Simpele burritos met gehakt

Simpele burritos met gehakt

Burritos, ik ben er dol op! Ik maak ze met enige regelmaat maar helaas is het niet bepaald een fotogeniek gerecht… Toch wil ik je dit waanzinnig lekkere recept voor burritos niet onthouden en daarom staan ze op het menu voor vandaag: simpele burritos met gehakt! Geloof mij, een feestje op tafel. 

De burrito kent zijn oorsprong in het noorden van Mexico en het zuiden van Amerika. Het betreft altijd een wrap met een vulling van vlees zoals gehakt, vis of reepjes biefstuk bijvoorbeeld. De wrap wordt vaak opgerold geserveerd en uit de hand gegeten. Lekker met wat kaas erdoor en wat zure room (dat mag wat mij betreft echt niet ontbreken).

Burrito of Enchilada?

Laatste vertelde de lieve Esmee mij een leuk weetje over het verschil tussen de burrito en de enchilada. Hoewel we misschien vaker het woord burrito gebruiken voor dit soort Mexicaanse gerechten is dit niet altijd juist. Er is namelijk een verschil tussen beide qua bereiding en etenswijze. Het komt er eigenlijk op neer dat de burrito vaak uit het vuistje wordt gegeten terwijl de enchilada met een sausje uit de oven wordt geserveerd. Nu weet jij, technisch gezien, wel onder welke van de twee dit recept valt 😉 .

Recept  voor burritos gehakt

Het gehakt in deze burritos is lekker, mild gekruid. De saus bestaat uit tomatenblokjes met onder andere knoflook, tijm en oregano. Aan het gehakt heb ik ook nog wat mais toegevoegd. Het is een lekker en simpel gerecht wat je eigenlijk altijd wel kunt klaar maken. Lekker voor doordeweeks maar ook prima voor in het weekend. Deze jongens vullen goed dus met de 6 snelle burritos die je uit dit recept haalt heb je zeker genoeg voor 2 – 3 personen of 2 volwassenen en 2 kids.

Schrik trouwens niet wanneer je cacaopoeder in het recept tegenkomt. Het is een bekende smaakmaker in de Mexicaanse keuken en de burritos zullen echt niet naar chocolade smaken. Integendeel, cacao (ongezoet uiteraard) geeft een warme diepe smaak aan het gehakt. Een echte aanrader! Wil je dit liever niet? Dan laat je de cacaopoeder gewoon weg. Maar probeer het eens, het zal je niet teleurstellen.

De wraps kun je natuurlijk kopen maar wist je dat je zo ook makkelijk zelf kunt maken? Het recept voor zelfgemaakte wraps kun je ook vinden op mijn blog en geloof me, die zijn ook heel erg lekker!

Simpele burritos met gehakt


Het recept voor simpele burritos met gehakt 

Voorbereidingstijd: | Bereidingstijd: Totale bereidingstijd:
Hoeveelheid: 6 burritos met gehakt

Wat heb je nodig voor simpele burritos met gehakt (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • 6 tortilla wraps
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel +½ theelepel oregano
  • 3 theelepels komijn
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel piment
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Hoe je de simpele burritos maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn.
  3. Doe het blikje tomatenblokjes in een steelpannetje.
  4. Hierbij doe je vervolgens 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 eetlepel suiker, ½ eetlepel oregano, 1 theelepels komijn, 1 theelepel uienpoeder en peper & zout naar smaak.
  5. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.
    Bereid ondertussen het gehakt.
  6. Doe een beetje olie of boter in een ruime koekenpan en fruit het uitje samen met de 2 teentjes knoflook even aan.
  7. Voeg daarna de volgende kruiden toe en bak deze even kort mee: 2 theelepels komijn, 2 theelepels cacaopoeder, 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel piment en ½ theelepel oregano. Voeg dan het gehakt toe en rul deze bruin. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe op het laatst de mais erdoor.
  8. Verdeel een beetje zure room over de wrap, verdeel er daarna wat gehakt over, de saus en tot slot wat geraspte kaas.
  9. Dichtvouwen en in een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen.
  10. Herhaal dit met alle burritos.
  11. Tot slot verdeel je nog wat tomatensaus over de bovenkant en de geraspte kaas.
  12. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Eet smakelijk!

Simpele burritos met gehakt

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

60 gedachtes op “Simpele burritos met gehakt”

  1. Avatar

    Ziet er onwijs lekker uit! Ga ik zeker een keertje proberen….
    Nog een vraagje: waarom moeten de wraps voor het vullen opgewarmd worden? Ze gaan daarna toch nog even de oven in?

    1. Bedankt voor je leuke reactie Elza 🙂 Klopt inderdaad ze worden verwarmd in de oven alleen vind ik het zelf altijd lekkerder om ze nog even voor de verwarmen door de om en om in de pan te bakken. Dan worden ze namelijk niet zacht of “sompig” (vies woord eigenlijk 😉 ) in de oven. Als je zelf gebakken wraps hebt hoeft het zeker niet maar bij kant en klare doe ik het, het liefst wel.

