Het recept voor kip tandoori, het bekende wereldgerecht van Knorr, maar dit keer zonder pakje van Knorr. Met dit recept kun je zelf kip tandoori maken die eigenlijk nog veel lekkerder is dan uit een pakje, maar is dat niet met alle zelfgemaakte dingen zo?
Meestal wel. Laten we zeggen 99% van de tijd zijn de dingen die je zelf maakt lekkerder dan kant-en-klaar of uit een pakje of zakje. Zo ook kip tandoori. Laat ik je alleen wel uit de droom helpen. Dit recept voor kip tandoori (en ook niet die van Knorr overigens) heeft namelijk niets te maken met kip tandoori.
Kip tandoori is een recept uit India dat wordt gemaakt in een “tandoor”. Een tandoor is een tonvormige oven die met hout wordt opgestookt en waarin je, hoe kan het ook anders, kip tandoori maakt.
A la Knorr wereldgerechten
Nu maken wij de versie a la Knorr die heerlijk is maar eigenlijk geen kip tandoori is (snap je ‘m nog 😉 ). Het recept voor deze kip tandoori komt van het blog van Deborah genaamd “Samen Bourgondisch“. Ik mocht namelijk aan de slag deze maand met dit blog voor de foodblogswap.
Bij de foodblogswap krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken en hieraan geef je een eigen draai. Neem overigens zeker een kijkje op het blog van Deborah, hij is namelijk zeker een bezoek waard!
“Een curry graag”
Nu wil het zo dat een collega van mij een tijdje terug vroeg of ik niet eens wat vaker een curry recept op mijn blog wilde plaatsen (vind ze zo lekker). U vraagt, wij draaien en toen ik op de fijne blog van Deborah tussen allerlei heerlijke recepten ook het recept voor kip tandoori zag staan was de keuze natuurlijk snel gemaakt.
Toeval wil echter dat Deborah hetzelfde recept ook weer zelf ooit voor de foodblogswap heeft gemaakt naar het recept van een andere blog. Ik heb het recept iets aangepast. Ik ben niet aan de slag ben gegaan met crème fraîche en kippenbouillon zoals in het recept van Deborah maar heb gekozen voor Griekse yoghurt. Dit geeft een lekkere frisse smaak aan de saus en maakt de kip lekker mals.
Waanzinnig lekkere kip tandoori
Het resultaat? Een waanzinnig lekkere kip tandoori, met lekkere kruiden zoals kerrie poeder, kaneel, komijn en nog veel meer. Een aanrader dit heerlijke recept, welke je binnen no time op tafel zet in deze leuke kommetjes bijvoorbeeld en waar je je tafelgenoten zeker een plezier mee doet. Serveer de kip tandoori met groenten of een frisse salade en rijst en/of naanbrood.


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram kipfilet
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1½ eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 3 theelepels gemalen koriander ((ketoembar))
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gember (vers – geraspt)
- snuf kaneel en een snuf kruidnagelpoeder
- olie om in te bakken
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook fijn.
- Doe de kipfilet in een kom de volgende ingrediënten: citroensap, knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, gemalen koriander, komijn, chilivlokken, geraspte gember, snuf kaneel, snuf kruidnagelpoeder en schep dit om.
- Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, de Griekse yoghurt en zout naar smaak.
- Schep dit goed door elkaar en laat de kip marineren in de koelkast (minimaal 1 uur of langer).
- Snipper het uitje en fruit deze in een ruime koekenpan met wat olijfolie.
- Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij en bak deze gaar.
- Serveer de kip tandoori met een beetje Griekse yoghurt erover en eventueel wat fijngesneden verse koriander.
Lekker met een frisse salade of wat groenten en rijst en/of naanbrood. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Wat je daarvoor doet is 300 gram Griekse yoghurt gebruiken (in plaats van 200 gram) en de kruiden verdubbel je. Als de kip gaar is voeg je nog 150 ml water of 150 ml melk toe aan de kip zodat je een lekkere smaakvolle saus hebt. Je kunt er ook voor kiezen om 100 ml water toe te voegen en 3 eetlepels crème fraîche (ook erg lekker, weet ik uit ervaring 🙂 ).
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Deborah says:
Goed idee om het met Griekse yoghurt te doen, een stuk gezonder ook! Ga ik de volgende keer ook proberen!
Eef says:
Wat leuk! Benieuwd hoe jij het vind met Griekse yoghurt 🙂 Dank voor je recept, vond het erg leuk om van je te mogen koken deze maand.
Huib says:
Hoi Eef
Moet de knoflook pok verdubbeld worden
Eef says:
Ik begrijp je vraag niet helemaal?
Angelique says:
Ik denk dat Huib bedoeld; moet de knoflook ook verdubbeld worden als je meer saus wilt (omdat je kruiden en yoghurt moet verdubbelen)
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
ah zo haha! Ja, ik zou dan de hoeveelheid knoflook ook verdubbelen 🙂
Erika says:
Je kunt de Griekse yoghurt ook goed vervangen door een gelijke hoeveelheid Skyr. Op die manier zit er bijna geen vet in en past het recept dus ook heel mooi in een caloriebeperkt dieet.
Jeannine says:
Wat is skyr ?
Eef says:
Skyr is een soort magere kwark uit Scandinavië, en kun je tegenwoordig vinden in het koelvak bij de yoghurt/ kwark etc. Van het merk Arla
Ik weet 't niet says:
Tempeh een alternatief voor kip in deze?
