Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

Kip Tandoori (zonder pakje)

Het recept voor kip tandoori, het bekende wereldgerecht van Knorr, maar dit keer zonder pakje van Knorr. Met dit recept kun je zelf kip tandoori maken die eigenlijk nog veel lekkerder is dan uit een pakje, maar is dat niet met alle zelfgemaakte dingen zo?

Meestal wel. Laten we zeggen 99% van de tijd zijn de dingen die je zelf maakt lekkerder dan kant-en-klaar of uit een pakje of zakje. Zo ook kip tandoori. Laat ik je alleen wel uit de droom helpen. Dit recept voor kip tandoori (en ook niet die van Knorr overigens) heeft namelijk niets te maken met kip tandoori.

Kip tandoori is een recept uit India dat wordt gemaakt in een “tandoor”. Een tandoor is een tonvormige oven die met hout wordt opgestookt en waarin je, hoe kan het ook anders, kip tandoori maakt.

A la Knorr wereldgerechten

Nu maken wij de versie a la Knorr die heerlijk is maar eigenlijk geen kip tandoori is (snap je ‘m nog 😉 ). Het recept voor deze kip tandoori komt van het blog van Deborah genaamd “Samen Bourgondisch“. Ik mocht namelijk aan de slag deze maand met dit blog voor de foodblogswap.

Bij de foodblogswap krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken en hieraan geef je een eigen draai. Neem overigens zeker een kijkje op het blog van Deborah, hij is namelijk zeker een bezoek waard!

“Een curry graag”

Nu wil het zo dat een collega van mij een tijdje terug vroeg of ik niet eens wat vaker een curry recept op mijn blog wilde plaatsen (vind ze zo lekker). U vraagt, wij draaien en toen ik op de fijne blog van Deborah tussen allerlei heerlijke recepten ook het recept voor kip tandoori zag staan was de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Toeval wil echter dat Deborah hetzelfde recept ook weer zelf ooit voor de foodblogswap heeft gemaakt naar het recept van een andere blog. Ik heb het recept iets aangepast. Ik ben niet aan de slag ben gegaan met crème fraîche en kippenbouillon zoals in het recept van Deborah maar heb gekozen voor Griekse yoghurt. Dit geeft een lekkere frisse smaak aan de saus en maakt de kip lekker mals.

Waanzinnig lekkere kip tandoori

Het resultaat? Een waanzinnig lekkere kip tandoori, met lekkere kruiden zoals kerrie poeder, kaneel, komijn en nog veel meer. Een aanrader dit heerlijke recept, welke je binnen no time op tafel zet in deze leuke kommetjes bijvoorbeeld en waar je je tafelgenoten zeker een plezier mee doet. Serveer de kip tandoori met groenten of een frisse salade en rijst en/of naanbrood.

Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood
Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

Kip Tandoori (zonder pakje)

Het recept voor kip tandoori, uiteraard zonder pakje en met eigen kip tandoori kruiden. Een heerlijk recept welke je binnen 30 minuten op tafel zet.
4.28 van 118 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
+ marineren van de kip: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 theelepels gemalen koriander ((ketoembar))
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gember (vers – geraspt)
  • snuf kaneel en een snuf kruidnagelpoeder
  • olie om in te bakken
Extra: verse koriander ter decoratie (optioneel)

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook fijn.
    • Doe de kipfilet in een kom de volgende ingrediënten: citroensap, knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, gemalen koriander, komijn, chilivlokken, geraspte gember, snuf kaneel, snuf kruidnagelpoeder en schep dit om.
    • Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, de Griekse yoghurt en zout naar smaak.
    • Schep dit goed door elkaar en laat de kip marineren in de koelkast (minimaal 1 uur of langer).
    • Snipper het uitje en fruit deze in een ruime koekenpan met wat olijfolie.
    • Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij en bak deze gaar.
    • Serveer de kip tandoori met een beetje Griekse yoghurt erover en eventueel wat fijngesneden verse koriander.
      Lekker met een frisse salade of wat groenten en rijst en/of naanbrood. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Extra tip voor meer saus:
    Regelmatig krijg ik de vraag hoe je meer saus bij dit gerecht kunt maken. Nu snap ik dat want de saus is simpelweg heerlijk 😉 .
    Wat je daarvoor doet is 300 gram Griekse yoghurt gebruiken (in plaats van 200 gram) en de kruiden verdubbel je. Als de kip gaar is voeg je nog 150 ml water of 150 ml melk toe aan de kip zodat je een lekkere smaakvolle saus hebt. Je kunt er ook voor kiezen om 100 ml water toe te voegen en 3 eetlepels crème fraîche (ook erg lekker, weet ik uit ervaring 🙂 ).

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 35g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
    Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

    195 reacties op “Kip Tandoori (zonder pakje)

    • Hey! Daar is ie dan, super leuk! Ik ga m heel snel maken, water loopt me in de mond! Ik laat je weten hoe die gesmaakt heeft!

    • Hallo Eef,
      Dankjewel voor je recept. Mag ik vragen wat chili flakes zijn?
      Ik weet niet of ik dat kan gebruiken,ik heb nl coeliakie.
      Of kan ik het weglaten?
      Ik maak nu kip tandori met een pot. Dat is glutenvrij. Zelfgemaakt is vast lekkerder.
      Groetjes van Riny

      • Natuurlijk mag je wat vragen, leuk juist 🙂

        Chili flakes zijn gemalen gedroogde pepers. Het zorgt voor een beetje pit aan het gerecht. Je kunt dit ook vervangen voor een beetje cayenne bijvoorbeeld of weglaten. Het geeft wel net even een lekker smaakje aan de curry maar de curry is ook erg lekker zonder chili flakes. Overigens zijn die glutenvrij dus het zou volgens mij moeten kunnen met coeliakie?

        Groetjes, Eef

    • dank je Eef voor dit heerlijke gerecht, vinger likkend lekker! toch maar weer eens opzoek naar al die lekker dingen van je om te maken groetjes Inge

    • dank je Eef voor dit heerlijke gerecht, vinger likkend lekker! toch maar weer eens opzoek naar al die lekker dingen van je om te maken groetjes Inge

    • Heerlijk, dit recept behoort inmiddels tot mijn vaste recepten. Inmiddels ook gedeeld met een aantal collega’s en ook daar was het een groot succes!! Top

    • Heerlijk, dit recept behoort inmiddels tot mijn vaste recepten. Inmiddels ook gedeeld met een aantal collega’s en ook daar was het een groot succes!! Top

    • De vertrouwde Kip Tandoori van Knorr is lastig te overtreffen. Toch is het met de authentieke smaak van dit recept gelukt:)

      Waar ik nog wel benieuwd naar ben is een kruidenmix om wat meer saus te krijgen. Nu doe ik dat op gevoel en voeg ik als laatste bij de kip wat creme fraiche toe.

      • Jeey! Wat leuk om te lezen 🙂 Bedoel je dat je een kruidenmix a la kip tandoori zou willen of juist de hoeveelheid saus verdubbelen van dit recept?

          • In dat geval kun je alles van stap 2 dubbel doen. Gebruik dan de helft van de saus die je maakt om de kip mee te marineren en de andere helft voeg je toe als je de kip en je groenten in de pan hebt en deze bijna gaar zijn. Eet smakelijk alvast 🙂

    • De vertrouwde Kip Tandoori van Knorr is lastig te overtreffen. Toch is het met de authentieke smaak van dit recept gelukt:)

      Waar ik nog wel benieuwd naar ben is een kruidenmix om wat meer saus te krijgen. Nu doe ik dat op gevoel en voeg ik als laatste bij de kip wat creme fraiche toe.

    • Hey Eef,

      Super receptje! Het is echt geslaagd, ik zal dit zeker nog vele keren maken.

      Tip voor de andere lezers: Als het snel moet gaan, kan je ook een mix van tandoori kruiden gebruiken, die is te vinden in de gewone supermarkt en het bevat echt exact wat hier wordt opsomd.

      Wij aten het met couscous, gekookte worteltjes en selder (gemengd).
      Ik had geen koriander in huis, dus gebruikten we verse munt. Lekker fris!

      De Griekse yoghurt is zooo lekker met deze kip tandoori. NJAM NJAM NJAM

      Bedankt voor de inspiratie en de fijne receptjes!!!!
      Leuke blog,
      Groetjes
      H

      • Dank je voor je leuke reactie! De kant-en-klare kruidenmix ken ik (in alle eerlijkheid) zelf ook niet dus ben ben benieuwd of de smaak gelijk is?

        Lekkere combinatie heb je er trouwens verder van gemaakt met coucous en groenten en munt, klinkt verrukkelijk 🙂

    • Hey Eef,

      Super receptje! Het is echt geslaagd, ik zal dit zeker nog vele keren maken.

      Tip voor de andere lezers: Als het snel moet gaan, kan je ook een mix van tandoori kruiden gebruiken, die is te vinden in de gewone supermarkt en het bevat echt exact wat hier wordt opsomd.

      Wij aten het met couscous, gekookte worteltjes en selder (gemengd).
      Ik had geen koriander in huis, dus gebruikten we verse munt. Lekker fris!

      De Griekse yoghurt is zooo lekker met deze kip tandoori. NJAM NJAM NJAM

      Bedankt voor de inspiratie en de fijne receptjes!!!!
      Leuke blog,
      Groetjes
      H

    • In dat geval kun je alles van stap 2 dubbel doen. Gebruik dan de helft van de saus die je maakt om de kip mee te marineren en de andere helft voeg je toe als je de kip en je groenten in de pan hebt en deze bijna gaar zijn. Eet smakelijk alvast 🙂

    • In het kader van ons voornemen om minder met pakjes en zakjes te koken hebben wij dit recept vanavond uitgeprobeerd. Het was echt super lekker! Bij ons gaat dus geen Knorr Kip Tandori meer in huis komen 🙂 bedankt voor het recept!

    • In het kader van ons voornemen om minder met pakjes en zakjes te koken hebben wij dit recept vanavond uitgeprobeerd. Het was echt super lekker! Bij ons gaat dus geen Knorr Kip Tandori meer in huis komen 🙂 bedankt voor het recept!

    • We hebben gesmuld!! Mijn man gaf het een 10. Ik had er rijst en naanbrood bij. Deze x nog een kant en klaar wat ik nog had liggen. En een rucola salade met coucous.
      Bedankt voor het recept.

    • We hebben gesmuld!! Mijn man gaf het een 10. Ik had er rijst en naanbrood bij. Deze x nog een kant en klaar wat ik nog had liggen. En een rucola salade met coucous.
      Bedankt voor het recept.

    • hallo, kan ik er ook chillipoeder in doen inplaats van chillivlokken of is dat niet hetzelfde? en als het kan moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?

    • hallo, kan ik er ook chillipoeder in doen inplaats van chillivlokken of is dat niet hetzelfde? en als het kan moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?

    • Hai,
      Ik lust geen Yoghurt, is er iets vervangends dat gebruikt kan worden? Bij de mix van knor gebruikte ik altijd onopgeklopte slagroom in plaats van creme fraiche. Erg lekker! maar het lijkt me hierbij op de een of andere manier minder geschikt..

      • Het zou kunnen maar dan wordt hij wellicht erg dun. Misschien zou je half om half kunnen proberen? Slagroom en creme fraiche? Je mist dan wel het zuurtje maar aangezien je geen yoghurt lust mis je die misschien niet 😉 . Kookroom kan natuurlijk ook.

      • Vanavond gemaakt, echt heerlijk. Griekse yoghurt van de AH met 10% vet gebruikt. Een paar eetlepels maar. Na een uurtje marineren de uien idd gefruit en toen de gemarineerde kio erbij gedaan. Telkens even husselen totdat je ze wat bruin ziet worden. Daartussen blijft een heerlijke dikke curry zitten, echt top. Als het bruin wordt proeven en zout toevoegen. Ik heb er zelf nog wat garam masala aan toegevoegd op het eind. Toprecept, bij ons geen knorpakje meer idd.

        • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

          Bedankt voor je reactie Frits! Ontzettend leuk om te horen dat het zo gesmaakt heeft, en goede variatietips geef je. Daar zullen anderen ook wat aan hebben 🙂

    • Hai,
      Ik lust geen Yoghurt, is er iets vervangends dat gebruikt kan worden? Bij de mix van knor gebruikte ik altijd onopgeklopte slagroom in plaats van creme fraiche. Erg lekker! maar het lijkt me hierbij op de een of andere manier minder geschikt..

