fbpx
Tomatensalsa

Tomatensalsa

Tomatensalsa. Simpele en makkelijke gerechten kunnen soms zó lekker zijn. Door goede en verse ingrediënten te gebruiken maak je er samen met wat lekkere smaakmakers een heerlijk geheel van zoals bij deze salsa. Heerlijk bij een pittig Mexicaans gerecht maar ook als frisse salade of als bijgerecht tijdens een BBQ, op een toastje wanneer je met vrienden en familie lekker in de tuin zit.

Laatst stond ik er een lekker pittig Mexicaans gerecht op het menu en bedacht me dat een beetje kruidige frisheid hier wel welkom bij zou zijn. Tomatensalsa associeer met het voorjaar, de zomer, barbecueën, lekker een drankje met friends & familie en een hapje in de tuin maar deze salsa is natuurlijk ook dé aanvulling op een lekker pittig gerecht. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse Flauta’s lekker pittig en daarom is hierbij deze frisse tomatensalsa de ideale tegenhanger.

Als je ‘m maakt laat hem dan even een kwartiertje ‘staan’ en begin aan de rest van je maaltijd. De smaken kunnen dan lekker intrekken. Proef na een kwartiertje en voeg eventueel nog wat citroensap, peper & zout of wat andere kruiden toe om de tomatensalsa helemaal naar jou smaak te maken.


Het recept voor tomatensalsa

Voorbereidingstijd: 10  | Bereidingstijd: 15  | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: flinke pot tomatensalsa

Wat heb je nodig om tomatensalsa te maken (ingrediënten):

  • 3 rijpe tomaten
  • 1/4 deel van een rode ui
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels verse citroen of limoen sap
  • peper & zout

Hoe je zelf tomatensalsa maakt:

  1. Snijd de tomaat, ui, peterselie, bieslook en knoflook fijn.
  2. Doe alles in een kom en mix de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Breng op smaak met een paar druppels verse citroen of limoen sap en peper & zout.
  4. Laat de tomatensalsa even een kwartiertje ‘trekken’ en proef. Nu kun je – als je wilt – de salsa nog extra op smaak maken met iets meer citroensap, peper en/of zout of juist wat extra verse kruiden.
  5. Serveer bij een lekker (pittig) vlees gerecht, op een stukje stukbrood of als dip. Eet smakelijk!

Tomatensalsa

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

17 reacties op “Tomatensalsa”

  1. Ik ben zo dol op salsa! Echt heel lekker. Ik maak het bijna net zo als jij. Soms gebruik ik koriander ipv bieslook.

    1. Ook lekker! Koriander vind ik soms iets te overheersend qua smaak maar ik denk dat een beetje in de salsa ook zeker niet verkeerd is, goede tip!

  2. Pingback: Foodblogswap: Mexicaanse Flauta's | Eef Kookt Zo!

  3. Pingback: Zomerse Mini Wraps met Kip | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top