Zelf tortilla wraps maken

Zelf wraps maken

Wraps! Lekker veelzijdig: je kunt er namelijk alle kanten mee op. Lekker voor de lunch maar ook  voor het avondeten. Wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Eigenlijk is het zó ontzettend eenvoudig dat je, je bijna gaat afvragen waarom je ze nog kant en klaar zou kopen. Nou heb ik niets tegen wraps uit een pakje maar zelf maken is even zo makkelijk én ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke, luchtige, zachte wraps helemaal zelf maakt.

Eigenlijk heb je maar heel weinig ingrediënten nodig voor dit recept en zeer waarschijnlijk heb je de meeste wel in huis. Tarwebloem, zonnebloemolie en een beetje bakpoeder die voor wat extra luchtigheid zorgt. Verder een beetje lauwwarm water uit de kraan en een lekkere snuf zout. En een paar theedoeken bij de hand om ze af te dekken. Dat is eigenlijk alles, even een ruim half uurtje van je tijd (waarvan je ook nog eens 15 minuutjes lekker kan relaxen 😉 terwijl het deeg dat ook doet ) en klaar zijn ze!

Zelf vind ze heerlijke voor een makkelijke lunch. Wat kip, sla, tomaat, komkommer en een beetje dressing en je hebt heerlijke wraps voor de lunch. Voor het avondeten zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos maar om je alvast wat inspiratie te geven vind je hier enkele heerlijke recepten:

Zo! Genoeg ideeën & inspiratie, de hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke, luchtige, zachte wraps die je écht en keer zelfgemaakt moet hebben.

Tip: mocht het deeg erg plakkerig zijn kun je altijd wat extra bloem toevoegen. Als het deeg juist een beetje droog is kun je er wat extra water bij doen. Doe dit altijd beetje bij beetje en kneed het daarna weer goed door.

Zelf tortilla wraps maken

Zelf tortilla wraps maken

Zelf wraps maken

Makkelijk recept om zelf heerlijke, luchtige wraps te maken.
4.22 van 156 stemmen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 tortilla wraps

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram tarwebloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout in een kom en mix door elkaar.
  • Voeg dan 3 eetlepels zonnebloemolie toe en terwijl je aan het kneden ben voeg je beetje bij beetje het lauwwarme water toe.
  • Bedek het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg verder tot een egale deegbal. Maak de kom schoon.
  • Draai van het deeg 6 balletjes van gelijke grote en doe deze weer terug in de schone kom.
  • Giet hierover 1 eetlepel zonnebloemolie en draai de balletjes er even in om zodat alle kanten bedekt zijn met de zonnebloem olie.
  • Dek af met een natte theedoek en laat het geheel een kwartiertje rusten.
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur en rol een van de bolletjes uit tot een ronde tortilla.
  • Doe deze in de hete koekenpan en bak de tortilla om en om gaar (ongeveer 30-45 seconden per zijde). Herhaal dit tot je van alle balletjes een tortilla wrap hebt gebakken.
  • Leg de tortilla's op een bord en dek deze af met een vochtige theedoek. Je kunt de tortilla wraps direct eten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 158kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Zelf tortilla wraps maken

102 thoughts on “Zelf wraps maken

  • Ziet er goed uit joh! Typisch iets wat ik zonder er bij na te denken in m’n winkelmandje gooi, maar eigenlijk wel heel makkelijk zelf te maken!

    • Ik zou ze niet bewaren na het bakken dan kun je beter het deeg of de deegballetjes bewaren in de koeling en deze opbakken wanneer je ze gebruikt. Het deeg kun je cira 2-3 dagen wel afgesloten bewaren in de koeling, de wrap is het allerlekkerst vers gebakken 🙂

        • Ik heb het zelf nog niet probeert, maar zelfgemaakt brood kun je niet heel lang (lekker) bewaren dus ik zou het gewoon even uitproberen. Desnoods even een beetje nat maken de volgende dag en oppakken in de pan of oven.

          • Ik heb deze net gemaakt en mijn tortilla’s zijn ipv lekker zacht, hard en niet te vouwen. Wat heb ik fout gedaan?

          • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

            Wat jammer om te horen! Het is wat lastig om vanaf hier te bepalen waar het mis is gegaan, het kan meerdere oorzaken hebben. Zoals dat het water niet lauwwarm is geweest, je het niet lang genoeg (of te kort) gekneed hebt of dat je het te lang gebakken hebt. Kun je hier iets mee?

  • Wat zien je wraps er goed uit. Ik heb gisteren geprobeerd om ze te maken. Eigenlijk 2 keer want ik dacht dat ik het misschien fout had. Het was namelijk een natte erg plakkerige brij, waar ik echt geen balletjes van kon draaien.
    Ik snap er niets van en hoor graag van je.
    Alvast bedankt

      • Wat jammer om te lezen Nancy, goed dat je even een berichtje stuurt! Het kan dat het deeg wat plakkerig wordt, soms gebeurd dat en dat kan ook te maken hebben met het vochtige/ warme weer van gister misschien. Je kunt in dat geval prima wat extra tarwebloem toevoegen. Begin dan te kneden met één hand zodat je de andere schoon houd en strooi wat bloem over het aanrecht. Kneed daarop het deegje en voeg indien nodig steeds een klein beetje bloem toe tot je een compacte bol hebt. Als het deeg te droog is kun je wat extra vocht toevoegen. Ik zal dit ook direct even in het recept verwerken mochten meer mensen hier tegenaan lopen. Hoop dat het met deze tips wel gaat lukken 🙂 Goed om te horen dat de rest van het gerecht geslaagd was!

    • Zelfs bakkers kunnen niet voorspellen hoe het deeg reageert, te plakkerig of te droog. Dit heeft ook te maken met de bloem. Dezelfde bloem valt soms droger uit dan de volgende keer. Dus dit is met alle deeg zo. Als het te droog is, voeg dan een theelepel water toe. Dit maakt meestal al een enorm verschil.
      Als het te plakkerig is, een flinke kwak bloem erbij.

      Zo. En dan ga ik nu zelf deze wraps maken 🙂

  • Ik heb ook wat water laten staan. Gewoon beetje bij beetje water erbij doen tot ik een spoepel deeg je had. in korte tijd twee keer gemaakt. Perfect! Ik hou zo van wraps. Tweede keer er wat komijn en knoflook door gekneed. viel ook in de smaak. Recept bewaard want dit is zó de moeite waard dat ik niet begrijp waarom ik dit niet eerder probeerde. Ach ja, vakantie hè?
    In ieder geval erg bedankt. Volgende keer je naanbroodjes proberen.

  • Ik heb ook wat water laten staan. Gewoon beetje bij beetje water erbij doen tot ik een spoepel deeg je had. in korte tijd twee keer gemaakt. Perfect! Ik hou zo van wraps. Tweede keer er wat komijn en knoflook door gekneed. viel ook in de smaak. Recept bewaard want dit is zó de moeite waard dat ik niet begrijp waarom ik dit niet eerder probeerde. Ach ja, vakantie hè?
    In ieder geval erg bedankt. Volgende keer je naanbroodjes proberen.

  • Ze smaken lekker, maar zien er niet uit! Heb je soms tips om ze dun te krijgen en zonder scheuren naar de pan te krijgen? Bedankt!

  • Ze smaken lekker, maar zien er niet uit! Heb je soms tips om ze dun te krijgen en zonder scheuren naar de pan te krijgen? Bedankt!

    • Hi Willy, ik heb dat nog niet geprobeerd. Persoonlijk zou ik ze bakken, laten afkoelen en dan invriezen, maar je kunt het uiteraard proberen 🙂

  • Charlotte Ploegmakers. says:

    De smaak is goed maar ik krijg ze niet zo mooi rond als in een pakje. Hahaha moet nog veel oefenen. Haha.

    • Dan kan verschillen per merk, maar ook of je ze van te voren even verwarmd in de pan? Dat doe ik zelf altijd even en dan zijn ze sowieso ook makkelijker om te vouwen.

      • 3 sterren
        We moeten ze nog bakken, maar inderdaad echt teveel water zoals anderen al opmerken. Patent tarwebloem gebruikt en ik moest echt nog veel bloem toevoegen voordat het een werkbaar deeg was.

        Tevens leuk dat je de hoeveelheden van het recept automatisch kan laten berekenen, maar met eetlepels werkt dat natuurlijk niet zo goed. 5.33 eetlepel olie hahaha

        • Hi Isa, het lijkt me dat dat wel een beetje voor zich spreekt 😉 Elk bloem is anders en zeker met een warme dag als gister is het goed mogelijk dat het deeg plakkerig is. Goed dat je wat extra bloem erbij hebt gedaan

      • 5 sterren
        Een toprecept
        Ik heb het in de broodmachine gedaan.
        Ik heb patentbloem gebruikt met 1/5 deel speltmeel.
        Eerst was het te plakkerig. Toen heb ik er een beetje meel bij gedaan tot er kruimels kwamen niet in de bol gingen. En daarna een heel klein beetje water tot alles aan de bol bleef plakken.
        Dan heb je daar heb afwas van en verder geen omkijken en je wordt niet moe?
        Als saus neem ik vaak yoghurt met kwark met wat gedroogde bieslook, peterselie, knoflook en wat chilisaus en een klein beetje Maggi

  • Hai Eef,

    Wat een leuk en simpel recept weer! Wij koken al heel lang en heel vaak jouw recepten, al dan niet met onze eigen twist. Het is altijd goed te maken en superlekker! Even een vraagje over dit recept (en andere ‘deegrecepten’); kan dit ook gekneed worden in de keukenmachine? Ik heb nou 15 minuten staan te kneden voordat het ergens op begon te lijken, en dat is nou niet bepaald mijn hobby ????

    Vrolijke groet,

    Yvette

    • Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel ???? Ja, ik gebruik zelf vrijwel altijd een keukenmachine met deeghaak om deeg te kneden. Veel makkelijker 😉

  • M’n vriend had alle supermarkt wraps opgemaakt en ik had geen zin meer om naar de supermarkt te gaan, dus ik besloot ze zelf proberen te maken. Thanks voor het recept, ze zijn HEERLIJK!! Dit ga ik voortaan altijd doen.

    Ik denk dat ik de volgende keer ga experimenteren met het toevoegen van extra kruiden, of groenten door het beslag.

  • Perfect ik heb alleen de bolletjes pas gemaakt voor t uitrollen, dus niet de extra olie over de bolletjes

    Ik heb speltmeel gebruikt ipv bloem.

    Smakelijk, smikkelen. Zoonlief niet gehoord. Die dacht oh jeeeej wat gaat dit nu weer worden 😉

    Dank je voor delen!

  • 5 sterren
    Echt een top recept. Ik gebruikte de laatste keer ipv bakpoeder, gist omdat ik geen bakpoeder meer had en iets langer laten staan. Ze waren echt lekker. Bedankt voor het delen.

  • Ik had het van een ander recept gemaakt en in de keukenmachine laten kneden voor 10 minuten. Daarna langer dan half uur laten rusten. De bolletjes in de tortilla press gedaan maar tijdens het bakken werden het net pizzabroodjes. Ik heb tarwemeel gebruikt 250 gram, 4 theelepels bakpoeder, 150 ml lauw water, 2 eetlepels olie een beetje peper en komijnpoeder. Het was lekker maar het waren geen dunne tortilla’s. Volgende keer ga ik dit recept gebruiken. Hoe lang zou ik het moeten kneden met de keukenmachine ?

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Ineke, een theelepel is c.a. 1,5 gram! Dus een stuk minder dan een heel zakje, het gaan hierbij om een afgestreken theelepel.

  • Peggy Ceunen says:

    Hallo, ik vind nergens een recept om wraps/tortilla’s van groenten te maken. In de supermarkt koop ik steeds die met paprika en chili van No Fairytales. Maar nu las ik dat men daar groentepoeder voor gebruikt waardoor de voedingswaarde van de groenten totaal verloren is. Maar misschien heb jij een recept hiervoor, Eef? Dankje Peggy

  • 5 sterren
    Mijn zoon was al wrapsverslaafd, maar nu ik dit recept heb geprobeerd helemaal.
    Zoveel lekkerder dan uit de winkel en helemaal niet lastig te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept