Vandaag heb ik toch een feestmaaltje voor je: nacho ovenschotel met gehakt. Lekker voor bij de borrel, maar je kunt dit dus ook als avondeten eten. Yes, chips voor het avondeten! Als je dol bent op van die lekkere nacho chips dan moet je snel verder lezen.
Geen #fitgirl maaltijd, maar wel een hele lekkere! Lekker om te dippen in zelfgemaakte guacamole of zure room. En natuurlijk met een flinke laag echte cheddar kaas eroverheen.
Nacho ovenschotel met gehakt
Variëren kun je perfect met deze nacho ovenschotel met gehakt. In plaats van gehakt kun je ook kiezen voor spekjes. Voor een vega variant gebruik je vegetarisch gehakt of je laat het gehakt geheel achterwege. Restjes groenten in de koelkast die op moeten? Verwerk ze lekker in deze ovenschotel. Denk aan blokjes paprika of plakjes (gegrilde) courgette bijvoorbeeld. Dat maakt deze ovenschotel alleen maar lekkerder.
Ovenschotel met nachos uit de oven
Je kunt deze ovenschotel als avondeten op het menu zetten, maar hij is ook heerlijk om te maken voor een avondje borrelen met vrienden of familie. Hij is namelijk écht makkelijk om te maken en zo klaar. Het enige wat tijd kost (en dan hebben we het over een minuut of 10) is het gehakt rullen en de ovenschotel samenstellen. Een laagje nachos, een laagje gehakt, wat partjes tomaat, geraspte kaas erdoor en laagje voor laagje bouw je deze heerlijke nacho ovenschotel op. Zodat je straks bij elke hap een goed gevulde nacho hebt met die heerlijke gesmolten kaas en het kruidige gehakt. Lekker!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram rundergehakt
- 100 gram cheddar kaas ((geraspt))
- 1 zak nachos ((185 gram))
- 1 blikje mais ((uitgelekt))
- 1 zakje taco kruidenmix
- 1 rode ui
- 1 ui
- 1 jalapeno peper
- 1 handje cherrytomaten (in partjes)
- 2 teentjes knoflook
- olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn. Hou het rode uitje apart (die gebruiken we later).
- Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
- Voeg het gehakt toe, rul bruin en kruid ondertussen met de taco kruidenmix.
- Voeg op het laatst het blikje mais toe en bak dit even kort mee.
- Neem een ruime ovenschaal en verdeel wat van de nachos op de bodem.
- Hierover verdeel je een deel van het gehakt, een beetje rode ui, wat geraspte cheddar kaas en daarover doe je weer wat nachos. Herhaal dit tot alles op is en zorg dat je eindigt met een beetje geraspte cheddar.
- Snij de jalapeno peper in dunne plakjes en verdeel deze samen met de partjes tomaat over de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill zodat de kaas goed kan smelten en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Verna says:
Zooo, heb de Nacho openschoten gemaakt, uit de kunst. Heerlijk, dIt recept
komt bij ons binnen in de top 5. Super. ????
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Rita says:
Goedenavond,
Op hoeveel graden mag de oven?
Groetjes Rita
Eef says:
Onder de grillstand, dat is bij mij een stand van de oven zonder temperatuur 🙂
Agnieszka Rajzer says:
En ala je die niet heb
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Agnieszka, het is een ovenschotel dus hij moet wel in de oven helaas..
Julia says:
We hebben genoten van dit heerlijke recept. We hebben er Guacamole en tortilla’s bij gegeten was erg lekker!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Wesley says:
Ook ik heb vanavond genoten van dit recept! Bedankt voor het delen! 😀
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Plonie says:
Voor hoeveel personen is dit recept?
Eef says:
Staat erbij, voor 4 personen 🙂
Monique says:
Echt een heerlijk en makkelijk recept voor de vrijdagavond, ik heb het gehakt vervangen door kipfilethaasjes en nog wat kidneybonen toegevoegd!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Burdy Kemp says:
Hoi Eef,
ik wil de nachos gehaktschotel gaan maken. Lijkt me heerlijk. Ik kom er alleen niet achter wat nou precies nachos is. Is dat een soort tortillachips?
Groetjes Burdy.
Eef says:
Ja dat is ongeveer hetzelfde (officieel niet, maar in de Nederlandse supermarkt wel :-))
Sylvia Hoek says:
Ik dacht laat ik eens wat anders proberen. Mijn zoon is een drama met eten en aangezien ik hem weleens nacho had zien eten dacht ik… ga we proberen.
Hij ( en ik ook) vind het zo lekker dat de schaal zo leeg was en er meteen werd gevraagd ” mam wanneer eten we dit weer”
Dank je wel van een radeloze moeder ????
Eef says:
Wat lief! Dankjewel voor je reactie, blij te horen dat het zo goed in de smaak is gevallen 😀
Barry says:
Hoi Eef, echt een heerlijk recept. Zelfs de Kids vonden het verrukkelijk en dat zegt al wat hahah…
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Anna says:
Kan ik borlottibonen gebruiken ipv mais?
Eef says:
Niet geprobeerd zelf dus ik durf het niet te zeggen, maar ik denk zo dat het heel lekker zou kunnen zijn. Kwestie van uitproberen 🙂
Mirjam says:
Hoi Eef,
In de omschrijving noem je partjes tomaat maar in het recept komen deze eigenlijk niet terug. Zou je deze er wel of niet op doen?
Eef says:
Daar heb je helemaal gelijk in, ik heb het direct aangepast in het recept.
Suze says:
Komt er geen water bij te pas met de taco kruiden mix
Eef says:
Ik doe het voor dit gerecht vaak bewust niet omdat ik niet een nattig gehakt wil
Marije says:
Wat kan ik het beste gebruiken als vervanger voor de mais?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Marije! De maïs geeft wel een typisch Mexicaanse taste aan dit gerecht en is niet eenvoudig te vervangen 🙂 Je zou misschien kikkererwten kunnen proberen, maar qua smaak voegt het niet veel toe.
Marije says:
Bedankt!
Anne says:
Wordt hier maandelijks gemaakt!! Super recept 🩷
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