    • Hoi, mijn versie is compleet mislukt! De saus werd helemaal kruimelig en er zat weinig smaak aan. De kip was ook eerder geel dan oranje. Jammer! Wat zou ik fout hebben gedaan? Ik heb de kip wel minstens 2,5 uur in de koelkast gelaten, zou dat uitmaken? Gr. Katja

        • Wat ontzettend jammer om te horen. Dat kan inderdaad de oorzaak zijn of dat je het vuur toch te hoog hebt gehad waardoor de yoghurt is gaan schiften? Als je het recept volgt zou het eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zelf heb ik hem al meerdere keren gemaakt en ook veel lezers hebben hem met succes gemaakt. Probeer het eens met olie en exact volgens het recept 🙂

          • Haha ja, kei makkelijk recept die iedereen kan. Het vuur zal inderdaad te hard hebben gestaan. Volgende keer beter! Bedankt voor je reactie.

    • Hoi, mijn versie is compleet mislukt! De saus werd helemaal kruimelig en er zat weinig smaak aan. De kip was ook eerder geel dan oranje. Jammer! Wat zou ik fout hebben gedaan? Ik heb de kip wel minstens 2,5 uur in de koelkast gelaten, zou dat uitmaken? Gr. Katja

        • Wat ontzettend jammer om te horen. Dat kan inderdaad de oorzaak zijn of dat je het vuur toch te hoog hebt gehad waardoor de yoghurt is gaan schiften? Als je het recept volgt zou het eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zelf heb ik hem al meerdere keren gemaakt en ook veel lezers hebben hem met succes gemaakt. Probeer het eens met olie en exact volgens het recept 🙂

          • Haha ja, kei makkelijk recept die iedereen kan. Het vuur zal inderdaad te hard hebben gestaan. Volgende keer beter! Bedankt voor je reactie.

    • Helen - HandmadeHelen says:

      Wat een heerlijk recept! Ga het zeker vaker maken. Ik heb kippedijen gebruikt en wat paprika toegevoegd. Perfect voor voor mij alleen, de helft zit inmiddels in de vriezer voor een makkelijke maaltijd volgende week!

      • Wat lekker! Kippedijen kun je inderdaad ook prima gebruiken (lekker mals ook). Eet smakelijk alvast voor de volgende keer en dank voor je leuke reactie Helen.

    • Helen - HandmadeHelen says:

      Wat een heerlijk recept! Ga het zeker vaker maken. Ik heb kippedijen gebruikt en wat paprika toegevoegd. Perfect voor voor mij alleen, de helft zit inmiddels in de vriezer voor een makkelijke maaltijd volgende week!

      • Wat lekker! Kippedijen kun je inderdaad ook prima gebruiken (lekker mals ook). Eet smakelijk alvast voor de volgende keer en dank voor je leuke reactie Helen.

    • Ik heb dit gerecht vanavond met een bewoner gemaakt voor de groep mensen met autisme die ik begeleid. We proberen hier de zakjes en pakjes zoveel mogelijk te beperken bij het koken – ze moesten even wat aan de smaak wennen (iets zuurder dan anders), maar iedereen heeft heerlijk gegeten. Omdat we altijd erg op het gebruik van groenten letten, hebben we bloemkoolrijst gebruikt ipv gewone rijst. Stukjes komkommer en naanbrood erbij en zo hadden we een zeer verantwoorde maaltijd. Echt een aanrader!

      • Wat ontzettend leuk om te lezen Mies en lekkere afwisseling met de bloemkoolrijst ipv gewone rijst. Ik serveer er ook wel eens gekookte sperziebonen bij (of helemaal lekker, door de saus) voor extra groenten. Ik ga jouw versie ook eens proberen met de bloemkoolrijst – lijkt me lekker!

    • Ik heb dit gerecht vanavond met een bewoner gemaakt voor de groep mensen met autisme die ik begeleid. We proberen hier de zakjes en pakjes zoveel mogelijk te beperken bij het koken – ze moesten even wat aan de smaak wennen (iets zuurder dan anders), maar iedereen heeft heerlijk gegeten. Omdat we altijd erg op het gebruik van groenten letten, hebben we bloemkoolrijst gebruikt ipv gewone rijst. Stukjes komkommer en naanbrood erbij en zo hadden we een zeer verantwoorde maaltijd. Echt een aanrader!

