fbpx
Pasta alfredo

Pasta alfredo

Pasta Alfredo is een heerlijk gerecht van pasta met een romige saus. De basis voor deze saus is roomboter, room en Parmezaanse kaas. Niet perse slank te noemen maar met een fijne twist maak ik hem ietsje slanker. Maar hé soms mag, nee, moet je gewoon kunnen genieten van een waanzinnig lekkere pasta waar je oprecht blij van wordt. Dus wees niet al te streng voor jezelf want dit heerlijke gerecht wil je simpelweg niet missen, zo lekker!

Ik bedoel het hoeft niet altijd gezond, slank en light, toch? Soms wil je comfortfood, volle smaken, genieten en dat doe je met deze heerlijke pasta Alfredo. Mocht je hem toch ietsje slanker willen maken dan kan dat overigens prima zonder smaak te verliezen. In dit recept gebruik ik namelijk magere spekreepjes van kalkoen van Dindesse en die bevatten veel minder vet dan “gewone” spekreepjes van varkensvlees. Daarnaast kun je de helft van de kookroom ook vervangen voor (half)volle melk. Tip van Eef 😉 .

Wat is Pasta Alfredo?

Pasta Alfredo is een typisch Amerikaans/ Italiaans recept. In Italië kennen ze de naam pasta Alfredo namelijk helemaal niet en noemen ze dit gewoon pasta met boter, room en kaas. Terwijl het in Amerika een bekend gerecht is onder de naam pasta Alfredo. Dit is gekomen doordat er ooit een Amerikaans koppel deze pasta tijdens hun huwelijksreis in Italië proefde bij het restaurant van Alfredo di Lelio. Het recept viel in de smaak en ging mee naar huis waar het al snel een succes werd. En van het een kwam het ander 😉 . Origineel wordt vaak fettuccinne gebruikt, een soort platte spaghetti, het lijkt een beetje op tagliatelle. Maar je kunt natuurlijk elk soort pasta gebruiken voor dit recept. Net wat je in huis hebt of welk soort je het lekkerst vindt.

Dindesse gerookte kalkoen spekreepjes

Dindesse kalkoenspekreepjes

Deze pasta Alfredo maakte ik extra lekker door gerookte kalkoenspekreepjes te gebruiken van Dindesse. Deze heerlijke spekreepjes van kalkoen zijn een ideale vervanging voor “gewone” spekreepjes. Ze smaken namelijk niet alleen erg lekker, ze bevatten ook nog eens een stuk minder vet. Ik weet dat er veel lezers zijn die geen varkensvlees eten vanwege verschillende redenen zoals geloofsovertuiging, dieet, smaak of allergie. Fijn om nu een goed alternatief te hebben. De magere spekreepjes zijn namelijk ontzettend smaakvol, makkelijk klaar te maken en in deze pasta Alfredo proef je ze goed terug. De kalkoenspekreepjes kun je trouwens vinden bij de Jumbo supermarkt.

Pasta alfredo met kalkoenspekjes

Pasta alfredo

Makkelijk recept voor pasta alfredo
4 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram pasta
  • 200 ml kookroom
  • 75 gran roomboter
  • 70 gram spekreepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra ter garnering)
  • 1 ui (klein)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel citroenrasp
  • olijfolie, verse peterselie, peper, zout en nootmuskaat naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout.
  • Bak de spekreepjes met een heel klein beetje (olijf)olie even uit in een ruime koekenpan en houd deze apart.
  • Rasp het uitje heel fijn en snijd ook de knoflook fijn.
  • Giet de pasta af zodra deze beetgaar is.
  • Als laatste maken we de saus en hiervoor gebruik je de koekenpan waarin je de spekreepjes hebt gebakken (lees: extra veel smaak 🙂 ).
  • Verhit de roomboter op middelhoog vuur en fruit het uitje en de knoflook even aan tot deze zacht zijn.
  • Voeg dan de citroenrasp toe samen met de kookroom.
  • Meng alles door elkaar en voeg tot slot de Parmezaanse kaas toe.
  • Laat de saus inkoken en breng op smaak met (fijngesneden) peterselie, peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  • Schep de kalkoenspekreepjes erdoor en serveer je pasta Alfredo met extra Parmezaanse kaas en een beetje peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 853kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwitten: 25g | Vetten: 59g | Verzadigd vet: 33g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pasta Alfredo Kalkoen spekreepjes

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dindesse. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “Pasta alfredo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top