Tomatensalsa. Simpele en makkelijke gerechten kunnen soms zó lekker zijn. Door goede en verse ingrediënten te gebruiken, maak je er samen met wat lekkere smaakmakers een heerlijk geheel van zoals bij deze salsa. Heerlijk bij een pittig Mexicaans gerecht, maar ook als frisse salade of als bijgerecht voor op een toastje tijdens een BBQ met vrienden of familie in de tuin.
Laatst stond er een lekker pittig Mexicaans gerecht op het menu en bedacht ik me dat een beetje kruidige frisheid hier wel welkom bij zou zijn. Tomatensalsa associeer ik met het voorjaar, de zomer, barbecueën, lekker een drankje met friends & familie en een hapje in de tuin, maar deze salsa is natuurlijk ook dé aanvulling op een lekker pittig gerecht. Deze Mexicaanse Flauta’s zijn bijvoorbeeld lekker pittig en daarbij is deze frisse tomatensalsa de ideale tegenhanger.
Makkelijke tomatensalsa
Als je ‘m maakt, laat hem dan even een kwartiertje ‘staan’ en begin aan de rest van je maaltijd. De smaken kunnen dan lekker intrekken. Proef na een kwartiertje en voeg eventueel nog wat citroensap, peper & zout of wat andere kruiden toe om de tomatensalsa helemaal naar jouw smaak te maken.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 3 rijpe tomaten
- 1/4 rode ui
- 1 eetlepel peterselie (vers)
- 1 eetlepel bieslook (vers)
- 1 teentje knoflook
- citroen- of limoensap
- peper & zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de tomaat, ui, peterselie, bieslook en knoflook fijn.
- Doe alles in een kom en mix de ingrediënten goed door elkaar.
- Breng op smaak met een paar druppels verse citroen- of limoensap en peper & zout.
- Laat de tomatensalsa even een kwartiertje ‘trekken’ en proef. Nu kun je – als je wilt – de salsa nog extra op smaak maken met iets meer citroensap, peper en/of zout of juist wat extra verse kruiden.
- Serveer bij een lekker (pittig) vlees gerecht, op een stukje stukbrood of als dip. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Kimberly says:
Oooh deze onthou ik. Echt héél erg lekker ziet dit er uit! ik ben ook gek op tomatensalsa, pas echt bij zo veel dingen.
Eefkooktzo says:
Klopt helemaal 🙂 Dit kan bij (bijna) alles, heerlijk 😉
Ellen says:
Mmm, lekker! Zeker om zo een zware ovenschotel of Mexicaanse chili te compenseren!
Annelies says:
Het was erg verfrissend en erg lekker!
Anne-Marie Otter says:
Wij eten graag Mexicaans maar heb dit nog nooit gemaakt. Ga ik zeker een keer doen!
Eefkooktzo says:
Leuk! Laat je het me weten als je m hebt gemaakt 🙂 ?
Monique says:
goeie ga ik zeker maken
Eefkooktzo says:
Laat je het me weten als je ‘m hebt gemaakt Monique, vind ik leuk 😉
Northflix says:
Klinkt als een heerlijk receptje!
Kim says:
Ah ziet er heerlijk uit! Ik lus alleen geen (rode) ui. Tenminste, niet als je het in eten terug kunt vinden.
Claudia says:
Mmm dat klinkt echt goed. Heerlijk op een geroosterd stokbroodje
Annabel says:
Ziet er lekker uit!
X annabel
Karen says:
Ik ben zo dol op salsa! Echt heel lekker. Ik maak het bijna net zo als jij. Soms gebruik ik koriander ipv bieslook.
Eefkooktzo says:
Ook lekker! Koriander vind ik soms iets te overheersend qua smaak maar ik denk dat een beetje in de salsa ook zeker niet verkeerd is, goede tip!
Foodblogswap: Mexicaanse Flauta's | Eef Kookt Zo! says:
[…] aanpassingen gedaan qua kruiden & groenten en ik serveerde er zure room & zelfgemaakte Tomatensalsa bij als frisse tegenhanger voor het pittige gehaktmengsel. Crunchy Mexicaanse tortilla’s met […]
Zomerse Mini Wraps met Kip | Eef Kookt Zo says:
[…] Zomerse Mini Wraps met kip. Wat frisse ijsbergsla, goede gekruide kip, zure room en de fijne tomatensalsa die ik een tijdje geleden maakte. Precies waar ik trek in […]
Annelies says:
Het was erg verfrissend en erg lekker!
Anne says:
Kun je salsa ook inmaken zodat je het langer kunt bewaren?
Eef says:
Nog niet geprobeerd eerlijk gezegd, je zou kunnen proberen uiteraard 🙂