Snelle Turkse Pizza

Snelle Turkse Pizza

Snelle Turkse pizza: lekker, makkelijk en snel klaar. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon een lekkere wrap met goed gekruid gehakt en groenten. Perfect voor de snelle maaltijd en extra lekker met zelfgemaakte knoflooksaus en een klein beetje sambal.

Bijna het einde van de maand alweer en dat betekent tijd voor een nieuwe foodblogswap! Deze maand mocht ik koken van het blog: Delichef. Een fijne, overzichtelijke blog met weer veel te veel lekkere recepten 😉 . Ik moest er ook echt even voor gaan zitten om een keuze te kunnen maken uit alle lekkere dingen die op dit blog staan.

Bij de foodblogswap kook je elke maand van een willekeurig toegewezen blog waarvan je een recept kiest en hier je eigen draai aan geeft.

Turkse Pizza Wraps

Toen ik op dit blog de Turkse Pizza Wraps zag, deed het me meteen denken aan een Easy Peasy Friday gerechtje. Easy Peasy Friday recepten zijn snelle recepten met een knipoog naar fastfood, maar natuurlijk wel helemaal zelfgemaakt (alle easy peasy friday recepten vind je trouwens hier). Deze snelle Turkse pizza’s zijn niet alleen snel en makkelijk om te maken, maar (niet geheel onbelangrijk) ook nog eens waanzinnig lekker. Een perfecte maaltijd dus!

Turkse pizza met tortilla wraps of met platbrood

In het originele recept van Linda van Delichef zijn de Turkse Pizza’s gemaakt met tortilla’s, een prima alternatief voor de ‘echte’ Turkse pizza en daarom heb ik ze ook in de ingrediëntenlijst meegenomen. Ik heb er even aan gedacht om zelf het deeg voor de wrap te gaan maken, wat overigens niet eens zo heel moeilijk is. Maar toen ik in de Turkse supermarkt stond om köfte kruiden te kopen, viel mijn oog op Libanees brood.

Libanees brood is een rond platbrood. Je kunt ze vinden in de meeste Turkse of Arabische supermarkten en tegenwoordig ook bij de Albert Heijn. Natuurlijk kun je ook prima “gewone” wraps gebruiken voor dit gerecht, maar ik vond het juist ook leuk om weer eens wat anders te gebruiken.

Maak er als het even kan deze zelfgemaakte knoflook saus bij. Die is echt super lekker en als je van pittig houdt, dan kun je er natuurlijk een paar druppeltjes sambal op doen, mmm!

Snelle Turkse Pizza

Snelle Turkse pizza

Het recept voor een lekkere, snelle Turkse Pizza gemaakt van wraps, goed gekruid gehakt en groenten. Makkelijk, snel klaar en heel lekker!
3.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 400 gram half rund/ half lams gehakt
  • 2-3 theelepels köfte kruiden
  • 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 4 stuks Libanees brood (of tortilla's)
  • 200 gram ijsbergsla (gesneden )
  • knoflooksaus
  • olijfolie
  • optioneel: sambal

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • We beginnen met het snijden van de groenten waarmee we de Turkse pizza straks gaan vullen. De tomaten in kleine blokjes, komkommer in plakjes en rode ui in ringen.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gesnipperde uitje even aan.
  • Voeg dan het gehakt toe en rul dit. Kruid het gehakt tijdens het rullen met 2 theelepels köfte kruiden, peper & zout.
  • Als het gehakt bijna gaar en bruin is, voeg je het blikje tomatenpuree toe. Even goed doorroeren en als het gehakt mooi bruin is proef je of deze op smaak is. Je wilt namelijk een lekker kruidig gehakt mengsel. Naar eigen smaak kun je nu nog wat extra köfte kruiden en/of peper & zout toevoegen. Zet het vuur uit als je alles goed gemengd hebt en het gehakt klaar is.
  • Bevochtig het Libanese brood een beetje (als je tortilla's gebruikt kun je dit overslaan). Besmeer een deel van het gehakt mengsel over de volledige bovenkant van het Libanees brood of de tortilla's.
  • Plaats deze in de oven voor ongeveer 2-4 minuten zodat ze licht knapperig worden, maar je ze ook makkelijk kunt oprollen. Hier moet je trouwens echt even bij blijven; het gaat namelijk best snel en je wilt natuurlijk geen keiharde tortilla of Libanees brood. Goed in de gaten houden dus!
  • Als je de tortilla of het Libanese brood uit de oven hebt gehaald, kun je hem beleggen met wat tomaat, komkommer, rode ui, ijsbergsla en wat knoflooksaus en/of (optioneel) een heel klein beetje sambal. Rol ze dicht als een wrap en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 660kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 40g | Vetten: 41g | Verzadigd vet: 15g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Snelle Turkse Pizza

11 reacties op “Snelle Turkse Pizza

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept