Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Kip Tandoori (zonder pakje)

Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

Het recept voor kip tandoori, het bekende wereldgerecht van Knorr, maar dit keer zonder pakje van Knorr. Met dit recept kun je zelf kip tandoori maken die eigenlijk nog veel lekkerder is dan uit een pakje, maar is dat niet met alle zelfgemaakte dingen zo?

Meestal wel. Laten we zeggen 99% van de tijd zijn de dingen die je zelf maakt lekkerder dan kant-en-klaar of uit een pakje of zakje. Zo ook kip tandoori. Laat ik je alleen wel uit de droom helpen. Dit recept voor kip tandoori (en ook niet die van Knorr overigens) heeft iets te maken met kip tandoori. Kip tandoori is namelijk een recept uit India dat wordt gemaakt in een “tandoor”. Een tandoor is een tonvormige oven die met hout wordt opgestookt en waarin je, hoe kan het ook anders, kip tandoori maakt.

A la Knorr wereldgerechten

Nu maken wij de versie a la Knorr die heerlijk is maar eigenlijk geen kip tandoori is (snap je ‘m nog 😉 ). Het recept voor deze kip tandoori komt van het blog van Deborah genaamd “Samen Bourgondisch“. Ik mocht namelijk aan de slag deze maand met dit blog voor de foodblogswap. Bij de foodblogswap krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken en hieraan geef je een eigen draai. Neem overigens zeker een kijkje op het blog van Deborah, hij is namelijk zeker een bezoek waard!

“Een curry graag”

Nu wil het zo dat een collega van mij een tijdje terug vroeg of ik niet eens wat vaker een curry recept op mijn blog wilde plaatsen (vind ze zo lekker). U vraagt, wij draaien en toen ik op de fijne blog van Deborah tussen allerlei heerlijke recepten ook het recept voor kip tandoori zag staan was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Toeval wil echter dat Deborah hetzelfde recept ook weer zelf ooit voor de foodblogswap heeft gemaakt naar het recept van een andere blog. Ik heb het recept iets aangepast. Ik ben niet aan de slag ben gegaan met crème fraîche en kippenbouillon zoals in het recept van Deborah maar heb gekozen voor Griekse yoghurt. Dit geeft een lekkere frisse smaak aan de saus en maakt de kip lekker mals.

Waanzinnig lekkere kip tandoori

Het resultaat? Een waanzinnig lekkere kip tandoori, met lekkere kruiden zoals kerrie poeder, kaneel, komijn en nog veel meer. Een aanrader dit heerlijke recept, welke je binnen no time op tafel zet en waar je je tafelgenoten zeker een plezier mee doet. Serveer de kip tandoori met groenten of een frisse salade en rijst en/of naanbrood.

Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood


Het recept voor kip tandoori zonder pakje:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten (+ marineren kip)
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor kip tandoori (ingrediënten):

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 theelepel geraspte (verse) gember
  • snuf kaneel en een snuf kruidnagelpoeder
  • olijfolie

Extra: verse koriander ter decoratie (optioneel)

Hoe maak je kip tandoori zelf:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook fijn.
  2. Doe de kipfilet in een kom de volgende ingrediënten: citroensap, knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, gemalen koriander, komijn, chili flakes, geraspte gember, snuf kaneel, snuf kruidnagelpoeder en schep dit om.
  3. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, de Griekse yoghurt en zout naar smaak.
  4. Schep dit goed door elkaar en laat de kip marineren in de koelkast (minimaal 1 uur of langer).
  5. Snipper het uitje en fruit deze in een ruime koekenpan met wat olijfolie.
  6. Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij en bak deze gaar.
  7. Serveer de kip tandoori met een beetje Griekse yoghurt erover en eventueel wat fijngesneden verse koriander.
    Lekker met een frisse salade of wat groenten en rijst en/of naanbrood. Eet smakelijk!

Kip tandoori zonder pakjes geserveerd met naan brood

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

46 Reacties

  • Beantwoorden Deborah

    Goed idee om het met Griekse yoghurt te doen, een stuk gezonder ook! Ga ik de volgende keer ook proberen!

    31 mei 2017 at 19:17
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk! Benieuwd hoe jij het vind met Griekse yoghurt 🙂 Dank voor je recept, vond het erg leuk om van je te mogen koken deze maand.

      4 juni 2017 at 23:59
    • Beantwoorden Erika

      Je kunt de Griekse yoghurt ook goed vervangen door een gelijke hoeveelheid Skyr. Op die manier zit er bijna geen vet in en past het recept dus ook heel mooi in een caloriebeperkt dieet.

      21 januari 2018 at 21:48
  • Beantwoorden Nanda

    Hey! Daar is ie dan, super leuk! Ik ga m heel snel maken, water loopt me in de mond! Ik laat je weten hoe die gesmaakt heeft!

    31 mei 2017 at 20:14
  • Beantwoorden Riny

    Hallo Eef,
    Dankjewel voor je recept. Mag ik vragen wat chili flakes zijn?
    Ik weet niet of ik dat kan gebruiken,ik heb nl coeliakie.
    Of kan ik het weglaten?
    Ik maak nu kip tandori met een pot. Dat is glutenvrij. Zelfgemaakt is vast lekkerder.
    Groetjes van Riny

    4 juni 2017 at 15:50
    • Beantwoorden Eef

      Natuurlijk mag je wat vragen, leuk juist 🙂

      Chili flakes zijn gemalen gedroogde pepers. Het zorgt voor een beetje pit aan het gerecht. Je kunt dit ook vervangen voor een beetje cayenne bijvoorbeeld of weglaten. Het geeft wel net even een lekker smaakje aan de curry maar de curry is ook erg lekker zonder chili flakes. Overigens zijn die glutenvrij dus het zou volgens mij moeten kunnen met coeliakie?

      Groetjes, Eef

      5 juni 2017 at 00:01
  • Beantwoorden Ame

    Dit recept vanavond gemaakt. O wat was het super lekker! Dank je

    4 september 2017 at 22:21
    • Beantwoorden Eef

      Wat fijn om te lezen! Dank voor je reactie Ame 😀

      5 september 2017 at 09:04
  • Beantwoorden Inge

    dank je Eef voor dit heerlijke gerecht, vinger likkend lekker! toch maar weer eens opzoek naar al die lekker dingen van je om te maken groetjes Inge

    3 oktober 2017 at 18:06
    • Beantwoorden Eef

      Dat lees ik graag! Dank je wel Inge 🙂

      8 oktober 2017 at 19:09
  • Beantwoorden Bianca

    Heerlijk, dit recept behoort inmiddels tot mijn vaste recepten. Inmiddels ook gedeeld met een aantal collega’s en ook daar was het een groot succes!! Top

    23 oktober 2017 at 10:31
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen Bianca, dank je wel voor je compliment en het delen van het recept 🙂

      23 oktober 2017 at 16:46
  • Beantwoorden Thomas

    Ik ga dit vanavond maken! Ben benieuwd wat mijn familie er van gaat vinden.

    6 november 2017 at 11:21
  • Beantwoorden Elice

    De vertrouwde Kip Tandoori van Knorr is lastig te overtreffen. Toch is het met de authentieke smaak van dit recept gelukt:)

    Waar ik nog wel benieuwd naar ben is een kruidenmix om wat meer saus te krijgen. Nu doe ik dat op gevoel en voeg ik als laatste bij de kip wat creme fraiche toe.

    2 december 2017 at 10:01
    • Beantwoorden Eef

      Jeey! Wat leuk om te lezen 🙂 Bedoel je dat je een kruidenmix a la kip tandoori zou willen of juist de hoeveelheid saus verdubbelen van dit recept?

      3 december 2017 at 23:19
      • Beantwoorden Elice

        Het verdubbelen van de saus. Vooral wanneer er veel groente doorheen zit is dat fijner.

        16 december 2017 at 13:34
        • Beantwoorden Eef

          In dat geval kun je alles van stap 2 dubbel doen. Gebruik dan de helft van de saus die je maakt om de kip mee te marineren en de andere helft voeg je toe als je de kip en je groenten in de pan hebt en deze bijna gaar zijn. Eet smakelijk alvast 🙂

          18 december 2017 at 21:02
  • Beantwoorden H

    Hey Eef,

    Super receptje! Het is echt geslaagd, ik zal dit zeker nog vele keren maken.

    Tip voor de andere lezers: Als het snel moet gaan, kan je ook een mix van tandoori kruiden gebruiken, die is te vinden in de gewone supermarkt en het bevat echt exact wat hier wordt opsomd.

    Wij aten het met couscous, gekookte worteltjes en selder (gemengd).
    Ik had geen koriander in huis, dus gebruikten we verse munt. Lekker fris!

    De Griekse yoghurt is zooo lekker met deze kip tandoori. NJAM NJAM NJAM

    Bedankt voor de inspiratie en de fijne receptjes!!!!
    Leuke blog,
    Groetjes
    H

    14 december 2017 at 20:52
    • Beantwoorden Eef

      Dank je voor je leuke reactie! De kant-en-klare kruidenmix ken ik (in alle eerlijkheid) zelf ook niet dus ben ben benieuwd of de smaak gelijk is?

      Lekkere combinatie heb je er trouwens verder van gemaakt met coucous en groenten en munt, klinkt verrukkelijk 🙂

      15 december 2017 at 14:51
  • Beantwoorden Bianca

    Even een vraag je kunt de Griekse yoghurt er al bij doen als je de kip gaat bakken?

    23 januari 2018 at 20:05
    • Beantwoorden Eef

      De kip marineer je in de Griekse yoghurt dus die bak je daarna mee met de kip.

      30 januari 2018 at 15:49
  • Beantwoorden Dientje

    heb het gerecht vanmiddag gemaakt en het was heerlijk.dank je wel

    26 januari 2018 at 15:48
    • Beantwoorden Eef

      Wat goed om te lezen, dank voor je reactie 🙂

      30 januari 2018 at 15:50
  • Beantwoorden Jacomijn

    Hallo Eef, afgelopen donderdag dit gerecht gemaakt, ik kook op bestelling voor mensen en ik heb alleen maar positieve reacties gehad!

    24 februari 2018 at 14:19
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen, dank je wel 😀

      1 maart 2018 at 23:38
  • Beantwoorden Henriët

    In het kader van ons voornemen om minder met pakjes en zakjes te koken hebben wij dit recept vanavond uitgeprobeerd. Het was echt super lekker! Bij ons gaat dus geen Knorr Kip Tandori meer in huis komen 🙂 bedankt voor het recept!

    25 februari 2018 at 18:46
  • Beantwoorden Els

    We hebben gesmuld!! Mijn man gaf het een 10. Ik had er rijst en naanbrood bij. Deze x nog een kant en klaar wat ik nog had liggen. En een rucola salade met coucous.
    Bedankt voor het recept.

    12 maart 2018 at 19:37
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Els 🙂

      24 maart 2018 at 22:05
  • Beantwoorden jessica

    hallo, kan ik er ook chillipoeder in doen inplaats van chillivlokken of is dat niet hetzelfde? en als het kan moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?

    15 maart 2018 at 16:13
    • Beantwoorden Eef

      Nee, dat is niet hetzelfde. Gebruik dan maar een snufje van de chilipoeder.

      24 maart 2018 at 22:06
  • Beantwoorden amanda

    Hai,
    Ik lust geen Yoghurt, is er iets vervangends dat gebruikt kan worden? Bij de mix van knor gebruikte ik altijd onopgeklopte slagroom in plaats van creme fraiche. Erg lekker! maar het lijkt me hierbij op de een of andere manier minder geschikt..

    8 april 2018 at 13:21
    • Beantwoorden Eef

      Het zou kunnen maar dan wordt hij wellicht erg dun. Misschien zou je half om half kunnen proberen? Slagroom en creme fraiche? Je mist dan wel het zuurtje maar aangezien je geen yoghurt lust mis je die misschien niet 😉 . Kookroom kan natuurlijk ook.

      11 april 2018 at 23:16
  • Beantwoorden Katja

    Hoi, mijn versie is compleet mislukt! De saus werd helemaal kruimelig en er zat weinig smaak aan. De kip was ook eerder geel dan oranje. Jammer! Wat zou ik fout hebben gedaan? Ik heb de kip wel minstens 2,5 uur in de koelkast gelaten, zou dat uitmaken? Gr. Katja

    15 mei 2018 at 17:05
    • Beantwoorden Katja

      Misschien was het dat ik boter had gebruikt bij de ui ipv olie.

      17 mei 2018 at 12:24
      • Beantwoorden Eef

        Wat ontzettend jammer om te horen. Dat kan inderdaad de oorzaak zijn of dat je het vuur toch te hoog hebt gehad waardoor de yoghurt is gaan schiften? Als je het recept volgt zou het eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zelf heb ik hem al meerdere keren gemaakt en ook veel lezers hebben hem met succes gemaakt. Probeer het eens met olie en exact volgens het recept 🙂

        17 mei 2018 at 12:41
        • Beantwoorden Katja

          Haha ja, kei makkelijk recept die iedereen kan. Het vuur zal inderdaad te hard hebben gestaan. Volgende keer beter! Bedankt voor je reactie.

          17 mei 2018 at 12:44
  • Beantwoorden Helen - HandmadeHelen

    Wat een heerlijk recept! Ga het zeker vaker maken. Ik heb kippedijen gebruikt en wat paprika toegevoegd. Perfect voor voor mij alleen, de helft zit inmiddels in de vriezer voor een makkelijke maaltijd volgende week!

    15 mei 2018 at 19:44
    • Beantwoorden Eef

      Wat lekker! Kippedijen kun je inderdaad ook prima gebruiken (lekker mals ook). Eet smakelijk alvast voor de volgende keer en dank voor je leuke reactie Helen.

      17 mei 2018 at 12:43
  • Beantwoorden Mies

    Ik heb dit gerecht vanavond met een bewoner gemaakt voor de groep mensen met autisme die ik begeleid. We proberen hier de zakjes en pakjes zoveel mogelijk te beperken bij het koken – ze moesten even wat aan de smaak wennen (iets zuurder dan anders), maar iedereen heeft heerlijk gegeten. Omdat we altijd erg op het gebruik van groenten letten, hebben we bloemkoolrijst gebruikt ipv gewone rijst. Stukjes komkommer en naanbrood erbij en zo hadden we een zeer verantwoorde maaltijd. Echt een aanrader!

    1 juni 2018 at 20:50
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen Mies en lekkere afwisseling met de bloemkoolrijst ipv gewone rijst. Ik serveer er ook wel eens gekookte sperziebonen bij (of helemaal lekker, door de saus) voor extra groenten. Ik ga jouw versie ook eens proberen met de bloemkoolrijst – lijkt me lekker!

      6 juni 2018 at 00:03
  • Beantwoorden Annemarijn

    Hallo, even een vraag..
    Kan ik het ook maken met kokosmelk ipv Griekse yoghurt? Heb geen Griekse yoghurt in huis, vandaar

    15 juli 2018 at 08:50
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat zou je best eens kunnen proberen. Dan kan namelijk best een heel lekker smaakje geven. Omdat kokosmelk iets dunner is qua consistentie dan Griekse yoghurt kun je hem het beste wel iets langer laten inkoken of een klein beetje maizena toevoegen voor het binden van de saus. Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? Ik ben benieuwd 🙂

      15 juli 2018 at 14:51
  • Beantwoorden Wiranda Brandt

    Ik volg je blog nog niet zo lang, maar zocht een recept van tandoori zonder zakjes, we hebben het nu een aantal keren gemaakt en het is echt een blijvertje

    5 augustus 2018 at 20:39
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen Wiranda, dank voor je reactie 🙂

      8 augustus 2018 at 15:37

    Laat een reactie achter