    1. Ja dat kan prima. De cacaopoeder geeft wel extra smaak maar mocht je het om de een of andere reden liever niet eten dan kun je deze prima weglaten.

    1. Natuurlijk, dat kan ook prima. Kijk alleen even of de saus niet te nat wordt, waarschijnlijk heb je iets minder puree (passata) nodig dan van de tomatenblokjes.

    1. Klopt! Een keer voor de saus (de halve eetlepel) en een keer voor het op smaak maken van het gehakt (de halve theelepel). Ik heb het nu even bij elkaar gezet dan is het hopelijk iets duidelijker 🙂

  2. Pingback: Burritos met een geheim Mexicaans tintje… – Smaaklik

  3. Avatar

    Hi Eef,

    Ik heb ze gemaakt met de Cacaopoeder en ze zijn echt SUPER lekker!
    Al meerdere recepten van je blog uitgeprobeerd en ze zijn echt lekker en leuk om te maken.
    Ga zo door!

  4. Avatar

    Echt een super lekker recept! Ik ga het vandaag voor de tweede keer maken. Lekkerder dan de burritos van Taco Bell in Amerika haha

    1. Mocht je liever geen suiker willen, zou ik het gewoon weglaten uit het recept. Wil je liever iets van rietsuiker o.i.d. dan kun je dat prima 1 op 1 vervangen 🙂

  5. Avatar

    Was heerlijk! En zonder enge potjes kant-en-klaar weet ik wat, met veel te zout erin! Ik heb nog wat kidneybonen toegevoegd en een mespuntje chili 🙂

  6. Avatar

    Was heerlijk! En zonder enge potjes kant-en-klaar weet ik wat, met veel te zout erin! Ik heb nog wat kidneybonen toegevoegd en een mespuntje chili 🙂

  7. Avatar

    Wat hebben wij ontzettend gesmuld vanavond!! Wanneer eten we dit weer?? vroeg mijn zoon van 7. Dank je wel voor het recept!

  8. Avatar

    Wat hebben wij ontzettend gesmuld vanavond!! Wanneer eten we dit weer?? vroeg mijn zoon van 7. Dank je wel voor het recept!

  9. Avatar
    Netty Vos Schipperen

    Hallo EEF
    mag ik suiker vervangen voor Sucralose Zoet stof
    voor Koken en Bakken wat een fijn gerechten lijkt heel lekker
    Groetjes Netty

    1. Hi Netty, dat mag uiteraard alleen moet je dan wel opletten met de verhouding. Vaak is zoetstof een stuk sterker qua smaak dan suiker. Je kunt ook de suiker weglaten, dan wordt het iets anders qua smaak maar evengoed lekker 🙂

  10. Avatar
    Netty Vos Schipperen

    Hallo EEF
    mag ik suiker vervangen voor Sucralose Zoet stof
    voor Koken en Bakken wat een fijn gerechten lijkt heel lekker
    Groetjes Netty

    1. Zou ik je niet aanraden, ik denk dat de burritos er niet zo lekker van worden namelijk, maar je kunt het uiteraard proberen.

  11. Avatar

    Het was heerlijk! Ik heb hier en daar wat meer kruiden gebruikt;) en basilicum over de geraspte kaas gedaan en driekwart van de tomatenblokjessaus door het gehakt gedaan. Alle drie mn kinderen vonden het echt heerlijk, ook m’n dreumes van 14 maanden heeft gesmuld!

  12. Avatar

    Het was heerlijk! Ik heb hier en daar wat meer kruiden gebruikt;) en basilicum over de geraspte kaas gedaan en driekwart van de tomatenblokjessaus door het gehakt gedaan. Alle drie mn kinderen vonden het echt heerlijk, ook m’n dreumes van 14 maanden heeft gesmuld!

  13. Avatar
    Martina de Groot

    Mijn dochter van 14 wilde wraps maken. Ik heb jouw recept erbij gepakt. Grote verbazing dat we cacao moesten gebruiken. Een feestje in de keuken om samen te koken en wat was het lekkerder. Dit recept bewaren we voor een ander weekend want hij wordt zeker nog een keer gemaakt.

    1. Ja, grappig he! Het geeft zo’n lekker smaak. Wat leuk dat je lekker samen kookt met je dochter. Kan niet wachten om samen met Lotte te koken 🙂

  14. Avatar
    Martina de Groot

    Mijn dochter van 14 wilde wraps maken. Ik heb jouw recept erbij gepakt. Grote verbazing dat we cacao moesten gebruiken. Een feestje in de keuken om samen te koken en wat was het lekkerder. Dit recept bewaren we voor een ander weekend want hij wordt zeker nog een keer gemaakt.

  15. Avatar

    Het lijkt me een heerlijk recept, ga hem vanavond maken, maar nu ik alles bij elkaar sprokkel mis ik een beetje de groente. Toch maar een salade of wat paprika’s erbij.

    Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top