Easy Peasy Friday: Quesadilla met kip

Quesadilla

 

Vrijdag en nog een dagje te gaan voor het weekend is. Tijd voor Easy Peasy Friday! Vandaag heb ik een lekker licht gerechtje namelijk Quesadilla. Quesadilla is een Mexicaans gerecht en lijkt eigenlijk een beetje op onze ‘tosti’. In plaats van brood gebruik je wraps en je vult ze met kaas en alles wat je lekker lijkt. Ik heb gekozen voor lekkere, lichte ingrediënten om zo een best-wel-gezonde quesadilla te maken. De kaas mag natuurlijk niet ontbreken maar door de avocado is het toch een romig geheel waardoor je niet al te veel kaas nodig hebt. Onwijs lekker, snel, licht & gezond perfect voor de Easy Peasy Friday deze Quesadillas!

Comfortfood, de heerlijke frisse groenten geven dit gerechtje een welkom zonnig gevoel (dat kunnen we nu wel gebruiken 🙂 ). Lunch, diner of als hapje voor als je visite hebt, het kan allemaal! Maak je quesadilla voor diner? Serveer er dan een lekkere frisse salade of soep bij.

 

Wat je hebt nodig voor 4 personen:Quesadilla
Bereidingstijd: 25-30 minuten

  • 2 kipfilets in reepjes (ongeveer 350-400 gram)
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 1 (rijpe) avocado (in blokjes gesneden)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
  • klein bekertje demi crème fraîche
  • geraspte 30+ kaas (jong of jong belegen)
  • zout, peper & paprika poeder

 

Hoe je het maakt:

In een pan met wat boter de ui en knoflook aan even fruiten. Bak hierin de kip goed gaar en breng op smaak met peper, zout & paprika poeder. Als de kip gaar is haal je de pan van het vuur.

Bereid de tortilla’s. Dit kan je in een pan, magnetron of oven doen. Zelf doe ik dit altijd door ze in een ruime koekenpan (zonder boter) even om en om te verwarmen tot ze goed warm aanvoelen.

De helft van de tortilla besmeren met de crème fraîche en beleggen -alleen de helft- met de tomaat, avocado, kip en lekker veel kaas (het is niet voor niets een quesadilla (queso is kaas in het spaans). Vouw de tortilla dubbel.

Met een klein beetje boter in de pan bak je de tortilla om en om tot de kaas is gesmolten en de tortilla goudbruin is. (Als je lang(er) bezig bent kun je de quesadillas die klaar zijn even in een voorverwarmde oven op max. 100 graden warm houden). Snij de quesadillas in puntjes.

Diner? Serveer ze met een frisse salade of bij een (Mexicaanse) soep.

Eet smakelijk of buen provecho!

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 gedachtes op “Easy Peasy Friday: Quesadilla met kip”

  1. Pingback: Guacamole | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top