Eef says:
Ik zou dan voor paneer gaan persoonlijk voor een vega alternatief of gegrilde bloemkool als je op zoek bent naar een vegan alternatief 🙂
Teun says:
Hoi Eef. Zojuist de kip tandoori gemaakt. Absoluut heerlijk. Zout mis ik wel in het recept, terwijl zout een drager is van smaak. Ik gebruik altijd losalt en dat werkt prima. Zout is zo langzamerhand not done….maar dat is nergens voor nodig. Zout is prima en dat heeft jouw tandoori ook nodig en lezende jouw recept miste ik het ook, dus wel zout gebruikt. Top recept.
Nienke says:
Er staat: zout naar smaak….
Ton says:
Heel lekker. Alleen ziet het er niet als tandoori uit. Het is een bijna witte saus. Suggestie: blikje tomatenpuree toevoegen en voila!!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Goeie tip!
Anika says:
Ik ben je gerecht nu voor de 3e keer aan het bereiden. Echt heel erg lekker. Vandaag op een wit bolletje met ijsbergsla en een klodder aoli 😊
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat super leuk, klinkt goed!
Jan Wander says:
Het was heerlijk,zowel om te maken als om te eten. Wij hebben het gegeten met gebakken rijst, Ui fruiten en dan een eetlepel milde sambal er doorheen, dan de gekookte rijst er doorheen scheppen en al roerend licht bakken,als laatste nog wat fijn gehakte selderij er doorheen mengen. Een heerlijke combinatie. Dank voor het recept.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat goed om te horen! Dat klinkt heerlijk zo. Bedankt voor het delen 🙂
Nanda says:
Hey! Daar is ie dan, super leuk! Ik ga m heel snel maken, water loopt me in de mond! Ik laat je weten hoe die gesmaakt heeft!
Eef says:
Jaa helemaal leuk 😀
Anne says:
Heel lekker. Vandaag gemaakt. Had geen citroensap, denk dat het dan nog lekkerder geweest was. Ik had de 300ml Yoghurt tip gebruikt, verder geen water of melk toegevoegd. Super gekruid! Iemand maakt een opmerking over zout, maar de zout wordt wel degelijk genoemd in recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen. Blij dat het recept in de smaak veel dank je wel voor je reactie.
Riny says:
Hallo Eef,
Dankjewel voor je recept. Mag ik vragen wat chili flakes zijn?
Ik weet niet of ik dat kan gebruiken,ik heb nl coeliakie.
Of kan ik het weglaten?
Ik maak nu kip tandori met een pot. Dat is glutenvrij. Zelfgemaakt is vast lekkerder.
Groetjes van Riny
Eef says:
Natuurlijk mag je wat vragen, leuk juist 🙂
Chili flakes zijn gemalen gedroogde pepers. Het zorgt voor een beetje pit aan het gerecht. Je kunt dit ook vervangen voor een beetje cayenne bijvoorbeeld of weglaten. Het geeft wel net even een lekker smaakje aan de curry maar de curry is ook erg lekker zonder chili flakes. Overigens zijn die glutenvrij dus het zou volgens mij moeten kunnen met coeliakie?
Groetjes, Eef
T says:
Mijn saus is zo dun. Wat doe ik fout
Eef says:
Wellicht een wat dunne Griekse yoghurt? De saus iets langer inkoken helpt ook prima, dan wordt hij vanzelf dikker 🙂
Miriam says:
Er zitten zoveel kruiden in dat zout totaal niet nodig is,Nederland is verslaafd aan zout ,en zout is geen drager dat maken koks je wijs, en als mensen geen zout zien staan in het recept denken ze gelijk dat het erin moet. Had je het niet geweten had je het niet gemist. En daarbij kipfilet is eigenlijk niet handig word snel droog,kippedijen is veel beter blijven ook mals . En yoghurt is totaal niet nodig dan. Alleen bij butter chicken.
Eef says:
Niets mis met commentaar maar volgens mij heb je het recept daadwerkelijk zelf niet gemaakt? Zout staat namelijk niet in de ingrediëntenlijst, dit voeg je naar smaak toe. Yoghurt gebruik ik wel in dit recept want zoals aangegeven is dit niet een traditioneel kip tandoori recept. Kipfilet blijft ook mals bij deze bereidingswijze (probeer het eens ;-)) maar kun je altijd vrijwel 1 op 1 vervangen voor dij. Ik ben benieuwd naar je mening als je het recept ook hebt geprobeerd.
Ame says:
Dit recept vanavond gemaakt. O wat was het super lekker! Dank je
Eef says:
Wat fijn om te lezen! Dank voor je reactie Ame 😀
Ame says:
Dit recept vanavond gemaakt. O wat was het super lekker! Dank je
Inge says:
dank je Eef voor dit heerlijke gerecht, vinger likkend lekker! toch maar weer eens opzoek naar al die lekker dingen van je om te maken groetjes Inge
Eef says:
Dat lees ik graag! Dank je wel Inge 🙂
Maartje says:
Als je extra saus wil, moet je de knoflook dan ook verdubbelen?
Eef says:
Mag, maar er gaan al 2 teentjes in dus het hoeft niet perse
Carol Ruigrok says:
Kan je dit gerecht ook invriezen, of is dat niet aan te raden?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dat kan zeker!
Mere says:
Heerlijk recept! Het enige wat ik miste was inderdaad wat zout en een pepertje er doorheen. Ook om wat groente binnen te krijgen doe ik een gele of rode paprika er doorheen op t laatste moment. Net eventjes gaar laten koken bij de kip.
Inge says:
dank je Eef voor dit heerlijke gerecht, vinger likkend lekker! toch maar weer eens opzoek naar al die lekker dingen van je om te maken groetjes Inge
Bianca says:
Heerlijk, dit recept behoort inmiddels tot mijn vaste recepten. Inmiddels ook gedeeld met een aantal collega’s en ook daar was het een groot succes!! Top
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen Bianca, dank je wel voor je compliment en het delen van het recept 🙂
Bianca says:
Heerlijk, dit recept behoort inmiddels tot mijn vaste recepten. Inmiddels ook gedeeld met een aantal collega’s en ook daar was het een groot succes!! Top
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen Bianca, dank je wel voor je compliment en het delen van het recept 🙂
Thomas says:
Ik ga dit vanavond maken! Ben benieuwd wat mijn familie er van gaat vinden.
Thomas says:
Ik ga dit vanavond maken! Ben benieuwd wat mijn familie er van gaat vinden.
Elice says:
De vertrouwde Kip Tandoori van Knorr is lastig te overtreffen. Toch is het met de authentieke smaak van dit recept gelukt:)
Waar ik nog wel benieuwd naar ben is een kruidenmix om wat meer saus te krijgen. Nu doe ik dat op gevoel en voeg ik als laatste bij de kip wat creme fraiche toe.
Eef says:
Jeey! Wat leuk om te lezen 🙂 Bedoel je dat je een kruidenmix a la kip tandoori zou willen of juist de hoeveelheid saus verdubbelen van dit recept?
Elice says:
Het verdubbelen van de saus. Vooral wanneer er veel groente doorheen zit is dat fijner.
Eef says:
In dat geval kun je alles van stap 2 dubbel doen. Gebruik dan de helft van de saus die je maakt om de kip mee te marineren en de andere helft voeg je toe als je de kip en je groenten in de pan hebt en deze bijna gaar zijn. Eet smakelijk alvast 🙂
Elice says:
De vertrouwde Kip Tandoori van Knorr is lastig te overtreffen. Toch is het met de authentieke smaak van dit recept gelukt:)
Waar ik nog wel benieuwd naar ben is een kruidenmix om wat meer saus te krijgen. Nu doe ik dat op gevoel en voeg ik als laatste bij de kip wat creme fraiche toe.
H says:
Hey Eef,
Super receptje! Het is echt geslaagd, ik zal dit zeker nog vele keren maken.
Tip voor de andere lezers: Als het snel moet gaan, kan je ook een mix van tandoori kruiden gebruiken, die is te vinden in de gewone supermarkt en het bevat echt exact wat hier wordt opsomd.
Wij aten het met couscous, gekookte worteltjes en selder (gemengd).
Ik had geen koriander in huis, dus gebruikten we verse munt. Lekker fris!
De Griekse yoghurt is zooo lekker met deze kip tandoori. NJAM NJAM NJAM
Bedankt voor de inspiratie en de fijne receptjes!!!!
Leuke blog,
Groetjes
H
Eef says:
Dank je voor je leuke reactie! De kant-en-klare kruidenmix ken ik (in alle eerlijkheid) zelf ook niet dus ben ben benieuwd of de smaak gelijk is?
Lekkere combinatie heb je er trouwens verder van gemaakt met coucous en groenten en munt, klinkt verrukkelijk 🙂
H says:
Hey Eef,
Super receptje! Het is echt geslaagd, ik zal dit zeker nog vele keren maken.
Tip voor de andere lezers: Als het snel moet gaan, kan je ook een mix van tandoori kruiden gebruiken, die is te vinden in de gewone supermarkt en het bevat echt exact wat hier wordt opsomd.
Wij aten het met couscous, gekookte worteltjes en selder (gemengd).
Ik had geen koriander in huis, dus gebruikten we verse munt. Lekker fris!
De Griekse yoghurt is zooo lekker met deze kip tandoori. NJAM NJAM NJAM
Bedankt voor de inspiratie en de fijne receptjes!!!!
Leuke blog,
Groetjes
H
Elice says:
Het verdubbelen van de saus. Vooral wanneer er veel groente doorheen zit is dat fijner.
Eef says:
In dat geval kun je alles van stap 2 dubbel doen. Gebruik dan de helft van de saus die je maakt om de kip mee te marineren en de andere helft voeg je toe als je de kip en je groenten in de pan hebt en deze bijna gaar zijn. Eet smakelijk alvast 🙂
Bianca says:
Even een vraag je kunt de Griekse yoghurt er al bij doen als je de kip gaat bakken?
Eef says:
De kip marineer je in de Griekse yoghurt dus die bak je daarna mee met de kip.
Bianca says:
Even een vraag je kunt de Griekse yoghurt er al bij doen als je de kip gaat bakken?
Dientje says:
heb het gerecht vanmiddag gemaakt en het was heerlijk.dank je wel
Eef says:
Wat goed om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Dientje says:
heb het gerecht vanmiddag gemaakt en het was heerlijk.dank je wel
Eef says:
Wat goed om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Eef says:
De kip marineer je in de Griekse yoghurt dus die bak je daarna mee met de kip.
Jacomijn says:
Hallo Eef, afgelopen donderdag dit gerecht gemaakt, ik kook op bestelling voor mensen en ik heb alleen maar positieve reacties gehad!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank je wel 😀
Jacomijn says:
Hallo Eef, afgelopen donderdag dit gerecht gemaakt, ik kook op bestelling voor mensen en ik heb alleen maar positieve reacties gehad!
Henriët says:
In het kader van ons voornemen om minder met pakjes en zakjes te koken hebben wij dit recept vanavond uitgeprobeerd. Het was echt super lekker! Bij ons gaat dus geen Knorr Kip Tandori meer in huis komen 🙂 bedankt voor het recept!
Eef says:
Kijk dat lees ik graag 😉
Henriët says:
In het kader van ons voornemen om minder met pakjes en zakjes te koken hebben wij dit recept vanavond uitgeprobeerd. Het was echt super lekker! Bij ons gaat dus geen Knorr Kip Tandori meer in huis komen 🙂 bedankt voor het recept!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank je wel 😀
Eef says:
Kijk dat lees ik graag 😉
Els says:
We hebben gesmuld!! Mijn man gaf het een 10. Ik had er rijst en naanbrood bij. Deze x nog een kant en klaar wat ik nog had liggen. En een rucola salade met coucous.
