Tomatensalsa

Tomatensalsa

Tomatensalsa. Simpele en makkelijke gerechten kunnen soms zó lekker zijn. Door goede en verse ingrediënten te gebruiken, maak je er samen met wat lekkere smaakmakers een heerlijk geheel van zoals bij deze salsa. Heerlijk bij een pittig Mexicaans gerecht, maar ook als frisse salade of als bijgerecht voor op een toastje tijdens een BBQ met vrienden of familie in de tuin.

Laatst stond er een lekker pittig Mexicaans gerecht op het menu en bedacht ik me dat een beetje kruidige frisheid hier wel welkom bij zou zijn. Tomatensalsa associeer ik met het voorjaar, de zomer, barbecueën, lekker een drankje met friends & familie en een hapje in de tuin, maar deze salsa is natuurlijk ook dé aanvulling op een lekker pittig gerecht. Deze Mexicaanse Flauta’s zijn bijvoorbeeld lekker pittig en daarbij is deze frisse tomatensalsa de ideale tegenhanger.

Makkelijke tomatensalsa

Als je ‘m maakt, laat hem dan even een kwartiertje ‘staan’ en begin aan de rest van je maaltijd. De smaken kunnen dan lekker intrekken. Proef na een kwartiertje en voeg eventueel nog wat citroensap, peper & zout of wat andere kruiden toe om de tomatensalsa helemaal naar jouw smaak te maken.

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze heerlijke tomatensalsa zet je in een handomdraai op tafel en is de ideale tegenhanger bij een pittig gerechtje of als frisse salade.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rijpe tomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1 eetlepel peterselie (vers)
  • 1 eetlepel bieslook (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • citroen- of limoensap
  • peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de tomaat, ui, peterselie, bieslook en knoflook fijn.
  • Doe alles in een kom en mix de ingrediënten goed door elkaar.
  • Breng op smaak met een paar druppels verse citroen- of limoensap en peper & zout.
  • Laat de tomatensalsa even een kwartiertje ‘trekken’ en proef. Nu kun je – als je wilt – de salsa nog extra op smaak maken met iets meer citroensap, peper en/of zout of juist wat extra verse kruiden.
  • Serveer bij een lekker (pittig) vlees gerecht, op een stukje stukbrood of als dip. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 82kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Tomatensalsa

19 thoughts on “Tomatensalsa

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept