Volg mij:
Deegwaren Brood & Pizza

Zelf wraps maken

Zelf tortilla wraps maken

Wraps! Lekker veelzijdig: je kunt er namelijk alle kanten mee op. Lekker voor de lunch maar ook  voor het avondeten. Wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Eigenlijk is het zó ontzettend eenvoudig dat je, je bijna gaat afvragen waarom je ze nog kant en klaar zou kopen. Nou heb ik niets tegen wraps uit een pakje maar zelf maken is even zo makkelijk én ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke, luchtige, zachte wraps helemaal zelf maakt.

Eigenlijk heb je maar heel weinig ingrediënten nodig voor dit recept en zeer waarschijnlijk heb je de meeste wel in huis. Tarwebloem, zonnebloemolie en een beetje bakpoeder die voor wat extra luchtigheid zorgt. Verder een beetje lauwwarm water uit de kraan en een lekkere snuf zout. Dat is eigenlijk alles, even een ruim half uurtje van je tijd (waarvan je ook nog eens 15 minuutjes lekker kan relaxen 😉 terwijl het deeg dat ook doet ) en klaar zijn ze!

Zelf vind ze heerlijke voor een makkelijke lunch. Wat kip, sla, tomaat, komkommer en een beetje dressing en je hebt heerlijke wraps voor de lunch. Voor het avondeten zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos maar om je alvast wat inspiratie te geven vind je hier enkele heerlijke recepten:

Zo! Genoeg ideeën & inspiratie, de hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke, luchtige, zachte wraps die je écht en keer zelfgemaakt moet hebben.

Tip: mocht het deeg erg plakkerig zijn kun je altijd wat extra bloem toevoegen. Als het deeg juist een beetje droog is kun je er wat extra water bij doen. Doe dit altijd beetje bij beetje en kneed het daarna weer goed door.

Zelf tortilla wraps maken

Het recept om zelf tortilla wraps te maken

Hoeveelheid: 6 tortilla wraps

Zelf tortilla wraps maken

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout

Instructies

  1. Doe alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout in een kom en mix door elkaar. Voeg dan 3 eetlepels zonnebloemolie toe en terwijl je aan het kneden ben voeg je beetje bij beetje het lauwwarme water toe.
  2. Bedek het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg verder tot een egale deegbal. Maak de kom schoon.
  3. Draai van het deeg 6 balletjes van gelijke grote en doe deze weer terug in de schone kom. Giet hierover 1 eetlepel zonnebloemolie en draai de balletjes er even in om zodat alle kanten bedekt zijn met de zonnebloem olie. Dek af met een natte theedoek en laat het geheel een kwartiertje rusten.
  4. Zet een ruime koekenpan op het vuur en rol een van de bolletjes uit tot een rond tortilla. Doe deze in de hete koekenpan en bak de tortilla om en om gaar (ongeveer 30-45 seconden per zijde). Herhaal dit tot je van alle balletjes een tortilla wrap hebt gebakken,
  5. Leg de tortilla's op een bord en dek deze af met een vochtige theedoek. Je kunt de tortilla wraps direct eten.
https://www.eefkooktzo.nl/zelf-wraps-maken/

Zelf tortilla wraps maken

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

20 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie

    Eigenlijk is alles wat je zelf bakt het allerlekkerst! Ze zien er goed uit.

    18 april 2016 at 08:28
    • Beantwoorden Eef

      Daar kan ik je natuurlijk geen ongelijk in geven 😉 Dank je wel!

      18 april 2016 at 21:40
  • Beantwoorden Sandra

    Ziet er goed uit joh! Typisch iets wat ik zonder er bij na te denken in m’n winkelmandje gooi, maar eigenlijk wel heel makkelijk zelf te maken!

    19 april 2016 at 07:05
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel 🙂 Echt hé dat had ik dus ook en toen dacht ik DIE ga ik eens zelf maken, zelfgemaakte wraps zijn echt zo lekker!

      19 april 2016 at 22:04
  • Beantwoorden Lianne

    Heerlijk, hoelang kan je ze bewaren na het bakken?/

    19 april 2016 at 07:33
    • Beantwoorden Eef

      Ik zou ze niet bewaren na het bakken dan kun je beter het deeg of de deegballetjes bewaren in de koeling en deze opbakken wanneer je ze gebruikt. Het deeg kun je cira 2-3 dagen wel afgesloten bewaren in de koeling, de wrap is het allerlekkerst vers gebakken 🙂

      19 april 2016 at 22:02
    • Beantwoorden Hugo

      Bewaren ??? Die moet je gelijk opeten…

      25 juli 2018 at 02:08
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Simpele burritos met gehakt | Eef Kookt Zo

    […] Zelf Wraps Maken […]

    22 juni 2016 at 06:34
  • Beantwoorden Nancy

    Wat zien je wraps er goed uit. Ik heb gisteren geprobeerd om ze te maken. Eigenlijk 2 keer want ik dacht dat ik het misschien fout had. Het was namelijk een natte erg plakkerige brij, waar ik echt geen balletjes van kon draaien.
    Ik snap er niets van en hoor graag van je.
    Alvast bedankt

    11 juli 2016 at 09:50
    • Beantwoorden Nancy

      Sorry vergeten er bij te vermelden dat de tomatensaus en het gehakt heerlijk waren.

      11 juli 2016 at 09:53
      • Beantwoorden Eef

        Wat jammer om te lezen Nancy, goed dat je even een berichtje stuurt! Het kan dat het deeg wat plakkerig wordt, soms gebeurd dat en dat kan ook te maken hebben met het vochtige/ warme weer van gister misschien. Je kunt in dat geval prima wat extra tarwebloem toevoegen. Begin dan te kneden met één hand zodat je de andere schoon houd en strooi wat bloem over het aanrecht. Kneed daarop het deegje en voeg indien nodig steeds een klein beetje bloem toe tot je een compacte bol hebt. Als het deeg te droog is kun je wat extra vocht toevoegen. Ik zal dit ook direct even in het recept verwerken mochten meer mensen hier tegenaan lopen. Hoop dat het met deze tips wel gaat lukken 🙂 Goed om te horen dat de rest van het gerecht geslaagd was!

        11 juli 2016 at 21:09
        • Beantwoorden Margje

          ik had dat ook, dank je voor de tip. dacht dat het misschien kwam omdat ik speltbloem gebruikte. heb wat meer gebruikt nu is het goed.

          13 mei 2017 at 18:02
          • Eef

            Ja dat is echt de ene of de andere keer. Een beetje extra bloem kan wonderen verrichten 🙂

            14 mei 2017 at 14:56
  • Beantwoorden Marianne

    Je gebruikt veel te veel water.
    Ik denk dat dat een abuis is.
    Groeten, Marianne

    21 december 2017 at 14:52
  • Beantwoorden Pom

    Ik heb ook wat water laten staan. Gewoon beetje bij beetje water erbij doen tot ik een spoepel deeg je had. in korte tijd twee keer gemaakt. Perfect! Ik hou zo van wraps. Tweede keer er wat komijn en knoflook door gekneed. viel ook in de smaak. Recept bewaard want dit is zó de moeite waard dat ik niet begrijp waarom ik dit niet eerder probeerde. Ach ja, vakantie hè?
    In ieder geval erg bedankt. Volgende keer je naanbroodjes proberen.

    26 augustus 2018 at 19:53
    • Beantwoorden Eef

      Dat lijkt me lekker komijn en knoflook erdoor! Ga ik eens proberen , dank Pom 🙂

      10 september 2018 at 21:01
  • Beantwoorden Eef

    Dat kan goed Dinie, het ene soort bloem neemt makkelijker vocht op dan het andere soort 🙂

    10 september 2018 at 21:01
  • Beantwoorden Kim

    Ze smaken lekker, maar zien er niet uit! Heb je soms tips om ze dun te krijgen en zonder scheuren naar de pan te krijgen? Bedankt!

    24 mei 2019 at 11:22
    • Beantwoorden Eef

      Een pan met een goede antiaanbaklaag gebruiken dan moet het eigenlijk geen probleem opleveren 🙂

      27 mei 2019 at 10:49

    Laat een reactie achter