Ik heb echt weer zo’n lekker recept voor je! Helemaal zomers, helemaal lekker en natuurlijk helemaal makkelijk om te maken. Dit keer een goed gevulde pastasalade met avocado, kalkoenspekreepjes en een dressing gemaakt op basis van avocado. Dat is het “geheim” van deze romige pastasalade.
Deze pastasalade met avocado en spekjes van kalkoen is heerlijk romig zonder dat je daarvoor mayonaise of olie gebruikt. Ik heb namelijk een dressing gemaakt op basis van avocado. Avocado is rijk aan gezonde vetten, lekker romig en zacht van smaak. Samen met verse groenten, kruiden, een lekkere pasta en de gerookte spekjes van kalkoen maak je hiermee een heerlijke pasta salade.
Salade dressing op basis van avocado
Avocado is een heerlijke, romige, groene groente die je overal voor kunt gebruiken. Het wordt zowel in hartige als zelfs zoete gerechten gebruikt. Avocado wordt veel gezondheidsvoordelen toebedeeld en zit bomvol goede vetten. Dat laatste maakt hem ideaal om te gebruiken als een dressing voor door de salade. De voordelen van groente en toch ook een heerlijke romige saus. Omdat avocado zelf vrij zacht is van smaak heb ik de saus gekruid met komijn, koriander en uienpoeder. Hierdoor heb je een heerlijke, romige, smaakvolle saus en is de basis van deze pastasalade met avocado een feit.
Kalkoenspekreepjes
Ik stipte het al even aan. Voor deze pastasalade heb ik gebruik gemaakt van de magere, gerookte kalkoen spekreepjes van Dindesse. Je hebt ze waarschijnlijk al wel eens eerder voorbij zien komen en ik gebruik ze dan ook regelmatig. Ze zijn lekker van smaak en bevatten een stuk minder vet dan “gewone” spekreepjes. Niet alleen fijn voor de lijn maar ook een ideaal alternatief voor degene die bijvoorbeeld vanwege geloofsovertuiging of allergie geen varkensvlees eten. Op zoek naar meer inspiratie met deze heerlijke kalkoenspekreepjes van Dindesse? Bekijk dan ook deze romige pasta alfredo, zalige aspergesoep en de klassieker boeuf bourguignon.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 125 gram cherrytomaten
- 75 gram pasta
- 140 gram Kalkoen Spekreepjes van Dindesse
- 1 avocado (rijp)
- ½ rode ui
- ½ bol mozzarella
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel uienpoeder
- paar blaadjes basilicum , peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta in een pan met een snuf zout beetgaar.
- Na het koken spoel je de pasta af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
- Terwijl de pasta kookt gaan we de dressing maken zodat je deze, zodra de pasta is afgekoeld, er direct doorheen kunt scheppen. Dan plakt je pasta namelijk niet aan elkaar.
- Voor de dressing doe je helft van de avocado in een kom samen met de citroensap, korianderpoeder, komijn en uienpoeder.
- Voeg circa 4 eetlepels water toe en mix dit met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lobbige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kalkoen spekjes even kort uit in een pan met een beetje olie.
- Snijd de andere helft van de avocado in blokjes, de mozzarella snijd je ook in blokjes, de cherrytomaten snijd in partjes, de ui in halve maantjes en de basilicum fijn.
- Neem een ruime kom en doe hierin alle ingrediënten (hoeveelheid dressing naar smaak). Schep alles goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dindesse. Ik heb de vrijheid om zelf te bepalen met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Barbara says:
Vandaag gemaakt, alleen is de mozzarella in de koelkast blijven liggen. Wordt bij de bereiding niet meer genoemd, en ik heb er ook niet meer aan gedacht. Volgende keer smaakt hij vast nog beter! Met mozzarella én koriander, want die had ik niet.
Eef says:
Oeps, dat ben ik inderdaad vergeten te vermelden, heb het direct aangepast. Dank 🙂
Barbara says:
Vandaag gemaakt, alleen is de mozzarella in de koelkast blijven liggen. Wordt bij de bereiding niet meer genoemd, en ik heb er ook niet meer aan gedacht. Volgende keer smaakt hij vast nog beter! Met mozzarella én koriander, want die had ik niet.
Eef says:
Oeps, dat ben ik inderdaad vergeten te vermelden, heb het direct aangepast. Dank 🙂
Aafke says:
Ik wil graag dit recept maken maar vraag me af… 75 gram pasta voor 4 personen klopt dat?
Eef says:
Dit staat uitgelegd in de opmerkingen onder het recept, het is als bijgerecht met deze hoeveelheid 🙂
Alice Siesling says:
Wow! Wat een heerlijke pastasalade. Zulke ,voor mij, bijzondere combinaties! Echt een feestje voor mijn smaakpapillen. En die kalkoen spekreepjes hou ik erin. Je hoeft ze maar heel kort te bakken en ik vind ze smakelijker. Wel wat duurder maar het geld zeker waard.
Eef says:
wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Jeanette de Jong says:
Gisteren gemaakt en absoluut voor herhaling vatbaar!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Conny Brizee says:
Hoi Eef, wat een heerlijke salade is dit. Ik kon alleen de kalkoenreepjes niet vinden maar had nog hamblokjes in de koelkast liggen. Waren heerlijk erbij. Op een leuk pastabord uitgeserveerd op een bedje van veldsla en we hebben zitten smullen, Als hoofdgerecht voor 2 personen meer dan genoeg en door de dressing van avocado heerlijk fris en niet machtig. Dank je wel weer voor dit leuke recept. Gr Conny
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie weer Conny 🙂