Bedankt voor het recept.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Els 🙂
Els says:
We hebben gesmuld!! Mijn man gaf het een 10. Ik had er rijst en naanbrood bij. Deze x nog een kant en klaar wat ik nog had liggen. En een rucola salade met coucous.
Bedankt voor het recept.
jessica says:
hallo, kan ik er ook chillipoeder in doen inplaats van chillivlokken of is dat niet hetzelfde? en als het kan moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?
Eef says:
Nee, dat is niet hetzelfde. Gebruik dan maar een snufje van de chilipoeder.
jessica says:
hallo, kan ik er ook chillipoeder in doen inplaats van chillivlokken of is dat niet hetzelfde? en als het kan moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Els 🙂
Eef says:
Nee, dat is niet hetzelfde. Gebruik dan maar een snufje van de chilipoeder.
amanda says:
Hai,
Ik lust geen Yoghurt, is er iets vervangends dat gebruikt kan worden? Bij de mix van knor gebruikte ik altijd onopgeklopte slagroom in plaats van creme fraiche. Erg lekker! maar het lijkt me hierbij op de een of andere manier minder geschikt..
Eef says:
Het zou kunnen maar dan wordt hij wellicht erg dun. Misschien zou je half om half kunnen proberen? Slagroom en creme fraiche? Je mist dan wel het zuurtje maar aangezien je geen yoghurt lust mis je die misschien niet 😉 . Kookroom kan natuurlijk ook.
Frits says:
Vanavond gemaakt, echt heerlijk. Griekse yoghurt van de AH met 10% vet gebruikt. Een paar eetlepels maar. Na een uurtje marineren de uien idd gefruit en toen de gemarineerde kio erbij gedaan. Telkens even husselen totdat je ze wat bruin ziet worden. Daartussen blijft een heerlijke dikke curry zitten, echt top. Als het bruin wordt proeven en zout toevoegen. Ik heb er zelf nog wat garam masala aan toegevoegd op het eind. Toprecept, bij ons geen knorpakje meer idd.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Bedankt voor je reactie Frits! Ontzettend leuk om te horen dat het zo gesmaakt heeft, en goede variatietips geef je. Daar zullen anderen ook wat aan hebben 🙂
amanda says:
Hai,
Ik lust geen Yoghurt, is er iets vervangends dat gebruikt kan worden? Bij de mix van knor gebruikte ik altijd onopgeklopte slagroom in plaats van creme fraiche. Erg lekker! maar het lijkt me hierbij op de een of andere manier minder geschikt..
Katja says:
Hoi, mijn versie is compleet mislukt! De saus werd helemaal kruimelig en er zat weinig smaak aan. De kip was ook eerder geel dan oranje. Jammer! Wat zou ik fout hebben gedaan? Ik heb de kip wel minstens 2,5 uur in de koelkast gelaten, zou dat uitmaken? Gr. Katja
Katja says:
Misschien was het dat ik boter had gebruikt bij de ui ipv olie.
Eef says:
Wat ontzettend jammer om te horen. Dat kan inderdaad de oorzaak zijn of dat je het vuur toch te hoog hebt gehad waardoor de yoghurt is gaan schiften? Als je het recept volgt zou het eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zelf heb ik hem al meerdere keren gemaakt en ook veel lezers hebben hem met succes gemaakt. Probeer het eens met olie en exact volgens het recept 🙂
Katja says:
Haha ja, kei makkelijk recept die iedereen kan. Het vuur zal inderdaad te hard hebben gestaan. Volgende keer beter! Bedankt voor je reactie.
Katja says:
Hoi, mijn versie is compleet mislukt! De saus werd helemaal kruimelig en er zat weinig smaak aan. De kip was ook eerder geel dan oranje. Jammer! Wat zou ik fout hebben gedaan? Ik heb de kip wel minstens 2,5 uur in de koelkast gelaten, zou dat uitmaken? Gr. Katja
Katja says:
Misschien was het dat ik boter had gebruikt bij de ui ipv olie.
Eef says:
Wat ontzettend jammer om te horen. Dat kan inderdaad de oorzaak zijn of dat je het vuur toch te hoog hebt gehad waardoor de yoghurt is gaan schiften? Als je het recept volgt zou het eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zelf heb ik hem al meerdere keren gemaakt en ook veel lezers hebben hem met succes gemaakt. Probeer het eens met olie en exact volgens het recept 🙂
Katja says:
Haha ja, kei makkelijk recept die iedereen kan. Het vuur zal inderdaad te hard hebben gestaan. Volgende keer beter! Bedankt voor je reactie.
Helen - HandmadeHelen says:
Wat een heerlijk recept! Ga het zeker vaker maken. Ik heb kippedijen gebruikt en wat paprika toegevoegd. Perfect voor voor mij alleen, de helft zit inmiddels in de vriezer voor een makkelijke maaltijd volgende week!
Eef says:
Wat lekker! Kippedijen kun je inderdaad ook prima gebruiken (lekker mals ook). Eet smakelijk alvast voor de volgende keer en dank voor je leuke reactie Helen.
Helen - HandmadeHelen says:
Wat een heerlijk recept! Ga het zeker vaker maken. Ik heb kippedijen gebruikt en wat paprika toegevoegd. Perfect voor voor mij alleen, de helft zit inmiddels in de vriezer voor een makkelijke maaltijd volgende week!
