5 x pastasalade

5 x pastasalade

Even wat inspiratie vandaag en niet zomaar inspiratie, pasta-inspiratie! Ik heb namelijk maar liefst 5(!) heerlijke pastasalades voor je op een rijtje gezet. Heerlijk als makkelijk en snel diner met een lekker broodje erbij, voor de lunch, bij de BBQ of tijdens een buffetje. Eigenlijk kun je met pastasalade alle kanten op en vandaag krijg je maar liefst 5 verschillende recepten van me!

’s Zomers eet ik graag salades en eigenlijk het liefst pastasalade. Snel klaar ,makkelijk voor te bereiden, ontzettend lekker en een echte allemansvriend. Ik bedoel, wie maak je nou niet bij met een goed gevulde pastasalade?

Mijn favoriete pastasalade

Vandaag deel ik mijn favoriete koude pastasalades met je. Heel eerlijk… ik kan er niet maar eentje aanwijzen als “mijn favoriet”. Ze zijn namelijk allemaal stuk voor stuk ontzettend lekker. De een is met fusilli, de ander met penne of orzo en zelfs eentje is met pipe rigate. Ik kijk namelijk gewoon in de supermarkt welke pastasoort ik er het mooist uit vind zien en die gebruik ik. Of welk restje ik nog in huis heb, dat kan natuurlijk ook 😉 . Gebruik dus ook lekker welke pasta jij wilt gebruiken voor deze salades. Wat is trouwens jouw favoriete pastasalade?

Klik op de foto of het linkje in de tekst om naar het recept toe te gaan.

Snelle pastasalade met BLT Bacon Lettuce

PASTASALADE 1 | Snelle pastasalade BLT

Snelle pastasalade met BLT. BLT staat voor Bacon, Lettuce & Tomato oftewel bacon, sla en tomaat. Een bekend begrip in Amerika. En zeg nou zelf, sla, bacon en tomaat is toch simpelweg een heerlijke combinatie?! In het recept voor deze pastasalade komt die combinatie dan ook helemaal tot zijn recht.
Bekijk het recept voor deze snelle pastasalade >>

Gezonde Pastasalade met Tonijn

PASTASALADE 2 | Pastasalade met tonijn

Tonijn en pasta, een top combi. Voeg daar nog olijven, tomaat en wat lekkere kruiden aan toe en een heerlijke pastasalade is geboren. Wat helemaal fijn is, is dat je geen mayonaise gebruikt voor deze salade. Een gezondere versie dus want hij is op basis van Griekse yoghurt. Dat geeft trouwens hem ook een lekkere frisse smaak.
Bekijk het recept voor pastasalade met tonijn >>

Orzo salade met sperziebonen feta en olijven

PASTASALADE 3 | Orzo salade met sperziebonen, feta, olijven en kappertjes

Een hele mond vol, de naam van deze pastasalade. Het recept is van Andrea van het leuke foodblog Anniepannie.nl. Wat ik zo leuk vond aan deze salade is dat ze orzo gebruikt. Orzo is een gedroogde pastasoort maar het lijkt een beetje op rijst. Zelf gebruik ik het (nog) niet zo vaak in de keuken maar dat moet ik vaker doen want het is heerlijk! Probeer het zeker eens en mocht je er nog niet mee bekend zijn dan is deze salade een hele goede én lekkere manier om het een keer te proberen!
Bekijk het recept voor orzo salade met sperziebonen >>

Pastasalade met avocado en spekjes van kalkoen

PASTASALADE 4 | Pastasalade met avocado en spekjes

Het leuke aan deze pastasalade is dat hij lekker romig is en ook bij deze salade niet door mayonaise of een ander sausje. De dressing is op basis van avocado en kruiden en dat maakt deze pastasalade op een verantwoorde manier lekker romig én ontzettend smaakvol.
Bekijk het recept voor pastasalade met avocado >>

Pastasalade met Mozzarella, Tomaat & Avocado

PASTASALADE 5 | Pastasalade met mozzarella tomaat en avocado

De laatste van de reeks. Een lekkere goed gevulde pastasalade met allerlei lekkers zoals tomaat, mozzarella, avocado, pijnboompitjes en nog veel meer. Maak deze ook het liefst een dag van te voren, daar wordt hij alleen maar lekkerder van!
Bekijk het recept voor pastasalade met mozzarella >>

Dat waren alle 5 de lekkerste pastasalades voor deze zomer. Met welke pastasalade ga jij aan de slag?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *