Het is alweer vrijdag en ik heb weer een nieuwe Easy Peasy Friday voor je. Ik vind de Easy Peasy Friday’s zó leuk om te doen. Lekkere, makkelijke gerechten met een knipoog naar fastfood. Ideaal voor de vrijdag. Vrijdag mag je een beetje ‘zondigen’ vind ik. Na een drukke week lekker op de bank ploffen met een bord vol comfortfood. Het hoeft niet ongezond te zijn maar ook niet persé gezond, het is immers vrijdag.
Comfortfood it is, want ik heb een heerlijk receptje voor jullie vandaag, Easy Peasy Friday: Crunchwraps. Makkelijk en snel om te maken, loaded met kaas, gehakt en frisse sla en tomaat. Te lekker om niet te maken deze crunchwraps!
Crunchwraps
Dit gerechtje is geïnspireerd op de crunchwrap supreme van Taco Bell, een Amerikaans fastfood restaurant met een Mexicaanse keuken. Hoewel ik nog nooit voet op Amerikaanse bodem heb gezet, lijkt het me zo’n leuk land om te bezoeken! Aan de ene kant een week New York en aan de andere kant met een camper van de oost- naar de westkust of juist andersom lijkt me geweldig. Keuzes, keuzes… ben jij wel eens in Amerika geweest?
Om Amerika (of is het in dit geval juist Mexico?) iets dichterbij te halen gaan we mijn versie van de Crunchwrap maken. Werkelijk geen idee of deze ook maar iets lijken op die van Taco Bell, maar goed wat maakt het uit? Deze Crunchwrap is zo lekker en helemaal Easy Peasy Friday!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst of fijngesneden)
- 500 gram gehakt
- 1 zakje taco kruidenmix
- 6 grote tortilla's
- 3 handjes taco chips (naturel of kaassmaak)
- zure room
- 180 gram cheddar kaas (geraspt)
- ijsbergsla (in dunne reepjes )
- bakje cherrytomaatjes (in blokjes )
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm in een ruime koekenpan een klein beetje boter en fruit de ui en knoflook even aan. Doe het gehakt erbij en rul bruin. Als het gehakt bijna gaar is, doe je de taco kruidenmix erbij. Zet laag en bak het gehakt gaar.
- Ondertussen zorg je dat je de tortilla's klaar maakt, dit kan in de magnetron, oven of in de koekenpan (of zie verpakking).
- Als de tortilla's en het gehakt klaar zijn, ga je de crunchwraps maken. Een klusje waarbij een paar extra handen en wat snelheid handig is.
- Leg op een tortilla op een bord en doe in het midden van de tortilla 2 of 3 flinke eetlepels gehakt, hierover de cheddar kaas, tortilla chips (beetje verkruimelen), dotjes zure room, sla en de tomaat. Vouw de linkerkant naar binnen en dan de rechterkant waar je eerst een beetje zure room op doet (blijft het een beetje plakken). Nu een beetje zure room op de bovenkant en onderkant en ook weer dichtvouwen tot je een rechthoekig pakketje hebt.
- Herhaal met alle tortilla's en als je een paar extra handen hebt (of een super multitasker bent), doe ondertussen de tortilla pakketjes in een koekenpan. Even kort aanbakken met een klein beetje boter aan beide kanten (dan smelt de kaas beter en wordt de tortilla nog een beetje 'crunchy' van).
- Serveer met wat sla en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!
Ellen says:
ooh, lekker! Ik hou van alles Mexicaans 😉
Eefkooktzo says:
Fijne keuken hé de Mexicaanse, ben er ook weg van 😀
Karen says:
Misschien moet ik in mijn detox periode je blog maar even overslaan? 😉 Ziet er heerlijk uit.
Eefkooktzo says:
Hahaha, nee joh. Vind het gezellig als je langskomt 😉 en je kan ze altijd maken na het detoxen toch 😉 Hoe gaat het met je detox? Erg leuk je update van afgelopen maandag 🙂 !
Northflix says:
Wat een leuk recept! Ik maak ook wel gauw eens zoiets.
Wraps zijn sowieso leuk om mee te variëren.
Eefkooktzo says:
Dank je! Zeker, zóveel mogelijkheden wraps en zó fijn om te maken 😀
Tessabd says:
hmm ik maak graag mexicaans, snel en lekker. slim idee van je om het crunchy te maken met de chips!
Eefkooktzo says:
Dank je wel! Ik ook, hele fijne keuken de Mexicaanse 🙂 .
Nathalie says:
ohhh wraps zijn zoo lekker deze wil ik wel eens proberen!
Liefs Nathalie
Eefkooktzo says:
Lekker he 😉 , laat je me weten als je ze hebt gemaakt? Vind ik leuk 😀