Mexciaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel, een soort lasagne maar dan met wraps, chilibonen, een lekker kruidig gehaktmengsel en gesmolten kaas, echt heerlijk! Maak het helemaal af met nachochips en avocado en het is écht een feestmaal.

Mexicaanse ovenschotel met nacho’s

Okay, laat het de Italianen niet horen dat ik deze Mexicaanse ovenschotel een lasagne noem. Maar qua opbouw is het zeker vergelijkbaar. Je maakt lagen van wraps en het gehaktmengsel met tomaten. Vervolgens bestrooi je hem met kaas en doe je hem in de oven. Klinkt heerlijk toch?

Mexciaanse ovenschotel gehakt en tortilla chips

Tex Mex uit eigen keuken

Ik ben gek op Tex Mex maaltijden, echt comfortfood met een een lekker guilty pleasure gehalte. Denk aan taco’s of aan zo’n goedgevulde nacho ovenschotel. Het fijnste is dat het een keuken is die je gemakkelijk thuis kan koken en ontzettend voedzaam en vullend is, ideaal op de doordeweekse avond!

Deze Mexicaanse ovenschotel is minstens zo’n perfecte comfortfood maaltijd. Lekker hartig met gesmolten kaas en knapperige nachochips on top!

Ingredienten Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel met gehakt maken

Het maken van deze ovenschotel is (natuurlijk) helemaal niet moeilijk. Even het een en ander voorbereiden, laagjes maken in een ovenschaal en in de oven! Zo heb je alle tijd om andere dingen te doen, of een lekkere salade erbij te maken.

Zin in meer zelfgemaakte extraatjes bij dit gerecht? Maak eens zelf guacamole met tortilla chips, echt enorm lekker!

Mexciaanse ovenschotel gehakt

Ovenschotel serveren

Deze Mexicaanse ovenschotel is een heerlijke combinatie van smaken. Serveer hem bijvoorbeeld met een salade of zure room voor een frisse toevoeging. Je kan hem eventueel in pittigheid aanpassen, vind je het bijvoorbeeld niet lekker om chilipoeder toe te voegen laat dit dan weg.

De chilibonen zijn rode bonen in een licht pittige barbecuesaus. Dat past heel erg goed bij het gerecht, maar kun je uiteraard ook vervangen voor ‘gewone’ kidneybonen.

Hou je wel van pittig? Voeg dan extra rode peper of jalapeño toe. Hou je niet van koriander? Vervang deze dan met peterselie. Kook ze!

Mexciaanse ovenschotel met gehakt
Mexciaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel, een soort lasagne maar dan met wraps, chilibonen, een lekker kruidig gehaktmengsel en gesmolten kaas, heerlijk!
4.29 van 7 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 rode puntpaprika's (in blokjes)
  • 150 gram mais
  • 400 gram chilibonen (of rode kidneybonen)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 4 kleine wraps
  • 150 gram cheddar (geraspt)
  • 1 bosje koriander (of peterselie, grof gehakt)
  • 100 gram nachochips (grof gebroken)
  • 1 avocado (in reepjes)
  • olijfolie, zout en peper
  • optioneel: limoen, zure room, salade, rode peper of jalapeño

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en rul dit. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, oregano en zout en peper naar smaak toe en roer goed door.
  • Voeg de paprika, maïs, chilibonen en tomatenblokjes toe. Laat het geheel ongeveer 5-7 minuten sudderen.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met 2 wraps en de helft van het gehaktmengsel. Leg de andere 2 wraps op het gehaktmengsel in de ovenschaal, verdeel de andere helft gehakt over de wraps. Bedek vervolgens met de kaas.
  • Bak de ovenschotel 20-25 minuten of tot de kaas goudbruin is en borrelt.
  • Garneer met grof gehakte koriander, de gebroken nachochips en avocado. Serveer eventueel met limoen, rode peper of jalapeño, een frisse salade en zure room. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 571kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 36g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Mexciaanse ovenschotel

16 reacties op “Mexicaanse ovenschotel

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:

      Hi Dinie, helaas niet! Maar ik kan het je wel zo vertellen, het is een mengsel van rode ui, komkommer, maïs en tomaat. Een simpele dressing met olijfolie, limoensap, zout en peper of wat je zelf maar lekker vindt en klaar is kees!

    • Erg lekker recept, ik heb de nachochipe erover heen gedaan 10 minuten voordat de tijd afgelopen was, zodat ze ook lekker warm en knapperig zijn 🙂

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:

      Hi Anita, je kan de vulling sowieso wel een een dag eerder maken en dan in de koelkast afgedekt bewaren! Ik zou dan terwijl de oven voor verwarmt de ovenschotel opbouwen zoals in het recept staat en verder gewoon de temperatuur en baktijd aanhouden in het recept!

      • Hi Eef,
        Wij hebben het vanavond gegeten en het was erg lekker! Het was helaas wel erg waterig. Komt dit van de tomatenblokjes? Wij hebben alle ingrediënten bij de Jumbo gekocht.

        • Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:

          Fijn om te horen dat het lekker was! Als het erg waterig is, zou het kunnen dat je inderdaad wat waterige tomatenblokjes hebt gebruikt of bijvoorbeeld dat er veel vocht uit het gehakt is gekomen. Je kunt het wat langer inkoken of anders een beetje vocht afgieten.

  • Jacqueline zegt:

    Eef , wat een fantastisch gerecht. Wij zitten met z’n vieren echt te smullen van jou gerechten. Onze jongens vechten er zelfs om😆
    Ik heb ipv gewone gehakt, kipgehakt gebruikt omdat we dat lekkerder vinden, is echt een aanrader.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:

      Hahaha nou die hadden we nog niet eerder gehoord, dat er om gevochten wordt. Voor ons een mooi compliment! Bedankt voor je reactie 🙂

4.29 from 7 votes (7 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *