Zelf chilisaus maken

Zelf chilisaus maken

Zelf chilisaus maken is ontzettend makkelijk en je kunt hem helemaal zelf naar eigen smaak maken. Iets pittiger? Juist iets milder of liever iets zoeter? Het kan allemaal! Ik vertel je vandaag precies je hoe zelf de lekkerste, zelfgemaakte chilisaus kunt maken!

Ik volg een coachingstraject van Stefanie van Peper in je zaak. Als startende ondernemer ontzettend fijn want ze helpt mij duidelijke doelen en strategieën binnen mijn bedrijf te bepalen. Zoals de naam doet vermoeden doet ze dat met een hoop peper 😉 . Ik hou er wel van, maar deze dame geeft je naast de spreekwoordelijke peper ook letterlijk peper dus ik zat met een voorraad pepers van heb ik jou daar in huis.

Zelfgemaakte zoete chilisaus met verse pepers

Nu ben ik niet vies van een pepertje hier of daar, maar dit werd een beetje veel. Dus ik dacht ik ga er wat lekkers mee maken, chilisaus! Het stond al een behoorlijke tijd op mijn kook-wensen-lijstje om eens te maken want ik hou van chilisaus en gebruik het regelmatig. Maar zelf maken had ik nog niet eerder gedaan. Met pepers onder mijn arm dook ik de keuken in en ontdekte ik dat zelfgemaakte chilisaus ontzettend makkelijk is om te maken en ontzettend lekker is ook, veel lekkerder zelfs! Je bepaald zelf ook hoe pittig en hoe zoet je de chilisaus wilt maken want je kunt eenvoudig de hoeveelheden in het recept aanpassen. Als jij ook graag chilisaus eet, probeer dit recept dan eens!

Zelfgemaakte chilisaus

Zelf chilisaus maken

Zelf chilisaus maken

Heerlijke zoete chilisaus zelf maken? Ontzettend makkelijk en ontzettend lekker!
4.54 van 52 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flesje chilisaus

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 rode pepers
  • 200 ml water
  • 150 gram suiker
  • 50 ml azijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1-2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel gember (vers - geraspt)
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontvel de teentjes knoflook en snij de chilipeper door de midden om de zaadjes te verwijderen (als je van pittig houdt laat je ze natuurlijk lekker zitten).
  • Doe de knoflook, chilipeper en de gember in een keukenmachine en maal dit fijn.
  • Doe het water, de suiker, azijn en een snuf zout in een steelpannetje.
  • Doe de chilli pasta erbij en laat op een laag vuurtje koken tot alle suiker opgelost is.
  • Proef de saus (voorzichtig = heet) en voeg naar smaak een extra pepertje toe als het iets pittiger mag van je.
  • Meng eerst 1 eetlepel maizena met een beetje water en meng dit door de saus. Roer goed door met een garde om eventuele klontjes te voorkomen en kook de saus iets in.
  • De saus moet de dikte hebben van een siroop, na afkoelen wordt hij namelijk nog iets dikker. Is de saus te dun dan voeg je wat extra maizena gemengd met water toe.
  • Giet de saus in een glazen pot of flesje en laat volledig afkoelen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Bewaar de chilisaus afgesloten op een koele donkere plek. Eenmaal open bewaar je hem in de koelkast. De chilisaus blijft lange tijd goed.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 689kcal | Koolhydraten: 172g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Zelf chilisaus maken

Zelfgemaakte chilisaus Pinterest Collage

38 reacties op “Zelf chilisaus maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept