Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado

Wraps, zodra de dagen langer beginnen te worden en het weer warmer, komen ze bij ons steeds vaker op tafel. Een goed voorbeeld hiervan is dit waanzinnig lekkere recept voor wraps met kip en avocado. Lekker fris, goed gevuld en makkelijk om te maken.

Ik gebruik voor dit recept mini wraps. Deze wraps zijn iets kleiner (nogal logisch – ze heten niet voor niets mini wraps ūüėČ ), iets dikker en luchtiger dan gewone wraps. Je kunt deze mini wraps vaak ook vinden onder de naam “gordita”. O.a. te koop bij Albert Heijn, eigen merk. Ik vind ze lekker en het is weer eens wat anders dan de bekende, grotere wrap. Je kunt overigens ook de wraps zelf maken. Het recept voor zelfgemaakte wraps kun je immers ook op mijn blog vinden en daarmee kun je natuurlijk prima het formaat wrap zelf aanpassen.

Goed gevulde wraps met kip

Met dit recept kun je ongeveer 6 tot 7 wraps vullen. Houd rekening met 2 tot 3 wraps per persoon. Ze zijn natuurlijk wat kleiner dan de “gewone” ¬†wrap maar vullen evengoed erg goed. De kip kruid ik tijdens het bakken alleen met peper en zout en na het bakken met een kruidenmengsel van komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder en gemalen chilivlokken. Doordat je de kruiden er pas aan het einde op doet proef je ze extra goed terug in de wrap. Dat is nou net wat deze wraps zo ontzettend lekker maakt!

Wraps met kip en avocado


Het recept voor wraps met kip en avocado:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30 minuten | Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 6-7 mini wraps met kip en avocado

Wat heb je nodig voor wraps met kip en avocado (ingredi√ęnten):

  • 8 kleine¬†wraps (ook wel “gordita” genoemd)
  • 500 gr kipfilet
  • 100 gr gesneden ijsbergsla
  • 75¬†ml zure room
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 tomaat
  • ¬Ĺ avocado
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder of gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • ¬Ĺ tl gemalen chilivlokken
  • (olijf)olie

Hoe maak je wraps met kip en avocado :

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en de kipfilet in blokjes.
  3. Verwarm een beetje (olijf)olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan tot deze glazig beginnen te worden. Voeg dan de kip toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de kip even kort mee en doe dan de inhoud van de koekenpan (kip, ui en knoflook) in een ovenschaal en zet je deze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten tot de kip volledig gaar is.
  5. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de avocado in dunne plakjes. Verwarm de mini wraps door ze om en om te bakken in een koekenpan.
  6. Meng de kruiden door elkaar en verdeel over de kip wanneer je deze uit de oven haalt. Pluk de kip door deze met twee vorken uit elkaar te trekken.
  7. Nu gaan we de mini wraps vullen. Smeer een beetje zure room over de wrap en verdeel hierover vervolgens in de volgende volgorde de rest er over: ijsbergsla, kip, blokjes tomaat, blokjes avocado en tot slot de geraspte kaas. Vouw de wraps dubbel en eet smakelijk!

Wraps met kip en avocado

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Jammie! Zag de foto laatst al voorbij komen en was benieuwd naar het recept. Lijkt me heerlijk dit!

    8 mei 2017 at 06:44
  • Laat een reactie achter