Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte, Lunch, Salade

Maaltijdsalade met mango en kip

Maaltijdsalade met mango en kip

Maaltijdsalade met mango en kip. Deze heerlijke, kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel en is zo ontzettend smaakvol. Hij is makkelijk om te maken, snel klaar en daarom de perfecte zomerse maaltijdsalade. Lekker met een broodje stok erbij 😉 .

Mango, ik vind het zulk heerlijk fruit. Je kunt er echt alle kanten mee op en het is een heerlijke vrucht om te verwerken in maaltijden. Het geeft een lekker zoetje aan een gerecht. In deze maaltijdsalade met mango en kip komt hij dan ook mooi tot zijn recht (hé, dat rijmt! 😉 ).

Inspiratie voor de maaltijdsalade met mango en kip

Ik gebruikte in dit gerecht een soort broccoli op lange steeltjes. Vroeger noemde men dit bimi, de Amerikanen noemen het brocolini en in Nederland noemen we het tegenwoordig aspergebroccoli. Lekker is het wel. Zeker als je het even kort blancheert in kokend water zodat hij nog lekker knapperig blijft. Deze heerlijke maaltijdsalade inspireerde ik op de maaltijdsalade die ik samen met andere foodbloggers maakte tijdens een Aziatische kookworkshop van Danny Jansen (hierover snel meer). Toen was de salade op basis van mango, veldsla, peultjes en een pittige entrecote van BBQ. Eigenlijk heel anders maar desalniettemin mijn bron van inspiratie voor dit makkelijke recept.

Ook lekker voor de lunch

Ik gebruik geen entrecote hoewel dat erg lekker was en ik daar vriendlief vast erg blij mee had gemaakt… Ach ja, je kunt niet altijd zessen gooien zullen we maar zeggen ;-). Ik koos bewust voor gerookte kipfilet zodat je deze maaltijdsalade ook prima als gezonde lunch kunt maken. De bimi/ aspergebroccoli kook je namelijk beetgaar maar serveer je ook koud. Hierdoor kun je de salade prima ‘s morgens voorbereiden en ‘s middags lekker op je werk/ school/ thuis opeten.

Mango en kip salade


Het recept voor maaltijdsalade met mango en kip:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor een maaltijdsalade met mango en kip (ingrediënten):

  • 100 gram bimi/ aspergebroccoli
  • 100 gram gerookte kip
  • 75 gram veldsla
  • 1 kleine rode ui
  • ½ mango in blokjes (ca. 125-150 gram)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroensap

Optioneel: lekker knapperig (bruin) broodje voor erbij

Hoe maak je een maaltijdsalade met mango en kip :

  1. Breng wat water en een snuf zout aan de kook.
  2. Blancheer hier de bimi/ aspergebroccoli in tot deze beetgaar is.
  3. Spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  4. Snijd de gerookte kip in dunne plakjes, snijd de mango in blokjes en de rode ui in dunne halve maantjes.
  5. Doe de mango en de rode ui in een kom en meng hier de sesamolie, honing en citroensap door.
  6. Verdeel de veldsla over 2 borden, hierover de gerookte kip, bimi/ aspergebroccoli en vervolgens de mango met rode ui.
  7. Hussel dit door elkaar en eet smakelijk!

Maaltijdsalade met mango en kip

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter