Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 46

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 46

Lekker, makkelijk en gezond weekmenu – week 46 met deze week heerlijke, herfstige recepten zoals een Indiase curry met pompoen, romige risotto met champignons en een heerlijke soep. Uiteraard sluiten we deze week af met een lekkernij voor de sint! Met welke recepten ga jij aan de slag komende week?

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker, makkelijk en meestal gezond weekmenu. Meestal gezond omdat je op zondag vaak een lekker baksel of uitgebreid ontbijt kunt vinden. Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept.

Maandag | Snelle Indiase curry met pompoen

Indiase curry pompoen

Pompoen is op dit moment een van mijn favoriete groente! Niet voor niets maakte ik er onlangs een lekkere pompoensoep met appel mee en ook deze heerlijke, snelle (!) curry is een absolute aanrader. Een kleurrijk gerecht om je maandag goed mee te beginnen. Bekijk het recept voor Indiase curry met pompoen >>

Dinsdag | Caesar Maaltijdsalade

Caesar maaltijdsalade

Dinsdag is voor mij meestal een lekkere, drukke dag. Eerst werken op kantoor voor de “baas”, snel naar huis (file), hapje eten en dan meteen door naar yoga. Sinds een tijdje doe ik zwangerschapsyoga op de dinsdagavond en ik vind het echt zo leuk. Het liefst ga ik dinsdags dan ook voor een lichte, snelle maaltijd zoals deze caesar maaltijdsalade, bekijk snel het recept >>

Woensdag | Simpele burritos met gehakt

Burritos met gehakt

Burritos met gehakt: simpel, makkelijk om te maken en zo waanzinnig lekker! Deze zet ik komende week weer op tafel, kijk er nu al naar uit 🙂 Bekijk het recept voor simpele burritos met gehakt >>

Donderdag | Romige risotto met champignons

Risotto chamnpignons

Vriendlief houdt niet van champignons, dat is een van de weinige dingen waar ik hem echt niet blij mee maak. Ik, daarentegen, ben dol op champignons dus als ik een keer een avondje alleen eet zet ik deze heerlijke risotto op tafel, waanzinnig lekker! Bekijk het recept voor romige risotto met champignons >>

Vrijdag | Pannenkoeken

Pannenkoeken

Ook deze vrijdag houden we het lekker makkelijk en gaan we voor pannenkoeken! Een feestje op tafel en natuurlijk kun je ze extra lekker maken wanneer je kaas, spek of fruit meebakt. Bekijk het recept voor zelfgemaakte pannenkoekenmix >>

Zaterdag | Kippensoep

Kippensoep

Een klassieker: zelfgemaakte, ouderwetse kippensoep. Ik zet hem weer snel op het menu! Hij blijft favoriet en zeg nou zelf wat is er lekkerder na een koude, gure herfstdag dan een lekkere kom kippensoep? Bekijk het recept voor kippensoep >>

Zondag | Speculaasbrokken

speculaasbrokken width=

Vanaf komende zaterdag is het gedaan met de rust 😉 . De sint is weer in het land en ik moet je zeggen dat ik dat stiekem altijd wel een gezellige periode van het jaar vind. Dit is het laatste jaar dat we nog met z’n tweetjes zijn want volgend jaar kunnen we ons dochtertje lekker verwennen met sinterklaas. Natuurlijk zal ze het dan nog niet bewust meemaken maar het lijkt me nu al zo leuk! Om het feest compleet te maken, maak alvast deze heerlijke speculaasbrokken >>


Bekijk ook mijn andere lekkere recepten of weekmenu’s voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je een van deze recepten gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *