Volg mij:
Salade

Pastasalade met Tonijn (gezonde versie)

Gezonde Pastasalade met Tonijn

Pastasalade met tonijn, gewoonweg een waanzinnig lekkere combi. Ook nog eens gezond, dat dan weer wel. Geen liters mayo door deze salade maar gewoon een eetlepeltje frisse Griekse yoghurt en dat maakt ‘m zó lekker! Het is een heerlijke salade voor een fijne lunch, voor het diner met een stokbroodje erbij of wat dacht je voor de BBQ? Tijdens deze zomerse maanden is dat natuurlijk geen slecht idee.

Gezond…

Hoe maak je een pastasalade met tonijn gezond? Voor de pasta kun je voor van alles kiezen; vlindertjes, penne, fusilli, net wat jij lekker vindt (of wat je in huis hebt). Zelf ging ik voor Pipe Rigate, laatst eens gekocht en ik had nog een beetje over. Vind ze zo leuk die gekke rondjes. Je kunt om het geheel gezonder te maken ook voor volkoren pasta of spelt pasta kiezen. Gebruik dan wel iets minder pasta aangezien de salade behoorlijk goed vult.

Wat maakt deze salade nou een gezonde versie? De groenten die erin zitten uiteraard. Ik heb geen mayonaise gebruikt en er zitten maar een paar druppeltjes olijfolie in. Dit laatste voor de smaak en het feit dat olijfolie geen “slecht” vet is. Het zit namelijk (weliswaar bij goede olijfolie) bomvol onverzadigd vet en dat vet is het “goede” vet.

Tonijn is niet alleen erg lekker maar ook nog eens gezond en voor dit recept gebruik ik tonijn op waterbasis omdat ik het lekker vind er los wat olijfolie overheen te druppelen. Een prima pastasalade dus waar je gewoon lekker van kunt genieten enne… wil jij wil mayonaise gebruiken? Gewoon doen, vervang daar dan de Griekse yoghurt mee.

Eigenlijk altijd lekker

Deze pastasalade met tonijn kan eigenlijk altijd. Hij is heerlijk voor de lunch en je kunt ‘m prima ‘s morgens klaar maken (of de avond ervoor). Als avondeten is ‘ie ook erg lekker, zeker tijdens de warme dagen een goede en snelle keuze. Als bijgerecht kan deze salade ook prima. Het recept is gemaakt voor 1 persoon maar het is wel een ruime portie. Maak je deze pastasalade met tonijn voor de lunch of voor het diner houd dan onderstaande hoeveelheden per persoon aan. Eet je deze salade ergens bij (zoals bij de bbq) dan is het meer dan voldoende voor 2 personen.

Gezonde Pastasalade met Tonijn


Het recept voor gezonde pastasalade met tonijn

Voorbereidingstijd:  5 minuten |  Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon (diner of lunch) | 2 personen (bijgerecht)

Wat heb je nodig voor pastasalade met tonijn (ingrediënten):

  • 1 blikje tonijn op water (80 gram)
  • 60 gram pasta (ik gebruikte Pipe Rigate)
  • 5 cherrytomaten
  • 5 zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 augurk
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • peper & zout

Hoe je pastasalade met tonijn maakt:

  1. Kook de pasta al dente in ruim water met een snuf zout. Zodra de pasta klaar is giet je deze af en spoel je de pasta af onder de koude kraan. Dit stopt het kookproces en koelt de pasta direct goed af.
  2. Terwijl de pasta kookt pak je een ruime kom. Snipper de rode ui fijn en snijd de cherrytomaten in partjes, de augurk in kleine blokjes en de olijven in plakjes. Giet het vocht van de tonijn en doe dit alles in de ruime kom. Doe hierbij een paar druppels olijfolie en 1 eetlepel Griekse yoghurt. Meng dit goed door elkaar en doe hierbij de pasta als deze gekookt en afgespoeld is. Meng alles weer goed door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout.
  3. Ter garnering kun je er wat fijngesneden peterselie overheen doen of wat extra olijven. Eet smakelijk!

Gezonde Pastasalade met Tonijn

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden cosanostra

    ik zou de yoghurt vervangen voor ricotta, verder prima recept, garneren met blaadjes basilicum ook heel lekker

    27 maart 2017 at 02:41
    • Beantwoorden Eef

      Uiteraard kan dat (ook lekker!) maar dan is het niet zo’n slanke versie meer 😉

      2 april 2017 at 15:06
      • Beantwoorden Anja

        Slankheid zit hem niet in de ingrediënten maar in de hoeveelheid eten 😉

        16 mei 2017 at 10:04
        • Beantwoorden Eef

          Dat is een hele mooie uitspraak Anja, dank je wel voor het delen!

          18 mei 2017 at 22:20

    Laat een reactie achter