Volg mij:
Saus, Smeerseltjes, Dips & Dressing

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Tomatensalsa. Simpele en makkelijke gerechten kunnen soms zó lekker zijn. Door goede en verse ingrediënten te gebruiken maak je er samen met wat lekkere smaakmakers een heerlijk geheel van zoals bij deze salsa. Heerlijk bij een pittig Mexicaans gerecht maar ook als frisse salade of als bijgerecht tijdens een BBQ, op een toastje wanneer je met vrienden en familie lekker in de tuin zit.

Laatst stond ik er een lekker pittig Mexicaans gerecht op het menu en bedacht me dat een beetje kruidige frisheid hier wel welkom bij zou zijn. Tomatensalsa associeer met het voorjaar, de zomer, barbecueën, lekker een drankje met friends & familie en een hapje in de tuin maar deze salsa is natuurlijk ook dé aanvulling op een lekker pittig gerecht. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse Flauta’s lekker pittig en daarom is hierbij deze frisse tomatensalsa de ideale tegenhanger.

Als je ‘m maakt laat hem dan even een kwartiertje ‘staan’ en begin aan de rest van je maaltijd. De smaken kunnen dan lekker intrekken. Proef na een kwartiertje en voeg eventueel nog wat citroensap, peper & zout of wat andere kruiden toe om de tomatensalsa helemaal naar jou smaak te maken.


Het recept voor tomatensalsa

Voorbereidingstijd: 10  | Bereidingstijd: 15  | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: flinke pot tomatensalsa

Wat heb je nodig om tomatensalsa te maken (ingrediënten):

  • 3 rijpe tomaten
  • 1/4 deel van een rode ui
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels verse citroen of limoen sap
  • peper & zout

Hoe je zelf tomatensalsa maakt:

  1. Snijd de tomaat, ui, peterselie, bieslook en knoflook fijn.
  2. Doe alles in een kom en mix de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Breng op smaak met een paar druppels verse citroen of limoen sap en peper & zout.
  4. Laat de tomatensalsa even een kwartiertje ‘trekken’ en proef. Nu kun je – als je wilt – de salsa nog extra op smaak maken met iets meer citroensap, peper en/of zout of juist wat extra verse kruiden.
  5. Serveer bij een lekker (pittig) vlees gerecht, op een stukje stukbrood of als dip. Eet smakelijk!

Tomatensalsa

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

16 Reacties

  • Beantwoorden Kimberly

    Oooh deze onthou ik. Echt héél erg lekker ziet dit er uit! ik ben ook gek op tomatensalsa, pas echt bij zo veel dingen.

    16 maart 2015 at 07:58
  • Beantwoorden Ellen

    Mmm, lekker! Zeker om zo een zware ovenschotel of Mexicaanse chili te compenseren!

    16 maart 2015 at 08:16
    • Beantwoorden Annelies

      Het was erg verfrissend en erg lekker!

      5 juni 2019 at 15:20
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Wij eten graag Mexicaans maar heb dit nog nooit gemaakt. Ga ik zeker een keer doen!

    16 maart 2015 at 09:23
  • Beantwoorden Monique

    goeie ga ik zeker maken

    16 maart 2015 at 09:27
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Laat je het me weten als je ‘m hebt gemaakt Monique, vind ik leuk 😉

      18 maart 2015 at 07:46
  • Beantwoorden Northflix

    Klinkt als een heerlijk receptje!

    16 maart 2015 at 11:27
  • Beantwoorden Kim

    Ah ziet er heerlijk uit! Ik lus alleen geen (rode) ui. Tenminste, niet als je het in eten terug kunt vinden.

    16 maart 2015 at 18:32
  • Beantwoorden Claudia

    Mmm dat klinkt echt goed. Heerlijk op een geroosterd stokbroodje

    16 maart 2015 at 19:28
  • Beantwoorden Annabel

    Ziet er lekker uit!
    X annabel

    17 maart 2015 at 14:56
  • Beantwoorden Karen

    Ik ben zo dol op salsa! Echt heel lekker. Ik maak het bijna net zo als jij. Soms gebruik ik koriander ipv bieslook.

    17 maart 2015 at 18:00
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ook lekker! Koriander vind ik soms iets te overheersend qua smaak maar ik denk dat een beetje in de salsa ook zeker niet verkeerd is, goede tip!

      18 maart 2015 at 07:48
  • Beantwoorden Foodblogswap: Mexicaanse Flauta's | Eef Kookt Zo!

    […] aanpassingen gedaan qua kruiden & groenten en ik serveerde er zure room & zelfgemaakte Tomatensalsa bij als frisse tegenhanger voor het pittige gehaktmengsel. Crunchy Mexicaanse tortilla’s met […]

    24 maart 2015 at 06:49
  • Beantwoorden Zomerse Mini Wraps met Kip | Eef Kookt Zo

    […] Zomerse Mini Wraps met kip. Wat frisse ijsbergsla, goede gekruide kip, zure room en de fijne tomatensalsa die ik een tijdje geleden maakte. Precies waar ik trek in […]

    24 juni 2015 at 06:52
  • Laat een reactie achter