Maaltijdsalade met mango en kip

Maaltijdsalade met mango en kip

Maaltijdsalade met mango en kip. Deze heerlijke, kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel en is zo ontzettend smaakvol. Hij is makkelijk om te maken, snel klaar en daarom de perfecte zomerse maaltijdsalade. Lekker met een broodje stok erbij 😉 .

Mango, ik vind het zulk heerlijk fruit. Je kunt er echt alle kanten mee op en het is een heerlijke vrucht om te verwerken in maaltijden. Het geeft een lekker zoetje aan een gerecht. In deze maaltijdsalade met mango en kip komt hij dan ook mooi tot zijn recht (hé, dat rijmt! 😉 ).

Inspiratie voor de maaltijdsalade met mango en kip

Ik gebruikte in dit gerecht een soort broccoli op lange steeltjes. Vroeger noemde men dit bimi, de Amerikanen noemen het brocolini en in Nederland noemen we het tegenwoordig aspergebroccoli. Lekker is het wel. Zeker als je het even kort blancheert in kokend water zodat hij nog lekker knapperig blijft. Deze heerlijke maaltijdsalade inspireerde ik op de maaltijdsalade die ik samen met andere foodbloggers maakte tijdens een Aziatische kookworkshop van Danny Jansen (hierover snel meer). Toen was de salade op basis van mango, veldsla, peultjes en een pittige entrecote van BBQ. Eigenlijk heel anders maar desalniettemin mijn bron van inspiratie voor dit makkelijke recept.

Ook lekker voor de lunch

Ik gebruik geen entrecote hoewel dat erg lekker was en ik daar vriendlief vast erg blij mee had gemaakt… Ach ja, je kunt niet altijd zessen gooien zullen we maar zeggen ;-). Ik koos bewust voor gerookte kipfilet zodat je deze maaltijdsalade ook prima als gezonde lunch kunt maken. De bimi/ aspergebroccoli kook je namelijk beetgaar maar serveer je ook koud. Hierdoor kun je de salade prima ’s morgens voorbereiden en ’s middags lekker op je werk/ school/ thuis opeten.

Mango en kip salade

Maaltijdsalade met mango en kip

Maaltijdsalade met mango en kip

Snelle maaltijdsalade met zoete mango en hartige kip, lekker!
4.30 van 34 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram bimi/ aspergebroccoli
  • 100 gram gerookte kip
  • 75 gram veldsla
  • 1 rode ui
  • ½ mango (in blokjes (ca. 125-150 gram))
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroensap
Optioneel: lekker knapperig (bruin) broodje voor erbij

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Breng wat water en een snuf zout aan de kook.
    • Blancheer hier de bimi/ aspergebroccoli in tot deze beetgaar is.
    • Spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
    • Snijd de gerookte kip in dunne plakjes, snijd de mango in blokjes en de rode ui in dunne halve maantjes.
    • Doe de mango en de rode ui in een kom en meng hier de sesamolie, honing en citroensap door.
    • Verdeel de veldsla over 2 borden, hierover de gerookte kip, bimi/ aspergebroccoli en vervolgens de mango met rode ui.
    • Hussel dit door elkaar en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 15g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Maaltijdsalade met mango en kip

    3 thoughts on “Maaltijdsalade met mango en kip

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept