vind je ervan?

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

49 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Mooi apparaat! Mn ouders en broer zijn ook weg van hun slowcooker, misschien moet ik er ook maar aan geloven.

    1 juli 2015 at 07:26
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Echt, ik kan het je oprecht alleen maar aanraden; het is zo’n fijn apparaat!

      4 augustus 2015 at 21:53
      • Beantwoorden Moniek

        Ik hoor ook hele goede verhalen over een snelkookpan. Daar zou je ook pulled pork en draadjesvlees in moeten kunnen maken in maar 1 uurtje tijd. Heb je daar ervaring mee?

        20 juli 2019 at 15:37
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Ja jeetje, nu wil ik dus ook een slowcooker….

    1 juli 2015 at 07:41
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Doen, doen, doen 🙂 Nee, serieus je kent me inmiddels best wel een beetje denk ik zo en ik zou het niet tegen je zeggen en al helemaal niet op mijn blog zetten als ik hier niet laaiend enthousiast over was. Simpelweg een top!

      4 augustus 2015 at 21:58
  • Beantwoorden Elien

    OH MY GOD!!! Sorry haha maar ik zit al zolang op die dingen te kwijlen – lijkt me zalig! :p Wat leuk dat je hem mocht testen joh! Mag je hem houden ook? 😉

    & nu ik heel dit lijstje met voordelen lees heb ik toch zo’n vaag gevoel dat ik er eentje als cadeautje vraag voor mijn volgende kerstmis (want momenteel : geldgebrek haha :p )

    1 juli 2015 at 22:12
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ja zeker en er staat al een nieuw projectje op ‘m te wachten voor van ‘t weekend 🙂 Hopelijk krijg je ‘m voor kerst *duimen* 😉

      4 augustus 2015 at 22:00
  • Beantwoorden Sowyen

    Heel leuk deze review te lezen ik ben ook helemaal dol op mijn slowcooker (ik heb de scv1600bs ). En kan het echt iedereen aanraden.

    3 juli 2015 at 00:27
  • Beantwoorden Pulled Pork uit de Slowcooker | Eef Kookt Zo

    […] sinds ik wist dat ik een slowcooker zou krijgen wist ik dat ik als eerste Pulled Pork ermee wou maken. Al zo lang zie ik dit gerecht […]

    18 juli 2015 at 04:10
  • Beantwoorden Pedro

    Leuke Blog Eef !
    Toevallig vanmorgen een slowcooker besteld (Crockpot digital saute, 6 liter).
    Na het lezen van je review en leuke blog nog enthousiaster geworden. Ga hier zeker terugkomen want zie hier vanalles wat ik ook wil gaan maken 🙂
    Bijvoorbeeld pulled pork in de slowcooker (en vergelijken met versie gemaakt met Cobb BBQ). Leuk dat koken en (meestal) nog gezond ook!

    11 augustus 2015 at 15:06
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank je wel! Wat leuk om te lezen 🙂 Toevallig vandaag weer wat lekkers uit de slowcooker gegeten (het recept komt snel online) maar echt het blijft gewoon zo’n fijn apparaat! Ben benieuwd of de Slowcooker jou ook zo goed gaat bevallen. Pulled Pork zou ik zeker een keer proberen. Het was mijn eerste recept wat ik uit de slowcooker toverde ik nog steeds een favoriet! Veel plezier met je slowcooker.

      11 augustus 2015 at 21:28
  • Beantwoorden Carla

    Mijn slowcooker, toevallig diegene die je getest hebt, komt morgen! Ik ben druk op zoek naar lekkere recepten.

    12 augustus 2015 at 16:00
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Spannend! Hoop dat de slowcooker jou ook zo goed gaat bevallen. Als je recepten zoekt kijk dan even bij het kopje ‘recepten’ hier staat speciaal een onderdeel genaamd ‘Slowcooker Recepten’. Er komen snel weer weer wat extra recepten bij. Ben namelijk as we speak 2 nieuwe slowcooker recepten aan het afronden. Één daarvan zal sowieso einde van deze maand online komen 🙂

      15 augustus 2015 at 21:57
  • Beantwoorden Foodblogswap: Chili Con Carne uit de Slowcooker | Eef Kookt Zo

    […] voor in de slowcooker tegenkwam en zoals je weet ben ik inmiddels de trotse bezitter van een slowcooker. Ik besloot dan ook aan de slag te gaan met recept voor uit de slowcooker namelijk: Chili Con Carne […]

    31 augustus 2015 at 07:26
  • Beantwoorden Afke

    Ik ben heeeel erg geïnspireerd geraakt door je zeer duidelijke verhaal! Maar toch nog 1 vraagje: deze pan zou geschikt zijn voor 5 personen. Nu bestaat mijn gezin uit slechts drie personen. Welke (kleinere) pan zou daarvoor volstaan denk je? Ik zie allerlei verschillende inhoudsmaten, en heb geen idee welke voldoende is…

    27 november 2015 at 16:48
    • Beantwoorden Eef

      Hi Afke, bedankt voor het compliment! Persoonlijk zou ik je toch deze pan of een andere van hetzelfde formaat adviseren. Zelf zijn we met z’n tweeën en deze pan heeft wat mij betreft een perfect formaat. Juist voor grote(re) stukken vlees zoals procureur welke je voor pulled pork gebruikt of bijvoorbeeld een rollade is dit formaat juist handig. Vaak als ik iets uit de slowcooker maak dan maak ik extra veel. Soep bijvoorbeeld is prima om in te vriezen maar ook Chili Con Carne. Dan heb je één keer werk en twee of meer keren een lekkere maaltijd. Hierdoor zou ik je zeggen kies eerder voor een grotere pan dan een kleinere of een precies voor 2 of 3 personen. Wat wellicht handig is om te weten: een slowcooker hoef je niet helemaal vol te doen om deze te gebruiken. Mocht je nog vragen hebben laat het gerust weten én natuurlijk ook mocht je er een hebben gekocht wat je ervan vindt 🙂

      29 november 2015 at 12:56
      • Beantwoorden Afke

        Hoihoi
        Mijn man is ook overtuigd! Al is het alleen maar vanwege de pulled-pork of de stoofpotjes met zijn geliefde “draadjesvlees” (welke we nu eigenlijk nooit eten vanwege de lange bereidingstijd ☺️).
        Eerdaags gaan we er één kopen! Nu al zin in. En ik heb al allerlei heerlijke recepten op het internet gespot, maar hou natuurlijk je site in de gaten voor meer van jouw hand!
        Bedankt, nogmaals.

        4 december 2015 at 11:05
        • Beantwoorden Eef

          Ahhh wat super tof dat je even een berichtje achter laat! Leuk, leuk, leuk! Moet zelf ook snel weer eens pulled pork maken, zo lekker. Mocht je nog vragen hebben weet je me te vinden 🙂

          6 december 2015 at 22:16
          • Afke

            En hier is dan alweer een vraag… ☺️
            Gister is mijn Crock Pot bezorgd! Dezelfde die jij hier beschrijft. Natuurlijk staat er nu al een recept te pruttelen. Maarrrr: is het normaal dat de dekselrand vol loopt met kookvocht? En dat door het pruttelende water de deksel zo nu en dan kleppert? En dat daardoor ook de sputtertjes water over mijn aanrecht vliegen?
            Ik vind het niks ernstigs, maar vroeg me wel af of het “normaal” is…

            23 december 2015 at 14:31
          • Eef

            Hi Afke, geen probleem, juist leuk wat van je te horen 🙂 ! Ik moet zeggen dat ‘mijn’ dekselrand nooit vol loopt met kookvocht. Zat de crockpot volledig vol of zat er wat ruimte tussen de deksel en het gerecht? De deksel kan heel lichtjes klepperen als de crockpot op high staat en het vocht aan het pruttelen is. Dat heb ik zelf ook wel eens als ik bijvoorbeeld draadjesvlees maak maar dan heb ik geen spettertjes op het aanrecht volgens mij. Als de crockpot helemaal vol zou zitten, dan zou het wel kunnen gebeuren denk ik maar anders lijkt het me toch gek. Het is de bedoeling juist dat je weg kunt gaan en de crockpot aan kunt laten. Met spettertjes lijkt me dit niet zo prettig 😉 Hoor het graag van je. Groetjes, Eef

            27 december 2015 at 22:40
          • Afke

            Hallo Eef,
            De CrockPot zat voor 1/3 gevuld denk ik. Ik had de bodem bedekt met kipfilets en het vocht bestond uit 1 cup soja-saus en 1/4 cup rijstazijn. Verder zat er nog gesnipperde ui en geperste knoflook en gember in. Vijf uren op de hoge stand. Het werd uiteindelijk een heerlijke kip teriyaki. Maar het vocht in de rand en het gesputter was wat vervelend. De volgende dag hebben we “Mongolian Beef” gemaakt (gevonden via Pinterest ;-)). Dit was 500 gr. bieflappen en een vergelijkbare hoeveelheid saus met nog geraspte wortel erbij. Deze heb ik op de lage stand gemaakt. Toen had ik geen probleem…
            Deze week proberen we het weer. Ik heb het “probleem” deels opgelost door een theedoek in vieren-gevouwen op de deksel te leggen. Die ving vervolgens de spetters op. Of dit dé oplossing is, betwijfel ik.

            28 december 2015 at 10:42
          • Eef

            Hi Afke, ik heb het even her en der voor je nagevraagd zoals in de facebookgroep voor slowcookers (aanrader overigens – weet niet of je hier al lid van bent maar deze heet ‘De Slowcookers’). Dit omdat ik zelf geen spettertjes heb en je wel een goed antwoord wil geven 🙂 De een heeft wel spettertjes op high en de ander niet. Waarschijnlijk heb je hier op low geen last van denk ik (dan zal je gerecht minder pruttelen). Mocht je het echt vervelend vinden zou ik even contact opnemen met het bedrijf waar je de slowcooker gekocht hebt. Ik hoop je hiermee enigszins geholpen te hebben, overigens de kip teriyaki & de mongolian beef klinken erg lekker! Groetjes,

            10 januari 2016 at 12:40
  • Beantwoorden Dennis

    Hallo en ik ben Dennis.
    Sinds enige tijd in het bezit van een crockpot zoals hier is gebruikt. Wat een geweldig apparaat en wat makkelijk in gebruik. Moest er wel even aan wennen om van huis tegaan terwijl de slowcooker aanstond. Maar na twee gerechten gemaakt te hebben ga ik nu lachend weg hoor, ik verheug me nog meer op de thuiskomst. Klaar om aan tafel tegaan. Geweldig.

    1 december 2015 at 00:06
    • Beantwoorden Eef

      Hi Dennis, wat leuk dat je even een reactie achterlaat. Dat had ik ook hoor, een apparaat aan laten wanneer je weg bent… maar de slowcooker is ervoor gemaakt en het is zo fijn thuiskomen 🙂

      4 december 2015 at 08:53
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker | Eef Kookt Zo

    […] niet stuk gaan tijdens het koken. Twijfel je of je een slowcooker in huis zou willen? Lees dan mijn review over de slowcooker voor alles wat je moet weten over een […]

    10 januari 2016 at 15:27
  • Beantwoorden Tania

    er bestaat tegenwoordig ook een model van crockpot maar ook van kitchenaid die ook op 240 graden eerst kan aanbraden. Het model van crockpot heeft een grotere bodem, waardoor deze een grotere hoeveelheid in een keer kan aanbraden.

    20 april 2016 at 16:09
  • Beantwoorden Suzanne

    Hallo!
    ‘N vraagje, als ik Limburgs Zuurvlees in de crockpot zou maken dan gebruik ik normaal op het vuur 12 glaasjes vocht (marinade van azijn en water) bij 1250 gram rundvlees. Hoe werkt dat in de slowcooker? Normaal bind ik het met peperkoek en wat maizena.
    Hoor graag hoe ik dat moet doen! Deze week ga ik een crockpot of kitchenaid kopen. Groetjes Suzanne

    25 mei 2016 at 01:49
    • Beantwoorden Eef

      Hi Suzanne,
      Normaliter gebruik je bij een slowcooker een stuk minder vocht dan wanneer je iets in een pan bereidt. Simpelweg omdat er in de slowcooker minder vocht verloren gaat. Je zou de helft van het vocht of ongeveer 2/3 kunnen gebruiken en de peperkoeken op het vlees leggen. Zelf heb ik eerlijk gezegd nog geen Zuurvlees gemaakt (staat wel op mijn wensenlijstje om te doen) in de slowcooker. Dus mijn advies is puur op basis van gevoel maar wat je wel kunt doen is je even aanmelden bij de FB groep voor slowcookers. Hier zitten veel slowcooker liefhebbers in die zelf vast en zeker eens zuurvlees hebben gemaakt en je hier alles over kunnen vertellen. Zodra ik het zelf heb gemaakt uit de slowcooker zal ik uiteraard het receptje ook delen. Alvast heel veel plezier met jouw slowcooker en ben benieuwd hoe die je bevalt 🙂 groetjes,

      25 mei 2016 at 20:31
      • Beantwoorden Suzanne

        Bedankt voor de snelle respons!
        Ik ga het zo proberen, dankjewel!

