fbpx

Easy Peasy Friday: Crunchwraps

Easy Peasy Friday: Crunchwraps

 

Het is alweer vrijdag en ik heb weer een nieuwe Easy Peasy Friday voor je. Ik vind de Easy Peasy Friday’s zó leuk om te doen. Lekkere, makkelijke gerechten met een knipoog naar fastfood. Ideaal voor de vrijdag. Vrijdag mag je een beetje ‘zondigen’ vind ik. Na een drukke week lekker op de bank ploffen met een bord vol comfortfood. Het hoeft niet ongezond te zijn maar ook niet persé gezond, het is immers vrijdag. Comfortfood it is want ik heb een heerlijk receptje voor jullie vandaag; Easy Peasy Friday: Crunchwraps. Makkelijk & snel om te maken, loaded met kaas, gehakt en frisse sla en tomaat. Te lekker om niet te maken deze crunchwraps!

Dit gerechtje is geïnspireerd op de crunchwrap supreme van Taco Bell een Amerikaans fastfood restaurant met een Mexicaanse keuken. Hoewel ik nog nooit voet op Amerikaanse bodem heb gezet lijkt het me zo’n leuk land om te bezoeken!  Aan de ene kant een week New York en aan de andere kant met een camper van de oost naar de west kust of juist andersom lijkt me geweldig. Keuzes, keuzes… ben jij wel eens in Amerika geweest?

Om Amerika (of is het in dit geval juist Mexico?) iets dichterbij te halen gaan we mijn versie van de Crunchwrap maken. Werkelijk geen idee of deze ook maar iets lijken op die van Taco Bell maar goed wat maakt het uit? Deze Crunchwrap is zo lekker en helemaal Easy Peasy Friday!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen (1,5 crunchwrap p.p.):
Bereidingstijd: 25 minuten

  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 6 grote tortilla’s
  • 3 handjes taco chips (naturel of kaassmaak)
  • zure room
  • blokje (180 gr.) geraspte cheddar kaas
  • ijsbergsla in dunne reepjes gesneden
  • bakje cherrytomaatjes in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst of fijngesneden

 

Hoe je het maakt:

In een ruime koekenpan met een klein beetje boter de ui en knoflook even aan fruiten. Hierna het gehakt erbij en bruin rullen. Als het gehakt bijna gaar is de taco kruidenmix erbij, vuur lager en het gehakt gaar laten worden.

Ondertussen zorg je dat je de tortilla’s klaar maakt, dit kan in de magnetron, oven of in de koekenpan (of zie verpakking).

Als de tortilla’s en het gehakt klaar zijn ga je de crunchwraps maken. Een klusje waarbij een paar extra handen en wat snelheid handig is.
Leg op een tortilla op een bord en doe in het midden van de tortilla 2 of 3 flinke eetlepels gehakt, hierover de cheddar kaas, tortilla chips (beetje verkruimelen), dotjes zure room, sla en de tomaat. Vouw de linkerkant naar binnen en dan de rechterkant waar je eerst een beetje zure room op doet (blijft het een beetje plakken). Nu een beetje zure room op de bovenkant en onderkant en ook weer dichtvouwen tot je een rechthoekig pakketje hebt. Herhaal met alle tortilla’s en als je een paar extra handen hebt (of een super multitasker bent) doen die ondertussen de tortilla pakketjes in een koekenpan. Even kort aanbakken met een klein beetje boter aan beide kanten (smelt de kaas beter en wordt de tortilla nog een beetje ‘chrunchy’ van.

Serveer met een sla en cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 reacties op “Easy Peasy Friday: Crunchwraps”

    1. Hahaha, nee joh. Vind het gezellig als je langskomt 😉 en je kan ze altijd maken na het detoxen toch 😉 Hoe gaat het met je detox? Erg leuk je update van afgelopen maandag 🙂 !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top