Pannenkoeken

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Een keer per jaar in maart is het ‘De Nationale Pannenkoekdag’ ! Laat dat nou nét het perfecte excuus zijn wat je nodig heb om deze ronde rakkers morgen weer eens op tafel te zetten want laten we eerlijk wezen hoe vaak eet je nou eigenlijk een pannenkoek? Lekker dat ze zijn! Zelfgemaakte pannenkoeken zijn easy peasy om te maken maar zo ontzettend lekker! Daar gaat geen shaker of pannenkoekbeslag pakje tegenop! Kijk snel even in je koelkast en/ of keukenkastje en grote kans dat je met de meeste ingrediënten al in huis hebt en  straks de lekkerste pannenkoek op tafel zet met Zelfgemaakte Pannenkoeken.

Met pannenkoeken kun je natuurlijk volop variëren en je kunt ze dan ook met van alles en nog wat bakken. Bijvoorbeeld met vers fruit zoals appel of banaan, kaas en spek. Ook met het beleg kun je helemaal los gaan met allerlei lekkere zoete of juist hartige dingen. Denk in plaats van stroop of poedersuiker eens aan appelstroop, brie, honing, suiker, roomkaas & zalm, ahornsiroop, avocado, tomaat, geitenkaas… de mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt ze eigenlijk ook zo leuk 😉 . Wil je ze liever hartig belegen of met iets hartig bakken dan kun je de suiker uit het recept weglaten of er maar een heel klein beetje in doen.

Pannenkoeken

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Zelf pannenkoeken maken met eigen pannenkoekenmix
4.69 van 19 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 15 pannenkoeken*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 3 eieren (middel)
  • suiker, zout, roomboter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de bloem, melk, eieren en naar smaak suiker (denk 1 á 2 eetlepels) en een snufje zout in een grote kom.
  • Mix dit goed door elkaar met een garde of makkelijk met een handmixer zodat je een mooi glad beslag hebt (zonder klontjes!)
  • Doe een beetje boter in een koekenpan, even de boter laten smelten en doe hier een soeplepel met beslag. Beweeg je pan zachtjes zodat het beslag de bodem van de pan bedekt.
  • Op middelhoog vuur aanbakken en daarna je pannenkoek omdraaien (je kunt natuurlijk ook je pannenkoek flippen ;) ) Tot de pannenkoek aan beide zijdes mooi licht goud bruin is.
  • Dit is wat ik zelf doe (niet bepaald goed voor je pan - wel goed om de meest mooie pannenkoeken te maken) als de pannenkoek klaar is doe ik de pan even onder de kraan en spoel ik 'm snel af. Even droogmaken met een theedoek en weer op het vuur. Nieuwe boter erbij en bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
  • Serveer met alles wat je lekker lijkt (kijk hierboven voor wat tips)

handig om te weten:

De hoeveelheid pannenkoeken is afhankelijk van de grootte van je pan en de dikte van de pannenkoeken. Maak je grote dikke pannenkoeken dan zul je er minder uit het beslag halen dan wanneer je dunne pannenkoeken maakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 5g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pannenkoeken

18 reacties op “Zelfgemaakte Pannenkoeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept