Kip korma is een klassieker uit de Indiase keuken. Dit gerecht met malse kip in een romige, kruidige saus serveer je met groene groenten, rijst en naanbrood. Helemaal fijn: kip korma is niet alleen heel erg makkelijk om zelf te maken, je zet het ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Echt een aanrader!
Deze curry is vrij mild van smaak. Zelf gebruik ik een halve rode peper wat voor mij de curry pittig genoeg maakt. Mocht je de kip korma juist iets pittiger willen dan kun je uiteraard altijd iets meer peper toevoegen. Dat is natuurlijk een van de voordelen van zelf curry maken zonder dat je hiervoor pakjes en zakjes gebruikt. Voor deze kip korma gebruik ik trouwens Betsie’s geitenyoghurt-moment in plaats van gewone yoghurt. Deze yoghurt geeft namelijk net even meer smaak aan het gerecht waardoor hij nog lekkerder wordt maar daarover straks meer.
Kip korma
Wat ik zo fijn vind aan dit soort gerechten is dat het zo ontzettend lekker is, maar tegelijkertijd ook zo gemakkelijk is om te maken. De avond van te voren snijd je de kip(dij)filet alvast, maak je de marinade klaar en schep je deze door de gesneden kip. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te marineren en kunnen de smaken lekker intrekken. De volgende dag is het helemaal een ‘makkie’, omdat het gerecht extra snel klaar is (en extra lekker). Serveer de kip korma met verse groene groenten zoals sperziebonen of sugarsnaps, of maak er een verfrissende salade met komkommer bij. Verder wat gekookte (basmati) rijst en, helemaal lekker, (zelfgemaakt) naanbrood, smullen!
Kip korma met geitenyoghurt
Yoghurt heb ik standaard in huis. Lekker voor het ontbijt met wat fruit en granola bijvoorbeeld of juist om mee te koken zoals in dit gerecht. Ik probeer graag verschillende soorten uit en momenteel ben ik fan van Betsie’s geitenyoghurt-moment. Deze yoghurt wordt gemaakt van Nederlandse geitenmelk en is net even wat anders dan “gewone” yoghurt; lekker smaakvol én ook nog eens gezond. Eerder maakte ik al deze pancakes met havermout en yoghurt met Betsie’s geitenyoghurt-moment
Wist je trouwens dat vlees malser wordt wanneer je het marineert in yoghurt? Door de zuren, maar ook door het calcium van de yoghurt wordt het vlees namelijk extra mals. Laat de kip dan ook rustig een uurtje of 2 á 3 of bij voorkeur een nachtje marineren. Dan wordt het vlees lekker mals en kunnen de smaken goed intrekken. Betsie’s geitenyoghurt-moment geeft net even meer smaak aan deze kip korma, lekker. Betsie’s Geitenzuivel kun je trouwens vinden bij de meeste supermarkten zoals Albert Heijn, Dirk en Dekamarkt.
Goed, genoeg gekletst, tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijke recept voor kip korma 😉 !

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram kipdijfilet
- 250 gram Betsie's geitenyoghurt-moment
- 200 ml kokosmelk
- 15 gram amandelschaafsel
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 3 theelepels garam masala
- 1 theelepel gember (geraspt - vers)
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de kipdijfilet in stukjes en doe deze in een ruime (liefst afsluitbare) kom.
- Snijd de rode peper in halve ringen en verwijder eventueel de zaadjes (dan wordt het gerecht iets minder pittig). Doe dit in de kom bij de kip.
- Snipper het uitje, snijd de knoflooktenen fijn en doe dit samen met de verse gember, garam masala en Betsie's geitenyoghurt-moment bij de kip.
- Schep het geheel goed om, dek de kom af en laat dit vervolgens minimaal 2-3 uur of een nachtje marineren.
- Na het marineren neem je een ruime koekenpan en doe hier de de kip korma samen met de kokosmelk in.
- Roer dit goed door, breng op hoog vuur aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur zachter en doe je de deksel op de pan.
- Laat de kip korma nu 15 minuten rustig pruttelen.
- Rooster ondertussen heel kort het amandelschaafsel in een andere (droge) koekenpan.
- Haal na 15 minuten de deksel van de pan en laat de kip korma nu inkoken tot de gewenste dikte. Zet het vuur eventueel wat hoger hiervoor.
- Breng de kip korma op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip korma met naanbrood, rijst en groene groenten of een frisse salade. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Geralde says:
Bedankt voor het lekkere recept. Heerlijk in gesmuld vanmiddag, met rijst. Maar naanbrood lijkt me toch lekkerder!
Hier helaas geen Betsie’s geitenyoghurt maar Griekse yoghurt gebruikt. Ging ook prima, bij gebrek aan beter.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Het recept voor zelfgemaakt naanbrood kun je trouwens ook vinden op mijn blog 😉
Geralde says:
Bedankt voor het lekkere recept. Heerlijk in gesmuld vanmiddag, met rijst. Maar naanbrood lijkt me toch lekkerder!
Hier helaas geen Betsie’s geitenyoghurt maar Griekse yoghurt gebruikt. Ging ook prima, bij gebrek aan beter.
Evi says:
Kan dit ook met Griekse yoghurt? Geitenyoghurt krijg ik helaas echt niet weg!
Eef says:
Mocht je geitenyoghurt niet lekker vinden kun je Griekse yoghurt gebruiken (met misschien een klein beetje water want dat is iets dikker) maar ook gewone yoghurt. Vecozuivel heeft ook heerlijke volle yoghurt bijvoorbeeld 😉
Evi says:
Kan dit ook met Griekse yoghurt? Geitenyoghurt krijg ik helaas echt niet weg!
Eef says:
Mocht je geitenyoghurt niet lekker vinden kun je Griekse yoghurt gebruiken (met misschien een klein beetje water want dat is iets dikker) maar ook gewone yoghurt. Vecozuivel heeft ook heerlijke volle yoghurt bijvoorbeeld 😉
Judy says:
Vandaag gegeten, in 1 woord heerlijk!
Eef says:
wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Judy says:
Vandaag gegeten, in 1 woord heerlijk!
Inge says:
dit gerecht ga ik vandaag weer eten helaas zonder geitenyoghurt want ik ben allergisch voor alles wat van een geit komt. Ik gebruik gewone yoghurt en dat smaakt net zo lekker, ook al een keer geprobeerd met magere yoghurt maar die was te dun, dus gewoon lekkere volle yoghurt gebruikt. Wat ik ook een keer heb gebruikt is schepyoghurt, die is goed om ervoor te gebruiken vind ik tenminste. Een compliment voor jou Eef want, het is zoals altijd weer heerlijk om te maken en te eten samen met je naan brood. Dank je voor het delen van al dit lekkers 🙂
Eef says:
Daar word ik blij van en dank ook voor je aanvulling. Handig voor meer mensen die ook allergisch zijn 🙂
Inge says:
dit gerecht ga ik vandaag weer eten helaas zonder geitenyoghurt want ik ben allergisch voor alles wat van een geit komt. Ik gebruik gewone yoghurt en dat smaakt net zo lekker, ook al een keer geprobeerd met magere yoghurt maar die was te dun, dus gewoon lekkere volle yoghurt gebruikt. Wat ik ook een keer heb gebruikt is schepyoghurt, die is goed om ervoor te gebruiken vind ik tenminste. Een compliment voor jou Eef want, het is zoals altijd weer heerlijk om te maken en te eten samen met je naan brood. Dank je voor het delen van al dit lekkers 🙂
Eef says:
Daar word ik blij van en dank ook voor je aanvulling. Handig voor meer mensen die ook allergisch zijn 🙂
Kim says:
Hoi Eef, is het ook mogelijk om dit met soja-of amandelyoghurt te maken? Hoor het graag! Liefs, Kim
Eef says:
Hi kim, ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het zou wel moeten kunnen denk ik. Ik zou dan voor amandelyoghurt of juist kokosyoghurt gaan bijvoorbeeld 🙂 Laat je me weten of het in de smaak is gevallen?
CMK says:
Het was heerlijk. heel simpel om te maken, maar met een fantastisch resultaat. Dank je wel Eef voor deze site waar ik altijd op kan vertrouwen. Hoop dat je hier nog heel lang mee doorgaat!
Eef says:
Wauw wat een heerlijk compliment, daar word ik oprecht heel blij van, dankjewel!