fbpx
Verse tomatensoep

Verse tomatensoep

Verse tomatensoep. Een heerlijk soepje bomvol groenten en rijpe verse tomaten. Makkelijk om te maken en eigenlijk zo klaar. Lekker met een stokbroodje of een salade erbij en je hebt in een handomdraai een heerlijke, verse, gezonde maaltijd op tafel.

Mij kun je zeker blij maken met een lekkere kop warme soep, het hele jaar door. Deze soep heb ik leren kennen door de moeder van een vriendin van me, Alexandra. Haar moeder maakte de lekkerste verse tomatensoep die ik me kan herinneren. Toen ik laatst ruim een kilo rijpe romatomaten in huis had moest ik direct aan die soep denken. Ik dook de keuken in om lekker te experimenteren en het resultaat was zo lekker dat ik blij was dat er de volgende dag nog wat over wat om te fotograferen. Dit recept kan ik jullie niet onthouden!

Verse tomatensoep maken

Het recept is vrij ruim, je maakt hier zeker een kommetje of 6 mee en als je kleine eters hebt zelf 8 kommen. Natuurlijk kun je het recept halveren als je het voor minder mensen wilt maken, maar je kunt ook het recept aanhouden en als je soep overhebt deze invriezen. Dat kan prima en dan heb je later nog eens een heerlijke, gezonde en snelle maaltijd.

Tomatensoep

Een aardappel hoort erbij

Ik gebruik een aardappeltje in deze soep om de soep te binnen. Als de soep nog wat dun is, wat mogelijk is als je verse producten gebruikt, kook hem dan iets langer in. Voeg eventueel een papje van maizena (1 eetlepel maizena + 1 eetlepel water even mengen) toe om hem nog iets meer te binnen. Zoals je op bovenstaande foto goed kunt zien is het de bedoeling dat het een lekkere volle soep wordt. Gebruik dus ook echt goed rijpe roma tomaten voor extra smaak, maar ook voor extra binding in je soep.

Verse tomatensoep

Heerlijke verse tomatensoep van verse, rijpe tomaten. Makkelijk om te maken.
4.31 van 13 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 kommen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1250 gram roma tomaten
  • 1 aardappel
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes ((kip of groenten))
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepels oregano
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
  • Schil de aardappel en snij deze ook in kleine stukjes. Snij de sjalotten en knoflook fijn.
  • Verhit in een beetje olie in de pan en fruit de sjalotten en knoflook even kort aan.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Doe de tomaten erbij, bak ze mee, verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het water samen met de aardappels toe.
  • Breng de soep aan de kook terwijl je de gembersiroop, oregano en naar smaak peper en zout toevoegd.
  • Laat de soep nu ongeveer 10 minuten koken en pureer daarna de soep glad met een staafmixer.
  • Breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 67kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Verse tomatensoep

Verse tomatensoep Pinterest collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “Verse tomatensoep”

  1. 5 stars
    Slim om er een aardappeltje in te doen, lekker en voedzaam! Had helaas geen gember dus heb er gewone stroop in gedaan. Bij tomaten gaat een beetje honing, suiker of stroop prima om de smaak af te ronden.

    1. Vandaag deze tomaten soep gemaakt, hij was heerlijk, de soep was niet rood maar oranje, ik had geen tomatenpuree in huis, kan dit de reden zijn dat de soep niet rood was, of is de oranje kleur wel goed, nogmaals de soep was heerlijk.

      1. Eef

        Hij is bij mij ook een beetje oranje hoor, de tomatenpuree maakt de kleur wel iets roder inderdaad 🙂 Als de smaak maar goed was en blij te horen dat dat het geval was 🙂

    2. Ik heb nagenoeg jouw hele recept gevolgd, heerlijk! Het enige wat ik er nog aan toegevoegd heb zijn een volle eetlepel pesto en wat tabasco. Dat heeft het naar mijn smaak nog nét iets meer pit.

  2. 5 stars
    Gisteren dit superlekkere soepje gemaakt,
    Ik heb er zelf voor de “pit” nog een stukje verse gember doorheen geraspt en net voor het pureren een handvol verse basilicum blaadjes erbij gedaan en deze meegeluisterd. Oh en soepballetjes erin van gehakt met Italiaanse kruiden en vers gesneden basilicum erin (na het pureren uiteraard)
    Bij het opdienen een lepel kookroom door iedere kom
    Erbij had ik gorgonzolabroodbolletjes gemaakt.
    (Van zo’n blik danerolles deeg voor 6 pistoletBroodjes, ieder deegbolletje in 4-en snijden en in ieder stukje deeg een blokje gorgonzola “verstoppen”. Goed dichtvouwen en met het naadje naar beneden in een bakblik plaatsen, broodbolletjes bestrijken met een beetje olijfolie en er wat oregano over strooien, 15 min in de oven bij 225*C )
    Hij was goddelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top