Volg mij:
Vlees

Simpele burritos met gehakt

Simpele burritos met gehakt

Burritos, ik ben er dol op! Ik maak ze met enige regelmaat maar helaas is het niet bepaald een fotogeniek gerecht… Toch wil ik je dit waanzinnig lekkere recept voor burritos niet onthouden en daarom staan ze op het menu voor vandaag: simpele burritos met gehakt! Geloof mij, een feestje op tafel. 

De burrito kent zijn oorsprong in het noorden van Mexico en het zuiden van Amerika. Het betreft altijd een wrap met een vulling van vlees zoals gehakt, vis of reepjes biefstuk bijvoorbeeld. De wrap wordt vaak opgerold geserveerd en uit de hand gegeten. Lekker met wat kaas erdoor en wat zure room (dat mag wat mij betreft echt niet ontbreken).

Burrito of Enchilada?

Laatste vertelde de lieve Esmee mij een leuk weetje over het verschil tussen de burrito en de enchilada. Hoewel we misschien vaker het woord burrito gebruiken voor dit soort Mexicaanse gerechten is dit niet altijd juist. Er is namelijk een verschil tussen beide qua bereiding en etenswijze. Het komt er eigenlijk op neer dat de burrito vaak uit het vuistje wordt gegeten terwijl de enchilada met een sausje uit de oven wordt geserveerd. Nu weet jij, technisch gezien, wel onder welke van de twee dit recept valt 😉 .

Recept  voor burritos gehakt

Voor deze burritos heb je geen kant-en-klaar kruidenzakje nodig maar gewoon een lekkere zelfgemaakte kruidenmix en je maakt de lekkerste simpele burritos met gehakt. De saus bestaat uit tomatenblokjes met onder andere knoflook, tijm en oregano. Aan het gehakt heb ik ook nog wat mais toegevoegd. Het is een lekker en simpel gerecht wat je eigenlijk altijd wel kunt klaar maken. Lekker voor doordeweeks maar ook prima voor in het weekend. Deze jongens vullen goed dus met de 6 snelle burritos die je uit dit recept haalt heb je zeker genoeg voor 2 – 3 personen of 2 volwassenen en 2 kids.

Schrik trouwens niet wanneer je cacaopoeder in het recept tegenkomt. Het is een bekende smaakmaker in de Mexicaanse keuken en de burritos zullen echt niet naar chocolade smaken. Integendeel, cacao (ongezoet uiteraard) geeft een warme diepe smaak aan het gehakt. Een echte aanrader! Wil je dit liever niet? Dan laat je de cacaopoeder gewoon weg. Maar probeer het eens, het zal je niet teleurstellen.

De wraps kun je natuurlijk kopen maar wist je dat je zo ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept voor zelfgemaakte wraps kun je ook vinden op mijn blog en geloof me, ook die zijn heerlijk!

Simpele burritos met gehakt


Het recept voor simpele burritos met gehakt 

Voorbereidingstijd: | Bereidingstijd: Totale bereidingstijd:
Hoeveelheid: 6 burritos met gehakt

Wat heb je nodig voor simpele burritos met gehakt (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • 6 tortilla wraps
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel +½ theelepel oregano
  • 3 theelepels komijn
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel piment
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Hoe je de simpele burritos maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn.
  3. Doe het blikje tomatenblokjes in een steelpannetje.
  4. Hierbij doe je vervolgens 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 eetlepel suiker, ½ eetlepel oregano, 1 theelepels komijn, 1 theelepel uienpoeder en peper & zout naar smaak.
  5. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.
    Bereid ondertussen het gehakt.
  6. Doe een beetje olie of boter in een ruime koekenpan en fruit het uitje samen met de 2 teentjes knoflook even aan.
  7. Voeg daarna de volgende kruiden toe en bak deze even kort mee: 2 theelepels komijn, 2 theelepels cacaopoeder, 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel piment en ½ theelepel oregano. Voeg dan het gehakt toe en rul deze bruin. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe op het laatst de mais erdoor.
  8. Verdeel een beetje zure room over de wrap, verdeel er daarna wat gehakt over, de saus en tot slot wat geraspte kaas.
  9. Dichtvouwen en in een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen.
  10. Herhaal dit met alle burritos.
  11. Tot slot verdeel je nog wat tomatensaus over de bovenkant en de geraspte kaas.
  12. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Eet smakelijk!

Simpele burritos met gehakt

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

18 Reacties

  • Beantwoorden Elza

    Ziet er onwijs lekker uit! Ga ik zeker een keertje proberen….
    Nog een vraagje: waarom moeten de wraps voor het vullen opgewarmd worden? Ze gaan daarna toch nog even de oven in?

    27 juni 2016 at 10:16
    • Beantwoorden Eef

      Bedankt voor je leuke reactie Elza 🙂 Klopt inderdaad ze worden verwarmd in de oven alleen vind ik het zelf altijd lekkerder om ze nog even voor de verwarmen door de om en om in de pan te bakken. Dan worden ze namelijk niet zacht of “sompig” (vies woord eigenlijk 😉 ) in de oven. Als je zelf gebakken wraps hebt hoeft het zeker niet maar bij kant en klare doe ik het, het liefst wel.

      27 juni 2016 at 21:04
  • Beantwoorden Tt

    Vanavond gemaakt voor de visite. Makkelijk en super lekker. Bedankt voor het recept!

    11 augustus 2016 at 20:58
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen! Dank je wel voor je reactie Tt 🙂

      14 augustus 2016 at 22:45
  • Beantwoorden M

    Kan ik de cacaopoeder ook weg laten?

    15 oktober 2016 at 09:36
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat kan prima. De cacaopoeder geeft wel extra smaak maar mocht je het om de een of andere reden liever niet eten dan kun je deze prima weglaten.

      15 oktober 2016 at 23:19
  • Beantwoorden oensje

    mijn vriend lust geen tomatenblokjes… mag het ook tomatenpuree zijn?

    19 december 2016 at 11:16
    • Beantwoorden Eef

      Natuurlijk, dat kan ook prima. Kijk alleen even of de saus niet te nat wordt, waarschijnlijk heb je iets minder puree (passata) nodig dan van de tomatenblokjes.

      24 december 2016 at 09:50
  • Beantwoorden Chris

    Wow superlekker! Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    3 januari 2017 at 20:44
    • Beantwoorden Eef

      Jij bedankt voor je reactie Chris! Super om te lezen dat mijn recept voor burritos in de smaak valt 🙂

      3 januari 2017 at 22:29
  • Beantwoorden Marjolein

    Hi! Ik zie twee keer oregano staan, klopt dat?

    22 januari 2017 at 17:03
    • Beantwoorden Eef

      Klopt! Een keer voor de saus (de halve eetlepel) en een keer voor het op smaak maken van het gehakt (de halve theelepel). Ik heb het nu even bij elkaar gezet dan is het hopelijk iets duidelijker 🙂

      26 januari 2017 at 23:00
  • Beantwoorden Marjolein

    Ooh tof dank je!

    26 januari 2017 at 23:11
  • Beantwoorden Burritos met een geheim Mexicaans tintje… – Smaaklik

    […] Bron: Eefkooktzo […]

    19 februari 2017 at 14:32
  • Beantwoorden Nanda

    Hi Eef,

    Ik heb ze gemaakt met de Cacaopoeder en ze zijn echt SUPER lekker!
    Al meerdere recepten van je blog uitgeprobeerd en ze zijn echt lekker en leuk om te maken.
    Ga zo door!

    24 februari 2017 at 22:53
    • Beantwoorden Eef

      Wat super leuk om te lezen! Dank je wel Nanda 😀

      25 februari 2017 at 21:05
  • Beantwoorden Tamara

    Echt een super lekker recept! Ik ga het vandaag voor de tweede keer maken. Lekkerder dan de burritos van Taco Bell in Amerika haha

    7 april 2017 at 10:41
    • Beantwoorden Eef

      Hahaha die heb ik nog nooit geproefd maar ik geloof je direct 😉

      9 april 2017 at 15:39

    Laat een reactie achter