        25 mei 2016 at 23:32
  • Beantwoorden Sanne Vissers

    Hallo Eef, ik heb sinds een paar dagen dezelfde slowcooker als jij, de crock-pot 507. Maar ik kreeg geen receptenboek bijgeleverd. Wel natuurlijk de gebruiksaanwijzing met daarin een aantal summiere recepten.

    Was dit bij jou ook het geval?

    23 september 2016 at 18:19
    • Beantwoorden Eef

      Hi Sanne, sorry voor het late antwoord. Op de één of andere manier was je reactie in de spam folder terecht gekomen. Het is al even geleden maar volgens mij zat er inderdaad geen receptenboekje bij maar alleen een paar recepten in de gebruiksaanwijzing inderdaad. Die ik overigens nog nooit heb gebruikt maar dat terzijde 😉 Op mijn blog kun je enkele recepten vinden (er komen er meer aan) onder de categorie slowcooker recepten in de index. Hoop dat je blij bent met je slowcooker en ben benieuwd wat je ermee gaat maken.

      25 september 2016 at 22:21
  • Beantwoorden Tamar

    Hoi Eef,

    wij zijn ons ook aan het oriënteren wbt een slow cooker maar adviseer jij er een met of zonder timer?

    Zijn allebei fulltime werkende maar weet dus niet of dit echt noodzakelijk is….. lees hartstikke nieuw op dit gebied 😉

    12 oktober 2016 at 15:27
    • Beantwoorden Eef

      Hi Tamar, zelf vind ik met een timer handiger. Je hoeft dan niet constant op te letten en schijnt ‘m zelfs in te kunnen stellen als je van huis bent. Dit heb ik nog nooit gedaan moet ik je eerlijk zeggen maar ik ken genoeg mensen die dat juist wel zodat ze ‘s avonds na een dag werken een heerlijke maaltijd thuis hebben staan die dan ook gaar en klaar is. 🙂 Om je andere vraag te beantwoorden: ik gebruik deze grootte. We zijn met z’n tweeën maar in deze pan kun je ook prima voor 4 personen koken. Je kunt beter een iets grotere pan nemen dan een iets kleinere. De slowcooker hoeft namelijk niet tot de rand toe gevuld te zijn en je kunt een overgebleven of extra portie prima invriezen voor een andere keer een snelle maaltijd. Succes met je keuze en mocht je nog vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂

      15 oktober 2016 at 23:17
  • Beantwoorden Tamar

    Eef,

    heb meteen nog een vraag. Welke grootte zou je adviseren? We zijn met zijn 3en thuis.

    12 oktober 2016 at 15:30
  • Beantwoorden chantal

    Hoi hoi

    kan je ook soep en Ragou warm houden op de warm stadn van de slow cooker heb hem gekregen in mijn kerst pakket wat een heerlijk aparaat

    19 december 2016 at 18:38
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat kan prima. Alleen duurt het wel even als je de soep of ragout er koud in doet. Eerst even verwarmen (eventueel even op high in de slowcooker) en daarna op de warmhoud stand.

      24 december 2016 at 09:52
  • Beantwoorden Marion van Hees

    Hoi Eef. Ik heb even een vraagje. Mijn dochter heeft, in de slowcooker, een rollade gemaakt. Zij heeft een runder- en ook een varkensrollade gemaakt in 6 uur tijd. Het is heerlijk, maar je kunt geen plakken snijden van de rollade, het is draadjesvlees geworden in beide gevallen. Ze heeft zich exact aan het recept gehouden. 1 kilo vlees op een bedje van ingredienten, slowcooker op slow. De eerste (runder) 7 uur, dus de tweede in 6 uur. Hoe zou dat komen, wat doet ze fout?
    Ik hoor het graag van je.

    31 december 2016 at 20:39
    • Beantwoorden Eef

      Eigenlijk doet je dochter niets fout. Een slowcooker is, de naam zegt het al, iets om dingen langzaam in te garen. Een rollade bijvoorbeeld kan prima in de slowcooker maar volgens mij niet zonder dit effect. Een rollade maak ik zelf eigenlijk nooit in de slowcooker omdat je in de slowcooker niet kunt braden en dat maakt een rollade nou net zo lekker.

      2 januari 2017 at 00:56
  • Beantwoorden Marjan

    Fonq verkoopt nu ook een versie met een duraceramic binnenpan die gewoon op het fornuis kan. Even wat aanbraden en de pan zo overzetten in de slow cooker. Heerlijk!

    22 september 2018 at 10:46
    • Beantwoorden Eef

      Dank voor de aanvulling. Dat kan heel handig zijn!

      22 september 2018 at 13:39
  • Beantwoorden Sake

    Ben boos!
    Eef je hebt mij op kosten gejaagd. door jou toedoen tot aanschaf over gegaan op een slowcooker uit een aanbieding van Dirk en wel de tristar , maar na een week wilde ik toch een grotere ivm spareribs en erwtensoep dus Crock pot slow cooker CR605 Next Gen gekocht.
    Tjonge tjonge wat een nieuwe wereld is dat voedsel bereiden met een slowcooker er gaat een wereld voor mij open.
    Ben er nu twee weken mee bezig hoop het nog vele jaren vol te houden sta versteld dat dit zo gemakkelijk gaat en super lekker.
    Ga mij ook nog oriënteren op een duraceramic binnenpan lijkt mij ook makkelijk, dan nog minder afwas ook.
    Mijn broertje en zusje hebben de spareribs al besteld dus morgen even maken en dan doe ik ze na met glazensaus even op de bbq (buitenkeuken) bruin maken Mmmmmmmmmmmmmmm.
    P.S aanhef is prettig bedoeld ivm met de kosten Ha Ha.
    Eef bedankt.

    4 oktober 2018 at 09:09
    • Beantwoorden Eef

      Hahaha ik schrok al 😛 Wat leuk om te lezen. Hopelijk vielen de spareribs ook in de smaak!

      7 oktober 2018 at 09:38
      • Beantwoorden Sake Bosma

        SUPER zo lekker ga ze van de week weer maken, dochter lief heeft zoveel gegeten niet normaal.
        Gisteren erwtensoep gemaakt grandioos, doe alles erin na afloop beetje stampen met pureestamper heerlijk.

        11 oktober 2018 at 09:36
  • Beantwoorden Gerrie

    Geen slowcooker van het merk Crockpot. Een onding. Na 4 uur kookt hij als een gek. Heb hem teruggestuurd en een nieuwe gekregen. Maar deze doet hetzelfde. Neem gewoon een ander merk. Heb zo’n spijt van dit ding.

    10 januari 2019 at 12:15
    • Beantwoorden Eef

      Gerrie, wat vervelend om te horen. Ik kan oprecht zeggen dat ik je mening totaal niet deel. Deze review heb ik 2015 gemaakt, inmiddels is het 2019 (nee, ik word niet betaald oid om te schrijven) maar ik heb hem nog steeds. Maak er regelmatig gebruik van. Ik zou als ik jou was gewoon echt even contact opnemen met ze en het aangeven. Maar ik heb mijne al bijna 4 jaar en nog nooit problemen ermee gehad. Vind het jammer om te horen dat jij dat wel hebt, maar dat betekend niet dat het een slecht merk of apparaat is.

      11 januari 2019 at 12:57
  • Beantwoorden Bardt

    Dag Eefje,
    wij zijn met 5 thuis, maar zijn wel grote eters.
    Denk je dat de inhoud ruim genoeg is voor 5 hongerige mensen?

    23 januari 2019 at 17:09
    • Beantwoorden Eef

      Hi Bardt, ik denk dat je daar op zich genoeg aan zou moeten hebben. Vaak kook ik voor ruim 2 tot soms 3 keer in één keer in deze slowcooker en wij zijn met z’n tweeën (en een baby’tje van bijna 1, maar zij eet natuurlijk nog niet zoveel haha 😉 ) dus ik denk dat het voldoende zou moeten zijn, maar je hebt ook grotere versies. Ik zou je eerder een grote(re) aanraden dan een te kleine(re)

      25 januari 2019 at 09:36

    Laat een reactie achter