Eef says:
Wat lekker! Kippedijen kun je inderdaad ook prima gebruiken (lekker mals ook). Eet smakelijk alvast voor de volgende keer en dank voor je leuke reactie Helen.
Mies says:
Ik heb dit gerecht vanavond met een bewoner gemaakt voor de groep mensen met autisme die ik begeleid. We proberen hier de zakjes en pakjes zoveel mogelijk te beperken bij het koken – ze moesten even wat aan de smaak wennen (iets zuurder dan anders), maar iedereen heeft heerlijk gegeten. Omdat we altijd erg op het gebruik van groenten letten, hebben we bloemkoolrijst gebruikt ipv gewone rijst. Stukjes komkommer en naanbrood erbij en zo hadden we een zeer verantwoorde maaltijd. Echt een aanrader!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen Mies en lekkere afwisseling met de bloemkoolrijst ipv gewone rijst. Ik serveer er ook wel eens gekookte sperziebonen bij (of helemaal lekker, door de saus) voor extra groenten. Ik ga jouw versie ook eens proberen met de bloemkoolrijst – lijkt me lekker!
Mies says:
Ik heb dit gerecht vanavond met een bewoner gemaakt voor de groep mensen met autisme die ik begeleid. We proberen hier de zakjes en pakjes zoveel mogelijk te beperken bij het koken – ze moesten even wat aan de smaak wennen (iets zuurder dan anders), maar iedereen heeft heerlijk gegeten. Omdat we altijd erg op het gebruik van groenten letten, hebben we bloemkoolrijst gebruikt ipv gewone rijst. Stukjes komkommer en naanbrood erbij en zo hadden we een zeer verantwoorde maaltijd. Echt een aanrader!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen Mies en lekkere afwisseling met de bloemkoolrijst ipv gewone rijst. Ik serveer er ook wel eens gekookte sperziebonen bij (of helemaal lekker, door de saus) voor extra groenten. Ik ga jouw versie ook eens proberen met de bloemkoolrijst – lijkt me lekker!
Annemarijn says:
Hallo, even een vraag..
Kan ik het ook maken met kokosmelk ipv Griekse yoghurt? Heb geen Griekse yoghurt in huis, vandaar
Eef says:
Ja dat zou je best eens kunnen proberen. Dan kan namelijk best een heel lekker smaakje geven. Omdat kokosmelk iets dunner is qua consistentie dan Griekse yoghurt kun je hem het beste wel iets langer laten inkoken of een klein beetje maizena toevoegen voor het binden van de saus. Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? Ik ben benieuwd 🙂
Annemarijn says:
Hallo, even een vraag..
Kan ik het ook maken met kokosmelk ipv Griekse yoghurt? Heb geen Griekse yoghurt in huis, vandaar
Eef says:
Ja dat zou je best eens kunnen proberen. Dan kan namelijk best een heel lekker smaakje geven. Omdat kokosmelk iets dunner is qua consistentie dan Griekse yoghurt kun je hem het beste wel iets langer laten inkoken of een klein beetje maizena toevoegen voor het binden van de saus. Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? Ik ben benieuwd 🙂
Wiranda Brandt says:
Ik volg je blog nog niet zo lang, maar zocht een recept van tandoori zonder zakjes, we hebben het nu een aantal keren gemaakt en het is echt een blijvertje
Eef says:
Wat leuk om te lezen Wiranda, dank voor je reactie 🙂
Wiranda Brandt says:
Ik volg je blog nog niet zo lang, maar zocht een recept van tandoori zonder zakjes, we hebben het nu een aantal keren gemaakt en het is echt een blijvertje
Eef says:
Wat leuk om te lezen Wiranda, dank voor je reactie 🙂
Kip Tandoori – etenvanlientje says:
[…] Geïnspireerd door :https://www.eefkooktzo.nl/kip-tandoori/ […]
Kip Tandoori – etenvanlientje says:
[…] Geïnspireerd door :https://www.eefkooktzo.nl/kip-tandoori/ […]
L says:
Ik zocht naar een recept voor tandoori en kwam op jouw recept. Ik ben het nu aan het maken en ben heel erg benieuwd!
Eef says:
Hoop dat het gesmaakt heeft!
L says:
Ik zocht naar een recept voor tandoori en kwam op jouw recept. Ik ben het nu aan het maken en ben heel erg benieuwd!
Lis says:
Hi! Vroeger vaak de zakjes variant gegeten. Maar ik probeer al enige jaren zonder die zakjes te koken. Wilde zo graag weer eens tandoori eten en na even op Google gekeken te hebben vond ik jouw website. Heb het gerecht geprobeerd met vega kip en het hele gezin heeft genoten! Mijn jongste zoon is geen fan van gerechten met rijst maar zelfs hij vond het lekker! De komende tijd wil ik meer gerechten van je proberen, super benieuwd!
Eef says:
Wat leuk! Laat me weten wat je nog meer maakt, ik ben benieuwd 🙂
Lis says:
Hi! Vroeger vaak de zakjes variant gegeten. Maar ik probeer al enige jaren zonder die zakjes te koken. Wilde zo graag weer eens tandoori eten en na even op Google gekeken te hebben vond ik jouw website. Heb het gerecht geprobeerd met vega kip en het hele gezin heeft genoten! Mijn jongste zoon is geen fan van gerechten met rijst maar zelfs hij vond het lekker! De komende tijd wil ik meer gerechten van je proberen, super benieuwd!
Eef says:
Hoop dat het gesmaakt heeft!
eva says:
net je gerecht op! we missen de zoetheid in het gerecht, volgende keer voeg ik nog een appeltje toe. nog andere tips?
Eef says:
Dat kan, in veel pakjes en zakjes wordt suiker gebruikt, zo ook die van Knorr. Je kunt een beetje extra suiker toevoegen eventueel of inderdaad een appeltje of… ook heel lekker én zoet, een beetje gembersiroop.
