Volg mij:
Vlees

Simpele burritos met gehakt

Simpele burritos met gehakt

Burritos, ik ben er dol op! Ik maak ze geregeld alleen zijn deze jongens nou niet bepaald fotogeniek te noemen en het oog wil ook wat. Nu heb ik de gok maar gewaagd en er een foto van gemaakt. Tja, wat zal ik zeggen…? Niet de mooiste foto maar wel een waanzinnig lekker recept. Dat waanzinnig lekkere recept wilde ik jullie niet onthouden en daarom staat op het menu van vandaag: simpele burritos met gehakt!

De burrito kent zijn oorsprong in het noorden van Mexico en het zuiden van Amerika. Het betreft altijd een wrap welke gevuld is met vlees en daarna opgerold is. Lekker met wat kaas erover en wat zure room erin (dit mag wat mij betreft niet ontbreken). Geen kruidenzakje maar gewoon een lekkere zelfgemaakte kruidenmix en klaar zijn deze simpele burritos met gehakt. De saus bestaat uit tomatenblokjes met wat smaakmakers en aan het gehakt heb ik wat mais toegevoegd. Het is een lekker en simpel gerecht wat je eigenlijk altijd wel kunt klaar maken. Lekker voor doordeweeks maar ook prima voor in het weekend. Deze jongens vullen goed dus met de 6 snelle burritos die je uit dit recept haalt heb je zeker genoeg voor 2 – 3 personen of 2 volwassenen en 2 kids.

Schrik trouwens niet als je de cacaopoeder in dit recept tegenkomt. Het is een bekende smaakmaker in de Mexicaanse keuken en de burritos zullen echt niet naar chocolade smaken. Integendeel, cacao (ongezoet uiteraard) geeft een warme diepe smaak aan het gehakt. Een echte aanrader! Wil je dit liever niet? Dan laat je de cacaopoeder gewoon weg maar ik zeg, probeer het eens.

De wraps kun je natuurlijk kopen maar wist je dat je zo ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept voor zelfgemaakte wraps kun je ook vinden op mijn blog en geloof me, ook die zijn heerlijk!

Simpele burritos met gehakt


Het recept voor simpele burritos met gehakt 

Voorbereidingstijd: | Bereidingstijd: Totale bereidingstijd:
Hoeveelheid: 6 burritos met gehakt

Wat heb je nodig voor simpele burritos met gehakt (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • 6 tortilla wraps
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel +½ theelepel oregano
  • 3 theelepels komijn
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel piment
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Hoe je de simpele burritos maakt:

1. Snipper het uitje en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe het blikje tomatenblokjes in een steelpannetje. Hierbij doe je 1 van de fijngesneden teentjes knoflook, 1 eetlepel suiker, ½ eetlepel oregano, 1 theelepels komijn, 1 theelepel uienpoeder en peper & zout naar smaak. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.

3. Ondertussen gaan we het gehakt bereiden. Doe een beetje olie of boter in een ruime koekenpan en fruit het uitje samen met de 2 teentjes knoflook even aan. Voeg de volgende kruiden toe en bak deze even kort mee: 2 theelepels komijn, 2 theelepels cacaopoeder, 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel piment en ½ theelepel oregano. Voeg dan het gehakt toe en rul deze bruin. Breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuutjes ook het mais toe.

4. Verwarm de wraps eventueel op als je kant en klare hebt. Verdeel nu een beetje zure room over de wrap, verdeel daarna het gehakt erover, de saus en tot slot wat geraspte kaas. Dichtvouwen en in een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen. Herhaal dit met alle burritos. Tot slot verdeel je nog wat tomatensaus over de bovenkant en de geraspte kaas.

5. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Eet smakelijk!


Simpele burritos met gehakt

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

18 Reacties

  • Beantwoorden Elza

    Ziet er onwijs lekker uit! Ga ik zeker een keertje proberen….
    Nog een vraagje: waarom moeten de wraps voor het vullen opgewarmd worden? Ze gaan daarna toch nog even de oven in?

    27 juni 2016 at 10:16
    • Beantwoorden Eef

      Bedankt voor je leuke reactie Elza 🙂 Klopt inderdaad ze worden verwarmd in de oven alleen vind ik het zelf altijd lekkerder om ze nog even voor de verwarmen door de om en om in de pan te bakken. Dan worden ze namelijk niet zacht of “sompig” (vies woord eigenlijk 😉 ) in de oven. Als je zelf gebakken wraps hebt hoeft het zeker niet maar bij kant en klare doe ik het, het liefst wel.

      27 juni 2016 at 21:04
  • Beantwoorden Tt

    Vanavond gemaakt voor de visite. Makkelijk en super lekker. Bedankt voor het recept!

    11 augustus 2016 at 20:58
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen! Dank je wel voor je reactie Tt 🙂

      14 augustus 2016 at 22:45
  • Beantwoorden M

    Kan ik de cacaopoeder ook weg laten?

    15 oktober 2016 at 09:36
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat kan prima. De cacaopoeder geeft wel extra smaak maar mocht je het om de een of andere reden liever niet eten dan kun je deze prima weglaten.

      15 oktober 2016 at 23:19
  • Beantwoorden oensje

    mijn vriend lust geen tomatenblokjes… mag het ook tomatenpuree zijn?

    19 december 2016 at 11:16
    • Beantwoorden Eef

      Natuurlijk, dat kan ook prima. Kijk alleen even of de saus niet te nat wordt, waarschijnlijk heb je iets minder puree (passata) nodig dan van de tomatenblokjes.

      24 december 2016 at 09:50
  • Beantwoorden Chris

    Wow superlekker! Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    3 januari 2017 at 20:44
    • Beantwoorden Eef

      Jij bedankt voor je reactie Chris! Super om te lezen dat mijn recept voor burritos in de smaak valt 🙂

      3 januari 2017 at 22:29
  • Beantwoorden Marjolein

    Hi! Ik zie twee keer oregano staan, klopt dat?

    22 januari 2017 at 17:03
    • Beantwoorden Eef

      Klopt! Een keer voor de saus (de halve eetlepel) en een keer voor het op smaak maken van het gehakt (de halve theelepel). Ik heb het nu even bij elkaar gezet dan is het hopelijk iets duidelijker 🙂

      26 januari 2017 at 23:00
  • Beantwoorden Marjolein

    Ooh tof dank je!

    26 januari 2017 at 23:11
  • Beantwoorden Burritos met een geheim Mexicaans tintje… – Smaaklik

    […] Bron: Eefkooktzo […]

    19 februari 2017 at 14:32
  • Beantwoorden Nanda

    Hi Eef,

    Ik heb ze gemaakt met de Cacaopoeder en ze zijn echt SUPER lekker!
    Al meerdere recepten van je blog uitgeprobeerd en ze zijn echt lekker en leuk om te maken.
    Ga zo door!

    24 februari 2017 at 22:53
    • Beantwoorden Eef

      Wat super leuk om te lezen! Dank je wel Nanda 😀

      25 februari 2017 at 21:05
  • Beantwoorden Tamara

    Echt een super lekker recept! Ik ga het vandaag voor de tweede keer maken. Lekkerder dan de burritos van Taco Bell in Amerika haha

    7 april 2017 at 10:41
    • Beantwoorden Eef

      Hahaha die heb ik nog nooit geproefd maar ik geloof je direct 😉

      9 april 2017 at 15:39

    Laat een reactie achter