Volg mij:
Vlees

Easy Peasy Friday: Quesadilla met kip

Quesadilla

 

Vrijdag en nog een dagje te gaan voor het weekend is. Tijd voor Easy Peasy Friday! Vandaag heb ik een lekker licht gerechtje namelijk Quesadilla. Quesadilla is een Mexicaans gerecht en lijkt eigenlijk een beetje op onze ‘tosti’. In plaats van brood gebruik je wraps en je vult ze met kaas en alles wat je lekker lijkt. Ik heb gekozen voor lekkere, lichte ingrediënten om zo een best-wel-gezonde quesadilla te maken. De kaas mag natuurlijk niet ontbreken maar door de avocado is het toch een romig geheel waardoor je niet al te veel kaas nodig hebt. Onwijs lekker, snel, licht & gezond perfect voor de Easy Peasy Friday deze Quesadillas!

Comfortfood, de heerlijke frisse groenten geven dit gerechtje een welkom zonnig gevoel (dat kunnen we nu wel gebruiken 🙂 ). Lunch, diner of als hapje voor als je visite hebt, het kan allemaal! Maak je quesadilla voor diner? Serveer er dan een lekkere frisse salade of soep bij.

 

Wat je hebt nodig voor 4 personen:Quesadilla
Bereidingstijd: 25-30 minuten

  • 2 kipfilets in reepjes (ongeveer 350-400 gram)
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 1 (rijpe) avocado (in blokjes gesneden)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
  • klein bekertje demi crème fraîche
  • geraspte 30+ kaas (jong of jong belegen)
  • zout, peper & paprika poeder

 

Hoe je het maakt:

In een pan met wat boter de ui en knoflook aan even fruiten. Bak hierin de kip goed gaar en breng op smaak met peper, zout & paprika poeder. Als de kip gaar is haal je de pan van het vuur.

Bereid de tortilla’s. Dit kan je in een pan, magnetron of oven doen. Zelf doe ik dit altijd door ze in een ruime koekenpan (zonder boter) even om en om te verwarmen tot ze goed warm aanvoelen.

De helft van de tortilla besmeren met de crème fraîche en beleggen -alleen de helft- met de tomaat, avocado, kip en lekker veel kaas (het is niet voor niets een quesadilla (queso is kaas in het spaans). Vouw de tortilla dubbel.

Met een klein beetje boter in de pan bak je de tortilla om en om tot de kaas is gesmolten en de tortilla goudbruin is. (Als je lang(er) bezig bent kun je de quesadillas die klaar zijn even in een voorverwarmde oven op max. 100 graden warm houden). Snij de quesadillas in puntjes.

Diner? Serveer ze met een frisse salade of bij een (Mexicaanse) soep.

Eet smakelijk of buen provecho!

Quesadilla

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

7 Reacties

  • Beantwoorden Ellen

    Oooh, quasedillas! My favorite!! 🙂 Deze versie met kip lijkt me heerlijk!

    23 januari 2015 at 09:04
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Lekker he! Zoveel combinaties mogelijk met quesadillas maar deze combinatie is op dit moment mijn favoriet 🙂

      25 januari 2015 at 09:54
  • Beantwoorden Karen

    Oooh lekker! Die ga ik morgen weer eens maken denk ik!

    24 januari 2015 at 17:25
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Kaas, avocado, kip en creme fraiche, what’s notto like!

    24 januari 2015 at 20:56
  • Beantwoorden Guacamole | Eef Kookt Zo

    […] is natuurlijk ook heerlijk bij een Mexicaans diner zoals wraps, taco’s of wat dacht je van Quesadilla’s? Deze kun je natuurlijk net zo gezond maken als je ze zelf zou willen maar laten we er maar gewoon […]

    5 augustus 2015 at 06:46
  • Laat een reactie achter