David says:
Als je dit gerecht voor 6 personen wilt maken.. kan je dan alle kruiden en toebehoren 1,5 keer doen? Of komt dit dan niet goed uit qua smaak?
Eef says:
Ja hoor dat kan prima 🙂
eva says:
net je gerecht op! we missen de zoetheid in het gerecht, volgende keer voeg ik nog een appeltje toe. nog andere tips?
Nicole says:
Zojuist het recept gemaakt, smaakte heel goed, maar ik proefde de kiptandoori smaak van knorr er niet in terug. Zeker vaker maken, maar niet als vervanging van de kiptandoori
Eef says:
Blij te horen dat hij in de smaak valt! Uiteraard is de smaak altijd (iets) anders als je hem zelf maakt ipv een pakje 🙂
Nicole says:
Zojuist het recept gemaakt, smaakte heel goed, maar ik proefde de kiptandoori smaak van knorr er niet in terug. Zeker vaker maken, maar niet als vervanging van de kiptandoori
Eef says:
Blij te horen dat hij in de smaak valt! Uiteraard is de smaak altijd (iets) anders als je hem zelf maakt ipv een pakje 🙂
Jeannine says:
Wat is skyr ?
T says:
Lekker recept, de yoghurt toevoegen als klodder op het einde verbind lekker de kip met de rijst. Ben nog na aan het denken over een crunch als je rijst gebruikt. Ook ben toch benieuwd wat het met de saus doet als je er een beetje tomatenpuree en suiker aan toevoegd en ik ga hem ook zeker een keer op kokosmelk basis maken en dan alleen een toef yoghurt op het einde er boven op als contrast.
Eef says:
Ik denk dat een beetje tomatenpuree en een schepje suiker ook erg lekker zijn en kokosmelk als basis trouwens ook. Lekker variëren 😀
T says:
Lekker recept, de yoghurt toevoegen als klodder op het einde verbind lekker de kip met de rijst. Ben nog na aan het denken over een crunch als je rijst gebruikt. Ook ben toch benieuwd wat het met de saus doet als je er een beetje tomatenpuree en suiker aan toevoegd en ik ga hem ook zeker een keer op kokosmelk basis maken en dan alleen een toef yoghurt op het einde er boven op als contrast.
Nancy says:
Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was eigenlijk te pittig. (en ben wel wat pittiger eten gewend). De lepels kruiden moeten dat afgestreken lepels zijn? Wellicht heb ik te grote hoeveelheden erin gedaan? (in ieder geval geen afgestreken lepels).
Eef says:
Dank voor je reactie. Pittig eten is voor iedereen anders, de een zal dit mild vinden en de ander pittig. Hetgeen wat pittig is in dit recept zijn de chili flakes. Laat ze eens weg als je het nogmaals maakt, dan zal de smaak al veel zachter zijn. Qua hoeveelheden neemt het niet heel nauw hoor. Je hoeven geen afgestreken lepels te zijn, maar ook niet met een bergje erop 🙂 Ergens er tussenin en je zit goed. Maar probeer eerst de chili flakes achterwege te laten dan denk ik dat het meer naar je smaak is.
Nancy says:
Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was eigenlijk te pittig. (en ben wel wat pittiger eten gewend). De lepels kruiden moeten dat afgestreken lepels zijn? Wellicht heb ik te grote hoeveelheden erin gedaan? (in ieder geval geen afgestreken lepels).
Eef says:
Dank voor je reactie. Pittig eten is voor iedereen anders, de een zal dit mild vinden en de ander pittig. Hetgeen wat pittig is in dit recept zijn de chili flakes. Laat ze eens weg als je het nogmaals maakt, dan zal de smaak al veel zachter zijn. Qua hoeveelheden neemt het niet heel nauw hoor. Je hoeven geen afgestreken lepels te zijn, maar ook niet met een bergje erop 🙂 Ergens er tussenin en je zit goed. Maar probeer eerst de chili flakes achterwege te laten dan denk ik dat het meer naar je smaak is.
Anika says:
Ik heb dit recept gemaakt met kokosmelk in plaats van yoghurt, om het zo lactosevrij te maken. Dit was ook heel lekker!
Eef says:
Goed idee! Dankjewel 🙂
Anika says:
Ik heb dit recept gemaakt met kokosmelk in plaats van yoghurt, om het zo lactosevrij te maken. Dit was ook heel lekker!
Eef says:
Goed idee! Dankjewel 🙂
Bianca says:
Wat een heerlijke gerechten maak jij toch!! Ik ben echt fan van jouw site… wil echt koken zonder pakjes en zakjes , dus zoek altijd eerst naar jouw recepten… deze staat nu op t menu voor deze week, of volgende week… ben benieuwd!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Bianca, dankjewel 🙂 Daar word ik blij van!
Bianca says:
Wat een heerlijke gerechten maak jij toch!! Ik ben echt fan van jouw site… wil echt koken zonder pakjes en zakjes , dus zoek altijd eerst naar jouw recepten… deze staat nu op t menu voor deze week, of volgende week… ben benieuwd!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Bianca, dankjewel 🙂 Daar word ik blij van!
Hester says:
Hoi Eef, om meer saus te krijgen zeg je verdubbel het aantal ingrediënten bij stap 2.
Ik vroeg me af of er dan ook niet meer yoghurt in moet dan?
Eef says:
Klopt, dan moet je er ook mee yoghurt bij doen inderdaad.
Hester says:
Hoi Eef, om meer saus te krijgen zeg je verdubbel het aantal ingrediënten bij stap 2.
Ik vroeg me af of er dan ook niet meer yoghurt in moet dan?
Eef says:
Klopt, dan moet je er ook mee yoghurt bij doen inderdaad.
Eef says:
Klopt, dan moet je er ook mee yoghurt bij doen inderdaad.
Titia says:
Deze ga ik vandaag maken! Ik ben heel benieuwd hoe het gast smaken 🙂 mijn vriend is gek op kip tandoori, al maakte ik het via een pakje hiervoor. En natuurlijk is zelfgemaakte veel lekkerder! Ben erg benieuwd, bedankt voor het posten van je blogs er staan veel leuke recepten tussen, genoeg om te proberen voor mij dus!
Liefs Titia.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel Titia 😀
Titia says:
Deze ga ik vandaag maken! Ik ben heel benieuwd hoe het gast smaken 🙂 mijn vriend is gek op kip tandoori, al maakte ik het via een pakje hiervoor. En natuurlijk is zelfgemaakte veel lekkerder! Ben erg benieuwd, bedankt voor het posten van je blogs er staan veel leuke recepten tussen, genoeg om te proberen voor mij dus!
Liefs Titia.
Annemieke says:
Was ontzettend lekker mmmmm
Eef says:
Dankjewel 😀
Annemieke says:
Was ontzettend lekker mmmmm
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel Titia 😀
Eef says:
Dankjewel 😀
Irene says:
Wat een heerlijk gerecht en zo makkelijk. We hebben zitten smullen!
Irene says:
Wat een heerlijk gerecht en zo makkelijk. We hebben zitten smullen!
David says:
Als je dit gerecht voor 6 personen wilt maken.. kan je dan alle kruiden en toebehoren 1,5 keer doen? Of komt dit dan niet goed uit qua smaak?
Sanne says:
Hoi, dit recept lijkt me super leuk om te maken! Alleen ben ik lactose intolerant. Is de Griekse yoghurt ook te vervangen voor lactose vrije crème fraiche? En zo ja, hoeveel dan?
Eef says:
Hi Sanne,
Om je goed te kunnen informeren moet ik het zelf eerst testen, maar ik denk dat je het wel kunt proberen. Ik zou iets minder crème fraîche gebruiken dan Griekse yoghurt. Succes!
Sanne says:
Hoi, dit recept lijkt me super leuk om te maken! Alleen ben ik lactose intolerant. Is de Griekse yoghurt ook te vervangen voor lactose vrije crème fraiche? En zo ja, hoeveel dan?
Eef says:
Ja dat kan of kokosmelk, dat wordt hij iets romiger en vloeibaarder, maar dat moet geen probleem zijn. Gewoon dezelfde hoeveelheden gebruiken 🙂
Teun Zuidema says:
Vanmiddag jouw kip tandoori gemaakt. Heerlijk recept. Lekker met naan en een prima rosé……….zo kan je de dag weer prima doorkomen. Top.
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Vivian says:
Hi! Kun je dit gerecht ook invriezen?
Eef says:
Ik zou het je niet aanraden omdat ik bang ben dat het gaat schiften als je het weer opwarmt, maar je zou het kunnen proberen.
Marlon says:
Hoi Eef, het staat op. Ben benieuwd of het eten net zo lekker is als jou ^^
Pieter says:
Heerlijk recept Eef! Om het geheel wat romiger te maken heb ik aan het eind nog zo’n 125 ml
kokosmelk toegevoegd. In plaats van het citroensap zou ik limoensap gebruiken en wat extra gember.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Jolanda says:
Hallo Eef, mijn vraag is of ik deze combinatie kruidenmix ook alles in droge vorm kan maken. Zodat ik het kan bewaren als toevoeging bij andere gerechten.
Lieve groet,Jolanda.
Eef says:
Je kunt de kruiden uit het recept natuurlijk door elkaar mengen maar dat is niet helemaal wat je bedoeld denk ik?
E says:
Hier een mislukte brokkelen saus. Ik had Griekse yoghurt 0 1 procent vet. Enook wist ik niet dat het niet op al te hoog vuur mocht wellicht kan je je recept wat gedetailleerde schrijven. Ik ben niet een kook wonder maar ik ben dol enthousiast over het zonder pakjes koken.
Eef says:
hi Elske wat vervelend om te vernemen dat het niet is gelukt. Zoals ik het lees is je saus geschift (dat zorgt voor een brokkelige saus) en dat kan zeker te maken hebben met de Griekse yoghurt die je hebt gebruikt. Er staat ook niet dat je een 0% yoghurt moet gebruiken toch? Uiteindelijk leer je hier ook van. Ik heb ook regelmatig een gerecht verpest toen ik nog aan het leren koken was en uiteindelijk leer je er weer van 🙂 Succes met koken en je wordt vast en zeker vanzelf een kookwonder!
Bas says:
Leuk recept. Alleen is kip tandoori geen curry. Het is in een tandoor (=loeihete soort oven) geroosterde gemarineerde kip, vandaar de naam.
Laura says:
Kan er bij de voorbereidingstijd gezet worden dat er ook nog een uur gemarineerd moet worden. Hierdoor is de voorbereidingstijd niet 10 minuten maar 70 minuten. Toch ha dig om te weten
Eef says:
Klopt, heb je helemaal gelijk in. Dit lukte mij eerst niet in de receptenkaart te verwerken, maar inmiddels ben ik erachter dus dat heb ik direct aangepast 🙂
bianca martens says:
vandaag hebben we dit recept uitgeprobeerd, om wat extra saus te hebben, hebben we alle kruiden verdubbeld en hebben we de Griekse yoghurt met 100 gr verhoogd.
Helaas hebben we het iets te pittig gemaakt en was het daardoor niet al te lekker.
Wel ruikt het net als de tandoori die we gewend waren (ja die van Knorr).
mijn man dacht er aan om een beetje melk toe te voegen om de saus wat meer loperig te krijgen. Is dit een idee?
de volgende keer (en die gaat er komen) gaan we beginnen met niet meer dan het basisrecept aanhouden, maar mogelijk wel de 100 gr Griekse yoghurt extra. (dan wordt het hopelijk niet zo pittig voor onze zoon)
Eef says:
Ah wat jammer, dat kan dan niet lekker zijn he, zonde. Ja dat kan mocht je dat willen, kookroom kan ook, geeft een wat vollere smaak 🙂
T says:
Ik gebruik kokosmelk voor extra romigheid wat extra saus en wat minder pit.
T says:
Hoe voorkom ik dat het gaat schiften.
Eef says:
Door volle producten te gebruiken en eventueel de yoghurt al iets eerder uit de koelkast te halen zodat het temperatuur verschil niet zo groot is.
corrie blankers says:
Heb op het laatst bij stap 6 kokosmelk ( klein pakje) erbij gedaan , en even laten sudderen . Was heerlijk
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Priscilla says:
Heerlijk recept. Ik heb er alleen wat zwarte peper bijgedaan, dat is het enige wat ik een beetje miste. Mijn kinderen en man vinden het ook lekker, dus ik ben al helemaal blij. Met kabeljauwfilet vinden wij het trouwens ook erg lekker.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! En met kabeljauw klinkt inderdaad ook erg lekker. Bedankt voor het delen 🙂
H Scholten says:
Of ik ben een nitwit, maar ik lees dat je de kip met yoghurt en al moet bakken?? Dat is geen succes en ik vond het al raar?
Of ik doe iets fout??
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Klopt inderdaad! Daar wordt de kip in mijn ervaring juist heel mals van. Wel het liefste een volvette Griekse yoghurt gebruiken, want anders kan het wat waterig zijn en de hoeveelheden goed aanhouden. Maar je kunt het natuurlijk ook zonder de Griekse yoghurt bakken en deze later toevoegen als je dat lekkerder lijkt.
H Scholten says:
Nog even. bij mij wordt het een korrelige smurrie, en ik heb toch gewoon de Griekse yoghurt gebruikt?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Het hoort echt een sausje te worden, hij hoeft niet helemaal glad te zijn.
Eric says:
Hoi Eef,
Ik heb je recept qua ingrediënten exact opgevolgd. Ik miste nog wat kokosmelk i.p.v. extra kwart. Dat maakt het extra Aziatisch. Proberen. waard!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel Eric! Hoop dat het heeft gesmaakt!
Ada Vd Oever says:
Wat voor groentegerecht maak je hierbij?
Eef says:
Wat je lekker lijkt, denk aan sperziebonen, doperwten etc.
Jacqueline Kloet-Fokke says:
Viel goed in de smaak was erg lekker, zeker met op laatst de verse koriander.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat goed om te horen! 🙂
Harry says:
ivm lacose intollerantie kan ik dan ook kokosyoghurt gebruiken ipv gewone yoghurt? of heb jij een ander voorstel
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Harry, je kunt absoluut kokosyoghurt gebruiken! Misschien kun je dan voor het frisse dat gewone yoghurt normaal heeft een beetje citroensap toevoegen naar smaak. Kook ze!
Marja Westerik says:
Als je extra saus maakt, kan je dan een gedeelte van de melk vervangen door kookroom? Ga het vanavond proberen
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Marja, dat kan zeker. De saus zal dan wel wat dikker worden omdat er meer vet in slagroom zit.
Loes says:
Hoi Eef. Ik wil dit tecept maken en dan wecken. Alleen zuivel is niet geschikt voor in de weckpot. Kan de kip ook zonder yoghurt gemarineerd en dan bij het opwarmen de yoghurt erdoor doen? Alles uit de weck moet toch min 5 min, ik doe vaak 10 min, doorgewarmd worden.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Loes, ik heb zelf weinig ervaring met wecken dus ik vind dit lastig om goed advies over te geven. De kip Tandoori moet wel echt gemarineerd worden in de yoghurt, dat maakt de kip heerlijk mals en laat de smaken beter intrekken. Ik zou het om die reden dus afraden om het zonder yoghurt te doen. Als je er mee gaat experimenteren, laat je het ons dan weten? Ben erg benieuwd!
M says:
Hoi! Kan ik dit recept ook met volle kwark maken ipv Griekse Yoghurt? En geeft het ook meer smaak om de avond van tevoren al te beginnen met marineren? En de laatste vraag: ik begrijp waar de naam tandoori nu vandaan komt, maar mijn idee van tandoori zijn rode kruiden.. Waar komt dit dan vandaan? Oprecht nieuwsgierig!
Eef says:
Hi M, jahoor dat kan prima en des te langer je ze laat intrekken des te meer smaak je krijgt. Pas alleen altijd wel even op met de hoeveelheid knoflook 😉 Tandoori krijgt zijn naam van de oven (tandoor) waarin de kip wordt gebakken.
Matthea Zevenhoven says:
Heerlijk. Vandaag gemaakt in mijn stoomoven. Sousvide op 65 gr. 1 uur.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat heerlijk! 🙂
Leon says:
Ga dit heerlijke gerecht nu voor de tweede keer maken. Alleen laat ik de chilivlokken achterwege zodat mijn kinderen het ook lekker vinden. Die vlokken voeg ik dan later toe over mijn eigen bord, en zo vindt iedereen het heerlijk. Dank je wel voor het recept!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat een top oplossing, bedankt voor je reactie!
Tineke says:
Bij mij gaat de saus steeds schiften.
Eef says:
Gebruik je misschien light producten of is er een groot temperatuurs verschil?