Wraps met krokante kip. Zachte, luchtige wraps met heerlijk gekruide krokante kipstukjes. Een snelle zelfgemaakte tomatensalsa, een romig sausje en lekker veel groenten. En dit alles zet je gewoonweg binnen 30 minuten op tafel, ideaal!
Bij ons zijn de maandag en dinsdag vaak drukke dagen. Rond een uur of 5 probeer ik meestal weg te gaan van kantoor, maar je kent het vast, je wilt nog net even dat dingetje afmaken en het wordt later… Daarna snel onze dochter ophalen en de keuken in om een lekkere en gezonde maaltijd te maken. Oftewel, spitsuur!
Binnen 30 minuten klaar
Ik roep het wel vaker, je hoeft echt geen uren in de keuken te staan voor een lekkere en gezonde maaltijd. Op mijn blog vind je niet voor niets veel 30-minuten recepten. Allemaal lekker, allemaal makkelijk, meestal gezond en allemaal binnen 30 minuten of minder klaar. Dit geldt ook voor deze heerlijke wraps met krokante kip. Helemaal fijn: de kip bereid je in de oven. Ik gebruikte dit keer de Crispy Chicken Seasoning Mix van Santa Maria. Een lekkere kruidenmix die niet alleen je kip heerlijk kruid, maar het ook lekker krokant maakt. Het enige wat je hoeft te doen is slechts een klein lepeltje olie verdelen over de kip samen met de kruidenmix en hup, de oven in. Binnen een kwartiertje (ja, dat lees je goed, 15 minuutjes maar) is de krokante kip al klaar.
Aan tafel!
In het kwartiertje dat de kip in de oven staat kun jij de groenten snijden. Een lekkere snelle tomatensalsa maken en de saus voorbereiden. Kip uit de oven en je kunt de wraps vullen. Dit kun je van te voren doen of je laat iedereen aan tafel zelf zijn of haar eigen tortilla samenstellen. Zelf vind ik dat persoonlijk echt een voordeel van Tex Mex: alle ingrediënten in leuke bakjes en kommetjes gezellig op tafel en iedereen kan naar wens zijn favoriete wrap met krokante kip samenstellen. Handig als je een paar kieskeurige kids of tieners aan tafel hebt.
Wraps met krokante kip
Ik gebruikte de mini tortilla’s van Santa Maria. Heerlijke zachte, luchtige wraps welke je kunt vullen zoals een taco maar je kunt ze ook oprollen, aan jou de keuze! Voor de vulling ging ik voor een combinatie van sla, avocado, stukjes krokante kip, tomaat, tomatensalsa en een beetje American Ranch saus. De American Ranch is een dip mix van Santa Maria. Deze is lekker fris van smaak met kruiden en knoflook. Dat past perfect bij de mild gekruide krokante kip. Net even wat anders en het maakt deze wraps met krokante kip nog lekkerder!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipfilet
- 125 gram zure room
- 100 gram cherrytomaten
- 100 gram veldsla
- 8 Santa Maria Tortilla's Original Small
- 1 portie tomatensalsa
- 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
- 1 avocado (rijp)
- ½ zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch
- 1 eetlepel olijfolie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
- Snijd de kipfilet of kipdijfilet in grove stukken, verdeel hierover de olie samen met het zakje Crispy Chicken Seasoning Mix.
- Doe de stukjes kip in een ruime ovenschaal en zet tot voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de kip gaar is.
- Snij de cherrytomaten in partjes en de avocado in blokjes.
- Maak de Ranch saus klaar door de helft van het zakje te mengen met 125 gram zure room.
- Serveer alles in bakjes en laat iedereen zelf zijn wraps met krokante kip samenstellen. Of vul de wraps van te voren met: veldsla, de krokante kip stukjes, cherrytomaat, avocado, tomatensalsa en naar smaak een beetje Ranch saus. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Santa Maria. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Monique says:
Ziet er lekker uit, ga ik zeker een keer proberen
Monique says:
Ziet er lekker uit, ga ik zeker een keer proberen
corina says:
waar koop je zo`n plank waar je de wraps in plaats?
Eef says:
Volgens mij zijn ze niet te koop helaas. Ik heb deze gekregen van Santa Maria zelf.
Monique says:
Het was heerlijk. Zet ook allemaal schaaltjes op tafel,
Omdat het leuk is, en wij eten de sla en tomatensalsa, onze zoon niet.
Die vind het erg lekker, maar op zijn manier.
Vrijdag maak ik het weer.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te horen ik ben blij dat het recept in de smaak valt.
Sophie sulman says:
Ik (15) heb met mijn moeder de afspraak dat ik 2 keer in de week kook voor ons en dat betekent voor een puber natuurlijk niet te moeilijk maar dit lijkt me heel lekker en makkelijk. Ik ga het vanavond meteen maken
Eef says:
Wat leuk dat je gaat koken! Ik hoop dat het recept in de smaak viel 😀
Daan says:
Ik heb een hetelucht en een airfraier
Hoe lang doe je de kipstukjes daarin?
Dominique - team Eefkooktzo.nl says:
Voor hetelucht verlaag je de temperatuur met ongeveer 10 procent. In dit geval kom je dan uit op 200 graden. Ik verwacht dat de kipstukjes dan 10-15 minuten nodig hebben, afhankelijk van de sterkte van je oven (die is bij elke oven anders). Voor de Airfryer durf ik het je niet te zeggen, want dat heb ik nooit eerder geprobeerd.
Conny Brizee says:
Het was heerlijk en zo makkelijk klaar te maken. Helaas zonder avocado gegeten want die was van binnen helemaal gespikkeld en leek me niet verstandig om te eten. Maar zelfs zonder dat was het een heel lekker recept. Is ook een blijvertje.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Goed om te horen dat ook dit gerecht in de smaak valt Conny! Bedankt weer voor je reactie 🙂
Monique Voogd says:
Hoi,
Zo blij met dit recept. Staat vaak bij ons op tafel.
Morgen komt onze dochter eten, dan maak ik het weer.
Leuke site heb je, met lekkere recepten.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk om te horen, dankjewel Monique!