Wraps! Lekker veelzijdig: je kunt er namelijk alle kanten mee op. Lekker voor de lunch maar ook voor het avondeten. Wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Eigenlijk is het zó ontzettend eenvoudig dat je, je bijna gaat afvragen waarom je ze nog kant en klaar zou kopen. Nou heb ik niets tegen wraps uit een pakje maar zelf maken is even zo makkelijk én ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke, luchtige, zachte wraps helemaal zelf maakt.
Eigenlijk heb je maar heel weinig ingrediënten nodig voor dit recept en zeer waarschijnlijk heb je de meeste wel in huis. Tarwebloem, zonnebloemolie en een beetje bakpoeder die voor wat extra luchtigheid zorgt. Verder een beetje lauwwarm water uit de kraan en een lekkere snuf zout. En een paar theedoeken bij de hand om ze af te dekken. Dat is eigenlijk alles, even een ruim half uurtje van je tijd (waarvan je ook nog eens 15 minuutjes lekker kan relaxen 😉 terwijl het deeg dat ook doet ) en klaar zijn ze!
Zelf vind ze heerlijke voor een makkelijke lunch. Wat kip, sla, tomaat, komkommer en een beetje dressing en je hebt heerlijke wraps voor de lunch. Voor het avondeten zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos maar om je alvast wat inspiratie te geven vind je hier enkele heerlijke recepten:
Zo! Genoeg ideeën & inspiratie, de hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke, luchtige, zachte wraps die je écht en keer zelfgemaakt moet hebben.
Tip: mocht het deeg erg plakkerig zijn kun je altijd wat extra bloem toevoegen. Als het deeg juist een beetje droog is kun je er wat extra water bij doen. Doe dit altijd beetje bij beetje en kneed het daarna weer goed door.


Ingrediënten
- 250 gram tarwebloem
- 150 ml lauwwarm water
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout in een kom en mix door elkaar.
- Voeg dan 3 eetlepels zonnebloemolie toe en terwijl je aan het kneden ben voeg je beetje bij beetje het lauwwarme water toe.
- Bedek het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg verder tot een egale deegbal. Maak de kom schoon.
- Draai van het deeg 6 balletjes van gelijke grote en doe deze weer terug in de schone kom.
- Giet hierover 1 eetlepel zonnebloemolie en draai de balletjes er even in om zodat alle kanten bedekt zijn met de zonnebloem olie.
- Dek af met een natte theedoek en laat het geheel een kwartiertje rusten.
- Zet een ruime koekenpan op het vuur en rol een van de bolletjes uit tot een ronde tortilla.
- Doe deze in de hete koekenpan en bak de tortilla om en om gaar (ongeveer 30-45 seconden per zijde). Herhaal dit tot je van alle balletjes een tortilla wrap hebt gebakken.
- Leg de tortilla's op een bord en dek deze af met een vochtige theedoek. Je kunt de tortilla wraps direct eten. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Ik krijg ze niet zo plat als een wrap,
Maar dat geeft niks. Zijn ipv Wraps hele lekkere flatbreads geworden. Ik moet dat rollen gewoon wat beter onder de knie krijgen. Alsnog super lekker.
Dankjewel voor het recept.
Fijn dat ze lekker waren!
ik heb het niet gemaakt maar ik vind het er wel lekker uitzien
Hi, kan je de wraps ook invriezen?
Ja hoor dat kan zeker 🙂
leuk ik maak het voor school
Wat leuk om te horen, dankjewel Sanne!
Mijn zoon was al wrapsverslaafd, maar nu ik dit recept heb geprobeerd helemaal.
Zoveel lekkerder dan uit de winkel en helemaal niet lastig te maken.
Haha, wat fijn! Lekker hè, zo zelf gemaakt!
Hallo, ik vind nergens een recept om wraps/tortilla’s van groenten te maken. In de supermarkt koop ik steeds die met paprika en chili van No Fairytales. Maar nu las ik dat men daar groentepoeder voor gebruikt waardoor de voedingswaarde van de groenten totaal verloren is. Maar misschien heb jij een recept hiervoor, Eef? Dankje Peggy
Hi Peggy, die hebben we helaas (nog) niet! Ik zal hem meenemen ter inspiratie voor nieuwe recepten. 😉
vraagje je hebt het over een theelepeltje bakpoeder is dat een zakje backin?
Hi Ineke, een theelepel is c.a. 1,5 gram! Dus een stuk minder dan een heel zakje, het gaan hierbij om een afgestreken theelepel.
vraagje is het mogelijk om olijfolie ipv zonnebloem olie te gebruiken?
Ja hoor dat kan, zal wel een smaakje geven (zonnebloemolie is neutraal van smaak).
Ik had het van een ander recept gemaakt en in de keukenmachine laten kneden voor 10 minuten. Daarna langer dan half uur laten rusten. De bolletjes in de tortilla press gedaan maar tijdens het bakken werden het net pizzabroodjes. Ik heb tarwemeel gebruikt 250 gram, 4 theelepels bakpoeder, 150 ml lauw water, 2 eetlepels olie een beetje peper en komijnpoeder. Het was lekker maar het waren geen dunne tortilla’s. Volgende keer ga ik dit recept gebruiken. Hoe lang zou ik het moeten kneden met de keukenmachine ?
Ook ca. 10 minuten, maar je moet altijd kijken na het kneden of het deeg voldoende soepel is. Dan kun je het laten rijzen.
Lekker makkelijk. Snel klaar en super lekker.
Ideaal voor drukke doordeweekse dagen! En ook voor luie weekenden haha 😉
Zo simpel, en zo lekker!
Lekker hè! Dan wil je nooit meer kant en klare uit de supermarkt toch?! 🙂
Echt een top recept. Ik gebruikte de laatste keer ipv bakpoeder, gist omdat ik geen bakpoeder meer had en iets langer laten staan. Ze waren echt lekker. Bedankt voor het delen.
Leuk om te horen en goed om te weten! Bedankt voor je reactie 🙂
ik wil deze wraps maken maar liever volkoren kan dat ook met volkorenmeel.? van dit recept.
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
Perfect ik heb alleen de bolletjes pas gemaakt voor t uitrollen, dus niet de extra olie over de bolletjes
Ik heb speltmeel gebruikt ipv bloem.
Smakelijk, smikkelen. Zoonlief niet gehoord. Die dacht oh jeeeej wat gaat dit nu weer worden 😉
Dank je voor delen!
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Lekkerste ooit!
Wat leuk om te lezen!
M’n vriend had alle supermarkt wraps opgemaakt en ik had geen zin meer om naar de supermarkt te gaan, dus ik besloot ze zelf proberen te maken. Thanks voor het recept, ze zijn HEERLIJK!! Dit ga ik voortaan altijd doen.
Ik denk dat ik de volgende keer ga experimenteren met het toevoegen van extra kruiden, of groenten door het beslag.
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Heerlijk!! Bedankt voor het lekkere recept, ik ga het zeker uitproberen!!
Laatst de wraps gemaakt en ze waren een hit in het gezin. Even een vraag, kan ik de tarwebloem ook vervangen voor volkorenmeel?
Dat zou wel moeten lukken hoor, wellicht de verhoudingen wel iets aanpassen. Volkorenmeel heeft doorgaans meer vocht nodig.
Het zout wat je toevoegt, heeft dat een functie of is dat puur smaak?
Ik ben namelijk op zoek naar zoutarme/vrije recepten en dit lijkt me een handige basis indien mogelijk.
Nee zout heeft wel degelijk een nut in brood recepten dus dat kun je eigenlijk niet weglaten