Wraps. Zodra de dagen langer beginnen te worden en het weer warmer, komen ze bij ons steeds vaker op tafel. Een goed voorbeeld hiervan is dit waanzinnig lekkere recept voor wraps met kip en avocado. Lekker fris, goedgevuld en makkelijk om te maken.
Ik gebruik voor dit recept mini wraps. Deze wraps zijn iets kleiner (nogal logisch – ze heten niet voor niets mini wraps 😉 ), iets dikker en luchtiger dan gewone wraps. Je kunt deze mini wraps vaak ook vinden onder de naam gordita. O.a. te koop bij Albert Heijn, eigen merk. Ik vind ze lekker en het is weer eens wat anders dan de bekende, grotere wrap. Je kunt overigens ook de wraps zelf maken. Het recept voor zelfgemaakte wraps kun je immers ook op mijn blog vinden en daarmee kun je natuurlijk prima het formaat wrap zelf aanpassen.
Goed gevulde wraps met kip
Met dit recept kun je ongeveer 6 wraps vullen. Houd rekening met 2 tot 3 wraps per persoon. Ze zijn natuurlijk wat kleiner dan de ‘gewone’ wrap maar vullen ook erg goed. De kip kruid ik tijdens het bakken alleen met peper en zout en na het bakken met een kruidenmengsel van komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder. Doordat je de kruiden er pas aan het einde op doet proef je ze extra goed terug in de wrap. Dat is nou net wat deze wraps zo ontzettend lekker maakt!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 mini wraps (gordita's)
- 500 gram kipfilet
- 1 tomaat
- ½ avocado
- 2 theelepel komijn
- 2 theelepel (gerookte) paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 100 gram ijsbergsla (gesneden)
- 75 ml zure room
- 75 gram geraspte kaas
- olijfolie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
- Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en de kipfilet in blokjes.
- Verwarm een beetje (olijf)olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan. Voeg dan de kip toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kip even kort mee en doe dan de inhoud van de koekenpan (kip, ui en knoflook) in een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten tot de kip volledig gaar is.
- Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de avocado in dunne plakjes.
- Verwarm de mini wraps door ze om en om te bakken in een koekenpan.
- Meng de kruiden door elkaar en verdeel over de kip wanneer je deze uit de oven haalt. Pluk de kip door deze met twee vorken uit elkaar te trekken.
- Smeer een beetje zure room over de wraps en verdeel hier de ijsbergsla, kip, tomaat, avocado en de geraspte kaas over. Vouw de wraps dubbel en eet smakelijk!
Sandra says:
Jammie! Zag de foto laatst al voorbij komen en was benieuwd naar het recept. Lijkt me heerlijk dit!
Eef says:
Dank je wel 😀
Ton says:
Ineens met stip de favoriete wrap hier in huis!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂
Willemien Hissink says:
Ik ga het zeker maken. Ik ben wel niet zo’n kookster, maar mijn kleinzonen zijn er gek op.
Ik hoop dat ik de advocado goed kan schillen en snijden, ook dat doe ik voor het eerst..
Willemien Hissink says:
Ik zit niet op instagram, twitter of Facebook. Ik zal kijken of het misschien via de mail kan. Volgende week ga ik ze maken.
Eef says:
Gewoon rustig aan en een goede rijpe avocado kopen. Op youtube kun je vaak ook filmpjes vinden hoe ze moet snijden bijvoorbeeld. Hele fijne dag met je kleinzonen 🙂
Timos says:
Dit is de beste site met recepten en uitleg! Ik kom elke keer terug! En vandaag deze wraps proberen 🙂
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie 🙂