    • Wat ontzettend leuk om te lezen Mies en lekkere afwisseling met de bloemkoolrijst ipv gewone rijst. Ik serveer er ook wel eens gekookte sperziebonen bij (of helemaal lekker, door de saus) voor extra groenten. Ik ga jouw versie ook eens proberen met de bloemkoolrijst – lijkt me lekker!

    • Annemarijn says:

      Hallo, even een vraag..
      Kan ik het ook maken met kokosmelk ipv Griekse yoghurt? Heb geen Griekse yoghurt in huis, vandaar

      • Ja dat zou je best eens kunnen proberen. Dan kan namelijk best een heel lekker smaakje geven. Omdat kokosmelk iets dunner is qua consistentie dan Griekse yoghurt kun je hem het beste wel iets langer laten inkoken of een klein beetje maizena toevoegen voor het binden van de saus. Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? Ik ben benieuwd 🙂

    • Annemarijn says:

      Hallo, even een vraag..
      Kan ik het ook maken met kokosmelk ipv Griekse yoghurt? Heb geen Griekse yoghurt in huis, vandaar

    • Ja dat zou je best eens kunnen proberen. Dan kan namelijk best een heel lekker smaakje geven. Omdat kokosmelk iets dunner is qua consistentie dan Griekse yoghurt kun je hem het beste wel iets langer laten inkoken of een klein beetje maizena toevoegen voor het binden van de saus. Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? Ik ben benieuwd 🙂

    • Wiranda Brandt says:

      Ik volg je blog nog niet zo lang, maar zocht een recept van tandoori zonder zakjes, we hebben het nu een aantal keren gemaakt en het is echt een blijvertje

    • Wiranda Brandt says:

      Ik volg je blog nog niet zo lang, maar zocht een recept van tandoori zonder zakjes, we hebben het nu een aantal keren gemaakt en het is echt een blijvertje

    • Hi! Vroeger vaak de zakjes variant gegeten. Maar ik probeer al enige jaren zonder die zakjes te koken. Wilde zo graag weer eens tandoori eten en na even op Google gekeken te hebben vond ik jouw website. Heb het gerecht geprobeerd met vega kip en het hele gezin heeft genoten! Mijn jongste zoon is geen fan van gerechten met rijst maar zelfs hij vond het lekker! De komende tijd wil ik meer gerechten van je proberen, super benieuwd!

    • Hi! Vroeger vaak de zakjes variant gegeten. Maar ik probeer al enige jaren zonder die zakjes te koken. Wilde zo graag weer eens tandoori eten en na even op Google gekeken te hebben vond ik jouw website. Heb het gerecht geprobeerd met vega kip en het hele gezin heeft genoten! Mijn jongste zoon is geen fan van gerechten met rijst maar zelfs hij vond het lekker! De komende tijd wil ik meer gerechten van je proberen, super benieuwd!

    • Zojuist het recept gemaakt, smaakte heel goed, maar ik proefde de kiptandoori smaak van knorr er niet in terug. Zeker vaker maken, maar niet als vervanging van de kiptandoori

    • Zojuist het recept gemaakt, smaakte heel goed, maar ik proefde de kiptandoori smaak van knorr er niet in terug. Zeker vaker maken, maar niet als vervanging van de kiptandoori

    • Lekker recept, de yoghurt toevoegen als klodder op het einde verbind lekker de kip met de rijst. Ben nog na aan het denken over een crunch als je rijst gebruikt. Ook ben toch benieuwd wat het met de saus doet als je er een beetje tomatenpuree en suiker aan toevoegd en ik ga hem ook zeker een keer op kokosmelk basis maken en dan alleen een toef yoghurt op het einde er boven op als contrast.

    • Lekker recept, de yoghurt toevoegen als klodder op het einde verbind lekker de kip met de rijst. Ben nog na aan het denken over een crunch als je rijst gebruikt. Ook ben toch benieuwd wat het met de saus doet als je er een beetje tomatenpuree en suiker aan toevoegd en ik ga hem ook zeker een keer op kokosmelk basis maken en dan alleen een toef yoghurt op het einde er boven op als contrast.

    • Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was eigenlijk te pittig. (en ben wel wat pittiger eten gewend). De lepels kruiden moeten dat afgestreken lepels zijn? Wellicht heb ik te grote hoeveelheden erin gedaan? (in ieder geval geen afgestreken lepels).

      • Dank voor je reactie. Pittig eten is voor iedereen anders, de een zal dit mild vinden en de ander pittig. Hetgeen wat pittig is in dit recept zijn de chili flakes. Laat ze eens weg als je het nogmaals maakt, dan zal de smaak al veel zachter zijn. Qua hoeveelheden neemt het niet heel nauw hoor. Je hoeven geen afgestreken lepels te zijn, maar ook niet met een bergje erop 🙂 Ergens er tussenin en je zit goed. Maar probeer eerst de chili flakes achterwege te laten dan denk ik dat het meer naar je smaak is.

    • Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was eigenlijk te pittig. (en ben wel wat pittiger eten gewend). De lepels kruiden moeten dat afgestreken lepels zijn? Wellicht heb ik te grote hoeveelheden erin gedaan? (in ieder geval geen afgestreken lepels).

      • Dank voor je reactie. Pittig eten is voor iedereen anders, de een zal dit mild vinden en de ander pittig. Hetgeen wat pittig is in dit recept zijn de chili flakes. Laat ze eens weg als je het nogmaals maakt, dan zal de smaak al veel zachter zijn. Qua hoeveelheden neemt het niet heel nauw hoor. Je hoeven geen afgestreken lepels te zijn, maar ook niet met een bergje erop 🙂 Ergens er tussenin en je zit goed. Maar probeer eerst de chili flakes achterwege te laten dan denk ik dat het meer naar je smaak is.

    • Wat een heerlijke gerechten maak jij toch!! Ik ben echt fan van jouw site… wil echt koken zonder pakjes en zakjes , dus zoek altijd eerst naar jouw recepten… deze staat nu op t menu voor deze week, of volgende week… ben benieuwd!

    • Wat een heerlijke gerechten maak jij toch!! Ik ben echt fan van jouw site… wil echt koken zonder pakjes en zakjes , dus zoek altijd eerst naar jouw recepten… deze staat nu op t menu voor deze week, of volgende week… ben benieuwd!

    • Hoi Eef, om meer saus te krijgen zeg je verdubbel het aantal ingrediënten bij stap 2.
      Ik vroeg me af of er dan ook niet meer yoghurt in moet dan?

    • Hoi Eef, om meer saus te krijgen zeg je verdubbel het aantal ingrediënten bij stap 2.
      Ik vroeg me af of er dan ook niet meer yoghurt in moet dan?

    • Deze ga ik vandaag maken! Ik ben heel benieuwd hoe het gast smaken 🙂 mijn vriend is gek op kip tandoori, al maakte ik het via een pakje hiervoor. En natuurlijk is zelfgemaakte veel lekkerder! Ben erg benieuwd, bedankt voor het posten van je blogs er staan veel leuke recepten tussen, genoeg om te proberen voor mij dus!

      Liefs Titia.

    • Deze ga ik vandaag maken! Ik ben heel benieuwd hoe het gast smaken 🙂 mijn vriend is gek op kip tandoori, al maakte ik het via een pakje hiervoor. En natuurlijk is zelfgemaakte veel lekkerder! Ben erg benieuwd, bedankt voor het posten van je blogs er staan veel leuke recepten tussen, genoeg om te proberen voor mij dus!

      Liefs Titia.

    • Als je dit gerecht voor 6 personen wilt maken.. kan je dan alle kruiden en toebehoren 1,5 keer doen? Of komt dit dan niet goed uit qua smaak?

    • Hoi, dit recept lijkt me super leuk om te maken! Alleen ben ik lactose intolerant. Is de Griekse yoghurt ook te vervangen voor lactose vrije crème fraiche? En zo ja, hoeveel dan?

      • Hi Sanne,
        Om je goed te kunnen informeren moet ik het zelf eerst testen, maar ik denk dat je het wel kunt proberen. Ik zou iets minder crème fraîche gebruiken dan Griekse yoghurt. Succes!

    • Hoi, dit recept lijkt me super leuk om te maken! Alleen ben ik lactose intolerant. Is de Griekse yoghurt ook te vervangen voor lactose vrije crème fraiche? En zo ja, hoeveel dan?

      • Ja dat kan of kokosmelk, dat wordt hij iets romiger en vloeibaarder, maar dat moet geen probleem zijn. Gewoon dezelfde hoeveelheden gebruiken 🙂

    • Teun Zuidema says:

      Vanmiddag jouw kip tandoori gemaakt. Heerlijk recept. Lekker met naan en een prima rosé……….zo kan je de dag weer prima doorkomen. Top.

    • Heerlijk recept Eef! Om het geheel wat romiger te maken heb ik aan het eind nog zo’n 125 ml
      kokosmelk toegevoegd. In plaats van het citroensap zou ik limoensap gebruiken en wat extra gember.

    • Hallo Eef, mijn vraag is of ik deze combinatie kruidenmix ook alles in droge vorm kan maken. Zodat ik het kan bewaren als toevoeging bij andere gerechten.
      Lieve groet,Jolanda.

    • Hier een mislukte brokkelen saus. Ik had Griekse yoghurt 0 1 procent vet. Enook wist ik niet dat het niet op al te hoog vuur mocht wellicht kan je je recept wat gedetailleerde schrijven. Ik ben niet een kook wonder maar ik ben dol enthousiast over het zonder pakjes koken.

      • hi Elske wat vervelend om te vernemen dat het niet is gelukt. Zoals ik het lees is je saus geschift (dat zorgt voor een brokkelige saus) en dat kan zeker te maken hebben met de Griekse yoghurt die je hebt gebruikt. Er staat ook niet dat je een 0% yoghurt moet gebruiken toch? Uiteindelijk leer je hier ook van. Ik heb ook regelmatig een gerecht verpest toen ik nog aan het leren koken was en uiteindelijk leer je er weer van 🙂 Succes met koken en je wordt vast en zeker vanzelf een kookwonder!

    • Leuk recept. Alleen is kip tandoori geen curry. Het is in een tandoor (=loeihete soort oven) geroosterde gemarineerde kip, vandaar de naam.

    • Kan er bij de voorbereidingstijd gezet worden dat er ook nog een uur gemarineerd moet worden. Hierdoor is de voorbereidingstijd niet 10 minuten maar 70 minuten. Toch ha dig om te weten

      • Klopt, heb je helemaal gelijk in. Dit lukte mij eerst niet in de receptenkaart te verwerken, maar inmiddels ben ik erachter dus dat heb ik direct aangepast 🙂

    • bianca martens says:

      vandaag hebben we dit recept uitgeprobeerd, om wat extra saus te hebben, hebben we alle kruiden verdubbeld en hebben we de Griekse yoghurt met 100 gr verhoogd.

      Helaas hebben we het iets te pittig gemaakt en was het daardoor niet al te lekker.
      Wel ruikt het net als de tandoori die we gewend waren (ja die van Knorr).
      mijn man dacht er aan om een beetje melk toe te voegen om de saus wat meer loperig te krijgen. Is dit een idee?
      de volgende keer (en die gaat er komen) gaan we beginnen met niet meer dan het basisrecept aanhouden, maar mogelijk wel de 100 gr Griekse yoghurt extra. (dan wordt het hopelijk niet zo pittig voor onze zoon)

      • Door volle producten te gebruiken en eventueel de yoghurt al iets eerder uit de koelkast te halen zodat het temperatuur verschil niet zo groot is.

    • Priscilla says:

      4 sterren
      Heerlijk recept. Ik heb er alleen wat zwarte peper bijgedaan, dat is het enige wat ik een beetje miste. Mijn kinderen en man vinden het ook lekker, dus ik ben al helemaal blij. Met kabeljauwfilet vinden wij het trouwens ook erg lekker.

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Wat leuk om te horen! En met kabeljauw klinkt inderdaad ook erg lekker. Bedankt voor het delen 🙂

    • H Scholten says:

      Of ik ben een nitwit, maar ik lees dat je de kip met yoghurt en al moet bakken?? Dat is geen succes en ik vond het al raar?
      Of ik doe iets fout??

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Klopt inderdaad! Daar wordt de kip in mijn ervaring juist heel mals van. Wel het liefste een volvette Griekse yoghurt gebruiken, want anders kan het wat waterig zijn en de hoeveelheden goed aanhouden. Maar je kunt het natuurlijk ook zonder de Griekse yoghurt bakken en deze later toevoegen als je dat lekkerder lijkt.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept