Volkoren pita met Griekse kip, een lekkere, snelle en gezonde maaltijd welke je al binnen 25 minuten op tafel zet. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen als je evengoed een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten.
Jullie weten hoe dol ik ben op dit soort snelle maaltijden. Volgens mij sta ik inmiddels wel een beetje om bekend om die lekkere, écht makkelijke maaltijden die je binnen nog geen half uurtje op tafel kunt zetten. Ik vind ze belangrijk want je hebt simpelweg niet elke dag de tijd om uitgebreid te koken en je wilt toch gezond en lekker eten. Daarvoor zijn dit soort gerechten als pita met Griekse kip ideaal.
Pita met Griekse kip
Voor dit recept marineren we de kip in Griekse yoghurt en kruiden zoals oregano, paprikapoeder en komijn. Samen met knoflook, citroensap en honing geeft dit een fan-tas-tisch lekkere smaak aan de kip. De zuren van de Griekse yoghurt, citroensap en een klein beetje azijn zorgen voor een super malse kip wat een heerlijke combinatie is met de luchtige volkoren pita, knapperige sla en groenten en de frisse tzatziki. Het zal vast geen verrassing voor je zijn dat deze maaltijd hier vaker op tafel komt 😉 .
Om de laten zie hoe eenvoudig je deze maaltijd zelf thuis kunt maken heb ik er weer eens een kookvideo van gemaakt:
Klik hier als je de video niet kunt zien.

Volkoren pita
Ik ben een liefhebber van brood en vind brood bij het diner, zoals dit keer met pita, ook altijd erg lekker. In dit recept voor deze pita met Griekse kip gebruik ik volkoren pita. Zoals je misschien wel weet is volkorenbrood een goede keuze. Het bevat namelijk de hele graankorrel en alle vitaminen, mineralen en voedingsvezels die daarin zitten. Dat heeft een gunstig effect op je gezondheid en geeft je daarbij ook een langer verzadigd gevoel. Daardoor is volkorenbrood dus een goede en gezonde keuze.
Tip: serveer er voor extra groenten ook een lekkere Griekse salade bij.


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 volkoren pita
- 150 gram cherrytomaten
- 75 gram veldsla
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- tzatziki naar smaak
- 350 gram kipfilet (in reepjes)
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel azijn
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Doe de kip in een ruime schaal met alle ingrediënten voor de marinade en meng dit goed door elkaar. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak aan toe. Laat vervolgens even staan.*
- Snij ondertussen de komkommer in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen.
- Bak de volkoren pita's af in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kip hierin gaar.
- Snij de pita's (of knip ze met een schaar) door de helft en besmeer naar smaak met een beetje tzatziki.
- Verdeel de sla in de pita samen met de komkommer, hierop de kip en tot slot de cherrytomaten en rode ui ringen. Serveer naar smaak met tzatziki. Eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Brood.net. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Nigar says:
Dit is zoooo lekker. Wij zijn al fan van je Griekse kip recept (½ theelepel komijn). Wij maken het wekelijks en elke keer krijg ik te horen waarom heb ik zo weinig gemaakt, terwijl ik gebruik gewoon 350 kippendijen voor 2 mensen ( pita’s, salade, tzaziki saus,friet of rijst erbij!) hahaha 😀 Het is gewoon te lekker! Volgen keer maak 500 gram om lekker van te smullen. Ik ga gauw ook deze maken. Dank je!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Inge says:
De marinade is heerlijk, dankjewel voor het recept! Het is alleen wel een beetje vochtig: de volgende keer haal ik de gemarineerde kip eerst door een zeef voordat ik het ga bakken.
Eef says:
Gebruik je misschien 0% vet Griekse yoghurt? Die is dunner dan volvette Griekse yoghurt, probeer die anders eens dan wordt hij zeker niet vochtig
Angelique says:
Een nieuwe topper op mijn lijstje, samen met de Kipsalon en de Kipburgers staan ze bovenaan ???? die kan ik voor mijn gezin niet vaak genoeg maken
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Angelique Van der Pluijm says:
Een nieuwe topper op mijn lijstje, samen met de kipburger en kipsalon???? kan ik voor mijn gezin niet vaak genoeg maken
Jeanelle says:
Dit recept vandaag gemaakt, we hebben gesmuld!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂
Maud says:
Erg lekkere marinade. En ook handig hoe je de pita’s door de helft doet. Het is zo veel gemakkelijker eten. Deze komt op ons favorieten lijstje!
Eef says:
Wat goed om te lezen! Dankjewel 🙂