15 min.
4.53 van 23 stemmen

Oreo fudge

Oreo fudge, fudge met oreo, fudge van witte chocolade met stukjes oreo. Hoe je het ook noemt het klinkt geweldig en de smaak… even serieus dit is goddelijk! Zelfs ik, die totaal niet van witte chocolade houdt is hier weg van.

Nu kun je, je afvragen waarom iemand die niet van witte chocolade houdt met witte chocolade de keuken in duikt en dat is een goede vraag. Het antwoord op de vraag is echter simpel: deze oreo fudge maakte ik namelijk niet voor mezelf maar voor een vriendin en haar collega’s. Ik mocht namelijk iets van haar lenen via haar werk en dan geef ik graag iets terug. Fudge in dit geval.

Fudge met witte chocolade

Nu leek het mij leuk om eens fudge te maken met witte chocolade. Je kunt immers al een recept voor chocolade fudge vinden op mijn blog en een recept voor salted caramel chocolate fudge. Beide zijn ze echt verslavend lekker en daarom dacht ik dat het niet zo’n veilige keuze zou zijn… Ik moest immers genoeg stukjes fudge overhouden voor de desbetreffende vriendin en haar collega’s. Aangezien ik het niet zo op witte chocolade heb maar de combi van witte chocolade en oreo mij wel weer heel erg lekker leek, leek mij dit een veilige keuze. Leek…

Een klein stukje oreo fudge

Nadat ik deze oreo fudge in stukjes had gesneden moest ik natuurlijk wel een inimini stukje proberen. Anders kan ik je niet vertellen of het lekker is en of het recept wel goed gelukt was. Een hapje en ik was verkocht. Man, man, man wat lekker! Romige stukjes fudge met stukjes oreo erdoor en erop. Zelfs voor iemand die niet dol op witte chocolade is, is dit toch echt een hemels recept, dat zegt genoeg toch. De fudge was in ieder geval ook goed ontvangen door het “testpanel” en vanaf nu kun jij hem ook maken. Probeer hem eens! Deze fudge is lekker makkelijk om te maken en echt waanzinnig lekker.

Oreo fudge

Oreo fudge

Oreo fudge

Oreo fudge van witte chocolade en met stukje oreo erdoor, heerlijk!
4.53 van 23 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

40 stukjes
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 300 gram witte chocolade
  • 175 gram oreo's
  • 1 klontje roomboter (ongezouten)
  • snuf zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Hak de chocolade in kleine stukjes en bedek een ovenschaal met een afmeting van ca. 20 x 20 cm met bakpapier.
  • Hak de oreo's met een groot mes in stukjes. 
  • Houd 3 oreo's apart en haal de koekjes los van elkaar. Breek dan de (inmiddels) 6 losse zwarte koekjes in grove stukken en houd deze apart om ze later op de bovenkant van de fudge te doen ter decoratie.
  • Neem een steelpannetje en doe hierin de gecondenseerde melk, witte chocolade, een snuf zout en het klontje boter.
  • Verwarm dit op laag tot middelhoog vuur tot de chocolade volledig is gesmolten en je een dikke lobbige fudge hebt. Zorg ervoor dat je het niet kookt anders kan de chocolade verbranden.
  • Schep de stukjes oreo's (behalve de koekjes die je apart hebt gehouden voor de bovenkant) door de fudge en stort de fudge in de ovenschaal.
  • Verdeel dit goed en strijk de bovenkant plat met een lepel. Verdeel hierover de de apart gehouden stukjes oreo.
  • Laat de fudge afkoelen en zet hem daarna in de koelkast waar je hem minimaal 4 uur laat opstijven tot de fudge goed hard is geworden.
  • Daarna kun je de fudge in stukjes snijden met een mes en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 74kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 1g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Oreo fudge

33 gedachten over “Oreo fudge”

  1. Mijn Oreo Fudge plakt overal aan. Ik kreeg hem niet uit het blik ( met bakpapier) en toen ik hem eindelijk op een bord kon leggen, kon snijden en prikkertjes erin. Lukte het niet om het stukje van het bord af te krijgen. Met een lepel lukte het wel.. Wat heb ik/kan ik verkeerd gedaan/ hebben?

    Beantwoorden
    • Het is wat lastig van een afstand inschatten waar en of het mis is gegaan. Heb je het goed laten afkoelen en opstijven in de koelkast? Een groot scherp mes even warm maken en dan mee snijden kan nog weleens helpen.

      Beantwoorden
  2. Jouw andere fudge recepten al veelvuldig gemaakt en altijd een succes! Echter zie ik dat in dit recept een klontje boter wordt toegevoegd. Waarom is dat?

    Beantwoorden
  3. Zo heerlijk
    Om je vingers bij op te eten! Vorig jaar Pasen gemaakt en bijna in z’n geheel opgegeten met m’n dochter, medekoekebakker. Dit jaar Pasen staat dit zeker weer op tafel.

    Beantwoorden
  4. Zo heerlijk
    Om je vingers bij op te eten! Vorig jaar Pasen gemaakt en bijna in z’n geheel opgegeten met m’n dochter, medekoekebakker. Dit jaar Pasen staat dit zeker weer op tafel.

    Beantwoorden
    • Ik maak dit recept al heel lang, en is altijd een hit op elk feestje en partijtje. Ik maak het eigenlijk nooit met boter, wat is hier de meerwaarde van? Ik ga het nl vanmiddag weer maken, dus twijfel over die boter.
      Groetjes,
      Bianca

      Beantwoorden
      • Hi Bianca, de boter zorgt voor een romige bite en dat hij in een mooie structuur opstijft. Ik ben heel benieuwd of jij een vervanging gebruik voor de boter, altijd leuk om andere variaties te leren!

        Beantwoorden
4.53 van 23 stemmen (21 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie