Noedels met kip en groenten uit de wok. Binnen 30 minuten zet je deze heerlijke en snelle wokmaaltijd al op tafel. Met lekker veel groenten zoals wortel, witte kool, paprika en bomvol smaak door de combinatie van die heerlijke Hoisin saus en sojasaus. Simpel, lekker en écht makkelijk.
Als je mij al langer volgt dan weet je dat een zwak heb voor de Aziatische keuken en graag mijn wok aan het werk zet om een lekkere en snelle maaltijd op tafel te zetten. Wokken is snel, vaak makkelijk en het houdt de groenten lekker en knapperig. Ik ben er dol op!
Snel wokgerecht met kip
Laatst maakte ik een lijstje met mijn 10 favoriete wokgerechten op een rij. Nu vind ik alle gerechten lekker die ik op mijn blog heb gezet en nog ga zetten, maar dat zijn echt van die gerechten die hier bijna maandelijks wel op tafel komen, zo populair dus 😉 . Ik denk zomaar dat dit nieuwe recept voor noedels met kip en groenten uit de wok er zo bij kan. Hij is zo lekker! Zeker tijdens warmere dagen van het jaar: licht, snel klaar, makkelijk en evengoed gezond mede doordat er zo lekker veel groenten in zitten.
Noedels met kip en groenten uit de wok
Het ziet er uit als een lekker licht gerechtje en dat is het ook, maar vergis je niet door de frisse foto’s: dit gerecht zit bomvol smaak. Een van mijn geheime (wok)sausjes is Hoisin saus. Hoisin saus is een zoete saus gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode peper, suiker, zout en water (bron: wikipedia). Het is een ideale saus om mee te wokken omdat je ermee in een keer een lading smaak aan je wokgerecht geeft. Bij mij staat hij bijna standaard in de (koel)kast net als sojasaus overigens. Ik vind zelf die van Lee Kum Kee erg lekker en die vind je gewoon in de supermarkt.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram noedels
- 2 bosui
- 1 groene paprika
- 1 rode peper
- 300 gram kipgehakt
- 150 gram witte kool (fijngesneden)
- 100 gram wortel (julienne gesneden (of geraspt))
- 4 eetlepels Hoisin saus
- 2 eetlepels sojasaus
- olie, witte peper, zout, sesamzaadjes, cashewnoten
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de bosui in kleine stukjes, de paprika in blokjes en de rode peper in ringen.
- Verhit een beetje olie in een wok en bak het kipgehakt gaar. Breng ondertussen op smaak met peper en zout.
- Voeg dan de witte kool, rode peper, paprika en wortel toe samen met de Hoisin saus.
- Wok de groenten gaar en voeg de sojasaus toe.
- Schep de gekookte noedels door de groenten. Verdeel over 4 kommen of borden en garneer naar smaak met de bosui, sesamzaadjes en cashewnoten.
Mat says:
Heerlijk hoor en zo klaar. Veel groente en super smaak. Dit gaan we vaker eten.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Annikki says:
Ontzettend lekker en ook nog eens glutenvrij (met glutenvrije sojasaus)!
Eef says:
Klopt inderdaad 🙂 Blij te horen dat het zo in de smaak valt 🙂
Peggy says:
Heerlijk gegeten! En inderdaad makkelijk om te maken. Deze noedels ga ik zeker vaker maken.
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Jessica says:
Ik ga het vanavond voor de 2e keer maken
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
G Funcke says:
Ha Eef
Dit is het eerste recept wat ik van je heb gemaakt en wat is het lekker zeg! Echt een top combinatie en snel klaar, lekker veel groente. Ik had de cashewnoten vergeten maar niet gemist. Volgende keer zal ik ze er eens doorheen doen.
Top ik zag nog meer lekkere gerechten. Bedankt dat je mijn recepten sleur doorbreekt
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Lenny van der Leer-Kramer says:
ziet er erg lekker uit, alleen… welke sojasaus kan ik t beste nemen? groeten Lenny
Eef says:
Je kunt elk soort lichte sojasaus gebruiken, net welk merk je lekker vindt 🙂
Ietje Yntema says:
Hallo, ik heb het al een paar x gemaakt..Erg lekker!! Ben er nog niet helemaal achter welke noedels het beste zijn. Graag een tip. Heb meerdere recepten van jou gebruikt en weer plezier in koken nu.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik gebruik de laatste tijd vaak de woknoedels van Conimex, heb je die al geprobeerd?
Francis De Block says:
Beste Eef,
Het was een kei makkelijk maar ho zo lekker gerechtje.
Dank om het te delen.
Groeten
Francis
Steenackers says:
Heel lekker en snel
Anne says:
Wat een heerlijk recept!!
Wij gaan het ook vaker eten!
groeten,
Anne.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Ron says:
Erg lekker, vond iedereen. Zeker voor herhaling vatbaar???
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Bedankt voor je reactie 🙂
Git says:
Heerlijk, absoluut voor herhaling vatbaar!!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn om te horen!
Werner says:
Dit vinden we zó lekker…!! Kunnen er met zijn viertjes geen genoeg van krijgen… I.p.v. kipgehakt, blokjes kipfilet gebruikt maar dat maakt niets uit voor de smaak natuurlijk… Een blijvertje..
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Yay, dat horen we graag, dank je wel voor de complimenten 🙂
Annikki says:
Wat een superlekker recept! Glutenvrij ook nog! Ik zet dit gerecht regelmatig op tafel en zelfs mijn zoon van 13 vindt dit helemaal geweldig!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk, dankjewel!!