Tortilla chips uit de oven

Tortilla chips maken (uit de oven)

Tortilla chips maken (uit de oven). Supersimpel, superlekker en dé ideale manier om wraps of tortilla’s die je over hebt op te maken. Zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versie en zoveel meer knapperigheid, dit moet je echt eens proberen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij hebben bijna altijd tortilla’s over. Natuurlijk kun je ze invriezen, een lekkere quesadilla maken voor de lunch óf je maakt er tortilla chips mee. Een lekkere snack bij de borrel dezelfde avond of de volgende dag met nog een beetje overgebleven zelfgemaakte guacamole als je mazzel hebt of wat (zelfgemaakte) chilisaus, zo lekker!

Nachochips, tortillachips of totopo?

Een tijdje terug kwam er een kijkersvraag in de Keuringsdienst van Waarde naar voren met de vraag waarom toch nachochips en tortillachips dezelfde ingrediënten hebben, maar qua prijs verschillen. Je kunt hier de aflevering terug kijken. Wat de reden is laat ik even in het midden, maar ik leerde dat je ze in Mexico Totopo noemt en dat nachochips en tortillachips meer TexMex zijn dan authentiek Mexicaans. Weet je dat ook weer 😉 . Overigens wel echt een leuke aflevering om eens terug te kijken, we houden het op iets met slimme marketing of is er toch meer aan de hand…Tortilla chips uit de oven met lekkere dips

Zelf tortilla chips maken uit de oven

Nu bedacht ik me door die aflevering dat ik nog nooit mijn recept voor zelfgemaakte tortillachips met jullie had gedeeld! Ik maak het regelmatig, maar het was er nog niet van gekomen een knappe foto te schieten en het recept eens uit te werken. Voor zover je het een “recept” kunt noemen want meer dan tortilla’s/ wraps of gordita’s heb je niet nodig naast een beetje olijfolie en zout. Simpel, lekker en superknapperig.

Handig is het hebben van zo’n kwastje en een afsluitbare bak mocht je nog wat over hebben. Je kunt ze, eenmaal afgekoeld, namelijk prima 2 tot 3 dagen bewaren in een afgesloten bak en ze blijven lekker knapperig.

Zelfgemaakte tortilla chips uit de oven

Tortilla chips uit de oven

Tortilla chips uit de oven

Zelf tortilla chips maken uit de oven
4.20 van 15 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 stuks tortilla wraps
  • zout, olijfolie
Om te serveren: (zelfgemaakte) guacamole en/of chilisaus om in te dippen

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Smeer de tortilla aan beide kanten in met olijfolie (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kwastje) en bestrooi naar smaak met zout.
    • Snij vervolgens de tortilla’s in 8 puntjes met een scherp mes of gebruik een pizzasnijder.
    • Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat de stukjes tortilla niet overlappen.
    • Bak ze in 10 minuten knapperig en licht bruin.
    • Serveer direct en naar smaak met een lekkere dip zoals guacamole en/ of chilisaus.

    handig om te weten:

    * Voldoende voor 2-4 personen als borrelhapje.
    Je kunt dit recept uiteraard ook maken met meer of minder tortilla's/ wraps. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 128kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Tortilla chips uit de oven

    Tortilla chips uit de oven pinterest collage

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept