25 min.
4.61 van 33 stemmen

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Een keer per jaar in maart is het ‘De Nationale Pannenkoekdag’ ! Laat dat nou nét het perfecte excuus zijn wat je nodig heb om deze ronde rakkers morgen weer eens op tafel te zetten want laten we eerlijk wezen hoe vaak eet je nou eigenlijk een pannenkoek? Lekker dat ze zijn! Zelfgemaakte pannenkoeken zijn easy peasy om te maken maar zo ontzettend lekker! Daar gaat geen shaker of pannenkoekbeslag pakje tegenop! Kijk snel even in je koelkast en/ of keukenkastje en grote kans dat je met de meeste ingrediënten al in huis hebt en  straks de lekkerste pannenkoek op tafel zet met Zelfgemaakte Pannenkoeken.

Met pannenkoeken kun je natuurlijk volop variëren en je kunt ze dan ook met van alles en nog wat bakken. Bijvoorbeeld met vers fruit zoals appel of banaan, kaas en spek. Ook met het beleg kun je helemaal los gaan met allerlei lekkere zoete of juist hartige dingen. Denk in plaats van stroop of poedersuiker eens aan appelstroop, brie, honing, suiker, roomkaas & zalm, ahornsiroop, avocado, tomaat, geitenkaas… de mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt ze eigenlijk ook zo leuk 😉 . Wil je ze liever hartig belegen of met iets hartig bakken dan kun je de suiker uit het recept weglaten of er maar een heel klein beetje in doen.

Pannenkoeken

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Zelf pannenkoeken maken met eigen pannenkoekenmix
4.61 van 33 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten

Ingrediënten

15 pannenkoeken*
  • 750 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 3 eieren (middel)
  • suiker, zout, roomboter

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Doe de bloem, melk, eieren en naar smaak suiker (denk 1 á 2 eetlepels) en een snufje zout in een grote kom.
  • Mix dit goed door elkaar met een garde of makkelijk met een handmixer zodat je een mooi glad beslag hebt (zonder klontjes!)
  • Doe een beetje boter in een koekenpan, even de boter laten smelten en doe hier een soeplepel met beslag. Beweeg je pan zachtjes zodat het beslag de bodem van de pan bedekt.
  • Op middelhoog vuur aanbakken en daarna je pannenkoek omdraaien (je kunt natuurlijk ook je pannenkoek flippen 😉 ) Tot de pannenkoek aan beide zijdes mooi licht goud bruin is.
  • Dit is wat ik zelf doe (niet bepaald goed voor je pan - wel goed om de meest mooie pannenkoeken te maken) als de pannenkoek klaar is doe ik de pan even onder de kraan en spoel ik 'm snel af. Even droogmaken met een theedoek en weer op het vuur. Nieuwe boter erbij en bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
  • Serveer met alles wat je lekker lijkt (kijk hierboven voor wat tips)
Goed om te weten:
De hoeveelheid pannenkoeken is afhankelijk van de grootte van je pan en de dikte van de pannenkoeken. Maak je grote dikke pannenkoeken dan zul je er minder uit het beslag halen dan wanneer je dunne pannenkoeken maakt.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 5g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Pannenkoeken

26 gedachten over “Zelfgemaakte Pannenkoeken”

  1. Extra pannenkoeken gebruik is als wrap. Heerlijke wrapvulling maken en dan in de pannenkoek wikkelen, kaas erop en even de oven in om het door en door warm te maken. Heerlijk

    Beantwoorden
  2. Ik heb tip van een oude (banket)bakker, het gebruik van een flinke volle eetlepel custardpoeder maakt beslag ook luchtig en lekker, je kunt dan wel het aantal eieren verminderen. Ik gebruik op 1 liter melk dan nog 2 eieren.

    Beantwoorden
    • Dat klinkt ook goed 😀 Nog nooit pannenkoeken met havermout gemaakt maar aangezien ik havermout helemaal heb ‘ontdekt’ ga ik het vast nog wel eens proberen 🙂 Thx voor de tip!

      Beantwoorden
4.61 van 33 stemmen (30 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie