Snelle Turkse pizza: lekker, makkelijk en snel klaar. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon een lekkere wrap met goed gekruid gehakt en groenten. Perfect voor de snelle maaltijd en extra lekker met zelfgemaakte knoflooksaus en een klein beetje sambal.
Bijna het einde van de maand alweer en dat betekent tijd voor een nieuwe foodblogswap! Deze maand mocht ik koken van het blog: Delichef. Een fijne, overzichtelijke blog met weer veel te veel lekkere recepten 😉 . Ik moest er ook echt even voor gaan zitten om een keuze te kunnen maken uit alle lekkere dingen die op dit blog staan.
Bij de foodblogswap kook je elke maand van een willekeurig toegewezen blog waarvan je een recept kiest en hier je eigen draai aan geeft.
Turkse Pizza Wraps
Toen ik op dit blog de Turkse Pizza Wraps zag, deed het me meteen denken aan een Easy Peasy Friday gerechtje. Easy Peasy Friday recepten zijn snelle recepten met een knipoog naar fastfood, maar natuurlijk wel helemaal zelfgemaakt (alle easy peasy friday recepten vind je trouwens hier). Deze snelle Turkse pizza’s zijn niet alleen snel en makkelijk om te maken, maar (niet geheel onbelangrijk) ook nog eens waanzinnig lekker. Een perfecte maaltijd dus!
Turkse pizza met tortilla wraps of met platbrood
In het originele recept van Linda van Delichef zijn de Turkse Pizza’s gemaakt met tortilla’s, een prima alternatief voor de ‘echte’ Turkse pizza en daarom heb ik ze ook in de ingrediëntenlijst meegenomen. Ik heb er even aan gedacht om zelf het deeg voor de wrap te gaan maken, wat overigens niet eens zo heel moeilijk is. Maar toen ik in de Turkse supermarkt stond om köfte kruiden te kopen, viel mijn oog op Libanees brood.
Libanees brood is een rond platbrood. Je kunt ze vinden in de meeste Turkse of Arabische supermarkten en tegenwoordig ook bij de Albert Heijn. Natuurlijk kun je ook prima “gewone” wraps gebruiken voor dit gerecht, maar ik vond het juist ook leuk om weer eens wat anders te gebruiken.
Maak er als het even kan deze zelfgemaakte knoflook saus bij. Die is echt super lekker en als je van pittig houdt, dan kun je er natuurlijk een paar druppeltjes sambal op doen, mmm!

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 400 gram half rund/ half lams gehakt
- 2-3 theelepels köfte kruiden
- 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
- 4 stuks Libanees brood (of tortilla's)
- 200 gram ijsbergsla (gesneden )
- knoflooksaus
- olijfolie
- optioneel: sambal
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- We beginnen met het snijden van de groenten waarmee we de Turkse pizza straks gaan vullen. De tomaten in kleine blokjes, komkommer in plakjes en rode ui in ringen.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gesnipperde uitje even aan.
- Voeg dan het gehakt toe en rul dit. Kruid het gehakt tijdens het rullen met 2 theelepels köfte kruiden, peper & zout.
- Als het gehakt bijna gaar en bruin is, voeg je het blikje tomatenpuree toe. Even goed doorroeren en als het gehakt mooi bruin is proef je of deze op smaak is. Je wilt namelijk een lekker kruidig gehakt mengsel. Naar eigen smaak kun je nu nog wat extra köfte kruiden en/of peper & zout toevoegen. Zet het vuur uit als je alles goed gemengd hebt en het gehakt klaar is.
- Bevochtig het Libanese brood een beetje (als je tortilla's gebruikt kun je dit overslaan). Besmeer een deel van het gehakt mengsel over de volledige bovenkant van het Libanees brood of de tortilla's.
- Plaats deze in de oven voor ongeveer 2-4 minuten zodat ze licht knapperig worden, maar je ze ook makkelijk kunt oprollen. Hier moet je trouwens echt even bij blijven; het gaat namelijk best snel en je wilt natuurlijk geen keiharde tortilla of Libanees brood. Goed in de gaten houden dus!
- Als je de tortilla of het Libanese brood uit de oven hebt gehaald, kun je hem beleggen met wat tomaat, komkommer, rode ui, ijsbergsla en wat knoflooksaus en/of (optioneel) een heel klein beetje sambal. Rol ze dicht als een wrap en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Anne-Marie says:
Bodhi is dol op Turkse pizza dus deze ga ik zeker een keer voor hem maken!
Eefkooktzo says:
Zeker doen, ben benieuwd wat hij van deze versie vindt 🙂
Judith says:
Het klinkt mij iets te ingewikkeld om te maken, maar wat zou ik het graag proberen, water loopt in mijn mond
Kirsty says:
Oeh dit lijkt mij wel erg lekker zeg!
Sandra says:
Ohhh het ultieme brakke avond voedsel! Ga ik snel een keer maken, zo lekker 🙂
Eefkooktzo says:
Echt hé 😉 Laat je het me weten als je de Turkse Pizza heb gemaakt?
Claudia says:
Als ik dit aan mijn vriend laat zien, wil hij het nu nog eten. Dat ziet er zo goed uit!
Eefkooktzo says:
Haha, dank je wel 🙂
Ellen says:
Mmmm, dit klinkt heerlijk! 🙂 Ik hou echt van turkse pizza
Ghis says:
Kan ik het ook in een pan doen ipv de oven?
Eef says:
Kan maar je wilt ze een beetje grillen en knapperig laten worden en dat gaat beter in de oven 🙂