Wraps zijn ideaal om te maken voor de lunch. Je kunt ze namelijk snel klaar maken, ze zijn makkelijk mee te nemen én ook nog eens ontzettend lekker! Met deze Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola heb je een heerlijk verrassende lunch. Hoewel de ‘wrap’ natuurlijk niet Italiaans is waan je, je toch even in Italië als je hier een hapje van neemt. Allerlei lekkere ingrediënten uit de Italiaanse keuken vind je terug in deze wrap. De notige smaak van de rucola, de milde zoutige smaak van Prosciutto di Parma, zachte romige mozzarella, zoete cherrytomaten en kruidige pesto, lekker! Begint het water je al in de mond te lopen? Hoogste tijd om aan de slag te gaan dan 😉
Wil je deze Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola meenemen als lunch maak ze dan ‘s morgens klaar. Dan blijven ze lekker vers en worden ze niet zo slap als wanneer je ze de avond van te voren zou klaar maken. Meenemen doe je in een bakje en de wraps omwikkel je eventueel met wat aluminiumfolie of zoals op de foto een (vlees)draadje. Zo blijven ze goed stevig opgerold en heb je een heerlijke lunch voor tussen de middag.
Zelf gebruik ik voor dit recept Prosciutto di Parma. Een zachte ham met een milde zoutige smaak die een lekkere bite geeft aan het geheel. Deze ham gaat goed samen met de andere ingrediënten van deze Italiaanse Lunch Wrap.
Het recept voor Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola
Wat heb je nodig voor Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola:
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel personen: 2 personen
- 2 wraps
- 40 gr Rucola
- 4 el roomkaas
- 4 plakjes Prosciutto di Parma
- 1 bol mozzarella (125 gr)
- 6 cherrytomaten
- 4 tl pesto
Hoe je Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola maakt:
1. Verwarm de wraps even om en om in een koekenpan zonder olie of boter.
2. Verdeel nu 2 el roomkaas over elke wrap en beleg ze elk met 20 gram rucola, 2 plakjes prosciutto di parma, ½ bol mozzarella in stukjes gescheurd en 3 cherrytomaten in plakjes gesneden.
3. Rol de wraps op en klaar zijn ze! Als deze Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola wilt meenemen kun je ze eventueel vastbinden met wat (vlees)draad of omwikkelen met aluminiumfolie om te zorgen dat ze niet uit elkaar rollen.
Eet smakelijk!
Sandra says:
Hmmm fijn gerechtje!
kelly says:
Wat een mooie en leuke foto’s!! Ik heb gelijk trek! Ik eet geen varkensvlees, maar denk ik ook heel erg smakelijk met runderrookvlees? Dit ga ik van de week eens lekker maken! hmm…
Eefkooktzo says:
Ja, dat denk ik ook! Hoewel carpaccio misschien ook wel erg lekker zou zijn en zonder vlees volgens mij ook 😉
Anne-Marie Otter says:
Altijd als ik dit soort gerechtjes zie denk ik: lekker! dat ga ik ook doen. En toch eindig ik altijd met een saaie boterham tijdens de lunchpauze op het werk. Misschien toch maar de avond ervoor klaarmaken, ook al worden ze dan wat slap…
Eefkooktzo says:
Zeker een keer doen of wat dacht je van alles de avond ervoor in handige meeneem bakjes doen en de wrap op het werk in elkaar bouwen. Wellicht een idee 🙂 ?
Nanda says:
Heerlijk! Blijvertje!
Eef says:
Wat goed om te lezen! Dank voor je reactie 🙂
Nathalie Kehl says:
ik ga deze morgen maken samen met de tomatensoep met balletjes
ik ben benieuwd
vanmiddag de yoghurtcake in elkaar flansen
door jouw recepten Eef heb ik de smaak weer te pakken met koken en bakken!