Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola

Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola

Wraps zijn ideaal om te maken voor de lunch. Je kunt ze namelijk snel klaar maken, ze zijn makkelijk mee te nemen én ook nog eens ontzettend lekker! Met deze Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola heb je een heerlijk verrassende lunch. Hoewel de ‘wrap’ natuurlijk niet Italiaans is waan je, je toch even in Italië als je hier een hapje van neemt. Allerlei lekkere ingrediënten uit de Italiaanse keuken vind je terug in deze wrap.  De notige smaak van de rucola, de milde zoutige smaak van Prosciutto di Parma, zachte romige mozzarella, zoete cherrytomaten en kruidige pesto, lekker! Begint het water je al in de mond te lopen? Hoogste tijd om aan de slag te gaan dan 😉

Wil je deze Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola meenemen als lunch maak ze dan ‘s morgens klaar. Dan blijven ze lekker vers en worden ze niet zo slap als wanneer je ze de avond van te voren zou klaar maken. Meenemen doe je in een bakje en de wraps omwikkel je eventueel met wat aluminiumfolie of zoals op de foto een (vlees)draadje. Zo blijven ze goed stevig opgerold en heb je een heerlijke lunch voor tussen de middag.

Zelf gebruik ik voor dit recept Prosciutto di Parma. Een zachte ham met een milde zoutige smaak die een lekkere bite geeft aan het geheel. Deze ham gaat goed samen met de andere ingrediënten van deze Italiaanse Lunch Wrap.

Het recept voor Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & RucolaItaliaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola

Wat heb je nodig voor Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola:

Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel personen: 2 personen

  • 2 wraps
  • 40 gr Rucola
  • 4 el roomkaas
  • 4 plakjes Prosciutto di Parma
  • 1 bol mozzarella (125 gr)
  • 6 cherrytomaten
  • 4 tl pesto

Hoe je Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola maakt:

1. Verwarm de wraps even om en om in een koekenpan zonder olie of boter.

2. Verdeel nu 2 el roomkaas over elke wrap en beleg ze elk met 20 gram rucola, 2 plakjes prosciutto di parma, ½ bol mozzarella in stukjes gescheurd en 3 cherrytomaten in plakjes gesneden.

Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola

3. Rol de wraps op en klaar zijn ze! Als deze Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola wilt meenemen kun je ze eventueel vastbinden met wat (vlees)draad of omwikkelen met aluminiumfolie om te zorgen dat ze niet uit elkaar rollen.

Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & RucolaEet smakelijk!

8 reacties op “Italiaanse Lunch Wraps met Mozzarella, Prosciutto & Rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.