Zelf tortilla wraps maken

Zelf wraps maken

Wraps! Lekker veelzijdig: je kunt er namelijk alle kanten mee op. Lekker voor de lunch maar ook  voor het avondeten. Wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Eigenlijk is het zó ontzettend eenvoudig dat je, je bijna gaat afvragen waarom je ze nog kant en klaar zou kopen. Nou heb ik niets tegen wraps uit een pakje maar zelf maken is even zo makkelijk én ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke, luchtige, zachte wraps helemaal zelf maakt.

Eigenlijk heb je maar heel weinig ingrediënten nodig voor dit recept en zeer waarschijnlijk heb je de meeste wel in huis. Tarwebloem, zonnebloemolie en een beetje bakpoeder die voor wat extra luchtigheid zorgt. Verder een beetje lauwwarm water uit de kraan en een lekkere snuf zout. Dat is eigenlijk alles, even een ruim half uurtje van je tijd (waarvan je ook nog eens 15 minuutjes lekker kan relaxen 😉 terwijl het deeg dat ook doet ) en klaar zijn ze!

Zelf vind ze heerlijke voor een makkelijke lunch. Wat kip, sla, tomaat, komkommer en een beetje dressing en je hebt heerlijke wraps voor de lunch. Voor het avondeten zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos maar om je alvast wat inspiratie te geven vind je hier enkele heerlijke recepten:

Zo! Genoeg ideeën & inspiratie, de hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke, luchtige, zachte wraps die je écht en keer zelfgemaakt moet hebben.

Tip: mocht het deeg erg plakkerig zijn kun je altijd wat extra bloem toevoegen. Als het deeg juist een beetje droog is kun je er wat extra water bij doen. Doe dit altijd beetje bij beetje en kneed het daarna weer goed door.

Zelf tortilla wraps maken

Het recept om zelf tortilla wraps te maken

Hoeveelheid: 6 tortilla wraps

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Doe alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout in een kom en mix door elkaar. Voeg dan 3 eetlepels zonnebloemolie toe en terwijl je aan het kneden ben voeg je beetje bij beetje het lauwwarme water toe.
  2. Bedek het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg verder tot een egale deegbal. Maak de kom schoon.
  3. Draai van het deeg 6 balletjes van gelijke grote en doe deze weer terug in de schone kom. Giet hierover 1 eetlepel zonnebloemolie en draai de balletjes er even in om zodat alle kanten bedekt zijn met de zonnebloem olie. Dek af met een natte theedoek en laat het geheel een kwartiertje rusten.
  4. Zet een ruime koekenpan op het vuur en rol een van de bolletjes uit tot een rond tortilla. Doe deze in de hete koekenpan en bak de tortilla om en om gaar (ongeveer 30-45 seconden per zijde). Herhaal dit tot je van alle balletjes een tortilla wrap hebt gebakken,
  5. Leg de tortilla’s op een bord en dek deze af met een vochtige theedoek. Je kunt de tortilla wraps direct eten.

Zelf tortilla wraps maken

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

28 gedachtes op “Zelf wraps maken”

  1. Ziet er goed uit joh! Typisch iets wat ik zonder er bij na te denken in m’n winkelmandje gooi, maar eigenlijk wel heel makkelijk zelf te maken!

    1. Dank je wel 🙂 Echt hé dat had ik dus ook en toen dacht ik DIE ga ik eens zelf maken, zelfgemaakte wraps zijn echt zo lekker!

    1. Ik zou ze niet bewaren na het bakken dan kun je beter het deeg of de deegballetjes bewaren in de koeling en deze opbakken wanneer je ze gebruikt. Het deeg kun je cira 2-3 dagen wel afgesloten bewaren in de koeling, de wrap is het allerlekkerst vers gebakken 🙂

  2. Pingback: Eef Kookt Zo - Simpele burritos met gehakt | Eef Kookt Zo

  3. Wat zien je wraps er goed uit. Ik heb gisteren geprobeerd om ze te maken. Eigenlijk 2 keer want ik dacht dat ik het misschien fout had. Het was namelijk een natte erg plakkerige brij, waar ik echt geen balletjes van kon draaien.
    Ik snap er niets van en hoor graag van je.
    Alvast bedankt

      1. Wat jammer om te lezen Nancy, goed dat je even een berichtje stuurt! Het kan dat het deeg wat plakkerig wordt, soms gebeurd dat en dat kan ook te maken hebben met het vochtige/ warme weer van gister misschien. Je kunt in dat geval prima wat extra tarwebloem toevoegen. Begin dan te kneden met één hand zodat je de andere schoon houd en strooi wat bloem over het aanrecht. Kneed daarop het deegje en voeg indien nodig steeds een klein beetje bloem toe tot je een compacte bol hebt. Als het deeg te droog is kun je wat extra vocht toevoegen. Ik zal dit ook direct even in het recept verwerken mochten meer mensen hier tegenaan lopen. Hoop dat het met deze tips wel gaat lukken 🙂 Goed om te horen dat de rest van het gerecht geslaagd was!

        1. ik had dat ook, dank je voor de tip. dacht dat het misschien kwam omdat ik speltbloem gebruikte. heb wat meer gebruikt nu is het goed.

          1. Ja dat is echt de ene of de andere keer. Een beetje extra bloem kan wonderen verrichten 🙂

  4. Ik heb ook wat water laten staan. Gewoon beetje bij beetje water erbij doen tot ik een spoepel deeg je had. in korte tijd twee keer gemaakt. Perfect! Ik hou zo van wraps. Tweede keer er wat komijn en knoflook door gekneed. viel ook in de smaak. Recept bewaard want dit is zó de moeite waard dat ik niet begrijp waarom ik dit niet eerder probeerde. Ach ja, vakantie hè?
    In ieder geval erg bedankt. Volgende keer je naanbroodjes proberen.

  5. Ik heb ook wat water laten staan. Gewoon beetje bij beetje water erbij doen tot ik een spoepel deeg je had. in korte tijd twee keer gemaakt. Perfect! Ik hou zo van wraps. Tweede keer er wat komijn en knoflook door gekneed. viel ook in de smaak. Recept bewaard want dit is zó de moeite waard dat ik niet begrijp waarom ik dit niet eerder probeerde. Ach ja, vakantie hè?
    In ieder geval erg bedankt. Volgende keer je naanbroodjes proberen.

  6. Ze smaken lekker, maar zien er niet uit! Heb je soms tips om ze dun te krijgen en zonder scheuren naar de pan te krijgen? Bedankt!

  7. Ze smaken lekker, maar zien er niet uit! Heb je soms tips om ze dun te krijgen en zonder scheuren naar de pan te krijgen? Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top