Vandaag heb ik wel zo’n lekker recept voor je! Heerlijke krokante kip taco’s. Ze lijken in niets op de pakjes met taco’s die je in de supermarkt koopt. Je maakt ze namelijk heel eenvoudig zelf met wraps.
Inhoudsopgave

Tip van Eef
Je kent die pakken met taco’s ongetwijfeld uit de supermarkt. Die breken zodra je er een hap van neemt. Deze heerlijke krokante taco’s zijn veel lekkerder en maak je eenvoudig met kleine wraps. Succes verzekerd!

Krokante kip taco’s
Deze heerlijke krokante taco’s met kip maak je heel eenvoudig in een koekenpan. Je hebt ze wellicht al eens voorbij zien komen op TikTok. Dit Tiktok viral recept voor krokante kip taco’s, is mijn versie hierop. Laat ik zeggen dat ik ze echt waanzinnig lekker vind! Weer heel anders dan mijn ‘gewone’ wraps met kip!
Ben je dol op wraps dan kan ik mijn wraps met krokante kip of de wraps met gehakt ook van harte aanbevelen! En wil je zelf wraps maken dan kan ik mijn recept van harte aanbevelen.
Recept ingrediënten
De ingrediënten voor de krokante kip taco’s zijn eenvoudig en kun je makkelijk aanpassen aan je eigen wensen. Check hieronder welke aanpassingen je kunt maken.

- Kip – ik gebruik hiervoor kipfilet in kleine blokjes gesneden. Alternatief kun je ook kipdijfilet gebruiken. Hierdoor worden de taco’s wel wat vetter.
- Kaas – ik gebruik hier geraspte cheddar en geraspte mozzarella. Je kunt elke geraspte kaas gebruiken die je lekker vindt! Ik maak het ook regelmatig met geraspte oude kaas.
- Tomatensalsa – dit is makkelijk om te maken met mijn recept voor tomatensalsa en is heerlijk om de krokante taco’s mee te serveren. Ook lekker met guacamole!
- Specerijen – je kunt dit makkelijk afwisselen, maar ik gebruikte knoflookpoeder, gerookte paprika, komijn en uienpoeder. Hou je niet van een van die specerijen? Dan kun je die vervangen voor wat anders. Wil je wat meer pit? Het is ook heel lekker met een beetje chilipoeder.
- Chipotle mayonaise – over pit gesproken; ik vind de chipotle mayonaise heerlijk om als dip te gebruiken dus dat is echt een aanrader!
- Wraps – ik gebruik de kleinere wraps. Dat maakt het handiger om de wraps te hanteren en te bakken.
Hoe maak je de krokante taco’s met kip?

Stap 1: Kip marineren
Voeg de stukjes kip samen met de specerijen, peper, zout en een scheutje olie in een kommetje en roer goed om. Zet even apart.

Stap 2: Bak de kip
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kip goudbruin en gaar.

Stap 3: Beleg de wraps met kaas en kip
Beleg de wraps met kaas en de kip en vouw deze dubbel zodat je een half maantje hebt. Dit kun je in de pan doen.

Stap 4: Bak de taco’s krokant
Bak nu de taco’s aan beide kanten lekker krokant. De kaas moet lekker gesmolten zijn en de buitenkant goudbruin.

FAQ Krokante kip taco’s
Kan ik de krokante kip taco’s van te voren maken?
Dat kan, je kunt ze dan het beste opwarmen in een tosti ijzer en later de salsa en saus toevoegen
Kan ik ook vegetarische stukjes kip gebruiken?
Ja hoor dat kan prima! Het kan zijn dat de baktijd dan net weer even anders is.
Kan ik een restje bewaren van de krokante kip taco’s?
Ja dat kan wel. Ze zullen echter niet krokant blijven. Eventueel weer even oppiepen in de koekenpan is een goed idee.
Rasp je een bol mozzarella?
Nee je gebruikt al geraspte mozzarella uit de koeling van de supermarkt. Een bol is te vochtig en smelt niet zo mooi.
Ik kan geen cheddar vinden, kan ik ook een andere kaas gebruiken?
Dat kan zeker, een jong belegen is lekker. Of gebruik een andere kaas naar smaak.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet (in kleine blokjes gesneden)
- ½ eetlepel knoflookpoeder
- ½ eetlepel uienpoeder
- ½ eetlepel gerookte paprikapoeder
- ½ eetlepel komijn
- 1 tomaat (groot)
- 1 rode ui (klein)
- sap van een halve limoen
- 1 eetlepel koriander (vers – fijngesneden)
- 8 kleine wraps
- 100 gram mozzarella (geraspt)
- 100 gram cheddar (geraspt)
- chipotle mayonaise
- olie, peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe de blokjes kipfilet in een ruime kom en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olie. Meng alles door elkaar en zet even apart.
- Meng alle ingrediënten voor de salsa in een aparte kom en breng ook dit op smaak met peper en zout.
- Doe wat van de chipotle mayonaise in een kommetje. Het is lekker om het wat te verdunnen met water en limoensap (van de andere helft van de limoen) zodat je een lekker romig sausje hebt.
- Verwarm wat olie in een ruime pan en bak hierin de kip in ca. 10-15 minuten gaar.
- Verwarm daarna in een andere pan weer een beetje olie, doe hierin een wrap. Verdeel een beetje geraspte mozzarella en cheddar over de wrap en een beetje van de gebakken kipfilet.
- Als de wrap goudbruin gebakken is aan de onderkant, til je met een spatel de ene kant op en vouw je dit over de andere kant (zie ook foto hierboven). Bak de taco nog even krokant en haal de taco dan uit de pan. Herhaal dit tot alle wraps en het kipfilet op is.
- Verdeel vlak voor serveren wat van de tomatensalsa over de wraps en de chipotle mayonaise. Serveer direct. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Heerlijk en makkelijk recept! Ga ik zeker vaker maken.
Leuk on te horen, dankjewel Deborah!
Super lekker! Deze gaan we vaker maken! Alleen iets langer bezig in de keuken met de voorbereidingen dan in het recept vermeld staat.
Hallo Eef, heb dit recept gemaakt. De smaak is goed. Maar de zelf gemaakte wraps waren geen succes. Had de hoeveelheid voor 4 stuks gemaakt. Helaas met de uitrollen tot een wrap vallen er allemaal gaten in het deeg waardoor ik genoodzaakt was om een dikke koekdeeg te rollen ipv een dunne wrap. Het was dus te droog en veel te hard geworden. Waar kan dit aan liggen?