Volg mij:
(Zoete) Baksels

Salted Caramel Chocolate Fudge

Fudge, met recht een quilty pleasure te noemen. Heerlijk zoet en ontzettend zondig. Vandaag heb ik mijn favoriete smaken gecombineerd in één stukje fudge, namelijk salted caramel chocolate fudge. Ik heb het recept makkelijk gehouden zodat je niet een hele dag bezig bent met het maken van 2 verschillende soorten fudge. Dit recept is dan ook snel, makkelijk maar waaaaaaanzinnig lekker!

Voor dit recept heb ik de caramel fudge niet zelfgemaakt. Ik heb gekozen voor de vanille fudge van Johnny Doodle maar ook andere merken als Lonka of Wether’s Original bijvoorbeeld zijn prima. Zorg wel dat je zachte fudge kiest zodat je het makkelijk in stukjes kunt snijden.

Mocht je zelf de caramel fudge willen maken is dat natuurlijk ook een optie. Ik wilde het recept eigenlijk juist zo makkelijk en simpel mogelijk houden zodat je in binnen een kwartiertje klaar bent en er snel van kunt genieten.

Salted caramel is één van mijn favoriete smaakcombinaties. Zout en zoet gaan zo ontzettend goed samen, ze versterken elkaar. In vrijwel alle zoete baksels kom je zout tegen in de receptuur. De reden dat ik in de meeste baksels zout gebruikt is omdat het de zoete smaak versterkt. Daarom is salted caramel of gezouten karamel op z’n Nederlands zó ontzettend lekker.

Natuurlijk is het ergens ook een ontzettende hype aangewakkerd door het chocolademerk Tony Chocolony die met zijn heerlijke salted caramel chocolate Nederland warm heeft gemaakt voor deze wereldse smaakcombinatie.

Vandaag geef ik je het recept voor deze salted caramel chocolate fudge, een veel te lekkere, zoete zonde. Een kleine tip, maak ‘m als je visite krijgt óf als je op visite gaat zodat je ze mee kunt nemen. Het zijn ontzettende dooretertjes en voor je het weet heb je er al 2 of 3 of 4 op…..

Salted Caramel Chocolate Fudge


Het recept voor salted caramel chocolate fudge:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten (+ min. 4 uur opstijven in de koelkast)
Hoeveelheid: ca. 40 stukjes chocolade fudge

Wat heb je nodig voor salted caramel chocolate fudge (ingrediënten):

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocolade
  • 16 x caramel fudge snoepjes
  • zout
  • ter garnering: (gemalen) zeezout

Hoe je salted caramel chocolate fudge maakt:

  1. Snijd de caramel fudge snoepjes in kleine blokjes (zoals op de foto). Bewaar een handje kleine blokjes zodat je deze later kunt verdelen bovenop de fudge. Bedek een ovenschaal van ca. 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en doe hierbij de pure chocolade in stukjes en een snuf zout. Verwarm het geheel op laag tot middelhoog vuur tot de chocolade volledig is gesmolten en je een dikke lobbige substantie hebt. Zorg ervoor dat je het niet kookt anders kan de chocolade verbranden. Zodra je de juiste substantie hebt schep je de kleine stukjes caramel fudge door de chocolade fudge heen en roer je dit even goed door zodat alles goed verdeeld is.
  3. Stort de fudge in de ovenschaal en verdeel het goed. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een eetlepel. Druk nu de apart gehouden stukjes caramel fudge in de bovenkant en verdeel het zodat de gehele bovenkant her en der voorzien is van kleine stukjes. Zet de fudge nu voor minimaal 4 uur in de koelkast tot hij goed hard is geworden. Daarna kun je de fudge in stukjes snijden met een mes en garneer je de stukjes fudge met wat gemalen zeezout naar smaak. Eet smakelijk!

Salted Caramel Chocolate Fudge

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

11 Reacties

  • Beantwoorden Marijke

    Wat slim om er caramel snoepjes doorheen te doen. Lekker voor de bite! Ben gek op fudge, ben alweer bezig met kerstfudge te maken 😀

    17 oktober 2016 at 12:24
  • Beantwoorden Roos

    Hmm, wat lekker! En helemaal niet zo’n heel lastig recept! Wel een goede tip om het voor visite te maken. Ik ben bang dat ik hier ook echt niet vanaf zou kunnen blijven.

    17 oktober 2016 at 12:42
  • Beantwoorden Sandra

    Verslavend lekker en gevaarlijk makkelijk te maken dit recept! Zoals je weet ben ik ook lekker aan het experimenteren met fudge maar deze smaakcombinatie is echt verrukkelijk!

    17 oktober 2016 at 20:41
  • Beantwoorden Daniëlle

    Erg lekker en niet moeilijk te maken! Volgens mij zou ik mij hier helemaal misselijk aan kunnen eten!

    21 oktober 2016 at 16:31
  • Beantwoorden Foodblogswap oktober van het blog Eefkooktzo - Culinair Westfriesland

    […] keek ik 18 oktober even op Instagram en kwam ik deze foto tegen van Eef Salted Caramel Chocolate Fudge Iedereen die mij kent weet de gevolgen hiervan, ik ben verslaafd aan drie dingen, Salted, karamel […]

    25 oktober 2016 at 19:55
  • Beantwoorden marisca

    is de chocolade erg overheersend? ben namelijk net zo”n fan van pure chocolade…..
    Kan het ook voor de helft met melk chocolade…ze lijken me heeeeeerlijk

    26 oktober 2016 at 10:32
    • Beantwoorden Eef

      Valt op zich mee. Ik ben dol op pure chocolade maar deze fudge smaakt zeker niet bitter. Doordat je ook caramel fudge toevoegt maakt dit een mooi geheel met de pure chocolade, je proeft echt een chocolade smaak waar het bij melkchocolade waarschijnlijk iets te vlak wordt ben ik bang. Maar proberen kan altijd toch? Niet lekker zal het zeker niet worden 😉

      29 oktober 2016 at 22:56
  • Beantwoorden Wendy lexmond

    Zou je deze fudge kunnen invriezen??

    14 november 2016 at 20:56
    • Beantwoorden Eef

      Zelf nog niet geprobeerd Wendy maar je schijnt fudge prima te kunnen invriezen. Ik zou zeggen: gewoon proberen 🙂

      14 november 2016 at 21:33
  • Beantwoorden Wendy lexmond

    Invriezen gaat erg goed!

    20 januari 2017 at 21:34
    • Beantwoorden Eef

      Top! Dat is goed om te weten. Dank voor je reactie.

      26 januari 2017 at 22:57

    Laat een reactie achter