fbpx
Pannenkoeken

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Een keer per jaar in maart is het ‘De Nationale Pannenkoekdag’ ! Laat dat nou nét het perfecte excuus zijn wat je nodig heb om deze ronde rakkers morgen weer eens op tafel te zetten want laten we eerlijk wezen hoe vaak eet je nou eigenlijk een pannenkoek? Lekker dat ze zijn! Zelfgemaakte pannenkoeken zijn easy peasy om te maken maar zo ontzettend lekker! Daar gaat geen shaker of pannenkoekbeslag pakje tegenop! Kijk snel even in je koelkast en/ of keukenkastje en grote kans dat je met de meeste ingrediënten al in huis hebt en  straks de lekkerste pannenkoek op tafel zet met Zelfgemaakte Pannenkoeken.

Met pannenkoeken kun je natuurlijk volop variëren en je kunt ze dan ook met van alles en nog wat bakken. Bijvoorbeeld met vers fruit zoals appel of banaan, kaas en spek. Ook met het beleg kun je helemaal los gaan met allerlei lekkere zoete of juist hartige dingen. Denk in plaats van stroop of poedersuiker eens aan appelstroop, brie, honing, suiker, roomkaas & zalm, ahornsiroop, avocado, tomaat, geitenkaas… de mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt ze eigenlijk ook zo leuk 😉 . Wil je ze liever hartig belegen of met iets hartig bakken dan kun je de suiker uit het recept weglaten of er maar een heel klein beetje in doen.

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Zelf pannenkoeken maken met eigen pannenkoekenmix
4.62 van 13 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 15 pannenkoeken*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 3 eieren (middel)
  • suiker, zout, roomboter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de bloem, melk, eieren en naar smaak suiker (denk 1 á 2 eetlepels) en een snufje zout in een grote kom.
  • Mix dit goed door elkaar met een garde of makkelijk met een handmixer zodat je een mooi glad beslag hebt (zonder klontjes!)
  • Doe een beetje boter in een koekenpan, even de boter laten smelten en doe hier een soeplepel met beslag. Beweeg je pan zachtjes zodat het beslag de bodem van de pan bedekt.
  • Op middelhoog vuur aanbakken en daarna je pannenkoek omdraaien (je kunt natuurlijk ook je pannenkoek flippen 😉 ) Tot de pannenkoek aan beide zijdes mooi licht goud bruin is.
  • Dit is wat ik zelf doe (niet bepaald goed voor je pan - wel goed om de meest mooie pannenkoeken te maken) als de pannenkoek klaar is doe ik de pan even onder de kraan en spoel ik 'm snel af. Even droogmaken met een theedoek en weer op het vuur. Nieuwe boter erbij en bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
  • Serveer met alles wat je lekker lijkt (kijk hierboven voor wat tips)

handig om te weten:

De hoeveelheid pannenkoeken is afhankelijk van de grootte van je pan en de dikte van de pannenkoeken. Maak je grote dikke pannenkoeken dan zul je er minder uit het beslag halen dan wanneer je dunne pannenkoeken maakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 5g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pannenkoeken

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

18 reacties op “Zelfgemaakte Pannenkoeken”

    1. Ik zag ‘m bij je voorkomen de boekweitpannenkoek, leuk! Lijkt me inderdaad erg lekker, ben heel benieuwd of de smaak erg afwijkt van een ‘gewone’ pannenkoek of juist niet.

    1. 5 sterren
      Ik heb ooit eens een tip van een Belgische oud tante van me gekregen om door het beslag een scheut koolzuur houdende drank (met of zonder smaakje) door het beslag te doen en vervolgens een half uurtje afgedekt laten staan in koelkast voor een luchtere pannenkoek,
      Werkt inderdaad wel!

    1. Dat klinkt ook goed 😀 Nog nooit pannenkoeken met havermout gemaakt maar aangezien ik havermout helemaal heb ‘ontdekt’ ga ik het vast nog wel eens proberen 🙂 Thx voor de tip!

  1. Pingback: American Pancakes | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top